YORUMLAR
Toplam 30 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 09:29

CHP yavaş yavaş YOLA girmektedir.HALK İLE BÜTÜNLEŞMEK İÇİN Önünde tek engel kalmıştır.Bu engelide önünden kaldıracağına inanıyorum.Bu engel,Ergenekon ve Darbe AVUKATLIĞI yaftasından behemahal kurtulmaktır.Kürt sorununa yaklaşımı,Resmi dilin hemen yanıbaşında Anadilde Eğitim hakkı tanınması olayı,Tüm vatandaşlara YURTTAŞ olabilme hakkı sağlanmalıdırırn AVUKATI olmalıdır.Bu da Gelişmiş Uygar dünya standartlarında bir ANAYASA Metni ile mümkün olabilir.CHP bunu ACİLEN Halkın önüne koymalıdır.H.Tahsi

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 09:22

Aile Sigortası olayına KARŞI çıkış bir telaşın AÇIK göstergesidir.Bu Proje aslında OKUMASINI bilenler için ANAYASANIN BAŞLANGIÇ MADDESİNDE açıkça yer almaktadır.Evet Türkiye Cumhuriyeti bir SOSYAL Devlettir.Sosyal Devletin anlamı,Yaşam Hakkını sağlama yükümlülüğüdür.Bu Çerçevede sürdürebilinir YAŞAM bedeli,sürdüremiyenler için,SOSYAL DEVLET tarafından karşılanma mecburiyetindedir.Bu YASAL hak,müktesap hak şekline sokulmalıdır.CHP bunun için MÜKEMMEL bir adım atmıştır.AKP de desteklemelidir.H.T.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 09:17

Gençlerimizi,16-18 yıl okutup,hatta bir kısmını yüksek lisans,Doktorası ile 20 Yıl Okutup,sonrada Dağlara teröristin önüne yem veya Ordu Evlerinde mutfak veya Garnizonda posta işlerinde iki yıola yakın İSTİHDAM(!) edeceksiniz,ÜSTELİK yaşamlarının en verimli dönemlerinde.Dünyanın HANGİ GELİŞMİŞ ÜLKESİNDE böyle saçma sapan bir uygulama varmış.Bu manzarayı,kendi ÇOCUKLARIMDA YAŞADIM ve kazasız belasız kurtardım çok şükür.Kendi kayıplarını da yaşadım.Sn Başbakanın karşı çıkış tavrına PESS derim.H.T.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 09:10

Sn 00:53,Biz E-D dergah mensupları olarak,Doğruları ve gerçekleri ortaya dökmek zorundayız.Bunları dile getirirken,E-dergahın hasletleri çerçevesinde hareket etmek zorundayız.Dün Partilerin gurup toplantıları vardı.Çok yönlü takip ettik.CHP nin Aile Sigortası ve Askerlik konusu,"9 Şiddetinde" etki yaratmış.Sn Başbakanımızın,Üniversite öğrencilerinin,yaz aylarında askerlik yapılması önerisine tepkisi KOMİK ötesi bir durumdu.Hangi Gelişmiş dünya Ülkesinde Üniversite mezunlarının önü kesilir.H.Tah.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 02:43

Aziz Nesin'in Halkı, bir zamanlar Çiller'in de vaadlerine kanmıştı. "İki Anahtar biri ev biri araba!!!" Ne oldu? Verdi oyları, aldı ayvayı! Şimdi de Tornistan Kemal Bey sallıyor! Her aileye,hem de Kadınınına maaş verecek, Türk maço erkeği de o parayı kadının yanında bırakacak??? Bir de Yazın tatilde askerlik! 1975-76 yıllarında yazın kısa dönem askerlik yapanları gördük. Komutanlar ne demişlerdi bilir misiniz? "BUNLAR ASKERLİĞİN İÇİNE SIÇTILAR"!!! zaten sonra da apar topar kaldırdılar uygulamayı

Yorumu oyla      53      50  
Misafir 16 Mart 2011 Çarşamba 00:53

Bu nacizane köseye yazilacak cok güzel yorumlar var da.. Bülent Beyin yüksek kisiligi bir cogumuzu firenliyor kanaatini tasiyorum.Yorumcular degil bir cümlenin, noktanin virgülün hesabini yapiyorlar.Zaten dogrusuda budur.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 15 Mart 2011 Salı 23:03

sayın bülent bey kardeşim..kılıcdar genel affa yeşil ışık yak mış internethaberde zaten referandumda tuncelide coşmustu..bilgin olsun

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 15 Mart 2011 Salı 20:19

Lider ve Parti VESAYETİNDEN Kurtulmanın tek yolu var,Oda SİVİL,Uygar Dünya standartlarında bir ANAYASAYA sahip olmak.Böyle bir Anayasa yapmayı becerebilirsek,bugün yürürlükteki siyasi partiler yasasının yaşama şansı kalmıyacaktır.Muhalefet PARTİSİNİN bu konu üzerinde durup,mutlaka bir SİVİL ANAYASA Taslağını Halkın önüne koyması gerekmektedir.Sn Kuşoğlunun arkadaşları,PARTİLERİNİ,Silivri ve silivri mukimleri ve onların kadrolarından uzak tutabilirlerse,hedefledikleri rakkama çok yaklaşırlar.H.T.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 15 Mart 2011 Salı 20:15

Sn AB,Yorumlarınızda dile getirdiklerinize katılıyorum.Türk halkı M.Vekili değil,Lider ve Onun Partisine oy veriyor.Fakat bu demek değildirki,Oylar bu iki isme veriliyor.Hayır.İcraatların etkisi çok fazladır,bu unutulmamalı.Bu çerçevede,CHP nin son AÇILIMLARI,AKP nin %50-55 arasında seyreden oyunu,hızla %40-45 lere doğru indirmiştir.Demekki,Toplumun taleplerini iyi tespit edip,ve iyi yanıt vermek gerekiyor.AKP,CHP nin Aile,Askerlik ve Sivil AÇILIM projelerinden tedirgin.Sıra ANLATABİLMEKTE.H.Tah

Yorumu oyla      59      49  
-AB- 15 Mart 2011 Salı 11:41

Yani paranın en güçlü özellik olmasında biz seçmenler günahsız mıyız? Bence değiliz. Sistem kurulmuş, baştakilerin işine geliyor çünkü parmaklarını oynatıp milletin vekilini tayin ediyorlar. Evet tayin ediyorlar, çünkü biz milletin vekilini değil, tercihimiz olan partiyi seçiyoruz; vekili onlar tayin ediyorlar. Oyun bu, ama biz seçmenler de oyunu kendimize göre oynuyoruz. Listeler çıkıyor, biz de listedekilere çöküyoruz. E demek ki biz anca bu kadarını hak ediyoruz, çünkü oyunun parçasıyız. A.B.

Yorumu oyla      64      49  
-AB- 15 Mart 2011 Salı 11:35

Yeni sahne almak isteyen adaylar hangi özellikleri taşımak zorunda? Temel özellik para olmak zorunda değil mi? Ve bu toplumun büyük çoğunluğunu siyaset dışı bırakan temel etken değil mi? Bakmayın öyle bayanlara, engellilere başvuru indirimi safsatalarına, o şov tarafı. Suç sadece parti yöneticilerinde değil ama. Mesela adayların, düğünümüze, sünnetimize elinde altınla katılmasını talep etmiyor muyuz? Ya yemekler vermelerini, toplantılar düzenlemelerini? İlanlarla kendilerini tanıtmalarını? A.B.

Yorumu oyla      63      49  
-AB- 15 Mart 2011 Salı 11:27

Ben de sizlere katılıyorum. Daha iyi yöneticileri hak ediyoruz. Bakın, siyasette artık yaratıcılık kalmadı, en büyük espiri Halt Partisi, Ense Şaplakları, vs. Demirel, Ecevit, Erbakan, Özal, Bölükbaşı tadında tartışmalar yok artık. Kimse kusura bakmasın ama siyaset artık biraz da biat sanatı. Mesela, merak ediyoum, partiler yeniden aday göstereceği vekilleri neye göre teraziye alıyorlar? Millet'in vekili olması mı, yoksa Lider'in vekili olması mı? Ya peki yeni sahne almak isteyen adaylar? A.B.

Yorumu oyla      61      49  
teyze 14 Mart 2011 Pazartesi 22:46

22:09 Hasan Abiye katılıyorum.İyilerin yanında pot kırmayanlarda meclise gitmeli.Vatandaşın zaten kendi derdi kendine yetiyor birde tuttukları partinin vekilleri pot kırdıkça arkadaşlarıyla tartışıyor dertleri az imiş gibi onları savunmak için efor sarfediyor.Burdan yetkililere sesleniyorum 2 tane pot kıran vekile 1 ay maaşı verilmesin.Maaş dedim ama onlar kaç maaş tutarını delegelere dağıtıyordu.2 pot kıran 2 yıl seçim bölgesine gidemesin diyecem ama bu da ödül gibi oldu.Ben biraz düşüneyim.

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 14 Mart 2011 Pazartesi 22:09

20:33 den 21:44 de kadar ard arada yapılan super yorumların ardından bir yorumda ben yazıcam ama uyarmı bilemem.Sn Yazarın "İyiler,temizler Meclise girermi.." sözüne istinaden.Mesela, CHP ye "C.Halt P." diye bir sıfatlama,tanımlama yapan,B.Bozdağ gibi dengesizleri TBMM de istemiyorum.Tıpkı Şantajcılara vakit ayırıp,onları muhatap alıp dinleyenleri istemediğim gibi.B.Bozdağ CHP "H" sini Halta yamayarak, tam bir HALT işlemiştir.Siyasi eleştiri yapacağım diye HALT işlenmez.H.Tahsin.

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 14 Mart 2011 Pazartesi 22:08

Bu secime girecek Partilerin Baskanlarinin cogu Baskan olmanin onlar icin büyük bir veli nimet olarak gören liderciklerden olusuyor.Bizde bir laf vardir bunlara cok iyi yakisiyor"Bas olda sogan basi ol" % 001 ya da 01 rakamlari aciklaninca beni bir gülmek tutuyor ki sormayin.Yazik degil mi bu Ülkenin yetistirmis oldugu degerlere,yapilan masraflara! Onlarin suyasette seslerini duyuracagi bir sürü partiler var,az olsun benim olsun anlayisi egoizmin son pertesidir.

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 14 Mart 2011 Pazartesi 22:02

Bir laf vardır"Neka ekmek oka köfte"! Meclis de Toplumun Aynasıdır. Gerçi ne kadar da seçilmişlerden olsa dahi, MVekillerin Yaşamlarının Rontgenini çekip araştırırsan Toplumu iyice tanırsın. Nasıl ki "Başbakan kendini uçurumdan atlarsa Biz de peşinden ATLARIZ" diyenlerin nasıl tanıdığımız gibi!!! Japonya'daki asrın felaketinde YAĞMA Haberi duydunuz mu???İkitelli'deki diktirici Selde Anadoludan gelip Beyaz Eşyaları Yağmalayanları Hatırlatırım,aynı 6/7 Eylül 1955 gibi!50 senede Değişen KAFA YOK!

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 14 Mart 2011 Pazartesi 21:44

"550 adayın ülkenin en iyileri,en hak edenleri olduklarını sanmıyorum". Benden de al o kadar, Sevgili Yazarımız. %80 vergi kaçıran Esnafın, %60 Kayıt Dışı çalışan bir Toplumun içinden çıksa çıksa Darbukatör MV adayı çıkar, ya da geçmişte olduğu gibi EŞKİYA MV.i!!! Sonra da ağlar dururuz AB Bizi NİYE Almıyor diye! Gerçi Toplumun %60 AB'ye karşıyımış, ama Adamlar kapıları açsa Milletçe "HURRA" diye koşa koşa gideriz! Ne de olsa TÜRK'üm DOĞRUYUM.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 14 Mart 2011 Pazartesi 21:01

Enerji konusunu tartisiriz. Soruyu sorar .. Niye Ineklerin diskisi su gibi , Kecilerin yus yuvarlak, Atlarin daha büyük ve yuvarlak olur? Adam bilmiyorum efendim diye mahcup mahcup söylenir.Kitap okuyan be adam hic bir b... bilmiyorsun benim ile Nükleer enerji tartisacaksin der ve yerine koydugu kitabi tekrar acar ve okumaya devam eder.Benide sohbet yapmak istiyen insan yerine koyun,bu konuda fazla bir bilgim yok, Bülent Beye katiliyorum.Sevgi ile kalin, sevgiye yürüyün. 2

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 14 Mart 2011 Pazartesi 20:54

Ucak ile yapilan yolculuklarda, yolculuk boyunca yapilan sohbetlerin zamanin daha iyi gectigini duyan bir kisi yanindaki kitap okuyan insana dönerek isterseniz biraz sohbet yapalim.. Kitap okuyan komsusu gözlükerini cebine yerlestirdikten sonra kitabini agir agir kapatip olur yapalimda konu ne olsun? Sohbet meraklisi biraz duarkliyarak him himm... "Nükleeer enerjinin faydalarindan konusalim" Diye konu8 basligi acar.-Kitap okuyan.. Sohbete baslamadan size bir soru soracagim ondan sonra Nükleer 1

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 14 Mart 2011 Pazartesi 20:33

Piyangodan çıkan parayı ne yapacaksın? "Bir çıksın, bir yolunu bulur değerlendiririz." Seçilince ne yapacaksın? "Ooo... Neler neler?" Demokrasi ile krallığın dedikleri gibi fazla farkı yoktur. Birinde ülke gelirini kral ve soylular; diğerinde, büyük ve orta ölçekte sermaye sahipleri paylaşır. Kuvvetler ayrılığı yoktur. Kuvvetlerin ağırlığı vardır. Tüm devrimler yalandır, gerçek olan iktidarın el değişmesidir. Cumhuriyet diktatörlere, Demokrasi sermayeye araçtır. Meclis mi? Onu da siz bulur...

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 14 Mart 2011 Pazartesi 17:59

Teyze hanım arkadaş,ben sizin yerinizde olsam,seçilecek yeri garanti etmek için, ergenekon mahallesine şöyle bir uğrayıverirdim.:) G.K.Çoban.

Yorumu oyla      56      50  
teyze 14 Mart 2011 Pazartesi 16:58

16:18 G.K.Çoban. Vekil adayları da SEÇİLECEK YERDEN ADAY OLABİLEYİM duasına çıkarsa irtica tam hortlamış olacak:)

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 14 Mart 2011 Pazartesi 16:18

Bizim Bölgede 40 civarında Mahalle var,Muhtarları tek tek dolaşıp,"İYİ VEKİL" DUASINA çıkılması için,halkı organize etmelerini isteyeceğim.Yağmur duasına çıkılıyor da, "İYİ VEKİL DUASINA" neden çıkılmasın.Gerçi duaya falan çıkmaya da pek gerek yok ya,Nasıl olsa 22 Temmuz 2007 dinin benzeri manzarayı en az DÖRT seçim daha yaşıyacağımıza,herkesle bahse girerim.G.K.Çoban.

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 14 Mart 2011 Pazartesi 15:20

Sn T.A (13:54), ALLAH'ın bu işlere karışacağını hiç sanmıyorum.Çünkü Allah herkese akıl vermiş ki,FİKİR ÜRETİP ortaya koysunlar diye...Fikir üretmekten yoksun yapılar,iyi olsa ne yazar,olmasa ne yazar.Allah Millete de AKIL vermiş ki,Fikir ÜRETİP,Proje üretebilecek yapıları seçip Meclise göndersin diye.Yoksa Istanbul Seçkinlerinin Gazetelerinde KÖŞE TETİKÇİLİĞİ yapanların yazdıkları listelere oy verip,meclise göndermeleri yolunda oy kullansınlar diye değil...H.Tahsin.

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 14 Mart 2011 Pazartesi 14:48

Parlamenter sistemi bile elimize gözümüze bulastirdik,ondan sonra yahu bu Ülkede niye huzurumuz rahatimiz yok diyede suclu arariz,her kesin burda sucu ve kabahati vardir.Milletvekili seciminden önce ilk önce insan gibi insani bulmamiz gerekiyor.Milletvekilligi makami is kosturma makami degildir.Kendini bile yeterli görmiyenleri secmek bu Ülkeye büyük zararlar veriyor.Bülent Beyin yazisindan kendine pay cikaran cikarmistir.

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 14 Mart 2011 Pazartesi 13:54

yorum. ALLAH en iyi adayların yolunu açsın.T.A

Yorumu oyla      60      55  
Misafir 14 Mart 2011 Pazartesi 13:53

Sayın Bülent Bey yazınızı okuyup etkilenmemek elde değil.Parayla ilgili atasözlerimiz bir bir aklımdan geçti,milletvekili seçimlerinde para Allah olmaya Allah değil ama malesef en geçerli nesne çünki parayı veren düdüğü çalıyor.Bilgili imiş, o işi anlayanmış vatanını sevenmiş onun için canını bile esirgimeyenmiş beyhude. Varsa paran herkes senin kulun.Ama biz gerek içte gerek dışta vatanımızın LEHİNDE karar verecek milletimin vekillerini istiyorum T.B.M.M de.BÜLENT KUŞOLUNU vekilim olarak istiy

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 14 Mart 2011 Pazartesi 12:30

Temennim odur ki, yazınızda vurgu yaptığınız,"“Paşa da bilmez emme, onun dediğü dediktür”" sözü artık geçerliliğini kaybeder ve, "MİLLETİMİN DEDÜĞÜ DEDÜK olur" hale biran önce geliriz.H.Tahsin.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 14 Mart 2011 Pazartesi 12:28

Mevcudu düşünelim. İçinde çok değerli kişiler mutlaka vardır ve de belki çoğunlıktadır. Ancak, bunun bir kıymeti harbiyesinin olduğunu sanmıyorum. Sistem öyle kurgulanıyor ve biat kültürü öyle noktaya varıyor ki, "sürü" davranışları çağrıştırıyor desek abartmış olmayız herhalde. Bu şartlar altında soruyu şöyle de sorabilir miyiz: İYİLER MECLİSE GİTMEK İSTİYOR MU?

Yorumu oyla      59      49  
teyze 14 Mart 2011 Pazartesi 12:16

İyilerden bir kısmının meclise gidebileceğine inanıyorum.Mesela sizin Bülent Bey.Ülkemiz için hayırlısı neyse o olur inşallah.

Yorumu oyla      65      49