YORUMLAR
Toplam 12 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 26 Ocak 2011 Çarşamba 10:49

Bende Dogan Kuban gibi yillarini Avrupa´da gecirmis bir Türk vatandasiyim, Dogan Kuban Beyin ismini ve yazar olan kisiligini ilk sizden duydum, burada yazilanlar ile yazara ve kitaba elestiri getirmek ilime bilime ve emege saygisizlik olur diye düsünüyorum,kitabi ancak okuduktan sonra daha genis bir bilgi ile yorum getirebilirim.Ayriyetten kitabi ve yazari bizle tanistirdiginiz icin sag olun.Capanoglu

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 26 Ocak 2011 Çarşamba 02:43

aramakla bulunmaz,bulanlar arayanlardır.. bülent bey'in hakikat arayıcılığına ve bu arayışındaki namusuna şahit bir adam olmaktan mutluyum.. doğan kuban konusundaki iştahına da hayran oldum.. kuban'ın söylediklerine söyleyeceklerimiz elbet var; daha sonra...doğan kuban'ın "anadolu türk kentleri" konusundaki belki de tek çalışmanın da sahibi olduğunu ekleyeyim.. hürmetler, ahhmed...

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 26 Ocak 2011 Çarşamba 01:33

Sabriye:İkinci paragrafıma düşük puan verenler SİZLERİ SEVİYORUM;DİNİMİ PEYGAMBERİMİ AŞAĞILAYANLARI REDDETMEM,BARIŞÇIL olmam sizi neden gerdi?Yazında bari karşılıklı fikir teatisinde bulunayım,ha ne dersiniz?

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 26 Ocak 2011 Çarşamba 00:35

Bülent Beyin köse yazilarina yazilan yorumlarin sayisi bir iki tane konunun disinda elliler lie yüzlerle ancak ifade yapilabilinir,sapotajcilar hic sevinmeyin bizler yine burdayiz, kalemimizde sizin tasavvur edemiyeceginiz kadar mürekkep var.

Yorumu oyla      60      51  
Misafir 26 Ocak 2011 Çarşamba 00:24

Bati yalancidir ve inkärcidir.Orada her sey kurallara baglidir, sokaga adimini attigin andan itibaren kanunlar ve yasalar ile karsi karsiyasin.Halk Polisten korktugu kadar yüce yaratandan korkmaz.Niye bu devletler her seye kanun ve yasa cikariyorlar bunun nedenini bilmiyenlere ben burdan söyliyeyim cünkü bunlar aslinda cok barbardir, cikarilan yasalar ile bunlarin barbarligini frenlemek icin.Bizde ise kanunlardan önce örf ananeler gelir, halkimizda kanun ve yasa yerini tutar.Cilgin demokrat.

Yorumu oyla      58      52  
Misafir 25 Ocak 2011 Salı 23:45

Sabriye:Özellikle bu köşeye yazmak isteyen dostlarım,yorumların yayınlanmadığından şikayetçi oldukları için YORUM yazmayarak protestolarını belirtmemi rica ettiler.DUYURULUR!!!:)

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 25 Ocak 2011 Salı 21:26

Türkler tarihi misyonunu ve ihtisamini bati tipi bir rejimi benimsedigi icin kaybetti.Kendinin asimile olmasini sagliyarak kendini ve kimligini sistematik olarak kaybettirildi.Baskalarinin bizim icin düsündügü cokta önemli degildir,önemli olan kendimizi kendimizin düsünmesidir.Sultan Abdulhamit´e sormuslar siz bu Ülkeyi nasil 33 sene bu kadar badireye karsi yönettiniz? Hakan´nin cevabi cok manidardir;Ben onlarin dediginin hep tersini yaptim.Capanöglu

Yorumu oyla      57      52  
OWLEYE 25 Ocak 2011 Salı 17:39

Arkeik dönemini, islam yerleşik kültürünün gelişmesinden 1000 yıl kadar önce gerçekleştirmiş olan batının enstrümanlarıyla yaptığımız müzik için en güzel musiki notaları ibn i haldundan gelmektedir.Şehirlilik olgusu doğu insanı için her zaman nedametli bir olgudur..Şehire ananeleri ile gelen neslin şehirlilik gergekirlilikleri ile çatışma içinde olması doğal bir süreçtir ..Ancak adına çağdaşlık denen şeyin kapitalizmin doğu milletlerine uyguladığı yapay aşılama olduğunu da atlamamak gerekir....

Yorumu oyla      59      52  
Misafir 25 Ocak 2011 Salı 09:32

Sabriye 2:Çağdaşlaşma dediğimizde acaba bu karamda daha neler anlıyoruz,bunu irdelemek lazım.Çağdaşlık batılılarca bir ülkenin diğer bir ülkesini SAVAŞLA bitirmeye çalışmaksa,teknoloji diyerek İNSANLIĞI TEHDİT EDEN NÜKLEER ENERJİYİ DESTEKLEMEKSE,FAKİR ÜLKELERİ YOK SAYMAKSA,batının hertür AHLAKSIZLIĞINI almaksa,sözüm ona Dinler arası diyaloğuluyla KARDEŞLİK martavalıyla MUKADDES DİNİMİ ve peygamberimi(sav)EN AĞIR şekilde AŞAĞILAMAKSA YERE BATSIN!!!Sn Kuşoğlu emeğinize yüreğinize sağlık.syglr...!!

Yorumu oyla      64      57  
Misafir 25 Ocak 2011 Salı 09:19

Sabriye 1:Sn Kuşoğlu öncelikle KILIÇTAN KESKİN,KINDAN İNCE olan İSLAMIN ortası olmayacağını düşünerek,ILIMLI İSLAM gibi bir yakıştırmayı ve LAİKLİK ilkesinin DİNSİZLİK olarak LANSE edilmesini ASLA kabul etmiyorum;Kabul etmesemde Laiklik ilkesini kendi düşüncelerine göre empoze edenler VE sürekli her olguda DİNİMİZİ kullananlar yüzünden ÜLKEMİN GELDİĞİ NOKTA BELLİDİR!Halkımızın çoğu ise bilim ve teknolojiden hariç BATININ hertür AHLAKSIZLIĞINI örnek alarak çağdaşlaştıklarını sanıyorlar YAZIK.!

Yorumu oyla      66      52  
teyze 24 Ocak 2011 Pazartesi 15:40

Bilimsel ve teknolojik üretimde neden dünya ile eşit veya yakın olamıyoruz ben bunu anlayamıyorum.Çocuktum büyükler konuşurdu bu ülke 200 milyon nüfusa bakabilir vs belki tarım için söylüyorlardı bunu ama burdan kendine yeten zengin ülke olduğumuzu düşünürdüm.Bilim üretmesi gereken yerler nelerle meşgul bunca yıl,İslam alimlerimiz hala sakız oruç bozar mı onu anlatıyor,kurbanda deri kavgasını anca bitirdik galiba.Ve insanlar bu kadar canlı hocalar varken türbelerdekilerin peşine düşüyorsa İslam aydınları çok fazla sorumluluk sahibidir diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      75      64  
teyze 24 Ocak 2011 Pazartesi 15:28

D.Kuban duymamıştım,bu yorumu yazıp kitabın peşine düşeceğim.Faydalanacağım bir kitap öyle benziyor.Botton'dan Felsefenin Tesellisi ni okumuştum şimdi içeriğini unuttum fakat çok beğenmiştim.Kuban'ın çağdaş batı dinden vazgeçmedi..sözü bana SSCB komünist yıllarında onların dinsiz olduklarını çağrıştırdı.Yani biz öyle bilirdik.Sovyetler dağıldı herkes dini neyse devam ediyormuş.

Yorumu oyla      75      62