YORUMLAR
Toplam 79 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 10 Aralık 2010 Cuma 12:02

Arkadaslar son olarak Irk´larin olusumu hakkinda sizleri bilgilendirecegim.Irk larin karekter yapisini olusturan en basta Din ve dili gelir.Bir Arap kizinca Esteguzu Billah deyince bir Türk rahatlikla ne dedigini anlayabilir,bir Alman anlamaz,Türkiye´de yasayan bir Ermeni rahatlikla anlayabilir,burada ki inceligi anlamaya calisin.Bölgesel kültürler her Irki etkiler.Abdülhamit Islam Türk kültürünü benimsemis bir Devlet adamidir,onun Irkini sorgulamak hic kimsenin hattine degildir.

Yorumu oyla      55      51  
Misafir 10 Aralık 2010 Cuma 12:01

10:51 Arkadaş eksik yazmışsın, Doğu Anadoluda Bağımsız Ermenistanı kurup,başına geçen Bogos NUBARYAN da bir Osmanlı "Paşası(!)" idi,onu unutmuşsun..Biz kimsenin dinini sorgulamıyoruz.Belli bir Irkın Türke olan,bitmez tükenmez düşmanlığını sorguluyoruz.Pkk denil örgütte bir Ermeni Hunçak organizasyonudur.Bunun belgeleri Devletin ilgili kurumlarında mevcut.Şimdi bize bunların listesini yazdırmayı mı istiyorsunuz.Yüce Türk Milleti,dostunu da,düşmanını da iyi tanıyor.Sandıklar göstermiyor mu? H.T.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 10 Aralık 2010 Cuma 11:31

Sn "11:00 ", Birinci Dünya Savaşı esnasında, Osmanlı Kabinesinin ne kadarı ERMENİ bakanlardan müteşekkildi, sorusunun cevabını araştır.Sonra Birinci Dünya Savaşı esnasında,cephede Savaş veren Anadolu TÜRKLÜĞÜNÜN arkadan HANÇERLENİŞ şekil ve yöntemlerini inceleyin,karşınıza çıkan tabloyu okuyabilirseniz, sizde ERMENİ Muhtedilere yaklaşırken benim kadar dikkatli olursunuz.Bugün 2010 lu yıllarda Türkiyenin ALTINI oymaya çalışan Muhtedileri de ibretle seyrediyoruz.Hala seyrediyoruz.H.Tahsin.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 10 Aralık 2010 Cuma 11:00

Irk üstüneyse Irkıma bir gül diye şiir yazan , kendini Türk ırkının bir parçası olarak gören vatan şairi Mehmet Akif'i nereye koyacağız Arnavut olduğu için? Ya da Gök-oğuzları ( Gagauzlar) ortodoks oldukları için nereye iteleyeceğiz? Peçenekler ve Kumanlar Hristiyan oldukları için Türk tarihinden silinmeli mi? Veya Şamanist Yakutlar ne olacak? Ya da knesalarında huzur içinde ibadet eden Hazar Türklerini ( Karaimler) ne yapacağız? -4

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 10 Aralık 2010 Cuma 10:55

veya Şebnem Ferah gibi Türkçe'nin en muhteşem seslerinden olan bir şarkıcıya hayır sen Ermenisin bizim parçamız değilsin mi diyeceğiz? Ki bu insanlar Ermeni olduklarını hiç bir zaman gizlemiş değiller.Ve şahsen ben Türklüğün ayrılmaz bir parçası olarak görüyorum.Tıpkı Agop Dilaçar gibi.Ya da Güllü Agop ya da Müslüman olduktan sonraki adıyla Mehmet Yakup gibi. H.T. en azından yazdıklarınızda tutarlı olmanız beklenir.Kafanızdak imillet kavramı din üstüne midir ? Irk üstüne midir? -3

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 10 Aralık 2010 Cuma 10:51

Misal Hz. Ömer de İslam'a girmiş bir müşrikti , iman etmeden.Bu durumda Hz. Ömer'e yok yok sen inanmadın mı denecek? Ha yok eğer mesele din değilse bu defa nedir diye sormak icab eder.Irksa mesele Osmanlı hükümdar ailesinin bir yanı hep farklı milletlerden yürümüştür denebilir.Mesela 2. Abdülhamid'in annesi Tiri Müjgan Sultan Revan doğumlu bir Ermenidir ve vaftiz adı Virjin'dir.Bu defa Abdülhamit'in Türklüğünü de sorgulamak mı icap edecek? Veya Kenan Pars gibi bir sinema sanatçısı -2

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 10 Aralık 2010 Cuma 10:46

H.T.'nin 09:16 yorumu ilginç.Muhtedi tabiri ancak din değiştirenler için kullanılır.H.T.'nin Müslüman olduğunu kabul ederek şunu sormak lazım :İhtida eden birinin İslam'a girdiğini nasıl anlarız?Kalbini yarıp baktınız mı muhterem? Mesela İran Cumhurbaşkanı Ahmedi Necat da bir muhtedidir.1950 yılında ihtida etmiş bir Yahudi aileye mensuptur.( Tabii bu da belgelenmiş bir olaydır) Veya ihtida etmiş , din olarak İslam'ı seçmiş birisi kaçıncı kuşakta Müslüman addolunmalıdır? Bu soru da sorulabilir -1

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 10 Aralık 2010 Cuma 09:16

Muhtedilerin sürekli olarak Atatürk'ü kendilerine KALKAN yapma YALANLARINDAN bıktık usandık."Martayanı" Atatürk istemiş,Dilaçar yapmışlarmışş(?),"Keresteciyanı" Atatürk istemiş Türker Yapmışlarmış, Mıgırcıdyanı,Atatürk istemiş,Öztürk yapmışlarmış(!!!) Bırakın arkadaş bu palavralara İNANMAYIN lütfen.Yok böyle bir şey.Bunların tamamı Ermenilerin kilasik TEZGAHI.Agop Dilaçar Türk Dil kurumunda bir memurdu,Tercüme memuruydu.Ne zaman Kurumun başkanlığına geldiğini iyi sorgulayın.İnanmayın bunlara.H.T

Yorumu oyla      58      53  
Misafir 10 Aralık 2010 Cuma 03:54

Hürriyet ve İtilaf Fırkası'nın İngilizlerle Fransızlarla İtalyanlarla Yunanlılarla aynı safta yeralması hep gözlerden kaçırılır.Türk ordusunu da Hürriyet Ve İtilaf'ın Damat Ferit başkanlığındaki hükümeti dağıtıvermiştir ve ülkeyi kendi eliyle direnmeden teslim etmiştir.Manisa Mutasarrıfı Hüsnü Bey mesela bu hükümetin adamıydı ve Yunan ordusunu garda çiçekle karşılamıştı.Gerçi savaş sonrası Yunanistana kaçtı Hüsnüyadis adını aldı,din değişti.Bu zat Menemeni yapan Derviş Mehmetle kardeş çocuğudur

Yorumu oyla      59      53  
Misafir 10 Aralık 2010 Cuma 02:50

NE GÜZEL MEMLEKET!!!Kendi kaprisi ve işgüzarlığı yüzünden 100.000'den fazla Mehmet'ciğin Sarıkamış'ta TEK bir kurşun bile atmadan ölmesine sebep ol,YÜZBİNLERCE Osmanlı Vatandaşın TEHCİRde ölmesine sebep ol,sittim senedir bu belayı başımıza sar,Almanlardan binlerce altın alarak Osmanlı'yı harbe sok, Batmasına sebep ol,Ata'mıza destek olmak varken onu KISKANARAK bırak dışarı KAÇ, Amaaa Vatan Haini olma Vatanperest OL!!!Ben de bunları yapayım da bana da vatanperest derler mi yoksa cop mı sokarlar??

Yorumu oyla      56      54  
Misafir 10 Aralık 2010 Cuma 02:28

Sy.H.T"Türk dilini bilen Türk Bilim adamı yok mu"?diye soruyorsanız "EVET YOK"diyorum! Agop'un Türk diline yaptığı katkıları,yazdığı sözlükleri ve de Osmanlı Türkçesini İLK defa Latin harflerle yazarak hazırladığı kitabı ATA'mıza sunarak bugünkü Alfabenin mimarı olmuş,Bu nedenle de Ata'mız ona "DİLAÇAR" soyadını vermiş.Ama bugün Üniversite talebesi,üstelik Mülkiyeli,yarının DEVLET Adamı açtığı pankartta KOLEKTİF yazarak daha bunun KOLLEKTİF yazılacağını BİLMİYOR! Bunlardan Türkçe Bilen çıkar mı?

Yorumu oyla      56      50  
teyze 9 Aralık 2010 Perşembe 23:36

22:52 ben gördüm bugünün tarihine katkıda bulunuyor. Başvekile destek yorum turlarında o.Bende peşinden artı verip duruyorum:)

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 22:52

Capanoglu ortalarda yok,bu böyle yapmazdi!Nerde kaldi acaba gören varmi baska yorumlarda??

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 21:27

H.Tahsin Hocamizi bazen istemeden de olsa küplere bindirebiliyoruz,hani haksizda degil.Ne yapalim Teyzemiz benim tarih bilgim yok,Cografya zaten yok deyip duruyor,bizde ne yapacagiz H.Tahsin abimize bir kac tane yanlis bilgi verip dogruyu ögrenecegiz.Abi hakikatten bir Deryasiniz.Ben biraz su bizim Uni lere kizdim,hersimi E.Pasa´dan cikardim.E.Pasa bir Vatan haini degildi,beceriksiz bir Vatanperesti.

Yorumu oyla      58      51  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 21:15

Sn Dostum 20:56,Osmanlının Birinci Dünya Savaşı,1914 de başlamadı.Osmanlının SAVAŞI 1877-1878 den itibaren 1922 ye kadar KESİNTİSİZ devam etmiştir.Bu süreçte ALMAYA hariç Savaşmadığımız Ülke yoktur,(o dönemki Ülkelerden).Tarihi kendi terminelojisi içerisinde okumaya çalışırsak hata yapmayız.Almanya ile Savaşmayışımızın NEDENLERİNİ sorgularsanız,Yavuz İle Midilli olayının ne olduğunu daha açık görürsünüz.Yanılmamanız için,Bağdat-Hicaz Demir yolu Anlaşmasını sorgulayın,herşey Petrol için.H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      50  
Kerpeten 9 Aralık 2010 Perşembe 21:04

Aakideşler; Bülent Hocemin şu tarih mevzuuna bi hikayede ben anletceydim emme, bu günlerde (nedense çok ihtiyaç vaamış da piyasesi yükselmiş) üniveriste kantinine çift sarılı yumurte yetiştircez diye bizim kümeste üç vardiye çalişmekten iflahım kesik, kusure kalmen emi? (Çil Horoz)

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 21:03

17:51. Şimdi çok farklı bir hitapta bulunmam lazım ama, yapmıyorum çünkü yazdıklarında senin hiçbir suçun yok.BE KARDEŞİM,Yunanistanın Bağımsızlığını elde edip ilan etmesi ile,1914 ün 1915-16 nın NE ALAKASI var.1918-19-20-21-22 nin NE ALAKASI var?Okutan hocayamı,yoksa okuduğun kitapları yazana mı? Kimbilir belkide kitapların yayın evine mi YUMURTA atsam(???).1821 ZEMİNİ ile,1921 Zemini AYNI zemin mi? Sizede,mantığınıza da ŞAŞIYORUM.Alayınızı Yumurta yağmuruna tutmak lazım(!). H.Tahsin.

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 20:56

Dostum.H.Tahsin,uyarici iltifatlariniz icin16:48 sag olun.Yanliz bizde biraz mürekkep yaladik,diger bir degimle dirsek cürüttük yani.Enver Pasa,daha önce Osmanliya siginan Alman Gemileriyle Sivastopolu dövmeseydi,biz kendimizi hazirliksiz bir sekilde savasin icerisinde bulmayacaktik.Acemi Avci Eve Kurt getirir sözü (Ruslarin gelmesi)burda Enver Pasa´ya yakisir diye düsünüyorum.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 18:07

Sn 14:07(**), Dostom, Kore Savaşları sana anlatıldığı gibi değil.Bizim orada ne işimiz vardı gibi bir soruyu sormandan, olaydan bihaber olduğun belli.Türkiyenin NATO ya giriş sürecini iyi öğren, öğrenmezsen yanımda senin için bir baks Yumurta hazırladım haberin olsun. :)) H.Tahsin.

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 17:55

İşgal birliklerine direnmeyin , yardımcı olun diyen Hürriyet ve İtilaf Fırkası hükümetini vatan haininden daha iyi ne ifade edebilir? Mustafa Kemal ve bir avuç yürekli Türk subayı Türk Kurtuluş Savaşını ne şartlarda başlatmıştır daha iyi anlıyoruz bugün. Kaderin cilvesine bakın ki Derviş Mehmet denen şaki ( kendisine esrar içmiş serseri vs denerek olayın boyutu küçültülmeye çalışılır) Cumhuriyet'e karşı ilk kalkışmalardan birini peyda etmiştir.Bu şahıs kimdir kaçımız bilir? (**)

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 17:51

Bu "Gürbüz Cocuklar Ordusu" ile ilgili bilgisi olan arkadaslar vardir her halde,benim bildigim K.Karabekir tarafindan yetim kalan cocuklarin Orduya alinmasi hadisesidir.Bunun ne kadar dogru ve iyi getirisileri olduguna ben inanmiyorum,inanan varsa bu konuda bizi ydinlatirsa cok iyi olacak kanaatini tasiyorum.Simdiden güzel bilgileriniz icin tesekkürler.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 17:51

Ve tabii Çanakkale'de eşsiz bir direniş gösterebilen Türk ordusunun İttihat ve Terakki iktidardan düşürülüp yerine Damat Ferit Paşa başkanlığındaki Hürriyet ve İtilaf Fırkası iş başına geçtiğinde bizzat hükümet eliyle dağıtılıvermesi de şayanı dikkat bir konudur.Hürriyet ve İtilaf hükümetinin İstanbul'a hiç direnmeden işgalcileri davet etmesi , Türkiye'nin dört bir yanını İngilize ve Fransıza, İtalyana Yunana bırakıvermesi Sevri imzalayıvermesi utanç verici değildir de nedir? (**)

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 17:47

Enver'in Almanya'ya yanaşmak dışında bir seçeneği var mıydı o da ayrı konu.Türkiye Almanya ile aynı safta harbe girmeseydi de İngilizler, Fransızlar ve Ruslar yine de topraklarımıza saldıracak ve işgal edecekti.Yunanistan'ı başta İngiltere olmak üzere Almanya-Avusturya-Fransa ve Rusya'nın kurdurması,başına Bavyera Kralı'nın oğlu Otto'nun kral tayin edilişi ya da Kudüs düştüğü ve İngilizler'in eline geçtiği gün Almanya'nın 4 bir yanında kutlama yapılması vs. (**)

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 16:48

15:34 Sn dostum "Enverland" diye nitelendirdiğin konu hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığın,yazdıklarından belli.Osmanlıyı,Türkleri BİRİNCİ DÜNYA Savaşına sokan,Osmanlı da değil,Osmanlının yönetimi de değil,senin "ENVERLAND" sıfatlamsı ile hitap ettiğin kesimde değil.Türkler ve Osmanlı kendilerini Birinci Dünya Savaşının ortasında bulmuştur.Tabi sizin bunda hiçbir suçunuz yok.Size böyle öğretilmiş.Size öğretilen gibi değil be kardeşim.Dünya güçleri Osmanlıyı paylaşmaya 1905 de karar verdi.H.T.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 15:34

Bizi koskoca Imparatorluktan bir Bölge Ülkesi haline getren ENVERLAND ve yandaslari bununla birlikte Ruslarida bizim topraklara kadar grtirmistir.Bu zihniyetin ayak sesleri ve isbirlikcileri zaman zaman Bakan´lara yumurta atma cesaretini bileösterebiliyor.Arkalarinda ki Agababalari millet tarafindan ve Iktidar tarafindan cok iyi bilinmektedir.Bunlar bazen cok Demokrat görünüp kuzu posttunada bürünebilirler.Buni ülke yönetiminden uzak tutmak, Halkin en birinci Vazifesidir

Yorumu oyla      58      59  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 15:15

Sevgili H. Tahsin abimin yakın tarihimiz açıklanmıyor serzenişine katılıyorum. O dönemin tarih yazarlarının objektif olmayışı konusunda bir hissiyetım var, fakat bugün görüyorum ki objektif olmuş olsalar bile toplum olarak bazı konuları yorumlayabilecek, objektif olarak ele alabilecek durumda değiliz. Tarihimizden öğrenmek için zihnimizi açabilmeliyiz, fakat biz zihnimize örümcek ağı örmelerine bile bile müsade ediyoruz. Önceliğimiz bunlar değil çünkü ve tarihe karşı en büyük suçumuz bu. A.B.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 15:07

Bir Ülke ki,Yıllarca Türk Dil Kurumunun başında ERMENİ yurttaşları görev yapmıştır.Bunlardan bir tanesi benim Üniversitede hocam oldu.O günden beri bu durumu SORGULAR dururum,fakat bir türlü anlayamam(!).Benim Dil KURUMUMUN başkanı,Agop Martayan(agop Dilaçar),devamında da OĞLU"Cem Dilçin"Cem Dilaçar.Ben bu kafayı SORGULARIM.Tabiki Türk Dilinin"içine edilmesinin"nedenlerini de sorgularım.Benim adı geçen şahısların şahsiyetleri ile işim yok.Sorgulamam,Türk Dilini bilen Türk Bilim adamı yokmu? H.T.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 15:06

Sn. yazarın bence çok önemli bir tesbiti var, yakın tarihimiz siyaset malzemesi halini aldı. Kim nereye büker, kendisi için ne çıkarabilirse, çoğu zaman vicdanına bile acımadan kullanıyor. Yazarlar çıkıyor, bugünü yine kendi amaçlarıyla kayda geçiriyorlar ve gelecekte bizi yorumlayacak kuşaklar için malzeme(!) üretiyorlar. Biz ve bizim tarihçilerimiz ne kadar objektifse, ne kadar HEPİMİZİ anlatıyorsa, geçmiştekiler de o kadar anlatıyordu. Zaten bu yüzden çamura saplandık malzeme olduk. A.B.

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 14:59

Tarihi sorgulamaya başlamadan önce kendimizi sorgulamak zorundayız. Bizim zihnimiz yeterince açık mıdır? Objektif olmak ne demektir? Tarafsız kalmak mümkün müdür? Hep örnek veririm, VIII. Henry İngiltere'yi Katolik kilisesinden ayırıp Anglikan kilisesini kurmuş ve tüm bunları boşanıp yeniden evlenebilmek için yapmıştı. Şimdi tüm bunları İngiliz tarihçileri açıkça yazar, İngilizler kabul eder dizi çeker. Biz benzer birşey olsaydı tarihi böyle yazdırır mıydık veya böyle yazanı okur muyduk? A.B.

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 14:19

Misafir 12:03 o adacık dediğiniz yer Türk toprağıdır.Doğu Akdeniz'de anlaşmalarda adı geçmeyen tüm adalar Türk toprağıdır.Yunanistan bu konuda ne kadar yaygara koparırsa koparsın ve içerde de bazı akıldaneler niye kavga edelim derse desin o adalardaki fiili Yunan işgalini bu ülke bitirecektir.

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 14:13

Türkiye'de neden herkes derin bir sessizlik içindedir ? Neden bir ABD'linin ne yediği,içtiği,giydiği markalarına kadar bilinir de en yakın komşu Rusya hakkında hiç bir şey bilmeyiz? 1500 yıldır tanıştığımız halde? Ya da 80 öncesinin hem sağ hem sol hem komonis kaçaklarının adresi neden Almanya Fransa Belçika İtalya İngiltere ABD gibi NATO ülkeleri olmuştur?Komonisler neden Moskova'ya gitmemiştir de NATO ülkelerinde yaşamıştır hep?

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 14:09

Bizim orada anlatirlar,bu Soganli carpismalarinda benim Dedemin kardesi carpismalarda ac susuz 48 saat Vatan icin carpismistir.Milis güclerinden kala lala bir Dedemim kardesi kalmisti,Sliahinla ates acmaktan kipkirmizi olmustu,elini yakiyordu,yanina gelen Komutan ona;Bu Ülkeyi savunmak ikimize kalmissa yolun sonu görünmüstür var git Köyüne,daha sonra o da Sehitlik serbetini icmistir.Bütün Sehitlerimizin RUHLARI SAD OLSUN.Amin

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 14:07

Mesela merhum Adnan Menderes neden bütün BM oylamalarında Cezayir aleyhine oy kullanmıştır? Veya ABD'nin Kore tezgahına niçin katılmıştır? ABD ordusu Güney Kore'nin işbirlikçi Hunçakçı yönetimiyle beraber 500.000 sivil çiftçiyi köylüyü kuruşna dizip tarlalara gömüp bu işi Kuzeyliler yaptı diye propaganda yaparken amacı neydi? Güney Kore'nin bir kasırgada masum kurbanların cesetleri açığa çıktıktan sonra kurduğu Truth and Reconciliation Commission'un çalışmaları ABD'de dahi yayınlanırken (**)

Yorumu oyla      58      51  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 13:13

10:42 de yazan değerli arkadaşımızın bahsettiği yaylalarda belli bölgelerde nereyi kazmaya kalksanız,mutlaka bir ŞEHİDİN BOZULMAMIŞ vucudu ile karşılaşırsınız.Yanındaki silahından hangi Millete mensup olduğunu da tespit edebilirsiniz.O bölge insanının Sülalesinden birçok kişinin DEDELERİNİN o şehitler arasında bulunduğunu da hatırlatalım.H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      54  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 12:03

Bir tarihci olarak bu günleri yazsa idim,Ülkede is yapmak istiyenler ve is yapani engellemek istiyenler diye ikiye ayiridim.Simdi bana Particilik damgasini vuracaksiniz biliyorum amma,hicde sizin düsündügünüz gibi degil.Ben gördüklerimi ve yasadiklarimi yazan bir tarihciyim.Sadece bir örnek veriyorum.AKP gelmeden önce kac tane komsumuz ile komsuluk iliskilerimiz vardi?Kecilerin yasadigi bir Adacik icin bile Savas bandolari calmiya baslamisti hadi inkär edin bakalim.Diyalog kardesim,diyalog...

Yorumu oyla      61      57  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 11:35

Sıfırdan yeni bir "TOPLUM" bina edeceğim diye,Yalan,çarpıtma ve birazda PALAVRA üzerine Tarih yazmaya kalkarsanız,ortaya çıkaracağınız ürün,"HORMONLU ÜRÜNDEN" farklı bir ürün olmaz.Sonuçta "hormonlu Ürünler" yıkılıp yok olmaya mahkümdür,Doğal ve Sağlıklı Ürünlerin "doğal vesayetini" kabullenmek zorunda kalır.SSCB nin Stalinist çarpık bir felsefe üzerine bina ettiği BİNANIN halini ve ahvalini 1990 lardan itibaren ne hale düştüğünü yaşayarak gördük.Sosyolojik gelişmeler cam fanusa hapsedilemez.H.T

Yorumu oyla      60      52  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 11:28

00:00 Makarios´un ölümünden sonra bilhassa Filistin ve bazi Arap Ülkelerinde Bayraklarin yariya indirilmesi üzerine kaleme aldigin yazinda hakli sebeplerinde vardir.Bazilariniz belki biliyordur,Filistin´lilerin diger bir adi da "PALASTINA" dir.Bu Yunanistan´da eski bir ada ismidir.Yani Filistin Halkinin bir kismi Yunan menseylidir.Bayraklarini yariya indirmelerini burayabagliyorum.Hic bir Filistinli kendini artik Palestisti´nali olarak görmez,Müslüman ve Arap olarak görür.Ilginiz icin tesskkür.

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 10:42

bu Sehitlerimiz yaz aylarinin belli tarihlerinde ziyaret edilir ve Dualar okunur.20 Agustos her yil burda zaferi kutlama senlikleri yapilir.Bu Soganli Daglarinda kurulan güzel Yaylalarimiza gelen bir pisman gelmiyen bin pisman.Her sene buralara gitmez isem kendimde büyük bir kayip görürüm.Insanlari cok candan,yemekleri enfes.Bülent Bey bilmiyorum buralari gezme firsati oldumu?buralar bekleriz Insallah.Editörümüze saygilar,kendisinide bekleriz.

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 10:36

Baybur komutanligindan gelen Türk gücleri,Sürmene ,Arakli Milis gücleri bu Daglarda kendilerinden iki üc kat daha fazla Asker ve techizat bakimindan güclü olan Ruslar ile cok cetin ve kanli savasin icerisine girdiler.Rus ordusuna cok agir zayiat verdirdiler,1000 yakin esir biraktilar.Türk gücleri ise tahminen 100 yakin sehit verdiler.Bu konuyu ve Yaylari gündeme getirmem, hic bir Tarih kitabimizda bu konu ile ile ilgili hic bir sey yazilmamasidir.Bölge Halki tarafindan sahiplenen.D.var

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 10:27

Konu Rus birliklerinin yardim amaci ile mi yoksa isgal amaciyla mi,veyahut Yayla yollarini düzeltme amaciyla mi geldikleri üzerinde isterseniz biraz duralim dostlarim.Benim cocukluk zamanlarimda Ninem anlatirdi Rus isgalini,belki100 kere sormusumdur.Ruslar size yani sivillere iyi davranmismiydi?Ninem o yillarda ben derdi cocuktum,Rus askerleri beni sevip seker verirdi,kimseye bir sey yapmazlardi.Diger taraftan Köylerin Milis gücleriyle Sultan Murat yaylalarinda amansiz carpistilar.D.var

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 10:18

Sevgili dostlarim bilälis H.Tahsin Tarihin derinliklerine inerek hatta bazi yazilmiyan daha dogrusu yazilmasi yazilmamasindan dah cok faydasi olur düsünülün konulari gün isigina cikardi.Tarihin bazen isiklarini karartanlar,gercekleri yazmiyanlar buna birde Devlet sirri diye adlandirmalarine kadar dogru bilemiyorum.Ne diyelim Devletten gelen her sey basim gözüm üstüne.D.var

Yorumu oyla      57      49  
teyze 9 Aralık 2010 Perşembe 08:50

00:12 o türkünün aslını Erkan Ocaklı güzel söylerdi.Ağla gözlerim ağla bende ağlayacağım.Cimili sözleri alt üst etmiş:) Araştırdım da Cimiliden bilmiyordum yeni öğrendim.Sevgili editör yeğenim konu dışı saymayasın yorumumu silme e mi?Tarihimizi alt üst etmişler bari türkülerimizi muhafaza edek.Benim kız lisedeyken dönem ödevi vardı.'Bana bir ülkenin folklorunu söyleyin ben size hukukunu söyleyeyim'buna benzer bir söz.Ben yazdım kızım 100 almıştı.

Yorumu oyla      59      49  
teyze 9 Aralık 2010 Perşembe 08:09

H.Tahsin Abi teşekkürler.23:52 ON BEŞ DOKTORA BEDEL Sürmene Yaylalarına uğramadan sahilden yola devam,Çayelinden öteye yali yali gidiyoruz,orda bir köy var uzakta o köy benim köyüm.Antalya da gurbetteyim,ben gurbette değilim gurbet benim içimde aynı zamanda.

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 00:20

00:12 Bu arada, /Madurun tepesinden görüniyi Arakli/.....Sultan Muratta şehitlikde duamızı yapalım, Madurun eteğinde buluşalım..Seneye yaza ya nasip.H.T.

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 00:12

Demin unutum ilave yapmiya Cimilli bir Türküsünü bizim yaylanin cazibesine kapilarak yazmistir.Hani bilirsiniz,benimde cok sevdigim bir Türküdür;Kemerin kayalari duman aldi daglari..Aristirmaci gercek bir Yorumcu benim biläkis Cimilli´nin kendisine sordum simdi.Selämi var hepinize

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 00:02

Teyze,genelde google bilgileri YANLIŞTIR,ama sizin Taksim Anıtı,TKP bilgileri doğru bilgiler.Mustafa Suphi ve arkadaşlarının,Ruslarla DİYALOGLARDA önemli etkileri vardır.Keza Türkistan yardımlarının,geçiş yolları konusunda ve Bolşevik hareketlerine destek veren kafkas ve Türkistanlı Türk Liderlerle diyaloglar konusunda önemli etkileri vardır.Tabi bendeki bilgilere ve bana göre.Bu konu uzun,herhalde yarında sorgulamaya devam ederiz.H.T.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 00:00

Filistinliler ve diğer Arap ülkeleri Libya hariç neden Rum-Yunan tarafının yanında yer almışlardır Kıbrıs Türk Barış Harekatı sırasında? Makarios öldüğü gün neden Arap ülkeleri ulusal yas ilan etmişlerdir? Filistinliler neden Bekaa vadisinde Lübnan-Suriye desteğiyle PKKlıları eğitmişlerdir?Neden Mahsun Korkmaz akademisi halen Lübnan'dadır? Hama ve Humus'u topa tutan Nusayri Suriye yönetimi neden 70.000 Türkmeni 1982'de katletmiştir? 900 bin Türkmen Suriye dışına nasıl sürülmüştür? al sana tarih

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 23:55

Teyze 23:13,Sorgulamaya devam etmek lazım.Yardımların nedenlerini,net olarak ortaya koyacak kadar Tarih yetkisine sahip olmadığımı düşünüyorum.Ancak ima edebilir,sorgulamaya yönlendirebilirim.Şu kadarını söyliyeyim,Atatürk ve Kurmay Heyetinin,Siyasi DEHASI.Olayın Basra,Musul,Kerkük ayağı var.Rus Temsilcisinin,TÜRKİYE adına,Lozan daki talepleri ile,Türk Temsilcisinin Taleplerini yan yana koymak lazım.Resim net olarak Ortaya çıkar.Tabi Lozanın devamının Haziran 1926 ya sarkan yanını da.H.Tahsin.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 23:52

Teyze Ruslar Antalyaya´da geldiler mi bilmiyordum hatirlattigin iyi oldu, Tarih arsivimde yoktu,demek insan her gün bir seryler ögrenebilirmis.Bizim orasi Sürmene(Sultan Murat Yaylasi,kemer suyu,Yedi Cukurlar,Kanli Masatlar...)

Yorumu oyla      57      49  
teyze 8 Aralık 2010 Çarşamba 23:22

Aslında uyumak en güzeliydi ama daldım bir kere.Bulduğum şeyler acaba doğru mu.TC de kurulan ilk parti Komünist Partisiymiş,Taksim Anıtındaki kabartmalarda 2 Rus Generalde varmış,10.yıl kutlamalarına şeref konuğu olarak Mareşal Voroşilov katılmış.Madem bunlarla bu kadar samimiydik neden gençliğimizde aha gomonisler geldi geliyor diye telaş ettik boşuna? Kirpiden post Moskoftan dost olmaz diyorlardı.Sonra duydumki Türkeş bile N.Hikmetten şiirler okurmuş.Ne kadar karışık şey bunlar böyle.

Yorumu oyla      56      51  
teyze 8 Aralık 2010 Çarşamba 23:13

22:37 sizin yayla nere bilmiyorum ama bizim dağ köyünün yollarını da Ruslar yapmış ve ondan sonra bir daha ilgilenmemişler yollar perişan:) Şimdi H.Tahsin Abi bu yardımlar doğru da HANGİ ÇIKAR İÇİN yaptılar onu bulamadım.Kimi diyor emperyalistlere karşı destek,kimi diyor burnunun dibinde İngilizleri istemedi,kimi Lenin Çuvaş Türkü idi diyor.Googlede araştırmacı yorumculuk yapacam diye karşıma bir sürü fazladan soru işaretleri çıktı sanki mevcut sorular az idi.ARKASI VAR

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 22:49

Yeri gelmişken SORGULAMA açısından bir hatırlatma daha yapmak lazım."Gürbüz Çocuklar Ordusu" nedir.Bunların Atatürk sonrası Tarihimize olan Etkileri nelerdir.Kazım Karabekir Paşanın,tamamen insani duygularla,Osmanlının yeniçeri yapıalnmasından esinlenerek,kolkanat altına alıp yetiştirilen yapıların,Darbelerdeki etkisi nelerdir.Halen yapılmak istenen "DARBELERDEKİ" fonksiyonları varmıdır?.27 mayıs 1960 darbesi sonrası BEŞBİNİ aşkın Subayın Ordudan TART edilmesindeki etkileri varmıdır?.H.T.

Yorumu oyla      63      51  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 22:37

Hic kusura bakmayin arkadaslar,sabahtan beri sizin yorumlarinizi okuyorum bir Arpa boyu ileri gidemediniz.Kurtulus savasinin gercek maglubu Islam ve Türk kültürü birikimleridir.%2 azinlik %98 üstün kilinmistir.Asimilasyonun daniskasini adamlar geldi yapti ve ellerini kollarini salliyarak gitmislerdir.Dostum H.Tahsinin dile getirdigi Rusya´nin yaptigi yardimlar gercektir.Bizim oranin yaylalarinin yollarinida Ruslar yapmistir,Bir daha gelselerde tamir yapsalar bari:))

Yorumu oyla      60      52  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 22:09

Merak eden Genelkurmay ARŞİVLERİNDEN sorgulasın.Kurtuluş Hareketine,Rusların yapmış olduğu 300 BİN TON SİLAH ve mühimmat ile 29 Tane Savaş UÇAĞI,Ankara hükümeti emrine NE KARŞILIĞINDA,ne için verilmiştir.Daha üç yıllık SSCB nin yöneticileri,Türk AŞIĞI mıydı,yada İlahi bir kudret mi,tarihi düşmanımız olan Rusları,durup dururken Türk dostu yapıverdi(!).Bu zemini sağlayan STRATEJİNİN arka planına vakıf olmadan,LOZANI da okuyamayız,bugünü ise HİÇ okuyamayız.Hunçak yazması Tarih bizi kesmez.H.Tahsin.

Yorumu oyla      64      52  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 21:41

Teyze "18.26" arkadaşa,Vahdettinin "cep harçlığını" değilde,Ünlü Rus Altınları diye bilinen,ÖZBEK(Buhara) ALTINLARINI sormamız lazım.Veya,1920 Özbek Cumhurbaşkanı Osman Hoca(Kocaoğlu) yanında Başvekili Feyzullah Hoca,Lenin ile görüşmeye gidip,nelerin görüşüldüğünü,sormamız lazım.1923 de Afganistana, oradanda Türkiyeye bizatihi ATATÜRKE sığınmak zorunda kalan,Osman Kocaoğlunun anılarından haberi olup olmadığını sormak lazım.Atatürk'ün vefatı sonrası Türkiyeden çıkarılışını sormak lazım. H.Tahsin.

Yorumu oyla      64      51  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 21:36

duygularını belirterek duaya katılmışlardır." 13.08.1920 Konya'nın 27 köyünün eşrafının İngiliz temsilcisine başvurusu: “Kemal elebaşılığındaki Milliyetçileri ezmek için İngiliz hükümetinin bize yardım elini uzatmasını talep ediyoruz." 28.10.1920.Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi: "Benim elimden gelse Türkleri Arap yaparım, diğer Müslümanları da. Bunların vaktiyle Araplaşmadığına da çok eseflenirim. .. vs vs. 1908-1922 arasının çırpıntıları böyleydi..Torunları çırpıntıya devam ediyor !

Yorumu oyla      60      57  
teyze 8 Aralık 2010 Çarşamba 21:34

Aynı sorumu tekrardan biraz değiştirip soruyorum.Eğer bu altın işi yalan ise bu yalanı ortaya atanlar o kadar altının cepte taşınamayacağını bilmezlermiydi? Keselerle değilde kasalarla verildi derlerdi.Ya da çuvalla.İnsan bu kadar kolay ortaya çıkacak yalanı neden söylesin.

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 21:34

Teal-i İslam* (İslamı Yüceltme) Derneği’nin bildirisi: "Yunan ordusu halifenin ordusu sayılır. Hiç de zararlı bir topluluk değildir. Asıl kafası koparılacak mahlukat Ankara'dadır." – 1920Medrese Hocaları Derneği (Cemiyet-i Müderressin): "Kuva-i milliyeciler kudurmuş haydutlardır."Edirne Tem'in gazetesinden: "Müftü Hilmi Efendi, Selimiye camii'inde hürriyetin ve adaletin saygı değer temsilcisi olan Venizelos hazretlerinin sağlığı için güzel bir dua okumuş, ve hazır bulunanlar şükran

Yorumu oyla      60      55  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 21:33

Şeyhülislam Dürrizade Abdullah’ın Fetvası: “Padişahın izni olmadan, yabancı askerlere karşı duranları, asker ve para toplayanları tek tek veya topluca öldürmek islamın gereği ve görevidir. Milliyetçileri öldürenler gazi sayılır, bu yolda ölenler şehit.” 1920 * Şeyhülislamın verdiği fetvalar İngiliz ve Yunan uçaklarıyla tüm Anadolu’da atıldı ve işbirlikçi yandaş gazetelerde yayınlandı.

Yorumu oyla      60      55  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 21:31

Jandarma Genel Komutanı Kemal Paşa: "Yunanla çarpışmaktan vazgeçiniz. Zira bu teşebbüsünüz beyhudedir."- 3.08.1919 Adana Valisi Abdurrahman’ın demeci: "Ayaklanma için sebep yoktur. Fransızlar bizim iyiliğimizi istiyorlar." - 05.11.1920 İzmir Valisi Kambur İzzettin'in genelgesinden: "Yunan kuvvetlerinin özel bir tören ve saygı ile karşılanması...." - 26.05.1919 Divitli Eşref Hoca: “İngilizlere meydan okuyoruz. Bu en büyük küfürdür." – 1920

Yorumu oyla      60      55  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 21:30

Yazar ve Nazır Ali Kemal: “Bu ülkedeki yabancı askerler, Teşkilat-i Milliye'den bin kere daha iyidir." - 23.04.1920 “Ankara’dakiler Kars’ı almışlar. Demek ki işlemediğimiz bir hata kalmıştı. Ermenistan'a taarruz ile onu da tamamladık... Ankara yâranı nihayet meramlarına erdiler. Ermenistan'a yürüdüler. Kars'ı işgal ettiler." 11.11.1920 Yazar Refi Cevat Ulunay: "Tek çarenin galiplerle uyuşmak ve anlaşmak olacağı bu kafasızlarca ne zaman anlaşılacak?" - 23.03.1920

Yorumu oyla      60      55  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 21:29

İngiliz Muhipler Derneği Başkanı, Adliye Nezareti Müsteşarı ve yazar Sait Molla : “İngiltere Osmanlı Devleti'nin yönetimine el koyarsa, saltanat ve hilafetin İngilizler elinde bulunduğunu gören Mısır ve Hindistan Müslümanlarının da İngiltere'yle dost olmanın gereğine inanacakları aşikardır.” İngiliz Muhipler Derneği Başkanı, Adliye Nezareti Müsteşarı ve yazar Sait Molla : “İngiliz mandası istediğinizi bütün itilaf temsilcilerine, hükümete ve gazetelere bildiriniz.." 23.05.1919

Yorumu oyla      60      55  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 21:28

Hariciye Nazırı Sefa Bey: “Osmanlı Hükümeti Ermenilere toprak verilmesini kabul ediyor.” 29.01.1921, İngiliz Yüksek Komiseri Rumbold’a.. Adliye Nazırı (Medrese çıkışlı) Ali Rüştü: "General Paraskevopulos'un ordusu, şimdi sürat ve şiddetle harekata devam eyleyecek olursa, birkaç haftada Ankara önlerinde bulunacaktır. Yunan ordusunun başarısı için dua ediniz! Yunan ordusunun ilerlemesi hükümetimizin programına uygundur. Bu ordu bizim ordumuzdur!" - 12.07.1920

Yorumu oyla      59      55  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 21:28

Sadrazam Damat Ferit Paşa: “Padişah ve benim yegane ümidimiz, Allah’tan sonra İngiltere’dir.” İngiliz Amiral Calthorpe’e Sadrazam Salih Paşa: “İngiltere’ye direnip durmak gereksiz ve tehlikelidir.” 20.08.1921 Hariciye Nazırı Mustafa Şerif Paşa: “Kendim, kabinedeki arkadaşlarım, Sultan ve geniş bir halk kitlesi adına katiyet ve ciddiyetle temin ederim ki, umumun arzusu İngiltere tarafından idare edilmektir.” 16.12.1918, İngiliz Ordu Komutanı General Milne’ye..

Yorumu oyla      59      55  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 21:28

Lozana gelinen süreç bellidir.Bu süreci,başkalaştırıp,farklı argümanlarla süslemenin bir anlamı yok.LOZANA ulaşılan süreç,BİR POLİTİK DEHANIN uygulamaya konulması ile mümkün olabilir,öylede olmuştur.Reval Paylaşımını yapan 4 lü çetenin DAĞITILMASINDA,17 Ekim devriminin etkisi kadar,Ekim Devrimi fırsatını çok mükemmel şekilde lehimize fırsata dönüştüren,siyasi stratejiyi dizayn edenlerin,siyasi dehası örnek alınmalıdır.Sn Davutoğlunun günümüzde uygulamaya çalıştığı stratejik Derinlik budur.H.T.

Yorumu oyla      61      50  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 21:27

VAHDETTİN (Osmanlı Padişahı) “ İngiliz ulusuna karşı beslediğim sevgi ve hayranlık duygularımı babam Sultan Abdülmecit’ten miras aldım. Ümidimi Allah’tan sonra İngiltere’ye bağladım.” VAHDETTİN (Osmanlı Padişahı) “ Sultan Vahdettin, İngilizlerin Osmanlı topraklarında idareyi mümkün olduğu kadar süratle ellerine almasını istiyor.” 1919 * İngiliz Karadeniz Ordu Komutanı General Milne’nin Londra’ya İngiliz Genelkurmayı’na yazdığı rapor’dan (**)

Yorumu oyla      59      55  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 21:22

Sn 20:30,Mustafa Kemal ATATÜRK'e ne kadar ÖVGÜ,ne kadar METHİYE düzsek azdır.Bunu bir defa kafamıza yerleştirelim.O günün ZEMİNİNDE,Mustafa Kemal ve ekibinin,DAHİYANE stratejisi ile,dahiyane DEHASI ile,bu CUMHURİYETİN topraklarının, bugün sınırları belli olan Toprakları kurtarılmıştır.Atatürk'ün DAHİYANE siyasi stratejisi,AKIL DOLU Mantığı ile,kurtarılabilecek olanın maksimumu kurtarılabilmiştir.Daha fazlasını talep etmek genel bir ARZU olmasına rağmen,durulması gereken nokta,Lozandı.H.Tahsin.

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 20:30

Resmi tarih M.Kemal Paşayı övgüyle başlar över de över ,hızını alamaz bu kez onu ilahlık derecesine çıkarır.

Yorumu oyla      54      58  
teyze 8 Aralık 2010 Çarşamba 20:11

18:26 bir şey soracam 304 kg altının cepte taşınmayacağını bu yalanı kadifeden keseler içinde ortaya atanlarda düşünemezler mi?Bu altınları Atatürk almıştır veya almamıştır ben bilmiyorum.Bunun doğru olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz?

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 20:03

18:26 "SULANDIRICI" (!!!).Senin gibi sulandırıcılar,bu Milleti mahvilinden bir türlü çıkaramadığınızı artık öğrenin.Varsa bir bilgin,ortaya koyda bizde paylaşmış olalım.1908 ile 1922 ARASINDA da çok ÇIRPINDINIZ,her nedense bir türlü muvaffak olamadınız,UNUTMAYIN asla muvaffak olamıyacaksınız.Daha çok öğrenecekleriniz var.Osmanlının etki ALANINA bu Millet tekrar kavuşacaktır.O gün çok yakındır,KIZIL ELMAYA giden yol çok kısaldı."Belki yarın belki yarından da yakın". Anladın sen ONİİİ. H.Tahsin.

Yorumu oyla      62      52  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 18:26

Bakın size katılıyorum.Mesela Atatürk Vahdeddin'in huzuruna çağırılmış ve 40.000 altın almıştır ve halktan gizlenmiştir.Padişahın kadife kese içinde verdiği altınla Milli Mücadele başlamıştır .:) DERLER. Ve tabii ki kuyruklu yalandır.Bir Reşat altını 7.6 gramdır,40 binle çarpınca 304 kilo altın gibi acaip bir rakam çıkar ortaya.Atatürk yerine Naim Süleymanoğlu bile gitmiş olsa huzura o altınlar cebe koyup taşınamaz zira :) Gerekirse devam ederim. (**)

Yorumu oyla      59      62  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 17:27

Ayrıca "1915 Tehcirinin" sonuçlarından daha çok SEBEPLERİ sorgulanmalıdır.O süreç keşke yaşanmamış olsaydı.Yaşandıysada, SEBEPLERİNİ sorgulamalıyız.Zira her olayın,her gelişmenin sebepleri vardır.1000 Yıl birlikte huzur içerisinde yaşamış olan halkları,bahse konu sürece iten sebepler nelerdir.Hunçak,Taşnak,Hoybun Örgütlerinin faaliyetlerini kimler organize etmiştir bunu sorgulamak lazım.Orduları yedi Cephede Savaş halinde olan bir Toplumu arkadan Hançerlemeye iten AMAÇ sorgulanmalıdır.H.T.

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 17:21

Sn 16:36,Sn Yazarımız Sorgulamış ve sorgulamaya teşvik etmiş.Hepimiz sorgulamalıyız.Sorgulayamazsak,bugünü okuyamayız,okuduğumu zannederiz ama malesef yanlış okuruz.Bu Halk bundan mutlaka KURTULMALIDIR,kurtarılmalıdır ki,günümüzde bölgemizde ve Dünyada gelişen hadiseleri doğru okuyabilsin,doğru politika izleyenlere destek verip,yanlış politika izleyenlere müsade etmesin.Birçoğumuzun beğenmediği Davutoğlu politikalarının,kimlerin işine gelmediğini,Tarihi bilenler görebiliyor.H.T.

Yorumu oyla      65      55  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 16:36

Saygıdeğer yazarımız, tehlikeli sularda yüzmeye başladınız. yazılacak,çizilecek o kadar çok şey var ki gerçekler yazılırsa bilinen sözde tarih alt üst olur. Sy.H.Tahsin bile yuvarlak sözlerle geçiştirmeye çalışıyor. Sorguluyalım diyor da KİM sorgulayacak? H.Dink sorgulamaya başlamıştı.NE OLDU? Bakın, "Mülkiye'de okurken Kürtleri, Alevileri, Dersim'i öğretmediler.İstklal Mahk.nin derinliklerini öğretmediler. Karanlıkta tutulduk-Hasan Cemal". tabii 1915 Tehciri ve katliamlarını hiç öğretmediler!!!

Yorumu oyla      61      50  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 14:27

Bir başka HASSAS nokta,Rusyada 1917 Ekim Devrimini yapanlar,Kurtuluş Savaşımız sürecinde bize MÜTHİŞ destek verdiler.NEDEN?,Ermenileri Doğu Anadoludan çıkarıp,temizlememize de destek verdiler.Pekala daha sonraki yıllarda Nisan 1920 de Bağımsız AZERBAYCAN Cumhuriyeti Ruslar tarafından İŞGAL edilip,SSCB nin bir özerk Cumhuriyeti haline getirildi,Keza BUHARA HANLIĞI(özbekistan) Ruslarca İşgal edildi NEDEN? Bir yandan Anadolu Türklerine yardım,Diğer Türkleri İşgal ediyorsun NEDEN(?)Sorgulayalım.H.T.

Yorumu oyla      67      50  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 14:05

Mesela,Birinci Dünya Savaşında,bize karşı Savaşan Ülkeleri saymaya başlayalım.İngiltere,RUSYA,Fransa,İtalya,Yunan-Bulgar,ERMENİLER.Bizi İŞGAL EDENLER de bunlar.Pekala KURTULUŞ Savaşında Karşımıza bize karşı Savaşanlar KİMLER? YUNANLILAR,Pekala Neden RUSLAR karşımızda değiller?,Ermeniler nasıl devre dışı kaldı?İngilizler neden tek Mermi atmadan Istanbulu terkettiler?Keza Fransızlar,İtalyanlar neden tek mermi atmadan İşgalden VAZ GEÇTİLER?Cevapları alamazsak,BUGÜNÜ sağlıklı okuyamayız.H.Tahsin.

Yorumu oyla      66      50  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 13:54

Teyze,Tarih Bulent beyinde vurguladığı gibi BELGELERE dayanılarak yazılır.Bizde Tarihi olayların BELGELERİNE ulaşmak 50 yıl 100 yıl YASAK,ama bizim önümze Tarih diye birşeyler koymuşlar.Tarihi okuyanlar için diğer bir ÖNEMLİ nokta da,ilgili Tarihsel olayların bulunduğu ZEMİNİN ne olduğu konusudur.Bu ZEMİNDE kimi zaman gizlenmiş,çoğu zamanda çarpıtılmış.Zeminden bihaber olan okuyucunun,Tarihsel olayı sağlıklı değerlendirebilme imkanı yoktur.Bugüne kadar İSTENİLEN de SORGULAMASIZ tarihtir.H.Tahsin

Yorumu oyla      66      50  
teyze 8 Aralık 2010 Çarşamba 13:09

Tarihi çok severdim öğrendim ki yazanlar kafasına göre yazıyormuş bıraktım peşini.Okuyucu yorumcu olarak katılıyorum bu konuya.İsmet Paşa hakkında kafasında kırk tilki dolaşır diye duymuştum Atatürkün vefatından sonra tilkilerden faydalanmıştır diye düşünüyorum.Ayrıca bu konuda H.Tahsin Abiden tarihi yorumcu rekorunu bir daha kırılmamak üzere kırmasını bekliyorum.

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 12:27

Sevgili Bulent bey,yazınızdaki çerçeveyi o kadar hassas tutmuşsunuz ki,eleştirecek bir çizgi,katkı yapacak bir nokta bırakmamışsınız.Kırılma noktalarını da,"Bam teline" basarcasına işaret etmişsiniz."Resmi tarih" konusunda,benim asıl zoruma giden şudur,UTANILACAK bir geçmişimiz olmamasına rağmen,utanılacak Tarihimiz olmamasına rağmen,neden birçok tarihi VAK-A yı açıklayan belgeler,hala gizlilik le saklanır.Böyle bir yaklaşımın 1990 lara kadar sürdürülmesini anlarım da,2000 lerde hala NEDEN? H.T.

Yorumu oyla      65      50