YORUMLAR
Toplam 53 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 10:31

Ermeni Örgütlerinin,Osmanlı döneminde Hunçak-Taşnak Örgütlenmeleri ile ve Xoybun Örgütlenmeleri ile Türk Halkına karşı yapmış olduğu Saldırılar ile,Cumhuriyet döneminde ASALA ve deamında Xoybun-Pkk örgütleri vasıtası ile yine Halkımıza karşı yapmış olduğu saldırılar nedeni ile,tüm Ermeni Halkını suçlayamayız.Bu halkın tümünü uçlamamız haksızlık olur,ancak,Ermenilerin önemli bir kısmının,fırsat buldukları her zeminde Türk Halkına SALDIRMAYI bir yaşam biçimi haline getirdiklerini unutmayalım.H.Tah

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 10:25

Osmanlının Birinci Dünya Savaşı esnasında maruz kaldığı iç AYAKLANMALARIN, Cumhuriyetin yaşadığı son 40 Yıllık ayaklanma benzeri olaylarla bire bir örtüştüğünü görmek için,her iki dönemdeki olayların mukayese etmek yeterli olacaktır.1908 Seçimlerinde İttihat ve Terakkinin,HUNÇAK-Taşnak cephesi iel yapmış olduğu "SEÇİM İTTİFAKI" ile, 1991 deki "SHP-BDP" ittifakının aynı maksada hizmet ettiğini görmek için kahin olmak gerekmiyor.Pkk bir Ermeni Hunçak örgütünün Xoybun yapılanmasıdır.H.Tahsin.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 10:19

Osmanlı İmparatorluğunun 1877 ile 1918 Arasında yaşamış olduğu BUNALIMLI dönemde en büyük FAKTÖR,İmparatorluk sınırları içerisinde yaşayan Ermeni Cemaatinin,özellikle belli bir kesiminin çok büyük etkisi vardır.Bilhassa 1890 lı yıllardan itibaren Teşkilatlanan bu kesimin HUNÇAK ve Taşnak yapıları, İmparatorluğun PARÇALANMA sürecinde en büyük AKTÖRLER olmuşlardır.Birinci Dünya savaşı öncesi ve esnasında İmparatorluk KABİNESİNDE yer alan Ermeni kabine üyeleri dikkatle incelenmelidir.H.Tahsin.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 01:48

Sy.teyze, Bursa maçı dedin de aklıma geldi. Pazar günü Bursaspor'lular "Ermeni köpekleri Beşiktaşı destekler" diye bağırınca kıyamet kopmuş. Ne dersin bu küfürler Ermenilere mi, ülkemizin güzide takımı Beşiktaş'a mı, yoksa her ikisine mi??? Sahiden de Beşiktaş köpeklerin takımı mı? Antrenörleri de küfür ettikleri takımdan gelme olduğunu unutmuş olabilirler mi? bu kadar boş kafalılar mı? yoksa bu muhacirler kendilerini ispat etmek için keskin mi oluyorlar? Sahi ne dersin? Saygılar.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 8 Aralık 2010 Çarşamba 00:26

Medeniyetin normalde 3 tane önemli kurali vardir.Hayvanlari sevmek,tabiyati sevmek,cocuklari sevmek.Hayvanlara iskence yapan hayvan oglu hayvanlar medini olamazlar.Tabiyatta ki Ormanlari ve Agaclari kesen zaten hayvanlardan da asagadir.Cocuklar masumdur ve sefkate muhtactir,Cocuklari sevmiyenler,azarliyanlar,egitimde falakaya yatiranlarada siz bir sey söyleyin,ben söylersem Editör yayinlamaz yorumumu adim gibi biliyorum.

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 23:44

22:40 Teyzen seni hic bir zaman kizdirma imkänimiz yokmu?yine hazir cevapliligin ile bir Osmanli tokati patlattin suratima.Kolay gelsin arstirmaci yorumcu anlayisin.Iyiki burada yorum yaziyorsun,sizinle ayni sayfada yorum yazmak mutluluklarin en güzelidir.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 23:30

Özgürleşme, Genleşmeye ve büyümeye imkan sağlarken,Dayatma ve Baskı ise,daralmayı, KIRILMAYI,kopmayı, hatta parçalanmayı kaçınılmaz kılar...Bunu görebildiğimiz anda, SORUNLARIN yarıdan çoğunu çözümlemiş oluruz. H.Tahsin.

Yorumu oyla      62      50  
teyze 7 Aralık 2010 Salı 23:20

Burası uğurlu geldi Bursa 1 gol attı:)) Artık maç izlerken burda durayım hep.

Yorumu oyla      56      49  
teyze 7 Aralık 2010 Salı 23:16

22:30 ben Bursa maçı izliyorum tvde yenik durumdayız üzgünüm.17:28 Masa başı yorumculuk yapmıyorum ben artık. Araştırmacı yorumcu olarak bugün şehrimizin tarihi ve turistik yerlerinde sokaktaki vatandaş şehir ve medeniyet üzerine ne düşünüyor hele bir nabız yoklayam dedim.Yivli Minaremizi duymuşunuzdur orası tadilatta.Oranın çevresinde gözüme kestirdiğim teyze ve amcalarla konuştum.Hiç kimsenin umurunda değil ne İslami eserler ne İslam dışı eserler.Ya da beni akıl engelli zannedip baştan savdılar bilmiyorum artık.Duyarsızlık moralimi bozdu.Bundan sonra konumuza uygun olay yeri keşifleri yapacam.Yorumları siz yazın ben okuyayım. İskelede teleskoplu bir amca var orayada gittim baktım uzaya herşey aynı gezegen sayısında artış yok.

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 22:40

"Gelmisiz Dünyaya Medeniyet nedir ögretmisiz"ö.Seyfettin.Aslinda bu misralar dünyaya medeniyetin kimler tarafindan yayildigini cok iyi izah yapiyor.Vahsi hayvanlari evcillestiren,yagi,peyniri,ayrani,yogurtu insanlarin hizmetine sunan Türk milletidir.Yünü islemeyi,tarla kazmayi ve hububat elde etmeyide Avrupalilar bizden ögrenmistir.Toplu halde yasamayi,toplu yasarken hakka ve hukuka yönelik nizam ve intizamlarida bizlerden ögrenmislerdir.Celige su vermeyi,demiri örs ile dövmeyide.

Yorumu oyla      60      52  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 22:39

20:54 Teşekkür ederim arkadaş.Yazarımızın "Müslümanlığa" vurgu yapan makalesinin altına hepimiz,İslam hakkındaki görüşlerimizi sıralıyoruz.Uzman değilim ama,"herhangi bir etnik varlığın,dilini,kültürünü,istediğniz kalıba sokup değiştirebilirsiniz"diye İslam Dininde bir müsadenin,müsamahanın olduğunu sanmıyorum.Diyorum ki,Nasıl ki DIŞ TÜRKLERİ,soydaş olarak görüp,Kültürdaş olarak görüyoruz,"Dış KÜRTLEREDE" aynı yaklaşım içerisinde olmalıyız diye düşünüyorum.Çünkü Ülkemizde 10 Milyon Kürt var.H.T.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 22:30

Bu bizim yorumcular topluca tatile filan cikmis olmasinlar.Sanki her seyi halletmis bir tavir sergiliyorlar.Nerdesiniz yahu!! sizin yorum yapmadiginiz hic bir haber ve konu, gercek anlamda gündeme ozurmaz.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 20:54

H.Tahsin arkadasi,Mahir Kaynak´in tespitine yaptigin yorumu büyük bir istek ve heyacan ile okudum,burada ki dostlarimizin bu haberden ve yorumdan mahrum kalmamasi icin bunu bu sütuna tasidim.40 seneden beri cözüm varmis da bi haber idik.Evet Türk yurtlari ayni zamanda da Kürt kardeslerimizin yurtu dur.Bunu dost ve düsmanlar böyle bilsin.Biz Orta Asya dan beraber geldik beraber yasayacagiz.Bizler Fatih´lerden ve Kanununi´lerden akilli degiliz.O

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 18:52

17:28 Bizim burada bir Teyzemiz var,bir kac Hafta´dan beri kendiside Yorumlarinda yerinde sayiyor.Su Uzay Aleminden bir Yeryüzüne gelebilse, yine o eski yorumlarina kavusacagiz.Teyze sakin bize gönül koymayasin ve kizmayasin,bütün yorumcularin görüsü bu yöndedir.Kim oldugum önemli degil,önemli olan tepitimdir,yalanmi ??

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 17:28

Kocatepe'deki vaizin dediklerine katılmamak elde değil. En azından kul hakkı bağlamında trafikte müslüman gibi davranmadığımız sürece şehirli müslüman olamayacağız. Feyyaz.

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 16:48

Sy.11.29 çok haklısınız.Biz yerimizde sayıyoruz adamlar bizi fersah fersah geçiyorlar. Atalarımız demişler"Boynuz kulağı geçer"!Geçenlerde bir gayrimüslüm arkadaşımın düğününe gittim, hayran kaldım ortamın temizliğine. İnsanların temizliği bir yana etraf pırıl pırıl.pervazları,oturma yerleri ellerimle kontrol ettim, inanın tertemiz.Bir de bizim güzelim camilerimiz bakın.Kokudan, tozdan geçilmiyor.Siz hiç yerdeki halıların havalandırıldığını gördünüz mü???Altaylı sora dursun "ne zaman adam oluruz

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 15:12

Onlarin üstün tarafi hukukun üstünlügüne olan inanclaridir,kavga yapmak cok ayip olarak görülür,bizde ise patlat gözünün üstüne anlayisi vardir.Onlarin köpekleri bile bir birine hirlamaz.Acik söylemem gerekirse onlar ve bizler ayri Dünyalarin insanlariyiz.Buna ragmen bizi sevdikleri en iyi tarafimiz,Aile baglarimizdir,onlarda Aile baglari cok gücsüzdür,bu karakter yapilari bir gün gelecek onlari bitirme noktasina getirecek.Capanoglu

Yorumu oyla      66      49  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 15:07

Yillardir yasadigim yabanci Ülkede bizim ve onlarin degerlerini karsilastirmistim,hangisi üstün diye.Edindigim intibaya gelince;Avrupa´da her sey kanunlar tarafindan belilenmistir,bizde ise genelde Halk örf anananelere göre tavir takinir.Zaten Avrupa´da halkin genelinin Avukatlik sigortasi vardir,komsusu öd dese kendini Hakimin önünde bulur.Avrupa´li soguk millettir biz ise daha cok sicak kanli, bizler karar verirken karsida ki insani aciriz,onlar ise haklari ne ise söke,söke alirlar D.var

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 13:25

Teyze 17:04, Bize öyle bir sistem lazım ki,Herkesin üretip,herkesin kazanıp, kazananında "DAĞITMAK İSTEDİĞİNDE",Dağıtacak adamı bulamadığı bir sistem lazım.Bizim eleştirip,yaşamlarının birçok yönünü beğenmediğimiz,bazı gelişmiş batı ülkelerinde,tanımlamaya çalıştığım noktaya yaklaşmış birkaç ülke var.Yani Gelir Dağalımı Adaletini yakalayabilmiş Ülkeler var.Türkiyenin bir an önce yapması gereken,Gelir Dağalımı ADALETİNİ tesis etmektir.Yurttaşlarının önünü açacak sistemi tesis etmektir.H.Tahsin.

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 11:29

03:50 Müsade ederseniz sordugunuz sorulari ben cevaplamaya calisayim.Benimcok yakin bir Alman arkadasim var krndisi Akademisyen ve acik fikirli bir insandir.lslam medeniyeti üzerinede kafa yormustur.Onun bana aktardiklarini size aktariyorum:Sizin diyor mensup oldugunuz Medeniyet 150,200 sene öncesine kadar her seyi ile örnek aldigimiz bir Medeniyet idi.Tuvalet kültürünü,banyo yapma kültürünü sizden ögrendik ama sizi gectik,siz yerinizde sayiyorsunuz.Gelde hak verme bakalim kardesim!!

Yorumu oyla      63      49  
teyze 7 Aralık 2010 Salı 10:02

Günaydın e-dergahın cemaati,Allah her işinizi rast getirsin ,öbür alemde gir cennetime diye hitap edilenlerden olalım inşallah diyerek günümün ilk yorumunu yazıyorum.KABE konusuna yoğunlaşırsak medenileşmeyi insan olmayı çok güzel çözeriz.Ama kabe neden küp şeklinde neden çölde,kaç kere sel baskınına uğradı vs ile uğraşırsak dergahta sakalını taramakla meşgul sofilerden oluruz.Sofi sakalını tarayıncaya kadar alim Allaha vasıl olurmuş.KABE nin pek çok mesajından en önemlisi mağaradan eve geçmektir.Ev dediğimizde dört duvar değildir sadece.Evin kuralları vardır.Ailenin bir düzeni vardır.Dünyamızda dünya evi sayılır.Ben şimdi uzay çalışmalarıma devam ediyorum:)

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 09:26

Teyze 17:04, Bize öyle bir sistem lazım ki, Herkesin üretip, herkesin kazanıp, kazananında "DAĞITMAK İSTEDİĞİNDE", Dağıtacak adam bulamadığı bir sistem lazım.Bizim eleştirip, yaşamlarının birçok yönünü beğenmediğimiz, bazı gelişmiş batı ülkelerinde, tanımlamaya çalıştığım noktaya yaklaşmış birkaç ülke var.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 03:50

Sy.Yazarımız der ki "İslam medeni bir dindir".Çok güzel. Yurt dışında yaşayan milyonlarca yurttaşlarıma sormak isterim: "Kliselerin olduğu ülkeler mi daha medeni, yoksa Camilerin olduğu ülkeler mi"? Kliselerin olduğu ülkeler mi daha temiz, yoksa Camilerin olduğu ülkeler mi? Gurbetcilerin gerçek gözlemleri herkes için ders olur kanaatimdeyim.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 02:10

Bu meyanda belki toplumun en az sivilleşen /medenileşen kesimini iktidarıyla muhalefetiyle siyasetçiler oluşturmakta gibi gözüküyor.Ve söylenenin aksine TSK toplumun sivil/medeni yapısını daha temsil eder vaziyette. Asıl çürüme burada başlıyor bence. Pandoranın Kutusu 5

Yorumu oyla      64      54  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 02:02

Tabii biz de aydın geçinenler kavramların için boşalttıkları için sivilleşme = asker düşmanlığı olarak içselleştirlmeye çalışılmaktadır. Oysa bugün geldiğimiz nokta şudur : Türkiye sivilleşmemiş/medenileşmemiş tersine kanun nizam tanımamanın öne çıktığı, kurulu düzenin iğfalinin alkışlarla karşılandığı bir evrim geçirmiş ve bedevileşmiştir.Her türlü değere saldırmak olasıdır.Erdemleri, nizamı ,kuralları savunmak statükodur artık. Pandoranın Kutusu 4

Yorumu oyla      65      50  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 01:57

Nitekim hemşehri,aynı şehirden sözü olan citizen aynı zamanda "Yurttaş" demektir.Roma çağında yurttaş olanlar aynı zamanda şehirde yaşamasına izin verilenlerdir.Şehrin dışında kalanlarsa köylü diye çevrilse de başıbozuk/kuraldışı/kanun nizam tanımayanlardır ve yine bizi bedeviye götüren bir kelimeyle karşılaştırır : Barbar (yani Berberi - Barbarian). zaten Civil/civic - civilization /Kentli/medeni/uygar /uygarlaşma/medenileşme tabirlerine bakılınca da bu durum net görülür. Pandoranın Kutusu 3

Yorumu oyla      64      50  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 01:51

"Bedevi hanzo demektir,, okumayan, yazmayan, kafası çalışmayan küt adamlar, dinden imandan anlamayan sığır gibi yaşamak isteyenler. Bazen de onların içinde iyi insan çıkar, ama genellikle cinstirler. Bedevi karakteri vurguluyorum, Kuran'da da bu kast ediliyor, yoksa çöldeki bedevi değil kast edilen." diyor. Şimdi binnaz toprak'ın hatasına geleyim :çeviri kavramlarla çalışıyor ve hatalı çeviriyor. Batı dillerinde "şehirli" kelimesi "civic /civil /sivil" kökünden üretilmiştir. Pandoranın Kutusu-2

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 01:48

Önce Şehirli Müslüman deyimine bakmak lazım.Şehir "Medine" demek. Tabii medineye ait olan , medinede yaşayana , tabi olana da "Medeni" deniyor İslam literatüründe. Medeni kelimesinin karşıtı da "Bedevi" terimi.Yalnız alıntı yaptığınız Binnaz Toprak'ın hatası var.Şehirli kelimesinin karşısına köylü kelimesini oturtuyor ki hatası buradadır.Bedevinin karşılığı Türk toplumunda köylü değil.Belki Adnan Hoca'nın Harun Yahya müstear adıyla yazdığı bir yazıdaki şu tanım karşılık olabilir : Pan.Kutusu-1

Yorumu oyla      66      49  
Misafir 7 Aralık 2010 Salı 00:11

Avrupalilar Müslüman olsaydi, Camilere ayakkabilari ile girerlerdi.Yine Avrupalilar Müslüman olsaydi Sabah ezanini kesinlikle yasaklarlardi.Avrupalilar Müslüman olsalardi Orucu üc güne indirirlerdi,su icmez ama yemek yerlerdi.Avrupalilar Müslüman olsaydi Isläm dini coktan dejenere olurdu yasadiklari gibi bir Isläm dini olurdu,inandiklari gibi degil.

Yorumu oyla      59      53  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 23:47

Allah´inizi seviyorsaniz bana bi söylermisiniz sizler neyin tartismasini yapiyorsunuz?Birakin Insanlar istedigi gibi ibadetlerini yapsin ayyol..Biri uzayda ki bir yere postunu getirecek,biri Uzayda canli ariyor,digeri Bolu Tünelinden bir türlü cikamiyor.Yinede burada yorum yazmak ayricaligina vaktim oldugu sürece katilicam.Insallah Teyze ile bir sorun yasamam.Bay bay

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 22:33

Hepinzin yerlere göklere sigdiramadiginiz Avrupa insanlik adina iflasin esigine dogru gidiyor.Gercekvatandas´in güzel anlatimiyla Ülkemizin Avrupali olma sevdaligi bizide insanlik iflasina getiriyor.En güzel bir lüks Dairede oturuyorsun komsular arasinda ki diyalog sifir denecek kadar yok,tükürürüm ben böyle zenginligin icine.insanlarin karnini doyurmak icin verilen mücadele,Ruhlarinin doyurulmasi icinde verilmelidir.Ülkemiz tok insanlar,ac ruhlara dogru gidiyor.Capanoglu

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 21:42

Dervisler ve tasavvuf cular arasinda anlatilan bir hikäye vardir.Iki Dervis arkadasdan biri kararini vermis izdivaya cekilip Daglarda yasiyacak.Sehirde yasayan Dervis ise Ayakkabi satisina baslamis.Bir gün Sehirde yasayan D.vis arkadasini ziyarete giderken elinin icine sobadan ates almis getirmis.Daha sonra Dagda yasan D.vis iadeyi ziyarete giderken hediye olarak buz getirmis. Dagdan gelen D.visin elinde ki buz erimis,bunu gören arkadasi; Dagda Dervislik yapmak kolay önemli olan Sehirde yapmak.

Yorumu oyla      60      49  
Gerçekvatandaş 6 Aralık 2010 Pazartesi 21:31

(4) Ayrıca kafayı çekmiş bir sürücünün beklemediğiniz anda arabanıza toslayıp tatil gününüzü zehir etmesi de muhtemel tabii.. Bu arada sürüsüne bereket dokunsanız patlayacak bomba haline gelmiş sürücülerle her an çıkabilecek bir kavgaya hazır ve tedarikli(!) olmak zorundasınız da.. Dini vecibelerinizi yerine getirip getiremediğiniz bi yana; (Onlarcası içinde sadece bir kaçını saydığım) tüm bu olumsuzluklara karşın Allaha şükredebiliyor, kimseyi kırıp üzmeden sabır ve metanetle yaşantınızı sürdürebiliyor, hele de mutlu olabiliyorsanız; işte ancak o zaman siz inancı sağlam ve gerçekten muteber bir Müslümansınız.. Anadolu’nun buram buram kekik; tezek ve en önemlisi de insanlık kokan köy ve kasabalarında yaşayan dostlar.. Cennetinizin değerini iyi bilin..

Yorumu oyla      64      49  
Gerçekvatandaş 6 Aralık 2010 Pazartesi 21:30

(3) Daire sahibi iseniz, ancak yılda bi kez yönetim toplantılarında görürsünüz diğer komşularınızın yüzlerini .. Bina içinde karşılaştığınızda ya bir karış suratla ya da zoraki bir tebessümle merhaba der veya önlerine bakıp geçerler.. Bayramlarda kapıcınız bile gelip bayramınızı kutlamaz, değil ki komşularınız.. Aradığınız her şeyi bulabilirsiniz ama yaşam çok ama çok pahalıdır İstanbul’da.. Nereye gitmek nerede oturmak isteseniz para para.. Etrafınıza baktığınızda, güler yüzlü, hoş sohbet kişiler görebilmeniz istisna.. Suratlar mahkeme duvarı sanki.. Özel aracınızla işlek bir semt ulaşıp da alış veriş yapayım derseniz, parası ile bile iyi bir park yeri bulabilmeniz için dolap beygiri gibi caddelerde sokaklarda döner durursunuz..

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 20:37

GercekVatandas, seni teprik ediyorum,ne kadar güzel bir konu buldun ve bizim ile paylastin.Ben sizler gibi Istanbul´da yasamiyorum läkin Halkin cektigi sikintilari bu sene görme firsatim oldu.Iki saatte Gebze´den Kadiköye gittim,bana iskence gibi geldi.Iki saatte de Berlin´den Ist.geldim.Bu emekcileri kurtarin artik bu sikintidan yetkililer.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 19:51

Benim cocuklugumda en cok sevipte yaptigim bir hayir isi vardi.Köyümüzün sizinde söylediginiz gibi ileri gelen Ailelerinden biri olan Dedemin Abdest alirken ibrikten su dökmemdi.O kücük yasim ile hem ahiret icin sevap kazaniyordum hem cep harcligim cikiyordu.Dedem beni cagirmayinca, sevaptanda mahrumdum,cep harcligindanda.Artik cocuklarin bu nemasini kestiler,evlerin her tarafinda musluklar saril saril akiyor.Bu baglamda ahirete göc etmis olan dostlarinizin hepsinin yeri Cennet olsun.Capanoglu

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 19:42

Benim cocuklugumda en cok sevipte yaptigim bir hayir isi vardi.Köyümüzün sizinde söylediginiz gibi ileri gelen Ailelerinden biri olan Dedemin Abdest alirken ibrikten su dökmemdi.O

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 19:16

"Söyle bana nasil araba kullaniyorsun,söyliyeyim senin kim oldugunu" Japon A.Sözü.Bundan 5 sene önce gece 22:00 siralarinda Bolu Tünelini gectim Ist.Istikametine dogru seyir halindeydim.Yagmurlu bir hava her taraf zifiri karanlik.Orta seritte hiz oranim 140 kmh.Inanirmisiniz orta seritte kamyonlar bile beni solluyordu.Kamyonlarin sellektörlerinden gözlerim kip kirmizi olmustu,nerdeyse arabayi orada birakip kacacaktim.Kendi kendime dedim her halde Ülkede Seferberlik ilan edildi de haberim yok.Cp

Yorumu oyla      62      49  
Gerçekvatandaş 6 Aralık 2010 Pazartesi 18:04

(2) Bindiğiniz araçların şoförlerinin, arenada boğa güreşi yapar gibi sağlayıp sollayarak, ona buna el kol hareketi çekip küfrederek yüreğinizi ağzınıza getirmesi ve sinir sisteminizi allak bullak etmesi de cabası.. Haftanın beş ya da altı iş günü bu böyle.. Pazar günü millet tatil yapabilmek için kendini dışarı atmış, tüm yollar silme araç ve trafik felç!.. Yani özel aracınız bile olsa, şöyle bir piknik sahasına ya da sahilde bir yere gideyim diyecekseniz, en az birkaç saatiniz yolda geçecek demektir.. İkamet ettiğiniz o otuz daireli apartmanınızda belki bir kaç güler yüzlü, iki laf edebileceğiniz komşunuz vardır.. Ama onlarla dahi ailece görüşebilmeyi hiç beklemeyin.. Çünkü insanların biri birine o denli güveni olamaz İstanbul’da..

Yorumu oyla      65      49  
Gerçekvatandaş 6 Aralık 2010 Pazartesi 18:04

(1) Elhamdülillah Müslüman’ım diyen bir kişinin, gerçekten inançlı olup olmadığını test etmek istiyorsanız, ona İstanbul’un bir yakasında iş bulun ve diğer yakasında otuz daireli bir apartmanda ikamet ettirip izleyin, doğru teşhiste bulunmanız çok kolay olacaktır.. Her sabah işe gitmek için 06.00 da kalkacaksınız, servisiniz varsa şanslısınız, 06,30 da da kalkabilirsiniz. Servisinizle sabah 08.30 da mesaisi başlayan işyerinize gitmek için en az 1-1,5 saatlik yolunuz var.. Servisiniz yoksa muhtemelen ve en az iki vasıta ile 1,5 – 2 saatlik bir yol bu.. Akşam mesai bitiminde ise servisle en az 1,5- 2 saat, belediye otobüsleri, dolmuş, vapur vs. en az iki vasıtayla 2 – 2,5 saat sürecek evinize varmanız..

Yorumu oyla      63      49  
teyze 6 Aralık 2010 Pazartesi 17:14

Hasan Abi demin yazdım ama birden bsayar kapandı bilmiyorum geldimi yorumum.Havuzlu villada yaşamak suç değil neden olsun aynen dediğiniz gibi.Önemli olan o mülklerin nasıl elde edildiğidir.Bu konularda hassas olanlar da var imkanı vardır fakat o şartlarda yaşamaz.Benim böyle bir tanıdığımda var.Kazanıyor ve dağıtıyor.

Yorumu oyla      60      49  
teyze 6 Aralık 2010 Pazartesi 17:04

Çapanoğlu ahhhh ahhhlarımdan bir tanesi ah bir bilim adamı olsaydım DIR.(bilim adamı,devlet adamı,Ademoğlu bunlar için bilim insanı,devlet insanı ve Adem insanı diyemiyorum bir türlü) NASA yerine bizim TUSA mız olurdu. (TUSA=Türkiye Ulusal Space Araştırmaları, bu benim özel kuruluşum)Şimdiye kadar en az 53 canlı türü bulmuştum uzayın derinliklerinde.İnşallah uzayla uğraşan Türk bilimciler okumaz bunu.Okurlarsa da bana kızacaklarına gidip uzaydan ölü ya da diri uzaylı getirsinler.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 16:59

Hasan Abi bende aynı şeyden bahsettim.Hayır suç değil.İnsanlar her şeyin en güzeline layıktır.Allahta zaten bu dünyayı şey etmemiz için neydi o ÜMRAN galiba onun için yarattı diye düşünmekteyim.Şimdi çapanoğluna uzay ve canlılar konusunda yorum yazacam.

Yorumu oyla      63      50  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 16:46

Sevgili Bulent bey,Bana şöyle bir soru sorulmuş olsa,:"Suudi Arabistan mı daha Müslümandır,İSVEÇ mi?" ben hiç düşünmeden İSVEÇ derim.Bana sorsalar,"İRAN mı daha Müslümandır,yoksa FİNLANDİYA mı?",yine hiç düşünmeden FİNLANDİYA daha Müslüman bir ülkedir derim.Bana sorulmuş olsa,"Suudi Arabistan mı daha Müslümandır,Türkiye mi?" Türkiye biraz daha Müslümandır derim..Önce sistemimizi, "İslama uygun" bir şekle sokalım, sonra bireyler kendileri Müslüman olur.Bilmem ki MERAMIMI anlatabildim mi?H.Tahsin.

Yorumu oyla      62      51  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 16:39

Teyze,Ben dini konulardan pek anlamam ama,bir soru sormak istiyorum."Havuzlu Villalarda yaşamak" suç mu?.Yüce Tanrı,İYİ Müslümanlarını CENNETDE konuk etmeyecek mi?,Pekala Çalışıp kazanan ve vergisini eksiksiz ödeyen neden "Havuzlu Villalarda yaşamasın"?Bana göre sorgulanması gereken,Havuzlu villarada yaşamak değil,yaşayanların,bu konforu nasıl elde ettikleridir.Bunuda sorgulayacak olan SİSTEMDİR.Biz sistemi ADİL hale getirecek,Çağdaş normlarla donatmazsak, sorgulama hakkınada sahip olamayız.H.T.

Yorumu oyla      60      50  
teyze 6 Aralık 2010 Pazartesi 16:04

Allah güzeldir,güzeli sever.Helal şeyleri kullamamızı sever.SANİ sıfatı gereğince estetik önemlidir diye düşünüyorum.Müslümanlar her şeyin en iyisine layıktır.Allahın helal saydığı şeyleri haram ilan etmeninde manası yoktur diye düşünürüm.Öte yandan alt tarafı bir adet alyansı altın diye takmayan amcaları da kendi tercihleridir eleştirmem fakat 50 liralık yüzüğe haram deyip halen yüzük takmayıp,birden bire ciplerle havuzlu villarda yaşamaya başlayanları da yadırgarım doğrusu.Yadırgamakla kalmam pat diyede yüzüne söylerim,söyledim de.

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 15:43

Milletimiz kendi kültürünün ne anlam tasdigini bilmiyeek kadar mangurtlastirildi.Namaz klmak,Kurban kesmek,Zekät vermek bir yüceliktir.Hayatinda anlini secdeyle bulusturmayanlar,ac insanlarin halinden anlamiyanlar bunlarin ne mana ifade yaptigini bilemezler.Bilmesine biliyorlar da "Nuh diyorlar Peygamber demiyorlar" Bir gün gelecek düsman olduklari Islam yasayis bicimi avrupa da okullarsa Ders olarak okutulacak,iste o zaman bizim icimizde ki Islam fobicilerinin yüzü siyahliyacak mi?

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 15:03

Bayburt´lu Sair Zihni(Bülent Bey bu Sairi tanir) Cumhuriye´tin ilan edilmesinden bir kac sene sonra Istanbul´a gider,girdigi bir Devlet Dairesindeki memurlar giydigi yöresel kiyafetten ötürü gülüp soralar,emice söyle bakalim biz kac yasindayiz?Sair Zihni söyle bir sakallarini sivar ve sen 25 yasinda olmalisin sende 32 der.Memurlar,yasimizi nerden bildin Köylü?Efendim Babam at Baytari idi bende Essek Baytari idim,yani Baba meslegi.Memurlar bu cevap tan sonra kipkirmizi kesildiler.

Yorumu oyla      64      50  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 14:14

Birde bu eksik idi! Sehirli ve SEHIRSIZ müslümanlar.Ya sahi ne olacak biz Müslümanlarin hali?gercek anlamda hep böyle sahipsiz olarak yasayacagiz.Nasa nin verdigi olumsuz bilgilerden sonra zaten tamamiyla gelecege yönelik karamsar oldum.Keske bsaka bir diyarda yasam olsaydi da oraya gitseydik,giderken inanin ben sadece postumu ve tespihimi alip gidecektim,Dünyanin bütün nimetlerini Mataryalist kafali Esrefi mahluklara birakacaktim.Capanoglu

Yorumu oyla      63      53  
teyze 6 Aralık 2010 Pazartesi 13:22

Mimari bir şaheser sayılmasa da benim abdest köşem var,hatta namaz köşem bile var.Namazdayken, 40 yıl düşünsem aklıma gelmeyecek şeyler üşüşür ayrıca etraftaki eşyalarda gözüme ilişir.Bari eşyalardan kurtulayım diye kendime portatif çadır kuruyorum.Kluuja bir adet örnek daha:) Çocukluğumuz ve bayramlar konusuna hiç bulaşmayayım,benim gözyaşlarım 24 saat tetikte bekler bir bahane bulsamda dökülsem diye.İslam kültürü oluşturma konusunda iddialı fikirlerinizi merakla bekliyorum.

Yorumu oyla      65      49  
teyze 6 Aralık 2010 Pazartesi 13:17

Derlerki iman 70 şubedir en aşağısı yolda bulunan bir şeyi insanların daha rahat geçmesi için yoldan kaldırmaktır.TRAFİK VAAZInı okuyunca aklıma geldi.Trafiğin kaldırım kısmında yürüyüş yapan bir kişisi olarak benimde bir şikayetim var.Kaldırımın ortasında 5-6 kişinin genellikle bunlar selvi boylu al türbanlı hanımlar oluyor maalesef, yolu işgal edip oracıkta kongre yapmalarına sinir oluyorum.

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 12:25

Müslüman olmak bir servettir,Müslümanliga yakisir hal ve hareketlerin icinde olmamak olamamak, Babasinin servetini hazir bulan zengin cocuklarinin tutumuna benzer.Müslümanligi benimsiyen bir cok kisi ile temasim oldu, sohbet arasinda Islami kabul yapmanizda ki ana sebepler nedir?Müslümanlarin yasantisi Islami secmede etkisi oldumu diye soru yöneltince,agiz birligi yapmiscasina hayir olmadi,biz Islämi arastirarak Müslüman olduk.Islami kendine uyarliyanlar birde kendilerini Islama uyarlasalar!!

Yorumu oyla      63      53  
Misafir 6 Aralık 2010 Pazartesi 12:19

İnanç BİREYİN özel alanıdır,Din ise bu Bireyler topluluğunun ortak paydasıdır. her din sosyolojik bir olgudur.Dinsizlikte sosyolojik bir olgudur.Ak Partinin dini ve İslami Referanslarla, Toplumdan OY aldığını HALA iddia edebiliyorsak, bu demektir ki,Türk Toplumunun sosyolojik yapısından bi haberiz ve AK Partinin İktidardan gitme ihtimali % 1 dahi kalmamıştır...H.Tahsin.

Yorumu oyla      63      54