YORUMLAR
Toplam 83 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Gerçekvatandaş 1 Aralık 2010 Çarşamba 13:49

Sevgili 11:26; kimin abdest alıp namaz kıldığını; kimin abdesti ile namazının geçerli sayılacağını, kimin ne için ellerini göğe kaldırıp dua ettiğini, kimin dualarının kabul olup olmayacağını, kimin "Allah'a inandığını ama güvenmediğini" ancak yüce yaradan bilir.. Ben de kötülük ve yolsuzluk yaptıkları ileri sürülenleri (durduğu yerde ailece zenginleştiğini bildiğim ve bir iş adamından kızı için haraç talep ettiğini kulağımla duyduğum malum kişi de dahil) önce tarafsız ve bağımsız yargıya sonra da Allah'a havale ediyorum.. Suçsuz oldukları halde haksız yere suçlananlar var ise, kendilerine çektirilen eza ve cefadan kurtulmaları dileğiyle dua ediyorum.. Bu açıklamamdan sonra umarım “bana, hakkında suçlama bulunan insanların mutlaka suçlu çıkması için dua etmemi” dileyerek yaptığınız nezaketsizlikten biraz olsun utanç duymuşsunuzdur.. Ayrıca “kişi herkesi kendi gibi bilirmiş” derler ya, sizin bu dileğiniz, muhaliflerinize kendi yaklaşım tarzınızı gösteriyor.. Ben asla hakkında suçlamalar bulunan birilerine körü körüne kesin suçlu ya da suçsuz yakıştırması yapmıyorum, işte aramızdaki fark burada..

Yorumu oyla      56      51  
Gerçekvatandaş 1 Aralık 2010 Çarşamba 13:12

09:57 ve 09:59 yorumlar bana aittir, nedense misafir rumuzu ile işlem gördü?!

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 1 Aralık 2010 Çarşamba 11:26

09:59 sevgili Misafir.Basbakanin ve ekibinin aldiklari "Abdest den süpheleri yok ki kildiklari Namaz´dan olsun" Siz ellerinizi hep havada tutun ve bildiginiz Dualari okuyun "Wiki" den bize bir sey ciksin diye.Hadi iyi Dualar rast gelsin.Bu yaptiginiz yoruma olumlu Puan veriyorum,sadece gönlünüzü almak icin.

Yorumu oyla      57      53  
Misafir 1 Aralık 2010 Çarşamba 10:29

09:20 Sevgili zihindaşım, zahmet etmişsiniz, lütfetmişsiniz,teşekkür ediyorum,ayrıca Turktime ve Sevgili yazarımıza bize bu iletişim imkanını sundukları için saygı ve sevgiler sunuyorum.H.T.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 1 Aralık 2010 Çarşamba 09:59

(2) Tabii ki ne Wikileaks’de yayınlanan belgeler ne de az önce bizim “özel yetkili” yargıdan örneklerini verdiklerim; tek başına kişilerin tutuklanmasına, haklarında dava açılmasına ve hele de mahkumiyetlerine yetecek kanıtlar sayılamazlar.. Ama hepsi de ciddiye alınması gereken iddialar olup soruşturma açılmasını gerektirecek niteliktedirler… Şimdi Wikileaks’deki ABD büyük elçilerinin resmi raporlarında yer alan suçlamalar karşısında; başta ReCep bey olmak üzere söz konusu siyasi iktidar mensupları ile yandaşı bürokrat ve danışmanlarının düştükleri durum; umarım, pek çok Ergenekon çetesi mensubu, darbe, suikast vs. suçlamalarına muhatap olup da hukuki işkenceye maruz bırakılan (hepsi değil ama) pek çok vatandaşımızın halini kendilerine anımsatıp da yüreklerini sızlatmıştır.. Eee, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişler.. Mevlam neylerse güzel eyler..

Yorumu oyla      57      51  
Misafir 1 Aralık 2010 Çarşamba 09:57

(1) Wikileaks’de yayınlanan ve yayınlancak “resmi belgelerin” ortalığı karıştırmaya devam edeceği ortada.. Akp başbakanı ReCep bey yanında A.Aksu, K.Tüzmen ve E.Bağış gibi bazı bakanlar hakkında da önemli iddialar var.. Dünkü yorumumda bu iddiaları ihbar kabul ederek soruşturma açacak bir babayiğit savcı cıkar mı acaba diye sormuştum, Akp yandaşlarından bir sürü olumsuz puan aldı bu yorumum.. Oysa Ergenekon, darbe, Arınç’a suikast vs. gibi iddiaların soruşturmaları; genelde böylesi telefon sohbeti kayıtlarına, devlet düşmanı suçlu kişilerin gizli tanıklık kalkanı altındaki suçlamalarına, imzasız ihbar mektupları ya da kimliği belirsiz kişilerin gönderdiği e-postalar ile nereden elde edildiği bilinmeyen bilgisayar çıktılarına dayanarak açıldığı gibi; insanların çoğu sadece bu gibi hukuken yeterli olamayan kanıtlarla tutuklandılar ve haklarında iddianameler düzenlendi..

Yorumu oyla      57      51  
Misafir 1 Aralık 2010 Çarşamba 09:37

Canakkale gecilmez(unpassierbar=Alm )ile ilgili Almanya´da kütüphanelerde arstirma yaptim,dogru dürüst bir bilgiye rastliyamadim.Gözüme carpan en detayli bilgi Atatürk´ün Canakkale savaslarina katidigi zaman ki Rütbesinin "Kolagasi"rütbesi oldugudur.Alman tarihcileri bu konuda hepsi ayni fikrdedir,bu savasin kazanilmasinin bir ekip isi oldugu yönündedir.Almanlar daha ziyade zaferden degil,zaferin ardindan yapilan anlasmalar ie ilgili detaylari tartisiyorlar.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 1 Aralık 2010 Çarşamba 09:20

Sevgili H.Tahsin,cok kiymetli topragim."Dini konularda kendimi konusabilecek bir seviyede görmüyorum" söylemeniz dahi sizin insan ve bilgi olarak seviyenizi ortaya koyuyor.Ekmegi ekmekciye vermek tabiri edasiyla olan yaklasiminiz,vereceginiz bilgilerden daha fazla önemlidir.Konulara vakif olmaniz yada olmamanizin bizim icin hic bir hükmü yoktur.Benim icin bilhassa siz olaylara karsi önyargili davranmayan adil yorumlar yapan cok degerli bir sahsiyetsiniz.Sizi sevmemizi lütfen hos karsilayin.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 1 Aralık 2010 Çarşamba 00:38

Sn 23:37 , Dini konularda kendimi konuşabilecek bir seviyede görmüyorum.Saçmalama ihtimalim yüksek.Ancak,Dini ÖZGÜRLÜKLERİN bireysel bazda, asla kısıtlanmamasından yanayım.Dindara da,Ateistede Özgürlükten yana bir düşünceden yanayım.Hertürlü İNANCA özgürlük olmalı.Tabi kimsenin alanını rahatsız etmeden.Benim dinimiz konusunda söyliyeceğim, yaratanın,kendi yarattığı bilim kurallarına aykırı bir emir vermiyeceğini düşünüyorum...dedim ya bizi aşan konular.Sevgi ile kalın.H.T.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 1 Aralık 2010 Çarşamba 00:29

şehitler ölmez vatan bölünmez ..ama wikileaks ile helal olsun KARİZMA itinayla çizilir dersi okutulmalı üniversitelerde..n.dönmez

Yorumu oyla      54      52  
Misafir 1 Aralık 2010 Çarşamba 00:14

Sevgili AB,23:35 de haklı endişelerinize,gerekli cevabı, Türkiyenin Ortadoğuda giderek güçlenen etkisini sorgulayarak yanıt bulabileceğimizi düşünüyorum.Gerek Ekonomik etkimizin,bölge ve komşu ülkeler yaptığımız İhraccat rakamlarından,gerekse sosyo-politik etkimizin,bölge Ülkeleri üzerinde hesabı olan Global güçleri ne derece rahatsız ettiğinden,bazı doneleri yakalayabiliriz diye düşünüyorum.Ermenistan konusuna gelince,Konu biraz uzun ve 1000 yıllık geçmişi mercek altına alarak bakmalıyız.H.T.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 23:37

H.Tahsin,yine bu konuda bilgilendirirsen sen bilgilendirisin bizi.Biliyorum sizi cok yoruyoruz ama baska calacagimiz kapi yok,Allah´in kapisindan sonra.Bilmiyorum son zamanlarda medyada bilincli sekilde islenen bir konu var dikkatinizi cekiyormu?IHL mezunu oldugum icin gözümden kacmiyor.Kuran.i Azimu San ile ilgili ileri geri,boylarini asan konulari gündeme getiriyorlar,bize de bir Bayram tebrigi atmislardi"H.AVSAR´IN YORUMU"Bu konuyla ilgili düsüncelerinizi merak ediyorum.

Yorumu oyla      57      49  
-AB- 30 Kasım 2010 Salı 23:35

Sevgili H. Tahsin abimizin 22:09 yorumu beni bir noktayı daha düşünmeye itti. Sıfır Sorun politikası belirtilen veya farklı sorunları görmezden gelmek, yok varsayıp ilişki kurmaya devam etmek gibi görünüyor bazen. Ermenistan konusu da bunun benzeri. Ve sanki bu tip sorunların pazarlıklar daha önceden yapılmalı, gösterilen tavır veya özverilerin karşılığı alınmalı. ABD veya AB gibi 1 koyup 100 alalım demiyorum ama 1 koyup 1 aldığımızı da görmek istiyorum. Belki alıyoruzdur ama bilemiyorum. A.B.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 22:09

21.51,İran ve Türkiyenin "GERÇEK DOST" olduğunu kanıtlamak İRAN tarafına düşüyor.İranın bunu ıspatlamasının birinci şartı,Azeri-Ermeni ihtilafında,İran Azerbaycandan yana tavır aldığını somut bir şekilde ortaya koymalıdır.İkinci ve bana göre en önemlisi de, İran TÜRKMENİSTAN Doğalgaz kaynaklarının ANADOLUYA geçiş yollarına kurduğu "BARİKATLARDAN" behemahal vaz geçmelidir...H.Tahsin.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 21:51

Iran ve Türkiye saldirmazlik anlasmaqsi yapmalidir.Ikili ilskiler en yüksek seviyeye cikarilmasi icin karsilikli özel Elci tayin edilmeside zaruridir.Milli takimlar arasinda dostluk maclari gündeme alinmasida cok büyük bir önem tasiyor.Bu iki Milletin ortak düsmanlari vardir,düsmanda bellidir.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 20:42

1 Mart tezkeresinin TBMM den geçip,Saddam Irakına müdahale etmemiz gerektiğine inancımın ardındaki TEK NEDEN, Kuzey Irakta bir Kürt Devletinin kurulup,bizi yıllarca meşgul etmesinin önünü kesmeye yönelik bir düşüncemden kaynaklanıyordu.Nitekim Kuzey Irakta Kürt devleti kuruldu ama,bizi rahatsız edip etmiyeceği,şimdiden sonra izleyeceğimiz politika ve DİYALOGLARA bağlı.Kuzey IRAK yapısı ile DOSTLUĞU AB ve ABD ye kaptırmamalıyız,hatta her konuda el ele vermeliyiz.Bu da Davutoğlu politikası.H.Tahsi

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 20:24

Ben 1 Mart 2003 tezkeresi oylanması sürecinde,Tezkerenin çıkmasından yana bir tavrı destekliyordum.Tezkerenin TBMM den geçmeyip,Koalisyon güçlerine eşlik etmememiz,2003 den günümüze kadar,özellikle Terör ve birkaç konu da daha bizim büyük kayıplar vermemize neden oldu.Fakat süreç sonunda görüyoruz ki,Tezkere sonucu,Türkiyenin Ortadoğu ve bölgesel politikalarının etkinliğini artırmıştır.Iraka girmiş olsaydık,acaba bugünkü bölgesel İTİBARIMIZIN etkinlik çemberi bu derece geniş olabilirmiydi?H.Tahs

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 20:16

Evet sevgili AB endişelerinize bende katılıyorum.Fakat ABD ve AB ye bölgenin statik siyasal fiziği konusunda ne kadar samimidir,sorusu sürekli Türkiyenin kafasında yer almaktadır.1915 sonrası İngiltere önderliğinde BATININ çizmiş olduğu sınırlar, günümüz GLOBAL güçlerini özelliklede İsraili hiç tatmin etmemektedir.Bulunmuş olduğumuz Coğrafyayı doğal MACRASINDA serbes bıraksalar,Osmanlının nufuz alanını halende elinde bulunduran Türkiye,bu işten çok karlı çıkacaktır.Batı bunu görüyor. H.Tahsin

Yorumu oyla      60      49  
-AB- 30 Kasım 2010 Salı 19:59

Yanlış anlaşılmasın amacım muhalefet etmek değil. Fakat kutlamalara tebriklere başlamadan derinlemesine yorumlamak ve mümkünse katkı sunabilmek. Bir dönem de AB üyeliği için en çok uğraşan hükümet budur dedik kutladık, müzakere başladı dedik havai fişekler attık. Gelinen noktada ise AB üyeliğinden halen ümidi olan varsa parmağını kaldırsın desem sanırım sonucu hepimiz tahmin edebiliriz. Sorgulamam bu açıdan, düşüncelerinizi ricam da savunulması ya da eleştirilmesi değil paylaşarak üretmek amaçlı

Yorumu oyla      57      49  
-AB- 30 Kasım 2010 Salı 19:30

İran'ın yine kendimce haklı bulduğum pozisyonunu savunmak için dünyanın geri kalanı açısından çok şey feda ediyor görünüyoruz. NATO yükümlülüklerinden dolayı hesaba katılan füze kalkanı projesi de eklenince iş çok çok iyi yönetilmesi gereken bir süreç haline geliyor. Bu doğrultuda liderlerimizin de komşuların politikaları açısından ne olursa olsun demek lüksümüz pek kalmıyor sanki. Kalırsa bugün değil ama gelecekte büyük sorunlarla karşılaşmaz mıyız? Bu iki ucu keskin bir kılıç mı sizce de?

Yorumu oyla      58      49  
-AB- 30 Kasım 2010 Salı 19:25

Komşularla Sıfır Sorun politikası ile ilgili. Temelde beğendiğim bir yaklaşım; hiçbirşey için değilse bile Avrupa kapısında gariban bir bekleyiş görüntüsünden kurtardığı için bile desteklemeye değer. Bununla beraber Ortadoğu'da soyunduğumuz liderlik pozisyonu geleceğe yönelik doğru kararlar almayı mecbur kılıyor. Bu anlamda içeride demokrasiyi bu kadar yoğun savunan bir partinin dış politika açısından demokrasiyi umursamaz görüntüsü niyeti açısından şüpheler doğurur mu? Çünkü sonuçta...

Yorumu oyla      56      49  
-AB- 30 Kasım 2010 Salı 19:17

Değerli abim H.T., öncelikle çok çok teşekkür ederim. Evet tespitiniz çok doğru, çıkış noktam Elçibey-Aliyev üzerine yaptığınız yorumlardı. Bugün yapılan tercihlerin yarınları nasıl keskin bir şekilde etkilediğine dair somut bir örnekti çünkü. Balık hafızalı bir toplum olduk ve daha çok düşünmeye, düşünen beyinlerden faydalanmaya ihtiyacımız var; tekrar sağolun. Katılıyorum komşu ülkelerin iç politikası çok hassas ve mümkünse karışılmaması gereken bir konu. Kafamı kurcalayan bağlantılı şey...

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 18:14

Bir gün İrana Gerçek DEMOKRASİ mutlaka gelecektir, inancındayım,O gün çokta fazla uzak olmasa gerek.Zira Dünya GİDEREK küçülüyor.Dolaysı ile küçük yerleşimlerde,yalnız başınıza yaşama imkanınız uzun süreli olmaz.Hele günümüz iletişim vasıtalarının bombardımanı altında hiç şansları(!) yok diye düşünüyorum. Sevgiler H.Tahsin.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 18:08

Türkiye şuan İranın iç işlerine karışmıyor,Karışmaya kalkarsa,İrandaki"BİR YAPI" da İranda ister iktidarda olsun,ister muhalefette,bizim içimize karışmayı gelenek haline getirir.Türkiye İranın iç işlerine karışmamaya itina göstermiştir.Türkiyedeki "ARA REJİMLER"ise,İranın Türkiyenin iç işlerine karışmasını zaman zaman "ARZU(!)" etmiştir.Çünkü "Ara Rejimlerin" sürekli olarak bir "ÖCÜYE" ihtiyacı vardır.İrandaki Türklerin tamamına yakını Şii dir.Bizdeki Alevi yapısı ile nüans farkı vardır.H.Tahsin

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 18:03

Geldim,Sevgili AB,sorunuzu anlayabildiğim kadar,Çillerin Elçibey tarafı,"Çoban Sülonun da" Aliyev tarafı olması ile ilgili olduğunu sanıyorum.Cevaba gelince, şartlar ne olursa olsun,komşunun iç işlerine karışmamak lazım,Şayet bir başka üçüncü komşunun karışmasından ötürü bir mecburi karışma zorunluluğu var ise de,MEŞRU İktidardan yana tavır almak doğrusudur.İrana gelirsek,İranın nufus yapısının yarıya yakın kesimi Özbe öz Türk ve kayda değer de Kürttür.(Devamı var).H.Tahsin.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 17:13

Değerli 16:39 Misafir yorumcumuz, ilgi gösterip cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için çok teşekkür ederim. Sevgili H. Tahsin abimizin katkılarını da sabırsızlıkla bekliyorum. A.B.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 16:55

Çanakkale/Gelibolu'da çocukluğu geçen birisi olarak, bir emirle düşman makinelisinin mermilerinin üzerine gidebilmenin ne demek olduğunu her zaman düşünürüm. Henüz net bir cevap bulamadım. Ancak O kahramanlara çok şey borçlu olduğumuzu biliyorum. Yürüyüş arkadaşın

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 16:39

H.TAHSIN abimizin fikirleri basimizin gözümüzün üstünde yeri vardir ve gelecekte de olacaktir AB Rumuzlu kardesim.Soruyu H.T sormaniza ragmen hattim olmiyarak sorunuza yorum getirecegim izniniz ile.Kisa yorumlayacagim,eger Türk Halki ERDOGAN´da karar kilmasaydi, cok büyük bir ihtimalle bizim cakmalar Iran ile Türkiye´yi karsi karsi getirecekti.Yillardan beri cabalari bu yöndeydi Kripto larin,cakmalarin.

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 16:13

Teyze kızmayın ama yine gündem dışı kafama takılan bu wiki belgelerdeki bir konuya ilişkin sevgili H. Tahsin abimizin fikirlerini kendisinden rica ediyorum. Taraf olmadan bir vatandaş olarak samimi şekilde aklıma takıldı: Bir belgede İran'ın muhalif kanat liderleri, Türkiye'nin şu dönemki İran hükümetine sahip çıkarak demokrasi adına tarihi bir hata yaptığı, ileride devran değiştiğinde bunun hatırlanacağını söylüyor. Geniş bir perspektifle fikirlerinizi payşırsanız minnettar olurum. A.B.

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 12:22

12:05 Evet Teyze,Türkiyedeki "Tapınak Şövalyeleri",Çillerin kafasını kesmesinin nedenlerinden biride,Çillerin Elçibeye DESTEK verme gayretlerinden dolayıdır.Kim ne derse desin, Çiller benim gözümde,GERÇEK bir Türk Milliyetçisidir.Kendisi, Türkiyenin ve Türk Dünyasının ÇIKARLARI doğrultusunda olmayan hiçbir İŞBİRLİĞİ içerisinde olmamıştır.Bana göre çoook "BIYIKLI Siyasetçiden" binlerce kez daha DELİKANLIDIR.Tayip beyin izlediği politikalara verdiği örtülü destekten belli olmuyormu? H.Tahsin.

Yorumu oyla      62      50  
teyze 30 Kasım 2010 Salı 12:05

Hasan Bey bende BABA diyenlerdendim epeyde oy vermiştim.En son oyumu Çillere verdim o dönem ağır sağlık sorunlarım vardı hafızam wikilex belgeleri gibi karışıyor arada, Çiller sanırım Elçibeyi destekliyordu değil mi? Örtülü ödenek mevzuları vardı şimdi herşeyi tam hatırlayamıyorum googleden bulsamda artık güven bunalımı oldu bende kim ne diyor ne yalan ne doğru hepsi birbirine girdi.Wikilexten önce ne kadar mutluyduk bir belge çıktı ortaya hayatımız değişti bu konular da varmıdır o belgelerde acaba?Bazen kıyamet bir an önce kopsa da aramızda tartışıp durduğumuz şeylerin aslını öğrensek istiyorum.

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 11:48

02:51 Yorumunuzu yildizli pekkiyi ile ödüllendiriyorum,daha öncedende bu konuyla ilgili yorumumu gözden gecirirseniz bu konuda hem fikiriz.Kahraman yaratmak ve yaratilan kahramana göre Ülkeyi dizayen etmek alisa gelmis takdiklerdir.Capanoglu

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 11:43

teyze, Kurtuluş Savaşında bize yardım diye gönderilen Altınlar,Buhara(Özbekistan) Altınlarıdır.O günlerde de,bugünde Dünyanın en ZENGİN ALTIN madenlerine sahip olan Özbekistandan gönderilen Altınların,Sovyet Darphanesinde Rus Rublesi ve Osmanlı Altını haline getirlmesi süreci sonrası, İngilizlerin Rumların arkasından,Fıransızların Ermenilerin arkasından DESTEKLERİNİ çekmesi sonrası,"hernedense(!) Ruslar ALTINLARIN %70 ne EL KOYMUŞTUR".Nedenlerini SORGULAYALIM...H.Tahsin.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 11:41

Sevgili H.Tahsin.rahmetli Elcibey´i duyunca burnumun diregi sizlar.Bu koca cinari yok etmek icin verilen mücadeleleri Türk Milleti hic bir zaman asla unutulmamalidir.Kendisiyle kisada olsa görüsmüslügüm vardi.Azerbeycan´nin o badireli yillarinda elimizden geldigi kadar yaninda olmaya calistik,bazilarida bu arada kuyusunu kazmak icin mücadele veriyordu,bunlarin kim oldugunu bilecek kadar olaylara vakifsiniz.Büyük ihtimalle bizde olan cakmalar orada da mevcuttur.

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 11:00

Bizde bir zamanlar"Çoban Sülo" diye bir Başbakanın vardı ya,bazıları ona "Baba" derdi.İşte O "Babanın" marifeti ve desteği ile,İlam Aliyevin Babası Haydar Aliyev,bir Darbe ile rahmetli Ebul Feyz Elçi beyi İktidardan düşürdü ve yıllarca SSCB de KGB nin iki numaralı adamı olan haydar Aliyevin Azerbaycanda Saltanat kurmasına destek verip sağladı.Yani Çoban sülo,yalnız Türkiyedeki Darbecilerle işbirliğinde değilmiş,Azerbeycandada Darbecilerle işbirliğindedirBakın DARBECİLER kimlerle takılıyor.H.Tahs

Yorumu oyla      62      50  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 10:47

02.51 de yazan Misafir dostumuzun anlatmaya çalıştığı noktalara vakıf olabilmek için,Sultan Galiyev,Zeki Velidov gibi kafkas ve Türkistan Türklerinin Ekim 1917 devrimindeki etkilerini iyi öğrenmek lazım.Avrupa'dan farklı toplumsal-ekonomik formasyona sahip ülkelerde, yani sömürgelerde kurtuluş mücadelesinin özgün koşulları üzerine düşünenlerin öncülerinden olan Sultan Galiyev, Sovyet resmi tarihyazımı tarafından 'unutulmaya mahkum edilmiş' ya da 'Müslüman Troçki' olarak iftiraya uğramış ancak MaAvrupa'dan farklı toplumsal-ekonomik formasyona sahip ülkelerde, yani sömürgelerde kurtuluş mücadelesinin özgün koşulları üzerine düşünenlerin öncülerinden olan Sultan Galiyev, Sovyet resmi tarihyazımı tarafından 'unutulmaya mahkum edilmiş' ya da 'Müslüman Troçki' olarak iftiraya uğramış ancak Marksizm ve İslam ilişkisi üzerine yönelttiği sorular canlılığını bugüne kadar sürdürmüştür.

Yorumu oyla      61      49  
teyze 30 Kasım 2010 Salı 10:36

02:51 ben bahsettiğiniz altınların ve paraların M.İkbal desteğiyle Pakistan halkından toplanmış,Sovyet eliyle gelmiş diye biliyorum.İŞTE BENİM HAYATTA en kızdığım şey budur neden doğruyu konuşmazlar neden hep YALAN DOLAN her şey,neyse onu bilmek isterim ben.Hadi tarihi bıraktım bir tarafa altta henüz tarih olmamış taze yorumlarımı bile çarpıttılar.02:22 ben o belgelere bazı siyasetçi ve gazeteciler gibi işime gelen kısımlara inanır,gelmeyene inanmam olur biter:)

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 10:28

02:51 Misafir dostum,SSBC nin Türk Kurtuluş Savaşında,bize 300 bin ton Silah ve Mühimmat yardımı yaptığı doğru,ayrıca 29 Tane Savaş Teyyaresi(Uçağı) verdiği de doğru,Yalnız "ALTINLARA" gelince,Altınları veren SSCB değil,EnverPaşanın organizesi ile BUHARA HANLIĞI(bu günkü Özbekistan) Moskovanın da bilgisi dahilinde bize göndermiştir.Külçe Altınlar Moskova Darphanesinde Osmanlı altını ve Rus Rublesine çevrilerek.Ancak,bize gelen Altınların %70 ten fazlasına Ruslar el koymuştur.NEDEN???...H.Tahsin.

Yorumu oyla      58      50  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 02:51

Resmi Tarihimizde Alman Generalin bırakın başarıları böyle bir Generalin varlığını bile yazmaz. Neden? Destana zarar verir! Alman topçuları olmasaydı acaba kazanabilir miydik???Ya Sovyetlerin Silah ve Altın yardımları?Onlar da yazılmaz! "5 Milyon Altın ve artı Nakit Para"!!!Bilirmisiniz İş Bankasının bu Sovyet Altın ve Paralarla kurulduğunu? Bilmezsiniz tabii!Ya da sonra da nankörlük yapılarak "Nerede komünist görürseniz başının ezilmesi"emri verildiğini??? Onu da bilmezsiniz!Atmayı biliriz ama!

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 02:22

Neymiş? Y.Bulut ve Bazıları, Wikileaks belgelerde yazılan Davutoğlu hakkında duyulan Endişelerden gurur duyuyorlarmış!!! Atalarımız ne demişler? "Keskin sirke küpüne zarar verir"! Dua edelim de ülkemize zararı dokunmasın! V.Gönül'ün, Davutoğlu için "Olağanüstü Tehlikedir" demesi de oldukça enteresan! Bir de, gelecekte açıklanacak belgelerde Fenerbahçe'nin "27 yıldır Türkiye Kupasının alamamasının nedenleri" varmış! Teyze'nin Bilgisine...

Yorumu oyla      57      51  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 02:01

Sevgili H.Tahsin,verdigiiz bilgiler icin cani gönülden tesekkür ederim.Trabzon´lu olmam sebebiyle bu türlü mesnetsiz suclamalara ister istemez moralimi ve asabimi bozdu.Yayinlanan kara kitab ta yazacak hic bir sey bulamadilarda,bula bula benim Sehrimin takimini mi buldular?Faruk Bey hakikatten cok kibar ve dürüst bir insan,kendisini futbol oynadigi yillardan cok iyi tanirim,bu tür olaylarin icerisinde en son bile bulunmayacak bir degerdi.Teyzeye de gücendim.Rize 1.Ligden düsdü,bizden biliyorlar.

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 01:41

Dirsun TRABEZONLI.Ola baga bakun fuski karusdurmayun,hapu sayfaya AB,Tiyeze Rumuzlaruyla kadilup Sambiyona dezek atmnun ne alemi vardur.Hau bizum tamat tirabezonsiporli,ola atam biraz hapuriya ici celam eter,Temel haper vertum,enideyi maca almayacak,haburiya niye bi sey temez hau Tirabzon tüsmanlarina.Hau cabanunusagi,H.DAHSIN ICISIDA surmenelidur,onlari zden hic sevmeyirum,olara mac yasagi koytum.Dirsun Tirabzonsiporli

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 01:37

Sevgili Trabzon Spor taraftarları, MÜSTERİH olun.FARUK ÖZAK:Trabzonspor'un ilk kurulduğu yıllarda takımda top koşturan, 1975 yılında futbolu bıraktıktan sonra Trabzonspor'da çeşitli yıllarda yönetici ve kulüp başkanı olarak görev alan yeni Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın sporcu bir geçmişi bulunuyor. 3 Kasım 2002 yılı seçimlerinde AK Parti'den Trabzon Milletvekili olarak meclise giren Faruk Özak, 1946 yılında Trabzon'da doğdu. İlk, orta, lise tahsilini Trabzon'da tamamlayan Özak, ODTÜ'FARUK ÖZAK:Trabzonspor'un ilk kurulduğu yıllarda takımda top koşturan, 1975 yılında futbolu bıraktıktan sonra Trabzonspor'da çeşitli yıllarda yönetici ve kulüp başkanı olarak görev alan yeni Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın sporcu bir geçmişi bulunuyor. 3 Kasım 2002 yılı seçimlerinde AK Parti'den Trabzon Milletvekili olarak meclise giren Faruk Özak, 1946 yılında Trabzon'da doğdu. İlk, orta, lise tahsilini Trabzon'da tamamlayan Özak, ODTÜ'de 1 yıl İngilizce hazırlık okudu. Daha sonra 1970 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1960 yılında Trabzon İdman Ocağı'nda futbola başladı. 1967-1968 Trabzonspor'un ilk kuruluş yıllarında takımda oynadı. 1969-70-71 Akçaabat Sebatspor'da, 1972 yılında Rizespor, 1973-74-75 yıllarında Trabzonspor'da oynadı. 1974 yılında "yılın sporcusu", 1996'da "yılın spor adamı" seçildi. 1982-1986 yılları arasında Trabzonspor'da asbaşkanlık ve genel kaptanlık, 1993-1996 yılları arasında Trabzonspor Kulübü Başkanlığı yaptı. Özak, evli ve 2 çocuk babası. Wikileaks belgelerinde kast edilen 2005 yılında,Trabzonspor Kulüp başkanı Atay Aktuğ idi ve Atay Aktuğ daCHP den Trabzon Belediye Başkanlığı yapmış iyi bir CHP lidir.H.T.

Yorumu oyla      64      49  
teyze 30 Kasım 2010 Salı 01:24

Trabzonspora iftira atan ben değilim wikilex belgesinde sporuda bulaştırmışlar diye yazdım sadece.Yorumları okursanız benimde mecburen TRABZONlu olduğumu görürsünüz Şenol,Turgay,Necati zamanı bir ara yedek takım olarak tutmuştum bile,Ali Kemal vardı birde o zamanlar sonra Ali Kemal Türkiyenin en büyük takımı Fenere geldi:) Evdeki Trabzonlularla uğraşırken birde burdakiler çıktı başıma. Wikilex adında meymenet yok benide bulaştırdı ya daha çok kişinin başı ağrıtacak gibi.

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 01:10

Sayin AB,niyetim sizi kirmak degildi,özür dilemen bile sizin ne kadar asil oldugunuzu gösteriyor.. Temennin icinde candan tesekkür ve sevgiler.Yabanci olmayan bir Dost

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 01:08

Sevgili H.T. tarih ve arşivlerle ilgili bence de haklısınız. Gerçekten içler acısı bir durum sözkonusu ve bizlerin beyni belki artık köreldi ama çocuklarımızın şanlı tarihini, damarlarında akan kanın neden asil olduğunu daha iyi algılamaya ihtiyacı var. Abuk subuk bilgilerin havada uçuştuğu bu çağda, gerçekleri görebilmeleri için yardıma her zamankinden daha çok ihtiyaçları var. Ben de umuyorum ki bu bunları aşacağız. Saygılarımla. A.B.

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 01:06

Ya eniste (Teyze´nin beyi)nerde sizin Trabzonsporlulugunuz?Ben kilometre ötelerden icim icimi yiyorum sizden tik yok!Bir seyler söylermisiniz bu camur atanlara.Kuru kuruya taraftarlik olmaz,hele Trabzon taraftarligi hic olmaz.Bu takim bizim icin her seydir.Anadir ,Babadir,tutkudur,Efsanedir.Her seyden önemlisi Avrupa Fatihidir.Eniste Bu isler evde kizmakla olmuyor,is basa düsdü,yaz bir iki kelimede icim rahatlasin,cildiracagim Eniste nerde..Nerde....

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 01:01

Tabi internet üzerinden şaka yapmaya çalışınca niyet çok kolay iletilemiyor. Eğlenelim derken amacım birbirimize biraz takılalım, tatlı bir şekilde kızdıralımdı. Ama baktım 00.44 misafir yorumcumuz (iltifatınız için teşekkür ederim) ve sevgili Hasan bey beni ciddiye almışlar, o zaman yanlış anlaşılmaya sebep olduğumdan dolayı özür dilemek farz oldu. Niyetim tamamen tatlı bir şaka idi. Böyle değerlendirilmesini rica ederim. Ayrıca can-ı gönülden bu sene Trabzospor'un şampiyonluğunu dilerim. A.B.

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 00:56

Bu günün köse yazisinin konusu Trabzon yada Özak Bey degildir.Herkes evinin önünü temizlesin,bu sehri agizina alanlar ilk önce Abdest aldsin ondan sona bu Sehri agizina alsin.Trabzon üzerinden siyasaet yapacak insan anasinin karnindan dogmadi.Bu Sehrin insaninin tokati agirdir,haberiniz olsun iftiracilar,

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 00:55

23:48 Sn AB, Türkiyede BELGELERE dayalı tarih yerine, ROMANLAŞTIRILAN tarih kitapları okutulur.Bu 1940 lardan beri böyledir.Türkiyede tarih üzerine,sağlıklı Akademik çalışmalar yapılamaz.Çünkü Ulaşılması yasaklanmış binlerce BELGE ve yazılıp araştırılması yasaklanmış yüzlerce tarihi olay ve VAK'A vardır.Bu konuyu "Ben tarihçiyim" diyen herkesle tartışmaya hazırım.Türkiyede ÖZELLİKLE Tarih konusunda girilmesi yasak olan yüzlerce MAYINLI saha vardır.Ama yakındır bunlarıda aşacağız.H.T.

Yorumu oyla      57      49  
teyze 30 Kasım 2010 Salı 00:53

00:26 A.B,bizim evdede küçük çaplı bir wikilex fırtınası esti Trabzonsporun adı geçince korktum birden, acaba başvekilden dolayı FB ve Çaykur Rizesporun da adı geçer mi diye,Erman Toroğludan sonra kendini futbol uzmanı kabul eden eşimde Trabzonlu olduğundan hele bir danışam dedim, ne bileyim bu kadar kızacak sanki ben sızdırdım belgeleri bir sürü laf saydı. ÇANAKKALE DARDANEL spor vardı bir zamanlar.BÜLENT BEY Vallahi içten özür dilerim.Ben hep Çanakkaleye çekiyorum yorumcuları,görüyorsunuz.Konuyu dağıtanlar hep diğer yorumcular.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 00:51

Yapma TEYZE,bari siz bu tür siyasi oyunlari iyi analiz yapmaniz gerekiyor.Sn.Özak bu tür cirkin oyunlarin icerisinde olmaz,olduguna inanmak cirkinliktir.Sahalarda TS nin bilegini bükemiyenler,cirkin siyasi oyunlarla bükmeye calismasin.Trabzon halkinin tepkisi cok agir olur.Sehrimizi ve takimizi rahat biraksin bu akil fukaralari.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 00:50

Sevgili AB,ben Trabzonluyum ve taraftarıyım,yaşımda Sn özakın yaşına yakındır.Özakı Futbolculuğunuda,sonrasını da iyi bilirm.Sizin yaşınızın ne olduğunu bilemiyorum ama,1970 li Yıllarda Üniversite mezunu kaç tane Profesyonel Futbolcu vardı bu ülkede?Özak ile ilgili HABERİN yalan oluduğu şuradan açıkça ortaya çıkıyor.AKP İktidarı döneminde Faruk Özak,Trabzon Başkanı değildi,ve 2002 den beri de Milletvekilidir.Faruk Özak Trabzon Başkanı iken AKP iktidarda değildi,Çünkü AKP diye bir parti yoktu.H.T

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 00:44

Birakin bu Bizans oyunlarini! Iyiki bu sene takimimiz iyi gidiyor.Üstelik Özak Bey´e iftira atmak kadar sacmalik olamaz.AB rumuzlu arkadas "Bari biraz eglenelim" sözünü keske söylemeseydiniz.TS sizin bildiginiz takimlara benzemez,benzetmiye kalkarsaniz sizin adiniza üzülürüm,sevdigim bir yorumcusunuz,cizginizi kayip yapmamaya özen gösterin lütfen.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 30 Kasım 2010 Salı 00:26

Teyze haklı sevgili Hasan Tahsin bey, oldu mu şimdi? ABD diplomatları diyor ki: Sn. Özak Başbakan destekli Trabzonspor'un başına getirilmiş ve Başbakan örtülü ödenekten transfer bütçesi yaratmış, çünkü sporu propaganda aracı olarak kullanma stratejisi varmış (8/6/2005). Bu arada Teyze'ye bir kez daha saygılarımı sunuyorum, kavrayamadım dediniz ama damardan giriverdiniz; hem de yaşam sebebimiz(!) futbol üzerinden. Daha önce dediğim gibi esas daha ortaya çıkmadı, bari biraz eğlenelim... A.B.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 23:48

Bence yakın tarih olmasına rağmen tarihimiz hakkında bu kadar tartışmalı konu ve eksik bilgi olmasının sebeplerinin başında ya akademik çalışmaların yetersizliği veya bu çalışmaların niteliksizliği yatmaktadır. Efsanevi hikayeler kısmı dışında bu konulara milletimizin ilgisiz kalıyor olmasında eğitim sisteminin payı vardır bence. Herşeyin başı eğitim diyoruz ya, tarih bilgisizliğimizin başı da eğitim. Tarihini bilmeyen geleceğini kuramaz derler, katılırım. Zaten acı olan da bu. A.B.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 23:42

Teyze, ne kadar İDDİA varsa mutlaka üzerine gidilip, SORGULANMALIDIR ve sorgulanacaktır da.Bundan zerre kadar şüphem yoktur.Buraya isim yazıp da mahkemelik olmak istemiyorum,Başbakan Tayip Erdoğanın,kaçtane AKP li siyasetçiyi defterinden sildiğini,gündemi yakından takip edenler iyi bilir.Kaldı ki,"İsviçrede 8 Banka hesabı" olayına Sn Başbakan gerekli cevabı verir.Wikileaks "yolsuzluk belgeleri" değil,ABD nin Dünya Ülkeleri ile ilgili politikalarının deşifresidir.Yolsuzluğun belgesi olur.H.T.

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 23:37

Her taraf W.aks Yorumlariyla doldu,görünen o ki bilgi kirliligi diye hic bir sey yok ortada.Acilan ilk detaylarda birileri icin bu kücük kiyamet gibi etki yapacak.Basbakanin Isvicre Bankalarin da Parasi varmis diye, olmayan Paranin hayaliyle yasamak anbarda rüya görmek gibi bir durumdur.Camura elleri bulasanlar icin,piyasada temizlemek icin deterjan mevcut degildir,aciyorum size ve düsdügünüz aciz duruma.

Yorumu oyla      56      51  
teyze 29 Kasım 2010 Pazartesi 23:28

23:11 A.B ben gerçekten sordum o soruyu.TV de her yerde bu wikilax var ama tam çözemedim ben daha.Herkes işine gelen bir yerden vurup duruyor.WIKİLAX içinde Devlet Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK VE Trabzonsporla ilgili şeylerde var HASAN TAHSİN Bey.Şimdi beni de wikilaxın spor tarafı meraklandırdı.

Yorumu oyla      59      49  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 23:22

Vala bu zeminde, wikileaksın işgal ettiği bu gündemde, Çanakkaleyi sağlıklı tartışabileceğimizi hiç sanmıyorum.Sn Yazarımız Bulent beyden, Wikileaks belgelerini konu alan bir yazısını siteye taşımasını rica edelimde, "Kıran-Kırana" bir tartışmayı, saygı çerçevesinde kalarak yapalım...H.T.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 23:11

Sevgili Teyze, 22.54 yorumunuzu okuyunca valla hem utandım hem de çok güldüm. Haklısınız asıl konumuz Çanakkale olmalı, tarih olmalı. Kusuruma bakmayın. Kafamı tüm gün meşgul ettikten sonra, sizlerle de birşeyler paylaşma isteğim kabarınca wikileaks yazıverdim gitti. Bundan sonra konuya bağlı kalmaya daha çok çaba göstereceğim. Sevgiler. A.B.

Yorumu oyla      59      49  
teyze 29 Kasım 2010 Pazartesi 22:54

Bir şey soracam sayın yorumcular bu belgeler bir kaç yıllık mı yani geriside açıklanınca mesela ÇANAKKALE ile ilgili şeylerde olabilir mi içinde?

Yorumu oyla      56      50  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 22:29

Evet Sevgili AB önemli bir noktaya dikkat çekiyor.Şuan açıklanmış olanlar,mevcutların binde üçünü bile bulmuyor.Burada ABD belgelerinde neler olup olmadığından daha önemlisi,ABD nin,İsrailin,Türkiye hakkındaki düşünceleri ÖN PLANA alınıp,sorgulanmalıdır.Belgelerin içeriğinde geçen Türkiye ile bilgilerin doğruluğu sorgulanır.Bu belgelerde ortaya çıkan ABD li ve İsraillilerin TÜRKİYE hakkındaki kanaatleri,Türk kamuoyunu İLGİLENDİRİR. Kaldıkı az evvel ABD Dış işleri bakanı Clinton Özür diledi.H.T.

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 22:17

Bu wikileaks bütün günümü yedi. Oturdum okuyup duruyorum orjinalden ama hem muhteşem dış politikamız varmış diyerek mutlu olanların, hem de hesaplara bakın diyerek eleştirenlerin bilmesi gereken bir gerçek var ki onu paylaşmak istedim. Önümüzdeki aylarda açıklanacak toplam doküman sayısı: 251,287; Şu ana kadar yayınlanan: 243; En çok belgenin kaynağı: Ankara (7,918); Şu ana kadar Türkiye kaynaklı doküman: 27 Ankara, 3 Istanbul. Kısaca pancarın büyüğü halen heybede. Haberiniz olsun dedim. A.B.

Yorumu oyla      60      49  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 21:05

Teyze sizi mi kırıcam, kırmam, ÇANAKKALE Tarihte ikincisine rastlanamıyacak kadar BÜYÜK BİR DESTANDIR.Ama Zafer olup olmadığını görmek için,1915 sonrası SÜRECE iyi bakmak lazım.Tıpkı Kut'ül Amare de Büyük bir Destandır ama,Kut'ül Amar bugün Irakın Orta yerinde kalmıştır.Bana göre Ekim 1917 Bolşevik İhtilali Rusyada başarıya ulaşamamış olsaydı, bugün ne ÇANAKKALE,ne de ISTANBUL vardı.Bu konu çok uzundur,öyle 500 kelimelik üçbeş yorumla değil,Binlerce sayfalarla ancak anlatalıbilinir. H.Tahsin.

Yorumu oyla      65      50  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 20:46

vikileaks'de yayınlandı görünce çıldırdım. kendi yardımcısı bülent arınç'a saldırı köpeği (attack dog) diyen amerikalı diplomatlara da van minut çekecek bir başbakan çeker gönlüm. şimdi başka deryalardasın yine ama gelince bu işi bitir başbakanım... GKA

Yorumu oyla      59      49  
teyze 29 Kasım 2010 Pazartesi 20:28

Gerçekvatandaş başvekilimizin 8 hesabı haberini okudum bende bunun açıklamasını bekliyoruz tabiki.Olayın hukuki boyutunu anlatması için ben Özaya tekrar haber yorumlarından sesleneyim,sanki derdimiz az idi birde bu wikilex çıktı.Hasan Bey 2011 seçime çok var daha Çanakkaleye geliniz,bu wikilexleri okudukça içinden çıkamıyorum, Anzak torunlarına sinir oluyorum ben hiç olmazsa o konuda 2 çift görüş beyan ediniz.

Yorumu oyla      58      50  
teyze 29 Kasım 2010 Pazartesi 20:27

Bülent Bey şu anda Mehter marşlarını söyleyenlerden ÇANAKKALE İÇİNDE AYNALI ÇARŞI dinliyorum konu başlığından kopmadım yani.17:51 çok haklısın FB SK futbol transferini bana yaptırmalılar,ÖZAY çok iyi yorum yapar onun peşine düştüm buraya transfer edecem,totem,sakin,Özay bu sitede çok sevdiğim yorumculardandır.Onlardan ve diğer yorumculardan çok şey öğrendim öğreniyorum.

Yorumu oyla      63      49  
Kerpeten 29 Kasım 2010 Pazartesi 20:26

CHP nin neye sebep o Vikimiki belcedesunda yazilu ”Tayyibun İsvıçre Pankalaru hesabu iddiasunun” üstüne citmeyeceğu açiktur!.. Bilcileri verenlerun içisi da “kontak” muş daa:)) (Rizelu Temel)

Yorumu oyla      62      51  
Kerpeten 29 Kasım 2010 Pazartesi 20:15

Haçan aha bu Türk Tayım sitesunda açiklayrum oni!.. Penum da elimda imzalu muhurlü kapu kimi bi “belcem” var!.. Hem da Rize Lisesunun içincı sinufundan:)).. (Rizelu Temel)

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 19:12

Sakin beni yanlis anlamayin,yapacagim yorumda Sehitlerimizin aziz hatirasina bir zeval getirmek istemiyorum.Konumuz Canakkalle olmasi hasabiyle, alacagim tepkileride göz önünde bulundurarak bir konuya hepinizin hatta Yazarimizinda dikkatini cekmek istiyorum.Sizlerde bir cok defa sahit olmussunuzdur,sizlerinde dikkatini cekmistir .Anlatmak istedigim kisacasi;Medyada efendim catismalara bazen ara verilerek birbirlerinin yaralananalarin yarasini sararmis,hatta kan da verirlermis.Capanoglu

Yorumu oyla      65      49  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 19:11

Eveeeet,Wkileaks belgeleri içerisinde çıkan "BOMBA HABERLER" içerisinde, bakalım hangi haber Türk Halkı üzerinde "BOMBA" etkisi yapacak."ABD'li diplomata göre Erdoğan; Atatürk ile aynı idealleri paylaşan bir harekete liderlik ediyor" cümlesinin bulunduğu haber mi, yoksa diğer haberlermi,2011 Seçimlerinde hep birlikte göreceğiz.Ayrıca DÜŞECEK o kadar çok daha MASKE var ki,Maskeler düştükçe,şok geçirip,hatta İNTİHARA başvuranların sayısı hızla artacaktır.medya Patronlarından.........H.Tahsin

Yorumu oyla      65      49  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 19:01

Teyze 14:18,Hani diyorum, şu "ABD nin ILIMLI-İSLAM" projesi" yokmu,Hani "AKP eliyle Ortadoğuda uygulamaya koyduğu Ilımlı-İslam Projesi" var ya,işte o proje,..yav hala anlatamadıysam,şu bizim "Ulusalcı biraderlerin ağızlarına sakız ettikler BOP" Yahu.İşte bu konu ile ilgili Wikileaks belgelerinde,ulusalcıların "tezlerini(!) kanıtlayan(!) super belgeler saçıldı(!) ortalığa.bahse konu yorum bu durumu anlatıyor.Çanakkale Savaşını ayrıca konuşuruz.Ben 2011 seçimlerinden sonra yazsam olmaz mı?:)) H.T.

Yorumu oyla      62      50  
Gerçekvatandaş 29 Kasım 2010 Pazartesi 18:46

Teyzesi, Wikileaks'in belgeleri içerisinde yer alan; “İki kontağımızdan Erdoğan'ın İsviçre bankalarında sekiz hesabının olduğunu öğrendik. Erdoğan'ın zenginliğinin kaynağı için oğlunun düğününde takılan takılarını göstermesi ve bir Türk işadamının sadece fedakârlık amacıyla çocuklarının okul masraflarını karşıladığı yönündeki açıklamaları yavan kalıyor.” İddiasını, suç ihbarı olarak kabul edip soruşturma açacak ve fezleke düzenleyerek TBMM ne gönderecek bir babayiğit C.Savcısı çıkar mı acaba, ne dersin?..

Yorumu oyla      65      59  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 17:51

Teyze;Siz FB´nin Y.K.Baskanligini yapsaydiniz bütün iyi Futbolculari transfer yapar,diger takimlarada "Papuc" toplatirdiniz.Bu tür bir yorum yapmamin sebebi mahiyeti "ÖZATAY"diye bir yorumcuya bu sayfada yorum yapmasi icin telkinde bulunmanizdir.Sizi bu tutumunuzdan ötürü kutluyorum.

Yorumu oyla      66      49  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 16:58

Canakkale´deki basariyi hep kendimizi yormayalim.Burda Alman Generali´nin hakkinida verelim yani...Biz Canakkale icin siirler ve Ilahiler düzerken Alman medyasinda bu savas ile ilgili tek bir cümle bulamazsiniz.Adeta bu savas tan sonra Türk kimligini buldu mesajlari verilmesinin bir anlami yok.Viyana kapilarinda aldigimiz hezimet,kendi sinirlarimiz icinde aldigimiz basaridan asagi degildir.Yillarca Canakkale ile yatip kaltik,sanki bizim tarihimiz sadece Canakkale´den ibarettir.

Yorumu oyla      63      51  
teyze 29 Kasım 2010 Pazartesi 14:18

13:42 Hasan Bey bu yorumunuz Çanakkale ile bağlantılı mı ben çok karıştırdım herşeyi Wikileax hakkında mı yazdınız lütfen yorumun yorumu rica etsem birde Kılıçdaroğlu ve CHP bu belgelere neden inanmıyor acaba?

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 13:42

Çok İLGİNÇ.“MOSSAD’ın cümlelerini Türk basını kullanmıştı!” Bu belgelerin açılmasıyla yeni bir enformasyon savaşı başladı. Başka ülkelerdeki yazışmalar ve belgeler de mutlaka çıkacaktır artık. Bu bir başlangıç. Bunlar Amerikan devletinin kırmızı kitabındaki belgeler değil. ABD dış politikasının ortak tespitleri değil bunlar. ABD’nin dünyaya yayılmış kılcal damarlarının gönderdiği kriptolardır bunlar. Kesinlikle ABD devletinin resmi politikasını göstermez. “Davutoğlu delidir” tespitinden ise ben“MOSSAD’ın cümlelerini Türk basını kullanmıştı!” Bu belgelerin açılmasıyla yeni bir enformasyon savaşı başladı. Başka ülkelerdeki yazışmalar ve belgeler de mutlaka çıkacaktır artık. Bu bir başlangıç. Bunlar Amerikan devletinin kırmızı kitabındaki belgeler değil. ABD dış politikasının ortak tespitleri değil bunlar. ABD’nin dünyaya yayılmış kılcal damarlarının gönderdiği kriptolardır bunlar. Kesinlikle ABD devletinin resmi politikasını göstermez. “Davutoğlu delidir” tespitinden ise ben bir Türk vatandaşı olarak gurur duydum. Demek ki Davutoğlu kendi ülkesi hakkında iyi çalışıyor ki hakkında böyle şeyler söyleniyor. Davutoğlu doğru yolda demek. Dikkat çeken bir başka şey de, orada MOSSAD ağzından çıkan bazı cümlelerin bazı köşe yazarlarımız tarafından daha önce aynen kullanılmış olması. MOSSAD’a ait olduğu öne sürülen bazı cümleler, mesela “Tanklar neden hâlâ harekete geçmiyor” Türk basınında daha önce bazı kalemler tarafından aynen kullanıldı.(Yiğit Buluttan alıntı). H.T.

Yorumu oyla      66      53  
teyze 29 Kasım 2010 Pazartesi 12:11

Ne edersem edeyim beyin veri tabanlarıma yüklenmiş babaannemden hatıra cenk hikayelerini silemiyorum.Sarıklı,ak sakallı yeşil entarili uzun boylu dedelerin yardıma geldiğini es geçsem bile Allahın görünmez askerlerinin hep yanımızda olduğuna inanıyorum ben.Bu yardım komutanlara İLHAM olarakta gelmiştir.Bunun dışında ben bu siteyi keşfedeli Hasan Tahsin Beyin tarih yorumlarını okuyalı diğer yazılı şeylerin pek önemi kalmadı.Bu konuda Hasan Beyin yorumlarını merakla bekliyorum.Aşkolsun Bülent Bey, yorumcular arasında henüz Çanakkaleyi görmemiş olanlar vardır.Ben yazar olsaydım hadi sayın yorumcularım hep beraber Çanakkaleye gidiyoruz derdim.Haberimiz olsa bizde gelirdik.Canlı canlı editörsüz yorumlar da yapardık.

Yorumu oyla      64      49  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 12:11

Alin size üc tane (BBB) belge,birikim ve beceri.Belgeleri oraya atanlar,failler ve uygulayicilar.Türkiye de yapilan ihtilalalerin arkasinda Mosad´in oldugunu sagir Sultan ve dagda ki Coban da biliyor.Cok fena yakalandilar bizim Cakmalar!! Hic bir sweyin gizli kalmiyacagini Insallah anlarlar da bir daha bu tür yaklasimlar icinde bulunmazlar.Akp nin oylarini katlamasi karsisinda kriz gecirenler,sagliklarina dikkat etsinler,hakikatten bu tür bilgileri hazm yapmak icin asitli bir seyler icmek gerek.

Yorumu oyla      60      50  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 11:57

Wikileaks belgelerinde,İlam Aliyevin Türkiyeyi nasıl sattığına vurgu yapılmış,Oysa İlham Aliyevin,böyle birşey yapması anormal bir durum değil.Babası Haydar Aliyev zamanında KGB nin iki numaralı adamıydı,yıllarca KGB de görev yapmış bir SSCB yurttaşıydı.Bunun hesabını, rahmetli Elçi beyi darbe ile deviren Suret Huseyinova,el altından destek veren,Türkiye Başbakanına sormak lazım.Şimdi daha iyi anlıyoruz,Türkiye-Ermenistan görüşmeleri esnasında sözde Azeri Ulusalcılarının(!) manzaralarını.H.Tahsi

Yorumu oyla      63      49  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 11:37

Sayin Yazar,bugünkü köse yazinizda dile getirdiginiz "Ulu Hakan-Kizil Sultan" Sloganlari bana göre ihanetle esdegerdir yaklasiminiz beni hem üzdü hem alindim,ama kesinlikle size karsi olan tutumumuda hic bir degisiklik olmadi.N.Fazil.Kürek siirinde bu tür yaklasimlari olanlar icin o meshur siirini yazmisti"El Alemin keyfi iciin kalkip gecmisime sövemem" dile getirmek istedigim budur.Vatani sevmek kadar Vatan icin calisanlarida sevmemiz gerekiyor.Tarih gercekleri yaziyorsa tarihtir.Capanoglu

Yorumu oyla      63      52  
Misafir 29 Kasım 2010 Pazartesi 11:37

1912-1923 Arası ŞANLI DİRENİŞİN Baş Aktörlerinin, İZİNDEN,izlediği yoldan,2000 li yıllarda kimlerin gittiğini,WİKİLEAKS belgelerinin deşifre edilmesi ile,net ve açık bir şekilde öğrenmiş olduk.Habertürk tv Genel yayın yönetmeni,Y.Bulut'un bir sözünün altına İMZAMI atıyorum,Bulut kendi kanalında şöyle diyor:"Wikileaks belgelerinde,ABD,İsrail ve MOSSAD yetkililerinin,Başbakan ve Davutoğlu hakkında dile getirdikleri ENDİŞE yüklü düşüncelerinden ötürü,bir Türk vatandaşı olarak gurur duydum".H.Tahsin

Yorumu oyla      67      52