YORUMLAR
Toplam 11 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
Misafir 28 Eylül 2010 Salı 16:20

Esselatü heyrün minen nevm.Buyurun Namaza.Bir sor bakalim bu Misafir niye yorumcuyu yorumladi?Yargisiz infaz olunca hemen parmaklar yukariya kalkiyor.Yapmayin kardesim.ilk önce dinleyin sonra siddet uygulayin.Artik biliyorsunuz yeni bir ays miz var.Her türlü elestiriye acigim diyorsunuz,oklarida görünce sola bak,saga bak 3.maddeye bak diyerekte sikayette bulunuyorsunuz.Böyle hic bir zaman dogrulari yakalayamayiz.Burda yazilan yorumlari siz dikkate almiyorsaniz alanlar var.

Yorumu oyla      59      50  
Misafir 28 Eylül 2010 Salı 16:07

Klug kelimesine kafayi yormaya bugünde devam ededegim´bu bizim icin ayni zamanda da bir ev ödevidir.Der klügere gibt nach"KAVGACI OLMAYAN,inat olmayan kisi her zaman bir komprimis,cikar bir yol arar"Bu cümle Alman edebiyatinda ve bilhassa konusma dilinde tansiyonun yükseldigi sirada bir ücüncü kisi tarafindan hararetli tartismanin icine girenlere söylenir.Bu cümleyi duyanlar agiz kavgasina son verirler.Klug,bizim dilimize "kluk" olarak benimsenmesi daha kolay olacagi kanaatini tasiyorum.Ygto

Yorumu oyla      56      54  
teyze 27 Eylül 2010 Pazartesi 20:55

Allah yolunu açık etsin selametle git gel YORUMCUYU YORUMLAYAN KONUK YORUMCU inşallah nitelikte zirve yapmış bir yere gidiyorsundur eğer buram buram nitelik kokan yorumlarını kesersen niteliksiz bir yerde olduğunu düşünüp üzülürüm.FB: 3 Kasımpaşa:2 ilk yarı sonucu.Başvekilimiz bu maç sonu sonuç ne olursa olsun kluuj yapmasına gerek yok ikiside onun takımı.Kasımpaşa için kluuj: FB, Ali Sami Yende oynadık diye bizi GS kabul etti ondan yenildik.

Yorumu oyla      61      51  
Misafir 27 Eylül 2010 Pazartesi 18:13

Teyze bu benim Vatanımda son kez tuşlara bastığım yazımdır.Senelik iznim bugün bitiyor,yine çok uzaklara gitme vakyi geldi.İzinim boyunca bana göstermiş olduğunuz sabırdan ötürü size ve Türk Teim ailesine sonsuz şükranlarımı sunmayı bir borç biliyorum.Sitemizde hepimizin Teyzesi ni daha eleştirmeyeceğim ama Kardeşim nitelikli yazılarını beklemekte hakkımdır aa..

Yorumu oyla      59      52  
teyze 27 Eylül 2010 Pazartesi 17:14

14:16 konuk yorumcu kafana niteliksiz kluuj düşsün e mi? Ne istiyorsun benim gibi ihtiyar bir teyzeden:))) Zaten tansiyonum düşmüş tuzlu ayran içmekten midem bulanıyor(bu da kluuj sınıfına girer ayran iç tansiyon normalleşsin)

Yorumu oyla      59      51  
teyze 27 Eylül 2010 Pazartesi 17:10

Hani bir zamanlar Uşak ilimizin bir köyünü uzaylılar basmıştı ya köylü hanım TAŞ atmıştı bu güzel bir örnek bence.Kadıncağız tehlike algıladı ve çözüm olarak taş attı.Yiğitoğlu her ne kadar konuk yorumcu okumuyorum desemde okuyorum:)) Siyasi kluuj örneği sen ver mesela Kurtulmuşun yerine F.Erbakan çözüm olur mu? Bülent Bey hayatıma kattığınız bu kluuj için tekrardan teşekkürler.

Yorumu oyla      54      50  
teyze 27 Eylül 2010 Pazartesi 17:09

Çok taze kluuj örneği veriyorum:)) Kitabı aldım(Şükürler olsunki indirimdeydi olmasa bile fiatı ucuz 10 TL)Hemen 2.Paragrafın ilk cümlesinde teşhisi koydum.Velhasılı kelam 23.sayfaya kadar geldim ve Adnan Hocacılara yeni bir çalışma konusu çıktığına karar verdim:)) Gelelim kluuja.SORUN: Ben bu kitabı burda bırakam ama 10 TeLem boşa gitti yazardan tahsil edemem?ÇÖZÜM: Böyle şeylere meraklı Gül'e hediye edem.(Gül alt komşunun kızı) Konumuza dönersek TÜRKİYE çapında kluuj örneği veriyorum:

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 27 Eylül 2010 Pazartesi 14:16

Örnek veriyorum.Kardeşim klug ol biraz.Ya sen ne Klug olmayan bir yapıya sahipsin.Bizim Başbakanımız çok Klug bir insan.Sen Klug ne olduğunu biliyormusun.Teyze nin yazıları çok Klug.Teyzenin yazıları Klug ama nitelikli değil...Misafir

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 27 Eylül 2010 Pazartesi 13:26

Klug Kelimesi Almanca bir kelimedir.Türkçe karşılığı,lep demeden leblebiyi anlayan,Arif,üstün meziyetli,zeki.Du bist sehr klug-Sen çok bilgili ve meziyetli bir insansın.Yiğitoğlu nun yazılarını takip edenler Türkçemize zenğinleştirebileçek,dünya Literatüründe sıklikla kullanılan kelimeleri kullandığını görürler.Bu bağlamda yazarımıza şükranlarımızı sunuyorum.İnşallah Teyze bu yazımı okumadıklarının listesine koymaz.Yğto

Yorumu oyla      55      50  
teyze 27 Eylül 2010 Pazartesi 12:55

KLUUJ için teşekkürler öncelikle.Ben artık bu kelimeyi uzun müddet kullanırım:)) Şimdi tv de önemli bir şey izliyordum reklama girdi o arada bu yazınızı okudum.İlk aklıma gelen kluuj örneği veriyorum.Benim küçük kızın parmak arası terliği koptu yalın ayak kaldı ortada terlik satılan yerde yok bulunduğumuz yerde hemen çantamda bulunan poşetten idarelik çarık yaptım.Şimdilik bu kadar ,sonra tekrar okuyup kluuj örnekleri verebilirim.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 27 Eylül 2010 Pazartesi 12:41

Bu terimi ilk kez duyuyorum ama bizim hayatımıza şıp diye oturuyor. Mesela belediyelerimizin yaptığı ve hemen ertesi ve her sene düzenli olarak yenilediği yollar Kluge olabilir mi? Hele, yurtdışında yapılan yollar 10 yıllar dayanırken. Düzeltmenin veya tamamen ortadan kaldırmanın maliyeti, o şeyi yapmanın maliyetinden çok fazlaysa, bu yapılan Kluge mudur? Öyleyse, bizim siyasilerimiz Kluge'cu, bizler de Kluge bağımlısı değil miyiz mesela? "Kluge'dan Rant doğar" desek bize uyar mı mesela?

Yorumu oyla      57      50