YORUMLAR
Toplam 17 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
hulya 20 Aralık 2008 Cumartesi 13:14

Talat bey bu yazınızı okudum, yorum da yazdım vaktim azdı, hislerimi yazamamıştım şimdi yazıyorum. Sizin hassasiyetinizi anlıyorum, bana sempatik de geldi, ama size KATILMIYORUM, sorumsuzluk işe yaramayan insanların işidir. Çok sevdiği yakınını hastaneye yetiştirmek için karşı şeritte gitmektir.Gidip kendisi dahil yakınını ve başka canları da yok etmektir.Ani duygularla hareket etmek bir şeyleri şansa bırakmaktır...

Yorumu oyla      53      49  
sabriye 19 Aralık 2008 Cuma 21:17

sayın TALAT ilk önce site yazarlarından, AYTUN ÇIRAY beyefendiye geçmiş olsun diyorum.dileğim en kısa zamanda dahada iyileşir inşallah..gazeteciye gelince,busha az bile yaptı..keşke isabeti tam olsaydı,çünkü diğer bayan spiker arada kaynadı.aslında hükümetimizle beraber,tüm gazeteciler bu gazeteci hakkında abd ye baskın tavrını gösterebilseler. ama nerdee??gökçeğe gelince,tayyipciğim aday göstermezse,gökçek akp nin tüm olaylarını sapır sapır döker ortaya.çünkü gökçek hain ve tehlikeli insan..

Yorumu oyla      53      49  
TOTEM-2 19 Aralık 2008 Cuma 19:10

gündemi hep toplumu gerecek konularla meşgul edip hükümete şantaj yapıyorlar.ımf den gelecek paraya göz dikmişler ve bu gidişlede alacaklar,koç ve sabancı şirketleri harıl harıl işçi çıkartmakla meşgul.ülkeyi kaosa sokma şantajını hayasızca kullanıyorlar.halkın gerçek gündemi ekonomi yani iş ve aş.ve tamda bu konuda ülkeyi kilitleme tehtidi ve şantajı yapıyor patronlar klübü.aslında bu noktaya sizin çok daha iyi değinip bazı gerçekleri gün yüzüne çıkartabileceğinize inanıyorum.saygılar,sevgiler.

Yorumu oyla      53      49  
TOTEM-1 19 Aralık 2008 Cuma 19:06

Sayın Atilla,sitenizi tarafsız ve özgür bir haber sitesi olduğu için takip ediyorum.ve bu konuda şahsınıza ve sitenize saygı duyuyorum.burada birçok konuya değiniyorsunuz.ama aydınların özür zırvası,gökçek,kılıçtaroğlu atışması,türban,etnik köken derken,asıl bu halkı direk ilgilendiren bir konuyu gözden kaçırıyoruz.sizinde dikkatinizi çekiyordur.bu ülkede şu sıralar tüsiad dolayısı ile patronlar klübünün aleni şantajı ve sömürüsü sözkonusu,doğan medya gurubunu tetikçi olarak kullanıyorlar ve

Yorumu oyla      53      49  
TOTEM 19 Aralık 2008 Cuma 18:16

saffet kardeşim,benimki sadece bir öngörü akp ile bir bağım olmadığı için kesin konuşmam mümkün değil.ama dişli ve fırattan sonra gökçekide gözden çıkartıp chp ye bukadar büyük bir popülerite kazandıramazlar.ayrıca bence kılıçtaroğlu bukez birşey kanıtlayamadı,eğer gökçek biraz sakin ve seviyeli olabilseydi,gerçekten kılıçtaroğlunun balonunu söndürecekti.kılıçtaroğlunun yaptığı sadece şark kurnazlığıydı.aslında hiçbir iddiasını kanıtlayamadı.gelecem gelecem dedi sadece.ve gökçek çok güçlü akp de

Yorumu oyla      53      49  
cuk oturdu 19 Aralık 2008 Cuma 14:58

desenize mantıya göre bizim kahramanımız hasan tahsin de düşmana ilk kurşunu sıkmamalı, onlara: "hoş geldiniz, sizi buraya kadar yorduğumuz için ÖZÜR DİLERİZ" pankartı taşımalıydı. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yorumu oyla      53      49  
Özgür Doğan Yaşar 19 Aralık 2008 Cuma 00:58

Talat Atilla'nin "Yazarlar" başlıklı yazısındaki uyarıya içtenlikle katılıyorum ama son tümcedeki son sözcüklere katılamıyorum. Gereğini yapmak gereken bir durum varsa bunun gereği, okura danışmadan yapılır. Atilla'nın, yazar arkadaşlarının uzun aralıklarla yazılar yazmalarını, okura yansıtmadan, yazarlarla görüşerek, onların yüzlerine, "Yoksa gereğini yaparım" demesi doğru ve etik olanıydı. Neden bu yolu seçmedi de, seçmemesi gereken yolu seçti?! Okurla paylaşım güzel bir şey ama böylesi değil.

Yorumu oyla      53      49  
saffet sancak 18 Aralık 2008 Perşembe 15:20

sayın TOTEM ; neden böyle düşünüyorsunuz ? Melih Gökçek'i neden aday göstermek zorunda...Bende böyle düşünüyorum ama bu bilgi de hiç yabana atılacak bir bilgi değil Her kriz aynı zamanda fırsattır

Yorumu oyla      53      49  
TOTEM 18 Aralık 2008 Perşembe 14:43

sayın Atilla,aslında biz yorumculara yorumlayacak pek birşey bırakmamışsınız.düşüncelerinize aynen katılıyorum demekten başka,tüm etiklerin ayaklar altına alındığı bir ortamda gazetecilik etiği diye ona sarılmak,gazetecilik mesleğini insanlık üstü bir mertebeye koyma ukalalığından başka birşey olamaz.melih gökçek olayına gelince..ben sayın Tanık tan çok farklı düşünüyorum.akp sayın gökçeki artık aday yapmak zorunda zira chp ye kılıçtaroğlu, dişli ve fırattan sonra gökçekide yedi dedirtemez.

Yorumu oyla      53      49  
saffet sancak 18 Aralık 2008 Perşembe 14:34

Yanlış düşünüyorsunuz Talat Atilla !!! Gazeteci böyle davranamaz.Her mesleğin kendi silahı vardır bu silahı uygun biçimde kullanır .hem ilkelerine hem de inançlarına ters düşmemiş olur Boşu boşuna hem zahir hem batın dememişler Önemli olan bu ayrımları iyi bilmek Biz uzun zamandan beri kendi kültürümüzün kendi geleneğimizin davranışlarını terkederek pekte beceremediğimiz bize de ters gelen bir kültüre kendimizi adapte etmeye çalışıyoruz onu da yüzümüze gözümüze bulaştırıyoruz

Yorumu oyla      53      49  
karadayı 18 Aralık 2008 Perşembe 14:22

kohlberg ahlak gelişimini altı devreden oluşan bir gelişim süreçleri halinde inceler. dördüncü evre kanun ve düzen eğilimidir. gazetecilik ilkelerinden bahsedenler bu dördüncü evrededir. gelişimlerini tamamlayıp en son aşamaya geldiklerinde ıraklı gazetecinin yaptığının doğru olduğunu düşünceklerdir.(evrensel ahlak ilkelerine uyma eğilimi). hani derlerya "çingene şecaat arz ederken sırkatın söyler" gazetecilerde öyle yapmışlar. (not:ahlaki gelişim zeka ile de ilişkilidir.)

Yorumu oyla      53      49  
Gülay 18 Aralık 2008 Perşembe 12:10

Irak"lı gazeteciyi tabii ki anlıyoruz.Büyük bir acı yaşadıkları.Ancak Bush çok farklıda protesto edilebilirdi.Malikinin tavrı belli.Diğer gazeteciler toplantıya katılmayıp protesto etme fikrine katılmayacaklardı büyük ihtimalle.Ancak Bush u sorularıyla sıkıştırabilirdi.Ben gazetecinin akibetinin derdindeyim işin doğrusu.Maliki kraldan çok kralcı olduğundan canına okudu gazetecinin ve görünen devam edeceği.Yapılması gereken hepimizin o gazeteciye sahip çıkması.İmza kampanyası organize edebiliriz.

Yorumu oyla      53      49  
hulya 18 Aralık 2008 Perşembe 09:58

« Maç sahada oynanır » diye bir söz vardır.., ben bu sözü çok severim. Gol'de maç esnasında atılırsa değerlidir, maç dışında atılan gol'ün hiç bir değeri ve manası yoktur.Bir de tek taraflı maç olmaz.İşe yaramayan tepkileri hiç anlamlı bulmuyorum.Mesela hiç bir gazeteci o toplantıya katılmayarak tepki gösterebilirlerdi.Harebeye dönmüş Irak'ın resimlerini pankart yapıp, BİZE BUNU BIRAKTIN yazılarını bütün dünyaya seyreddirebilirlerdi...

Yorumu oyla      53      49  
Kerim 18 Aralık 2008 Perşembe 01:47

Sayın Atilla önce insansınız sonra gazeteci. Önce insan!!! İşte ihtiyacımız olan bu. Asıl bu yazınızla putları yıktınız. Sizde İzmirli gazeteci Hsan Tahsin'in yüreği var.

Yorumu oyla      53      49  
tülin 18 Aralık 2008 Perşembe 00:34

hiç bir etiket insani özelliklerin önüne geçemez. geçerse insani özelliklerini örter. insanın kendisini ülkesini onurunu koruması kadar doğal bir şey olamaz. bushun oraya ne yüzle gittiğini merak ediyorum.eserini görmeye gitti herhalde. gazetecinin acısı o kadar çok ki her şeyin önüne geçmiş. saldırıya maruz kalan birisnin kendisini ülkesini savunması kadar doğal bir şey olamaz.

Yorumu oyla      53      49  
Özgür Doğan Yaşar 18 Aralık 2008 Perşembe 00:10

Iraklı gazetecinin, Bush'a papuç atmasını gazetecilik etiği ile bağdaştıramayanlar, emperyalistlerin öncü vurucu gücü Yunan, İzmir'e çıkınca ilk kurşunu atan gazeteci Hasan Tahsin'i nasıl ,zah edecekler?! Gazeteci de önce insan değil midir? Gökçek'e gelince: Kendini bitirdi. AKP artık aday göstermez. Gökçek de AKP'ye savaş açar, AKP'li belediyelerden AKP'ye akan paraları açıklar! Gökçek ya üst makam verilerek susturulur ya da aday gösterilir kafasının koparılması işi seçmene havale edilir.

Yorumu oyla      53      49  
Deniz 17 Aralık 2008 Çarşamba 23:46

Sayın Talat bey olayda verdiğiniz örnek gerçekten durumu tam anlamıyla açıklıyor. Gerçekten çok güzel bir yazı teşekkürler.

Yorumu oyla      53      49