E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

Kürt ve Alevi Kimliğinde Kamufle Olmuş Gerçekler!
7 Mayıs 2015 Perşembe

2015’in Nisan ayı, Birinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan 1915 olaylarının yoğun biçimde tartışılmasıyla geçti. Papa başta olmak üzere 28 AB üyesi ülkenin 11’i, 1915 olaylarını “soykırım” olarak kabul ediyor. Avrupa’nın önde gelen kurumlarından Avrupa Parlamentosu, 1987’de aldığı kararla zaten “soykırım” saymıştı. 15 Nisan 2015’te yaptığı toplantıda bir adım daha atarak bunu, Ermeni diasporasının “soykırım” konusunda sembolleştirdiği “24 Nisan” tarihinin “Dünya soykırım günü” olarak kabul edilmesi kararı aldı.  ABD Başkanı Obama’nın bu seneki 24 Nisan’da ne diyeceği beklendi. Neyse “soykırım” dememiş oldu. “Büyük katliam” dedi!
Bu hikayeler yıllardır hatta bir asırdır konuşuluyor. 1915’in üzerinden tam 100 yıl geçti. 1915 olaylarına “soykırım” diyenler neye göre söylüyorlar? Hani şu pozitif bilimlere çok büyük değer veren Batı ülkeleri, bunu söylerken hangi bilimsel gerçeklere dayandırıyorlar kararlarını? Kaç Ermeninin kim tarafından nasıl öldürüldüğünü, kim hangi belgelere dayanarak ispat etti? Hiç!!!
Batı ve Batının yörüngesindeki devletler, birçok konuda olduğu gibi bu konuyu da gerçeğe ulaşmak ve 1915’i aydınlatmak için değil, başka maksatlarla kullanıyorlar. Biz, ne kadar masum olduğumuzu savunarak veya “Biz öldürmedik, aslında onlar bizi öldürdüler” diyerek “ağlak veya utangaç” bir üslupla savunmacı reflekslerle asla tezlerimizi kabul ettiremeyiz. Bunun sebebi açık. Karşı taraf gerçeğe ulaşmak için değil, bizi bir kere daha cezalandırmak amacıyla saldırıyor. Bu saldırının temelinde hiç şüphesiz ve kesinlikle din temelli açık bir dayanışma var. Osmanlı’yı, Türkiye’yi “soykırım”la suçlamanın bilinçaltında “Haçlı ruhu” var.  En önemli sebebi budur. Bu tarz postmodern saldırılarla “soykırımcı-katil” olarak gösterilen Türkler, Müslüman topluluklar nazarında “itibarsızlaştırılmaya” ve “yalnızlaştırılmaya” çalışılıyor.
Biz savunmacı davrandıkça onlar daha çok üzerimize gelecekler. Hiç şüphe yok ki Papa’nın, AP’nin, Avrupa ülkelerinin aldıkları bu kararlar, ABD Kongresi’nin her sene “Bak biz de soykırım deriz haa!” tarzında hareketleri, Türkiye’ye karşı yapılmış postmodern saldırılardır.  Bizim onlara vereceğimiz cevaplar da aynı türden cevaplar olmalıdır. Biz de onlara postmodern taarruzda olmalıyız. Ancak böyle hareket edersek sonuç alabiliriz.
Ermeni vatandaşlarımızla ve komşumuz Ermenistan’la olan ilişkilerimiz elbette iyi ve olumlu olmalı. Tarihte ve günümüzde yaşanan karşılıklı olumsuzluklar oturulup baş başa konuşulmalı ve çözüme kavuşturulmalı. Ama Türkiye “Ermeni meselesi”ni Türklere ve Müslümanlara karşı bir kılıç gibi kullanmaya çalışan Haçlı zihniyetine, anladıkları dilden cevaplar vermeli.
Görünen gerçek şudur ki; Batı dünyası Haçlı ruhu etrafında safları sıklaştırıyor. Böyle bir koalisyona karşı Türkiye tek başına kalmamak için aynı tarzda hareket ederek Müslüman ülkelerle, siyasi, ekonomik, kültürel ve askeri ittifaklarını daha fazla güçlendirmeli. İslam ülkeleri aralarındaki uluslararası kurumları kuvvetlendirmeli ve daha fazla işlevsel hale getirmeli. Birçok alanda yeni ve ortak kurumlar ihdas edilmeli. Batının “Haçlı bloku”na karşı yeni bir “İslam bloku” acilen inşa edilmeli.
Ortadoğu’da yaşananlara bakarsak topyekün bir savaşın ortasında olduğumuz hemen anlaşılacaktır. Böyle bir savaşta hiçbir İslam ülkesi tek başına tam başarı sağlayamaz. Başarının yolu ittifak ve ittihattan geçiyor. Müslüman ülkelerle hızlı şekilde, her alanda entegrasyona başlamalıyız. Başlayan entegrasyonları hızlandırmalıyız.
Haçlı ruhunun, ülke içindeki kötü niyetli, açık ve gizli uzantılarına karşı da son derece dikkatli ve tedbirli olmalıyız.
Osmanlı döneminde her etnik ve dini grup inancını, örf ve adetini geniş bir özgürlük çerçevesinde sürdürüyordu. Cumhuriyet döneminde uygulanan despot devlet politikaları, toplumun tüm kesimlerini baskıladı, ezdi ve asimile etmeye çalıştı. “Tektipçi” bir vatandaşlık empoze edildi. Bu da insanların gerçek kimliklerini gizlemelerine yol açtı.
Osmanlı Ermenilerinin bir kısmı, işgalci devletlerle işbirliği yapıp isyanlar çıkarmaya ve çete faaliyetlerine başlayınca, devlet, Ermenilerin tehcir edilmesine dair kararlar aldı ve uygulamaya çalıştı. Tehcir sadece şimdiki Türkiye sınırlarının dışına yapılmadı. Şimdiki sınırlar içinde de yer değiştirmeler oldu. Yapılan araştırmalar, bu noktada fazla bilinmeyen, farklı gerçekleri gösteriyor.
Anadolu’da bir yerden başka bir yere göç ettirilen Ermenilerin, taşındıkları yeni yerleşim bölgelerinde kendilerini kamufle etmek ve korumak için Ermeni kimliğini gizledikleri anlaşılıyor. Müslüman isimleri kullanarak kendilerini daha çok Alevi veya Kürt olarak tanıttıkları belirtiliyor. İçlerinde çok aşırı Türkçü görünenlerden tutun da, hatta Müslüman din adamı olarak tanınan isimlerden bile söz ediliyor. Devletin de onların başına olumsuz işler gelmemesi için bunları deşifre etmediği anlaşılıyor.
PKK yönetimi içinde, çözüm sürecine ayak direten, hatta çözüm isteyen PKK yöneticilerini devre dışı bırakmaya çalışan kesimlerin kahir ekseriyetini Kürt kimliği ile tanıdığımız, “kamufle” olmuş Türkiye ve Suriye Ermenilerinin oluşturduğu söylenebilir.
Yine aynı şekilde yeni devlet anlayışının Alevi meselesini çözme konusunda son derece istekli ve kararlı olmasına rağmen meseleyi “Cem evleri ibadethane olmalıdır” veya “Alevilik İslam’ın yorumu değil ayrı bir dindir” dayatmasına getirip, çözüm arayışlarını sabote eden kesimlerin hepsini değil ama büyük çoğunluğunu da aynı kapsamda değerlendirmek gerekir. Tabii ki tüm Aleviler bu şekilde görülmemeli. Aleviliğin gerçek talepleri karşılanmalı ve mağduriyetler giderilmeli.
Kısaca belirtmek gerekirse Kürt meselesi ve Alevi meselesinde çözümden yana destek olmayan, aksine çözüm çabalarını sabote etmek üzere çalışan, kendilerini Kürt kimliğiyle veya Alevi kimliğiyle tanıdıklarımızın önemli bir kısmı aslında kendini Alevi veya Kürt kimliği altında kamufle etmiş Ermeni vatandaşlar olduğu gerçeği ile yüzleşmeliyiz.
Bu yüzleşme, kesinlikle onlara “düşmanlık” şeklinde olmamalı. Onların bu tür kamuflaja ihtiyaç duymadan, kimliklerini açıkça ortaya koyabilecekleri siyasi ve sosyal ortamlar sağlanmalı. Bu sayede gerçek Kürt ve gerçek Alevi vatandaşlarımız da kimliklerini işgal eden kesimlerin tasallutundan kurtarılmalılar. Kendilerini, farklı kimliklerle saklayarak “korunmaya” veya “mücadeleye” mecbur hissedenler de içinde oldukları marazi durumdan kurtarılmalılar.
HDP’nin seçim beyannamesinde “soykırım” gerekçesiyle “Ermenistan’dan özür dileyeceğini” beyan etmesi bu makalede anlatmaya çalıştığımız gizli “misyon”un bir tezahürü gibi görünüyor. HDP, bu vaadiyle, temsil ettiğini söylediği Kürtleri de “soykırımcı” ilan etmiştir. Çünkü Osmanlı Ermenileri, Doğu-Güneydoğu’da Kürtlerle içi içe yaşıyorlardı. Eğer HDP’nin iddia ettiği gibi bir soykırım oldu ise, bu suçlamanın en fazla muhatabı Türklerden çok, Kürtlerdir. Aslında HDP içine yerleşmiş “kripto zihniyet” Kürtlerin temsilcisi görünen HDP’ye böyle taahhütler yaptırarak Kürtlerden de “intikam” almış oluyor! 
Gerçek Kürtlerin ve gerçek Alevilerin, kimliklerini işgal eden, kimliklerini ve ilişkilerini zehirleyen dış unsurların etkilerinden kurtulmaları gerekiyor. Aksi halde, “Kürt kimliği” veya “Alevi kimliği”ne bürünmüş “Ermeni politikaları,” geniş Kürt ve Alevi kitleleri bu örtülü faaliyetler altında istismara devam etme eğilimi taşıyor.
Devlet, hiç kimsenin gerçek kimliğine karşı olmamalı, kimlikleri asimile etmeye yeltenmemeli. Ancak gizli/örtülü faaliyetler uğruna kimliklerin istismarına ve ilişkilerin zehirlenmesine de izin vermemeli. Gerçek kimlikler aydınlandığında, Türkiye vatandaşı olan Ermenilerin sayılarının şimdilerde söylendiği gibi 40-50 bin değil aslında bundan kat kat daha fazla olduğu anlaşılacaktır. Hatta kimlikliklerin gizlenerek hangi kritik makamların tutulduğu da gün yüzüne çıkacaktır.
Önümüzdeki süreçte bu konularda sarsıcı ve şok edici gelişmeler olur ve bazı gerçekler ortaya dökülürse şaşırmamak gerekir. Kişilerin ve grupların kamuflajdan çıkarılıp gerçek kimliklerine kavuşturulmalarının hayırlı ve faydalı olacağını düşünüyoruz. Tıpkı Osmanlı döneminde olduğu gibi.. Böyle bir durum, Türk, Kürt, Arap, Alevi, Ermeni; herkesi daha mutlu edebilir.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 10714 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Baharın Çığlıkları
5/5/2015
27 Nisan'da Kim Ne Demişti Hatırlayan Var mı?
4/27/2015
Kürtler Ermeni soykırımı yaptı mı?
4/21/2015
Bu Soykırımların Hesabını Kim Verecek?
4/15/2015
Haçlıların Korkunç Soykırım Tarihi
4/13/2015
7 Haziran Hesapları nasıl yapılıyor?
4/9/2015
Dünya Savaşının Barut Kokusu Yayılıyor!
3/27/2015
Vekil Adayları Neye Göre Belirleniyor?
3/25/2015
Vefa'nın Semtinden Çıkanlar İçin...
3/16/2015
Fitneye Dikkat!
3/10/2015
Öcalan Silah Bırak Çağrısı Yaptı, Şimdi Ne Olacak?
2/28/2015
28 Şubat'ın 28 günahı!
2/28/2015
Ülkücüler MHP Yönetimine İnanıyorlar mı?
2/26/2015
Ankara Neden Şah Dedi?
2/23/2015
Ölüm Simsarlığı ve Titreme Zamanı
2/19/2015
Müslümanların Tahammülü Sonsuza Dek Sürer mi?
2/13/2015
Muhalefetin Hedefi kazanmak Değil, Kaybettirmek!
2/10/2015
Batı Güvenlik İçin Fişliyor Türkiye Diktatörlük İçin!
1/30/2015
Batının Soykırım Tarihi
1/24/2015
AB'nin Kalbi Belçika'nın Kongo'daki Soykırım Tarihi
1/24/2015
Öfke Patlaması Yaklaşıyor!
1/23/2015
İçimizdeki Fransızlara Batıdan Ders
1/15/2015
Charlie Değilim Kusura Bakmayın!
1/12/2015
Fransa ve Avrupa Niçin Şokta?
1/7/2015
Türkiye İçin Riskler ve Fırsatlar Yılı
1/7/2015
Charles'la Ramazan'ın Hikayesi ve Yılbaşı Kutlaması
12/31/2014
Rusya-Türkiye İttifakı ve Yeni Senaryolar
12/23/2014
Batıya Güvenme Ülkene Güven
12/16/2014
İşgalcinin Dili Zorunlu Osmanlıca Sakıncalı
12/12/2014
Haşim Kılıç Baraj İçin Ne Yapar?
12/4/2014
Hristiyanlar Birleşiyor Müslümanlar Ne Yapıyor?
12/3/2014
Haçlı Terörüne Kim Dur Diyecek?
11/17/2014
İsrail'in İçerideki Sözcüleri
11/12/2014
Atamızın Çiftliğini Nasıl Yağmaladılar?
11/10/2014
Kanlı Hançer
11/3/2014
Kürt Baası İktidar Olursa
10/22/2014
Berkin'i idol yapanlar Yasin, Hasan, Hüseyin için neredesiniz?
10/21/2014
Kürtleri Batı'ya ve İsrail'e Maşa Yapamazsınız!
10/10/2014
Bölgede 100 Milyon Rehinemiz Daha Var!
9/23/2014
Söz Dinleyen Türkiye'den Sözü Dinlenen Türkiye'ye!
9/1/2014
IŞİD Katilse ABD ve İsrail Nedir?
8/26/2014
Bedduamız Tuttu Demek İçin!
8/20/2014
Erdoğan Neden Müslüman Başkentleri Selamlıyor?
8/11/2014
3. Dünya Savaşı Batıyı Perişan Edebilir!
8/5/2014
İçimizdeki ve Dışımızdaki İsrail
7/31/2014
Kader Adalet Eder
7/24/2014
Batı Orada Müslümanlar Nerede?
7/18/2014
Erdoğan son Cumhurbaşkanı ilk Başkan
7/2/2014
Ekmeleddin Bey Kimin İhsanı?
6/19/2014
Dikkat! Yeni Bir Uludere Arıyorlar!
6/10/2014
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
döviz
japonya
Cüneyt Çakır
Mehmet Şimşek
poyraz karayel
Emre Belözoğlu
Aleksandr Lukaşenko
Belarus
meb