E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

Ankara Neden Şah Dedi?
23 Şubat 2015 Pazartesi

Son yıllarda sürekli dikkat çektiğimiz bir durum var. Bir asır önce kurgulanmış olan düzen değişiyor. Dünyada yeni bir düzen kuruluyor. Bu düzenin odak noktası bir asır önce Ortadoğu idi. Yine Ortadoğu. Batı ile İslam dünyası arasındaki teknolojik dengeler çok asimetrik. Ancak Müslümanların elinde Batıyı hizaya getirecek başka büyük "silahlar" var. Bunların neler olduğuna şimdi girmeyeceğiz.
 Tunus'ta başlayıp, Mısır, Libya ve Yemen'i sarsan Arap baharı, Batılı ülkelerin BAAS rejimine desteği ile Suriye'de durduruldu. Suriye düğümü açılırsa gerisi daha rahat ilerleyecek. Suriye'nin düğümlenmesi bir bakıma Türkiye'nin de elinin kolunun bağlanması anlamına geliyor. Suriye'de yönetimin halkın eline geçmesi, Türkiye'nin önünü iyice açacak. Esad düşerse Türkiye'nin nüfuzu güçlü şekilde İsrail sınırlarına dayanacak. o sebeple İsrail Esad'ın mümkün olduğunca Suriye'de etkili olmasını ve ayakta kalmasını istiyor.
 Suriye'de Esad'ın yıkılamamış olması aynı zamanda Ankara'nın başarısızlığı olarak gösteriliyor. Bunun üzerinden Türkiye'nin yalnızlaştığına dair küresel bir propaganda yürütülüyor. Ankara'yı aciz ve başarısız göstermek için 2012'de bir savaş uçağımız Esad ve arkasındaki güçlerin desteği ile düşürüldü. 2013'te Reyhanlı saldırısı yapılarak 50'den fazla vatandaşımız katledildi. Bütün bunlar Ankara'ya "Suriye işine sen karışma, Esad'a ve mevcut statükoya dokunma" mesajı idi.
Türkiye'ye yönelik DHKP-C saldırıları ve PYD'nin desteklenmesinin arkasında da aynı mesaj vardı. Türkiye bu tehditlerin hiçbirine boyun eğmedi. Uçağının düşürülmesinin cevabını 2012'de çok ağır şekilde verdi. Suriye'nin arkasındaki devletler de cevaplarını aldılar. Bunlardan Rusya geri adım attı. Şimdi Ankara ile işbirliği arayışında. İsrail ise direniyor. Çünkü Tel Aviv, Esad rejiminin düşmesini bir bakıma İsrail için varlık-yokluk meselesi olarak görüyor.
İsrail, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimini kana bulamak için geçen Ağustos ayında MOSSAD'ın çok özel eğitimli 5 kişilik suikast timini İskenderun üzerinden Türkiye'ye sokarak ŞOK bir siyasi cinayet yapmak istemişti. O suikast yapılsaydı cumhurbaşkanlığı seçimi olmayacaktı. Ancak MOSSAD'ın bu suikast timi, daha İskenderun topraklarına ayak basamadan MİT tarafından denizde derdest edilip tamamı imha edildi. Türkiye'yi şok etmek isteyen Tel Aviv şoka girdi.
 Ancak, PKK içindeki bazı gruplar, Paralel Yapı ve bazı muhalefet partileri üzerinden operasyona devam etti. Uluslararası alanda Türkiye'yi durdurmak ve çözüm sürecini bozmak için her türlü numarayı çekiyorlar. Türkiye'de huzursuzluk, kaos ve istikrarsızlık çıkarmak istiyorlar.
 Ağustos ayındaki suikast planı uygulanamamıştı. Bu defa 7 Haziran seçimlerini kana bulamak maksadıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast için Paralel Örgüt ile birlikte harekete geçtiler. Geçtiğimiz günlerde Türk istihbaratı bu planı da İsrail ve Paralel Örgüt'ün elinde patlattı. Halbuki suikasti yapacak kişi bile belirlenmişti. Yeni bir şoka daha girdiler. Hain plan deşifre edildi.
 Seçim öncesi Yeni Türkiye'ye yönelik hain planlar bir bir bozuluyor. İç güvenlik yasasının çıkarılmaması için CHP-MHP-HDP, Meclis'teki tüm muhalefeti aynı cepheye soktular. Bugüne kadar örtülü oynattıkları aktörleri artık daha fazla gizleme gereği duymadan sahneye sürüyorlar. Bu, onların aslında bir cinnet yaşadıklarını gösteriyor. Başka çarelerinin kalmadığını, yolun sonuna yaklaştıklarını ifade ediyor.
Anlaşılan o ki 7 Haziran öncesi hain planlarından biri de Suriye'de sahnelenecekti. MOSSAD, CIA ve Suriye Muhaberatı, Türkiye için manevi ve sembolik değeri çok büyük olan Süleyman Şah Türbesi'ni vuracak, türbeye girip askerlerimizi hunharca yöntemlerle şehit edip vıdeosunu Dünya'ya göstereceklerdi. Bunu da "IŞİD yapmış" gibi anlatacaklardı. Böylece Türkiye'yi Suriye'de bir savaşa zorlayacaklardı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'ye girmesi halinde de yeni bir hain planı sahneye sokacaklardı. "Türkiye, Suriye'de Nusayrileri öldürüyor" yaygarası çıkartıp özellikle Hatay, Adana ve Mersin gibi şehirlerdeki Alevi vatandaşlarımızı ayaklandırmaya kalkışacaklardı. Başarsalardı; böylece kaos çıkaracaklardı.
 Şah-Fırat operasyonu ile Ankara, bu gün "Şah" dedi. CIA-MOSSAD-MUHABERAT planını yine bozdu. Zekice bir operasyonla ince bir mesaj verdi. Ankara, böylece Suriye'deki güçler savaşında daha rahat manevra yapabileceği bir avantaj elde etti.
 Merhum Süleyman Şah'ın naaşı 3 kişilik din adamı heyetince dini merasimle kabrinden alındı, dini merasimle yeni yerine getirildi. Eski türbeden bayrağımız inmeden yeni yere dikildi. Birkaç saat içinde saat gibi işleyen bir operasyon gerçekleştirildi.
 Paralel Örgüt ve işbirlikçi muhalifler bu konuyu istismar etmeye ve seçim malzemesi yapmaya kalkışıyorlar. Tepki göstermelerinin esas sebebi başka. Tepkileri, seçim öncesi kan üzerinden oy devşirme ve hükümet yıkma planlarının ellerinde patlamış olmasından kaynaklanıyor. Biz inanıyoruz ki ecdadımızın bir mührü olan Süleyman Şah Türbesi, Suriye'nin en ihtişamlı yerine yine emanet edilecektir.
 Bu noktada Musul, Kerkük ve 12 Ada'yı düşmanlarımıza teslim eden CHP zihniyetinin söz söylemeye katiyyen hakkı olmadığı gibi, Suriye Türkmenlerine yardım götüren MİT TIR'larına operasyon çekip Ankara'yı, Avrupa ve ABD'ye şikayet eden Paralel Örgüt'e destek veren MHP'nin de zerre kadar söz söyleme hakkı yoktur.
 Yeni Türkiye ABD, Avrupa ve İsrail'in kuyruğuna ilişip siyaset yapan bir ülke değil artık. Allah'tan çok ABD, Avrupa ve ANKARA NEDEN "ŞAH" DEDİ?
 İsrail'e inanıp öyle siyaset ve ihanet yapanların önü de sonu da karanlıktır. Görünen o ki, kısa zamanda bunların, halkın içine çıkacak halleri kalmayacak ve hayatları utanç içinde geçecek.
 Oyun kuran, oyun bozan, proaktif siyaset üreten Yeni Ankara, inanıyoruz ki, milletin desteği ile "Yeni Dünya"nın kapılarını da aralayacaktır.
 Şah-Fırat Operasyonu bir gerçeği daha göstermektedir. Ankara, tüm dünyaya, "Suriye'ye istediğimiz zaman girer, istediğimiz operasyonu başarıyla yaparız. Ama ne zaman ve niçin gireceğimize ve ne yapacağımıza siz değil biz karar veririz" mesajı vermektedir.
 Türkiye bu operasyonla şimdilik "ŞAH" dedi; "MAT" diyeceği zaman da gelecektir. Herkes müsterih olmalı..

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 18258 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölüm Simsarlığı ve Titreme Zamanı
2/19/2015
Müslümanların Tahammülü Sonsuza Dek Sürer mi?
2/13/2015
Muhalefetin Hedefi kazanmak Değil, Kaybettirmek!
2/10/2015
Batı Güvenlik İçin Fişliyor Türkiye Diktatörlük İçin!
1/30/2015
Batının Soykırım Tarihi
1/24/2015
AB'nin Kalbi Belçika'nın Kongo'daki Soykırım Tarihi
1/24/2015
Öfke Patlaması Yaklaşıyor!
1/23/2015
İçimizdeki Fransızlara Batıdan Ders
1/15/2015
Charlie Değilim Kusura Bakmayın!
1/12/2015
Fransa ve Avrupa Niçin Şokta?
1/7/2015
Türkiye İçin Riskler ve Fırsatlar Yılı
1/7/2015
Charles'la Ramazan'ın Hikayesi ve Yılbaşı Kutlaması
12/31/2014
Rusya-Türkiye İttifakı ve Yeni Senaryolar
12/23/2014
Batıya Güvenme Ülkene Güven
12/16/2014
İşgalcinin Dili Zorunlu Osmanlıca Sakıncalı
12/12/2014
Haşim Kılıç Baraj İçin Ne Yapar?
12/4/2014
Hristiyanlar Birleşiyor Müslümanlar Ne Yapıyor?
12/3/2014
Haçlı Terörüne Kim Dur Diyecek?
11/17/2014
İsrail'in İçerideki Sözcüleri
11/12/2014
Atamızın Çiftliğini Nasıl Yağmaladılar?
11/10/2014
Kanlı Hançer
11/3/2014
Kürt Baası İktidar Olursa
10/22/2014
Berkin'i idol yapanlar Yasin, Hasan, Hüseyin için neredesiniz?
10/21/2014
Kürtleri Batı'ya ve İsrail'e Maşa Yapamazsınız!
10/10/2014
Bölgede 100 Milyon Rehinemiz Daha Var!
9/23/2014
Söz Dinleyen Türkiye'den Sözü Dinlenen Türkiye'ye!
9/1/2014
IŞİD Katilse ABD ve İsrail Nedir?
8/26/2014
Bedduamız Tuttu Demek İçin!
8/20/2014
Erdoğan Neden Müslüman Başkentleri Selamlıyor?
8/11/2014
3. Dünya Savaşı Batıyı Perişan Edebilir!
8/5/2014
İçimizdeki ve Dışımızdaki İsrail
7/31/2014
Kader Adalet Eder
7/24/2014
Batı Orada Müslümanlar Nerede?
7/18/2014
Erdoğan son Cumhurbaşkanı ilk Başkan
7/2/2014
Ekmeleddin Bey Kimin İhsanı?
6/19/2014
Dikkat! Yeni Bir Uludere Arıyorlar!
6/10/2014
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 26 Şubat 2015 Perşembe 12:21

BİR OYUN KURMA varsa o da BOP güzel bir oyun. Bizi aslan kaplan deyip Suriye'yle düşman edenler ve başka mahfillerde Suriye için farklı kararlar alanlar Ortadoğu'da Sünnileri sünni hilali şiileri Şİİ seti kuracaksınız DİYE BİRBİRİNE KIRDIRANLAR TAVŞANA KAÇ TAZIYA tut Oyununu iyi OYNUYOR.BİZSE medyamızla havuz alemlerinde en kahraman rıdvan bizi en güzel biz oynuyoruz aklındayız.ŞAM'da cuma kıldık.Kıldırmaz KIRDIRIRLAR.İSRAİL memnun gidişattan.

Yorumu oyla      53      49  
Misafir 26 Şubat 2015 Perşembe 11:59

WATERLOO SAVAŞI: Napolyon dirilmiş Obama'ya gitmiş sendeki askeri ekonomik güç bende olsaydı bu savaşı kaybetmezdim demiş.Sonra Putin'e gitmiş sendeki istihbarat bende olsaydı Waterloo'yu kaybetmezdim demiş.Türkiye'ye GELMİŞ birine sendeki bu MEDYA(havuz) bende olsaydı WATERLOO'yu zafer diye yuttururdum.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 25 Şubat 2015 Çarşamba 07:21

zar tutarak tavla oynamaktan fazlasına kafası basmayan birisi şah dese ne yazar, demese ne yazar. kazayla bir satranç tahtasının başına çökse de birisi ona şah nasıl çekilir anlatsa yine de anlamaz. bırak bu işleri, git fırçala dişleri beyim.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 24 Şubat 2015 Salı 18:18

LİBYA BİZİM işadamlarımıza neden ŞAH DEDİ? BU kovulma da OYUN kurmamıza dahil mi? S.EYYUBİ türbesinde cuma kılacaklar S.ŞAH türbesini yıkıp kaçtı.Yeryüzü mirasçıları rüşvete bağış diyenlerden çıkmaz.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 24 Şubat 2015 Salı 17:11

Büyük analist ve yazar ALPER TAN Bey.Süleyman ŞAH türbesinin taş taş üstüne gelmiş moloz yığını -kendi ellerimizle- son halinin fotoğrafları havuz medyası dışında birçok sitede var. Bence o resme bir süre bakın ve sonra: yeni, oyun kurma gibi kavramları bir daha düşünün.ABD eğit donat askeri gönderir ülkeme Müslüman kanı dökecekleri eğitir ABD karşıtı olanlar da buna sevinir:-)ESED'i ABD istemiyorsa sen nasıl ABD karşıtı olup muhalif eğitiyorsun.İSRAİL karşıtlığı gibi ALGI: üfürükten teyyare.

Yorumu oyla      56      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
Gaziantepspor
Netanyahu
İstihdam
TV8
Manchester City
Gürcistan
Kayseri Erciyesspor
İthalat