E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

Ülkücüler MHP Yönetimine İnanıyorlar mı?
26 Şubat 2015 Perşembe

Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor. Batı eliyle inşa edilen sömürgeci küresel düzen çatırdıyor. Ama Türk siyasetindeki vesayetçi anlayış hala değişmiyor. Altı boş hamasi söylemler, inandırıcı olmayan vaatler, balon üzerine yazılı sloganlar gibi, ama devam ediyor..

Kimseler duymasın; Kemal Kılıçdaroğlu “Benim başbakanlığımda Ortadoğu’ya barış gelecek” dedi mesela. Bir düşünün, CHP birinci parti olacak. Kemal bey başbakan olacak; daha da önemlisi CHP “Ortadoğu’ya barış getirecek.” Yani her ay bir-iki milletvekilinin istifa ettiği veya partiden atıldığı CHP’den söz ediyoruz. Yıllarca “Vatanseverlere operasyon” yaptığını söylediği Paralel Yapı ile şimdilerle kuzu sarması olan CHP’den bahsediyoruz. Her hafta yeni bir skandal yaşanan Şişli’ye barış getiremeyen CHP’yi kastediyoruz.
Tayyip Erdoğan’ı diktatör olarak göstererek onunla mücadele eden ama son 4 senede yaklaşık 400 bin vatandaşını katleden Esad’a heyet göndererek destek veren, seçimle gelmiş Muhammed Mursi’yi askeri darbe ile devirip 9 000 vatandaşını öldüren Sisi ile kavga etmeyeceğini söyleyen CHP’den söz ediyoruz.

Gelelim MHP’ye..

Şimdi MHP seçmenine dostane olarak bazı konuları hatırlatmak ve sormak isteriz. Sıralayacağımız şu konuları MHP seçmeni içlerine sindirebiliyor mu, ve kalben bunları tasvip ediyor mu?

1) 12 Eylül öncesi ülkücü gençler yıllarca CHP zihniyeti ile hem siyasi hem de silahlı mücadele ettiler. Bu mücadele uğruna binlerce ülkücü hayatını kaybetti, yaralandı, cezaevine girdi veya yurt dışına kaçmak zorunda kaldı. 12 Eylül öncesindeki zihniyeti hiç değişmemiş olan o CHP ile şimdiki yeni MHP 2007’den bu yana seçimlerde örtülü ittifaklar yapıyor. Ülke siyaseti konusunda CHP ve MHP’nin Meclis’teki tavrı ve duruşu arasında sadece bir çizgi kadar fark kaldı. İki parti de aynı davulu çalıyorlar. Türk milliyetçileri bu durumu içlerine sindirebiliyorlar mı?

2) 12 Eylül öncesi Alparslan Türkeş’in savunduğu ilkeleri hayata geçirmeye çalışan bir hükümet var. Ama yeni MHP, bu hükumete karşı savaş verirken 12 Eylül öncesi savaştığı CHP ile aynı safta siyaset yapıyor. Türk milliyetçileri bu durumu içlerine sindirebiliyorlar mı?
3) Geçen Ekim ayında HDP yönetiminin çağrısı sonrası Kobani bahanesiyle başlatılan anarşik olaylarda 50’den fazla masum vatandaşımız katledilip cadde sokak yakılırken Devlet Bahçeli “Türkiye’nin milli güvenliği sağlanmalıdır. Bu olayları yapanların insanlıkla ilgisi yok. HDP siyasi bir ucubedir” demişti. Şimdi o tür olayların daha kolay önlenebilmesi için hükumet “İç güvenlik yasası”nı çıkarmaya uğraşırken, MHP 5 ay önce “siyasi ucube” dediği HDP ve 12 Eylül öncesinde savaştığı CHP ile omuz omuza bu defa “İç güvenlik yasası”nın çıkmaması için hükumete karşı savaşıyor. Türk milliyetçileri bu durumu içlerine sindirebiliyorlar mı?

4) Osmanlı’nın atası Süleyman Şah türbesine karşı muhtemel saldırıları boşa çıkarmak üzere Mehmetçikler, Mehter marşıyla Şah Fırat Operasyonuna gidiyor. Başarılı bir operasyonla Kobani’ye bayrağımız dikiliyor. Oraya bir mühür gibi Süleyman Şah ve iki muhafızının türbesi yapılıyor. Komutanlarımız hocalarla beraber Süleyman Şah’ın manevi huzurunda diz kırıp dua ediyor. Türbenin girişine ve içine TSK tarafından Osmanlı devlet arması asılıyor. MHP yönetiminin bütün bunları takdir etmesi beklenirken, orduyu ve komutanını tahkir ediyor. Türk milliyetçileri bu durumu içlerine sindirebiliyorlar mı?

5) 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan darbeleri ve askeri müdahaleleri yapılırken MHP, her defasında ordunun arkasında durdu. 12 Eylül darbesi sonrası Türkeş’in ağzından “Biz hapisteyiz, ama fikirlerimiz iktidarda” itirafı yapılmıştı. Şimdi darbe yapmaktan uzaklaşmış, milletin oylarıyla gelen hükumetle uyum içinde çalışan, milletin değerlerine saygı gösteren, eğitimler ve tatbikatlarda tekbir getiren, genelkurmay başkanının makamında namaz kılınan bir noktaya gelinince MHP Genel Başkanı, bu komutanı “Vatana ihanetle” suçluyor. Darbe yapmak mı vatana ihanettir yoksa milletin değerlerine saygı duymak mı? Türk milliyetçileri bu durumu içlerine sindirebiliyorlar mı?

6) MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP adına yaptığı yazılı açıklamada "Genelkurmay başkanları eskiden Türkiye’nin milli çıkarları açısından mahzurlu gördükleri kararlar hakkında siyasi liderlere karşı koyacak yürekliliği gösterirler ve gerekirse istifa ederek hem kendilerinin onurlarını hem de ordunun prestijini korurlardı” diyerek darbeci ve müdahaleci generalleri övüyor, cumhurbaşkanıyla, hükumetle uyumlu çalışan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i suçluyor. Hem Necdet Özel’i hem de diğer komutanları hükumete ve cumhurbaşkanına karşı tahrik ediyor. Türk milliyetçileri bu durumu içlerine sindirebiliyorlar mı?

7) Lafa gelince “Kandil’e Türk bayrağını neden dikmiyorsun” diye bağıran Devlet Bahçeli ve MHP yönetimi darbeci askerleri överken ve “onların hükumete müdahale etmesini” tavsiye ederken, TSK ne zaman yurt dışı operasyonu yapsa, o operasyonu yapan orduya saldırıyor. Şah Fırat Operasyonu nedeniyle Genelkurmay’a hakaret eden Bahçeli, 26 Şubat 2008’de Kuzey Irak’a yapılan Güneş Operasyonu’nda yine TSK’ya ağır suçlamalarda bulunmuştu. Devlet Bahçeli, o zaman "Son kara harekatının, süre, bölge ve askeri hedefler bakımından ABD'nin izin verdiği ölçüde yapıldığını gösteren işaretler, ABD'nin harekatın ilk günlerinden başlayarak ortaya koyduğu tutum, bu konudaki niyetlerini göstermek açısından esef ve endişe verici gelişmeler olmuştur" demişti. Güneş Operasyonu’nu ABD’nin yaptırdığını, ABD’nin isteği üzerine de operasyonun bitirildiğini iddia ederek TSK’yı ABD ordusu gibi göstermeye çalışmıştı. Bu durumu Türk milliyetçileri içlerine sindirebiliyorlar mı?
Bu kadar inanılmaz savrulmalar bizim ruhumuza, zihnimize, benliğimize çok büyük ararlar veriyor. Size de zarar vermiyor mu? Sizi de üzmüyor mu? Sizi de rahatsız etmiyor mu?
Eğer biz yanlış düşünüyoruz ve ülkücüler bu durumu içlerine sindiriyorlarsa iktidar yolu yaklaşmış demektir. CHP, HDP ile ittifak için gizli gizli çalışıyor. O halde MHP de ittifaka dahil olsun. CHP-HDP-MHP birleşip tek parti olarak seçime gitsinler. O takdirde belki de Ak Parti’yi devirebilirler. Belli mi olur. Denemekte fayda var!
 

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 13412 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara Neden Şah Dedi?
2/23/2015
Ölüm Simsarlığı ve Titreme Zamanı
2/19/2015
Müslümanların Tahammülü Sonsuza Dek Sürer mi?
2/13/2015
Muhalefetin Hedefi kazanmak Değil, Kaybettirmek!
2/10/2015
Batı Güvenlik İçin Fişliyor Türkiye Diktatörlük İçin!
1/30/2015
Batının Soykırım Tarihi
1/24/2015
AB'nin Kalbi Belçika'nın Kongo'daki Soykırım Tarihi
1/24/2015
Öfke Patlaması Yaklaşıyor!
1/23/2015
İçimizdeki Fransızlara Batıdan Ders
1/15/2015
Charlie Değilim Kusura Bakmayın!
1/12/2015
Fransa ve Avrupa Niçin Şokta?
1/7/2015
Türkiye İçin Riskler ve Fırsatlar Yılı
1/7/2015
Charles'la Ramazan'ın Hikayesi ve Yılbaşı Kutlaması
12/31/2014
Rusya-Türkiye İttifakı ve Yeni Senaryolar
12/23/2014
Batıya Güvenme Ülkene Güven
12/16/2014
İşgalcinin Dili Zorunlu Osmanlıca Sakıncalı
12/12/2014
Haşim Kılıç Baraj İçin Ne Yapar?
12/4/2014
Hristiyanlar Birleşiyor Müslümanlar Ne Yapıyor?
12/3/2014
Haçlı Terörüne Kim Dur Diyecek?
11/17/2014
İsrail'in İçerideki Sözcüleri
11/12/2014
Atamızın Çiftliğini Nasıl Yağmaladılar?
11/10/2014
Kanlı Hançer
11/3/2014
Kürt Baası İktidar Olursa
10/22/2014
Berkin'i idol yapanlar Yasin, Hasan, Hüseyin için neredesiniz?
10/21/2014
Kürtleri Batı'ya ve İsrail'e Maşa Yapamazsınız!
10/10/2014
Bölgede 100 Milyon Rehinemiz Daha Var!
9/23/2014
Söz Dinleyen Türkiye'den Sözü Dinlenen Türkiye'ye!
9/1/2014
IŞİD Katilse ABD ve İsrail Nedir?
8/26/2014
Bedduamız Tuttu Demek İçin!
8/20/2014
Erdoğan Neden Müslüman Başkentleri Selamlıyor?
8/11/2014
3. Dünya Savaşı Batıyı Perişan Edebilir!
8/5/2014
İçimizdeki ve Dışımızdaki İsrail
7/31/2014
Kader Adalet Eder
7/24/2014
Batı Orada Müslümanlar Nerede?
7/18/2014
Erdoğan son Cumhurbaşkanı ilk Başkan
7/2/2014
Ekmeleddin Bey Kimin İhsanı?
6/19/2014
Dikkat! Yeni Bir Uludere Arıyorlar!
6/10/2014
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 27 Şubat 2015 Cuma 19:57

Yazının son cümlesinden:" O takdirde belki de Ak Parti’yi devirebilirler." AKP toplumda temsil ettiğini söylediği değerlerden öyle şeyleri yıktı devirdi ki....Nasrettin Hoca'nın dediği gibi bu kemanın sesi sonra çıkar.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 27 Şubat 2015 Cuma 19:54

Yazarın topluma bakış açısı CHP MHP düşman belki MHP'den biraz oy devşirilir.Topluma bu bakış nasıl edinildi malum. KABATAŞ YALANI pek delilliydi:-)fakat MAHKEME ÇOK delil bulduklarından bir türlü davaya başlamıyor! Fakat, ALPER Tan'ın dünyaya nizam veren Türkiye'sinde U.ORAN ve yazıştığı twitter fenomenine gazete kupürlerinden DAVA açılıyor. Birileri örgüt lideri yapılıyor. NAPOLYON İŞİ ÇÖZMÜŞ böyle medyan OLACAK...YAKINDA dökülecekler ÇAKIR ÇAKIR.Allah'la aldatanlar maalesef toplumu kandırdı.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 27 Şubat 2015 Cuma 13:28

Sn.Tan Ülkücülerden oy ve anlayış bekleyeceğinize KANAL 7'de yıllardır yazan M.A.BULUT S.Şah Türbesine yapılan harekatı eleştirince yazısı neden kaldırıldı bu nasıl yeni ve sivil Türkiye? Bence meslektaşınıza sahip çıkın.Siz Ülkücülerden oy istiyorsunuz İPçiler de eskiden ülkücü olup şimdi İP'e un serecek vatandaşlar arıyor:-)

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 27 Şubat 2015 Cuma 13:10

Biraz insaf biraz vicdan yeter demiştim ama o "biraz"ı da yitirmişsin. Hizmet ettiğin zihniyetin onca rezilliği apaçık ortaya saçılmışken üfürükten konularla milleti oyalayamadığını göremiyormusun hala? Patronun ülkeyi o kadar kutuplaştırdı ki ALLAH BİR dediğine bile inandıramazsın. Yazdığın yazıya gelen yorumları hiç okumazmısın? Hiç mi dokunmuyor yazılanlar?

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 27 Şubat 2015 Cuma 00:22

ülkücüleri bırak bir tarafa da senin partinin "fiilibaşkanı"nın kimlere güvendiğinden haber ver. Ailesinden başkasına kimseye ama hiç kimseye güveni yok. düne kadar sırtını sıvazladığı "emin" istifa edeli hasmı oldu, "derinoligarşi" kendi içinde rekabetten iş göremiyor. partinin emektarları ses çıkartamasa da kaynıyor kazan. bunlar herkesin bildiği ama seslendiremediği KOZMİK SIRLAR. Lakin, maaşın hakkını vermek için yazmak zorunda olanlara da kızmaya hakkımız yok. Yoksa ilk düşen tekmeyi yer.

Yorumu oyla      56      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
Ak Parti
Belçika
big ben
Adana Demirspor
eyfel kulesi
Fatih Erbakan
Alba Berlin
İthalat