E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

Kürtleri Batı'ya ve İsrail'e Maşa Yapamazsınız!
10 Ekim 2014 Cuma

Kobani bahanesiyle başlatılan sokak terörü, gündemi esir almaya çalışıyor. Eğer onların göstermeye çalıştıkları açıdan olayları anlamaya çalışırsak, biz de o yalan söylemin esiri oluruz. Bunu yapmayacağız. Daha geniş açıdan büyük fotoğrafa bakarsak gerçekleri daha net anlarız.

Birinci Dünya savaşı sonrasında işgalci sömürgecilerin masa başında çizdikleri suni sınırlar iflas etti. Bu sınırlar artık dikiş tutmuyor. Türkiye’de devletin değişmesi ve 2010 yılı sonlarında başlayan Arap baharı ile Ortadoğu düzeni yeniden kurgulanıyor. Siyasi ve sosyal sınırlar, bölgenin derin tarihine ve güncel realitelere göre yeniden şekilleniyor. ABD ve önde gelen Avrupa ülkeleri tarafından temsil edilen Batı bloku, Birinci Cihan Harbi neticesinde omurgası oluşan vesayet düzeninin devamı için savaşırken Türkiye, yerli dinamiklerin hükümran olduğu yeni bir düzenden yana tavır gösteriyor.

Kısacası Türkiye bölgede halklara dayanan bir siyaset takip ederken Batı bloku, halklarla “uğraşma” yerine daha basit yöntemlerle elde edecekleri “devlet yönetimleri” üzerinden halkı maniple edecekleri bir siyaseti kullanıyor. Tıpkı Mısır’da darbeci Sisi’yi, Suriye’de tabansız Esad’ı destekledikleri gibi..

Batı nasıl ki Ortadoğu’da İsrail’i, İsrail de Batıyı, kendi çıkarları için kullanıyorlarsa son dönemde buna ikinci bir proje eklemek istediler. Ortadoğu’da ikinci İsrail diye tanımlanabilecek bağımsız bir Kürt devleti kuracaklardı. Böylece İslam ülkeleri sadece İsrail’le değil yeni kurulan Kürt devleti ile de uğraşmak zorunda kalacak, dikkatler İsrail’den Kürt devletine kayacaktı. İsrail bir nebze rahatlayacaktı. Ama olmadı. Oyun bozuldu.

Paralel yapının kripto adamlarından birinin, Sözcü Gazetesi muhabiri ile 26 Ekim 2013’de yaptığı telefon görüşmesinin ses kaydı, 30 Ocak 2014’te internete düşmüştü. Şu günlerdeki sokak olaylarını tarif eden ses kaydında olaylar madde madde anlatılıyordu..

O senaryoya göre.. ABD'de büyük bir Kürt konferansı düzenlenecek, Abdullah Öcalan’ın karşısında olan bütün Kürt temsilciler Washington’da toplanacak. ABD, İsrail ve konferansa katılan Kürt temsilciler “Abdullah Öcalan’ın hükmünü bitirecek,” ABD Kürtleri dolaylı olarak tanımış olacak. Abdullah Öcalan, örgüt içinde devre dışı bırakılacak ve Kandil, örgütte birinci derece söz sahibi olacak, çatışmalı bir dönem başlayacak.. Diğer taraftan Suriye’deki Salih Müslim’e destek vermediği için Barzani etkisizleştirilerek devre dışı bırakılacak, yerine Salih Müslim ikame edilecek. Türkiye, “Çözüm Süreci” için kafa patlattığı sırada, bazı Kürtler bağımsızlık ilan edeceklerdi. Böylece Türkiye’de de Tayyip Erdoğan bertaraf edilecekti. Paralel abilerin emir ve talimat aldıkları, davulunu çaldıkları odakların ve maşalarının planı böyleydi.

Böyle bir gelişme, “Abilerin çok sevdiği güneydeki ülke” İsrail’i çok mutlu edecek ve rahatlatacaktı.

Çözüm sürecinin başlamasından bu yana çok rahatsızlık duyan ama Abdullah Öcalan’a karşı çıkma cesaretini gösteremediği için açık tepki vermeyen PKK’nın Kandil’deki bir kolu ve Avrupa kanadı, süreci çökertmek istiyorlardı. PKK içindeki bu kesim, Öcalan’a rağmen Kobani’de kendilerince bir “devlet” kurdular. Bu sentetik devlete, Esad rejimi ve İsrail tarafından da kendi siyasetleri gereği destek geliyordu.

PYD’nin oyuncak devleti üzerinden Türkiye ve Barzani’nin sıkıştırılması sağlanacak güya Büyük Kürdistan’ın kurulmasına kapı açılacaktı. Ancak hesap edilmeyen gelişmeler başladı.
IŞİD diye bir örgüt sahneye çıktı. Bir günde Musul’u Bağdat’ın elinden aldı. Mahmur Kampı’nı dağıttı. Suriye’ye yöneldi. PYD’nin oyuncak devletini berhava etti. PYD ve destekçilerinin devlet hayali yerle bir olunca tüm umutlar ve stratejileri altüst oldu. Arkalarındaki Washington, Tel Aviv, Paralel örgüt.. Bunların hepsinin ince hesapları çöpe gitti. İşte bayramdan beri devam ettirilen sokak terörü bu sıkışmışlığın, acziyetin ve yalnızlığın feryadıdır. Onlara akıl ve taktik veren devletler bu günlerde Türkiye’nin tampon bölge önerisine yavaş yavaş destek verme noktasına geliyorlar.

Yine Ak Parti’ye karşı bir proje olan CHP-HDP ittifakı veya koalisyonu umudu da son olaylarla beraber çıkmaza girmiş oldu. Bugün yaşananlardan sadece PKK-PYD değil Paralel örgüt de büyük ders alacaktır.

Devletin ve hükumetin bu tür olaylara hazırlıklı olmadığı gibi bir algı çıkabilir. Devlet neden tedbir almadı diye sorulabilir. Eğer gizli bir darbe planı içinde olan paralel örgütün 17 ve 25 Aralık girişimlerine belli ölçüye kadar müsaade edilmiş olmasa, Paralel örgütün MİT Tırlarına operasyonu ve Dışişleri Bakanlığı’nın dinlendiği gerçeği topluma gösterilmiş olmasaydı bugün durum çok farklı olurdu. Paralel örgüte karşı yapılan operasyonu toplum benimsemezdi. Çünkü onların gerçek yüzünü halk görmediği için masum zannedebilirdi.

Çözüm süreci konusunda PKK’nın bir kolu, HDP’nin bir kanadı ve PYD, gizli gizli bu süreci zehirlemeye çalışıyorlardı. Ama açıktan eylem için bu güne kadar mantıklı bir gerekçe bulamadılar. Sokakları yakıp yıkanlar için Kobani sadece bir bahanedir. Bu sokak olayları ile sadece Kürtler ölmüştür. Kürlerin ofisleri, dükkanları ve belediye binaları, camileri, Kur’an kursları yakılmıştır yıkılmıştır. Diğer Kürtlerin partisi Hüda Par’ın binaları harap edilmiş ve üyeleri IŞİD yönteminden daha barbar yöntemlerle katledilmiştir. Zarar görenlerin tamamına yakını Kürtlerin yoğun yaşadıkları şehirlerdir.

Türkiye’de sahnelenen bu sokak teröründen IŞİD zerre kadar etkilenmemiştir. Yani Kobani’deki Kürtlere IŞİD saldırırken Türkiye’deki Kürtlere de PKK’lılar ve HDP’liler saldırmaktadır. Bu PKK’lılar, bu HDP’liler IŞİD’le mücadele etmek yerine IŞİD’in tehdidi altındaki Kürtlere kucak açan Türkiye’ye saldırıyorlar. Kendileri gibi düşünmeyen tüm Kürtleri hedef aldılar. Bu HDP’nin Beşşar Esad’ın BAAS partisinden hiçbir farkı bulunmuyor.

PKK ve siyasi uzantıları bu güne kadar Türkiye’de kendileri gibi düşünmeyen tüm Kürtlere savaş açtılar. Irak Kürtlerinin lideri Mesut Barzani’nin geçen yıl Diyarbakır’da Başbakan Erdoğan’la ortak miting yapmasını bile hazmedemediler. Kuzey Irak’ta ona karşı mücadele edecek bir parti kurdular. Suriye’de Barzani taraftarı Kürtlerin reislerini katlettiler. Yine Suriye’de Özgür Suriye Ordusu ile savaşarak Suriyeli Arapların nefretini kazandılar. Bunların dertleri kesinlikle Kürtler değil. Bunlar Kürtleri sevmiyorlar; bunlar Kürtleri BAAS yöntemiyle idare etmeyi seviyorlar. Yeni Ankara, Kürtlere ve Araplara bölgenin geleceğini birlikte belirleyelim diye ortaklık sunarken, bunlar, Kürtleri Batı’ya ve İsrail’e maşa yapmak için çalışıyorlar. İşte son olaylarla bu adamların bu foyalarının tamamen ortaya çıkması sağlandı.

Kobani bahanesiyle sokak eylemlerinin sonucu ölenlerin hepsi Kürt. Artık PKK’ya karşı Kürtlerden de nefret ve direnç başlayacaktır. Bu ölümler, PKK nefretini Kürtler arasında daha da artıracaktır. IŞİD saldırıları neticesinde, Irak Kürtlerinin de, Suriye Kürtlerinin de Türkiye’den başka medet bekleyebilecekleri ikinci bir samimi devletin olmadığı bir kere daha anlaşıldı. Türkiye, Kürtlerle savaşarak değil, Kürtleri de yanına alarak geleceğini kurgulamak istiyor. Çözüm karşıtı PKK’lılar ise Kürtlerin geleceğini Marksist bir anlayışla, Kürtlere danışmadan, kendi istedikleri gibi belirlemek istiyorlar. Bunu Kürtler görüyorlar. Bundan sonra olacakları yakından takip etmek lazım..
 

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 8952 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 21 Ekim 2014 Salı 09:38

PYD Yardımına kızan IŞİD içerde ülkemizde eylem yaparsa yazarın adres göstereceği yer bellidir...EBOLACI basın:-) Ciddiye almaya değmez PYD'ye silah yok 1 gün sonra koridor açtık...KOMEDİ DERİNLİK MERİNLİK STRATEJİ MASAL....17 ARALIK'ı paklama görevlisi HAVUZ...

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 20 Ekim 2014 Pazartesi 22:22

PYD, ABD'den aldığı silahları sonra bize çevirmeyecek değil mi? Alper Bey:-) A.Davutoğlu: Süreçte PKK'nın silahlı güçlerinin çıkmadığını biliyorduk......SÜREÇ ASKER VE POLiS PASİFİZE EDİLip,Akit'ten KARAGÜLLE'NİN GEÇ DE OLSA UYANIP SÖYLEDİĞİ GİBİ PKK'NIN İPLERİ ELE ALMASINA SEBEP OLDU...GÜNAYDIN...

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 20 Ekim 2014 Pazartesi 16:30

PYD Türkiye üzerinden Kobani'ye geçiyor.Akit'ten SÜLEYMAN KARAGÜLLE PKK'ya teslim olmuşuz...Bizim de katkımızla Suriye bölünüyor ..ADIM ADIM 3 ülkede yer alacak KÜRDİSTAN....BOP'da bize de bir görev verildi....Belli...

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 17 Ekim 2014 Cuma 18:35

Dün yapılan oylama için 2008'de BM'de 151 oy almışız, bu sene ise 60 oy..Yeni Türkiye dünyaca pek tanınmıyor .Daha Yeni ya:-) Hele Havuzu bir tanısalar:-)EBOLA haberini ve bir kripto masalını...Yazar bir de APO barış görevlisi de ABD onu engellemek istiyor diye anlatmış.APO SERHİLDAN DER 37 ÖLÜ VE YANAN ÜLKEDEN SONRA İSTEDİĞİNİ ALIR...APOYLA BARIŞ GELECEK...Uç uç daha yukarı...en yukarı...

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 17 Ekim 2014 Cuma 10:12

Nagehan Alçı:" EBOLA hastalığını cemaat getirdi." Şaka değil bu söz ciddi.Havuzda ne cevherler var..Her biri diğerinden değerli,uçmanın sınırı yok havuz kenarlarında...

Yorumu oyla      59      50  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
dolar
Kuzey Kore
Ahmet Kural
Okan Buruk
karadeniz
GAZİANTEP
Milli Eğitim Bakanlığı
Avni Özgürel