E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

IŞİD Katilse ABD ve İsrail Nedir?
26 Ağustos 2014 Salı

Herkesin benzer şeyleri savunduğu bir konuda tersini savunmak konforu olmayan bir şeydir, zordur ve risklidir. Olsun. Biz bu defa da zoru tercih edelim.

Son zamanlarda Irak’taki faaliyetleri ve son olarak Suriye içindeki gelişmeler nedeniyle dünyanın en çok konuştuğu konulardan birisi IŞİD oldu. “IŞİD Musul’u aldı” “IŞİD Kerkük’e girdi” “IŞİD Bağdat’a ilerliyor” “IŞİD Şiileri tehdit ediyor” “IŞİD Kürtlere saldırıyor” “IŞİD Türkmenlere saldırdı” “IŞİD Mahmur’a girdi” “IŞİD Yezidiler’i tehdit ediyor, Hristiyanları vuruyor…” En son “IŞİD ABD’li gazeteciyi kesti.”

IŞİD’in, Şiilere, Kürtlere, Türkmenlere saldırdığına dair haberler 10 Hazirandan bu yana gündemde. Bu süre zarfında ne ABD’den ne Avrupa’dan ne de adına “uluslararası kuruluşlar” denilen yerlerden önemli bir ses geldi! Ta ki ne zamana kadar? IŞİD Hristiyanlara ve Yezidilere saldırana kadar! Özellikle de ABD’li gazeteci öldürülene kadar! Öncekilerde kılını kıpırdatmayanlar, öldürülen gayrimüslim veya ABD’li olunca BM başta olmak üzere bütün uluslararası kuruluşlarla beraber harekete geçtiler. Neden acaba?

Bu arada, IŞİD Irak’ta ilerlerken, 7 Temmuz’dan bu yana Siyonist İsrail Gazze’yi yerle bir etti. İsrail, dörtte biri çocuk 2 200 civarında Müslümanı katletti. 11 000 civarında Müslümanı yaraladı. Filistin’de bütün bu vahşetler yapılırken Avrupa ve Amerika kimden yana taraf oldu. İsrail’e taraf oldu. Kimi suçladılar? HAMAS’ı ve ülkesini savunan Filistinli Müslümanları suçladılar.

Filistin’de bir ayda 2000’den fazla Müslümanı öldüren, 11 000’den fazla Müslümanı yaralayan, ülkeyi yerle bir edenler ve bunları destekleyenler katil olmuyor da ABD’li gazeteciyi öldüren IŞİD mi katil oluyor?

11 Eylül saldırılarını gerekçe gösteren George Bush, açıkça Haçlı seferi yapacaklarını itiraf etmişti. Ardından öyle de yaptı. Afganistan’da ve Irak’ta yüzbinlerce kadın ve çocuğu öldürenler ABD öncülüğündeki Haçlı orduları değil miydi?

Afganistan ve Irak’ı yerle bir eden ABD ve yanındaki Haçlı ittifakı mı katil IŞİD mi katil?

İkinci Dünya Savaşı sırasında ilk defa atom bombası kullanarak Hiroşima ve Nagasaki’yi yerle bir eden katil ve haydut devlet ABD değil miydi? Atom bombalarıyla iki şehri, içindeki masum sivil insanlarla beraber yok eden ABD mi daha katil, IŞİD mi?

Sudan’da ilaç fabrikalarını vuran ABD değil miydi? Afganistan’da, Pakistan’da, Irak’ta pilotsuz hava araçları ile Müslümanların düğünlerini, taziye evlerini vuran ABD ve müttefikleri değil miydi? Müslümanların ülkelerini işgal eden müttefik şerefsizler katil değil de memleketini savunan IŞİD mi katil?

Başka ülkelere sürekli olarak hukuk ve insan hakları dersi verdiği halde, işgalci ordulara karşı ülkesini savunan Müslümanlara, topladığı insanlık dışı Guantanamo Kampı’nda her türlü zulüm ve işkenceyi yapan ABD yönetimi değil miydi? Irak’ta Ebu Gureyb Hapishanesi’ne doldurduğu, ülkesini savunan Müslümanlara hayvanca muamele eden, Müslümanların diniyle, onuruyla, şerefiyle alay eden görüntüler kimin eseriydi?

ABD ve alçak müttefiklerinin yaptıkları iyiydi de IŞİD’in yaptıkları mı kötü?

70 seneye yakın zamandan beri Filistin’de Müslüman kanı akıtan Siyonist İsrail’in arkasında dağ gibi duran ve Yahudilerin en vahşi katliamlarına, soykırım savaşlarına açıkça siyasi, askeri, diplomatik , ekonomik ve medyatik destek veren ABD ve diğer Haçlı müttefikleri değil midir?
Bunların yaptıkları doğru da IŞİD’in yaptıkları mı yanlış?

1988 yılında Afganistan’ın nüfusu 34 milyondu. Aradan 26 sene geçti. Ülkenin bugünkü nüfusu 35 milyon. Halbuki Afganistan’da yıllık nüfus artışı 1.4. Peki bu aradaki nüfus farkı ne oldu? Ne olduğu çok açık. Rus ve ABD öncülüğündeki Haçlı savaşlarında katledildiler. Rusya, ABD ve Haçlı ittifakının yaptıkları doğru da IŞİD mi yanlış?
Peki ABD Afganistan’ı neden hedef aldı? Irak’taki gibi petrol mü vardı, gaz mı vardı? Bunların hiç biri yoktu. Uluslararası terör, El Kaide, Taliban hepsi sadece bir bahaneydi. ABD’nin Afganistan’ı hedef almasının bir tek amacı vardı. Afganistan’daki mücahitler, cılız imkanlara sahip olmalarına rağmen iki kutuplu dünyanın süper güçlerinden Sovyetler Birliği’ni dağıtmışlardı. Afganistan’da yükselen cihat ruhunun, vakti gelince ABD’ye de tehdit oluşturacağını düşündüler. Çünkü Afgan cihadı Müslümanların asırlık uykudan uyanmasını sağlıyordu. Müslümanlar yeniden bir özgüvene kavuşmaya başlamışlardı.
ABD bu ruhu yok edeceğini zannetti. Bunu yok ederek Müslümanları sömürmeye ve yönetmeye devam edeceğini düşündü. Afganistan ve Irak işgallerinin ve Büyük Ortadoğu Projesi’nin esas amacı budur. Bu işgalleri yapanlar doğru yapıyorlar da IŞİD mi yanlış yapıyor?
Sovyet’lerin Afganistan’ı işgal ettiği 1979’dan bu yana Afganistan’da 3.6 milyon, Irak’ta 1.2 Milyon Müslüman savaşlarda katledildiler. Bu rakamlara sakat kalanlar ve yaralananlar dahil değil. Bu gün 35 Milyon nüfuslu Afganistan’da 7 milyon sakat Müslüman var. Yani Afganistan’da her 5 kişiden biri sakat vaziyette. Kolu- bacağı kopmuş. Gözü çıkmış, kafası yarılmış, bedeni parçalanmış insanlar.. Daha geniş ifadeyle 1979’dan bu yana Müslümanlara karşı açılan savaşlarda ve çeşitli çatışmalarda katledilen Müslüman sayısı toplamda 11 milyonu buluyor. On milyonlarca Müslüman yaralandı, on milyonlarca Müslüman göçmen oldu.
Bu katliamların, zulümlerin işkencelerin müsebbibi kimdi acaba? Sömürgeci, katil haçlı zihniyeti ve onların yerli piyonları değil miydi? Bunların hepsinin yaptıkları doğruydu da IŞİD’in yaptıkları mı yanlış oldu?
IŞİD’in yaptığı hatalar varsa o hataları savunmak bize düşmez. Ama kimse unutmasın ki IŞİD bir sebep değil sadece sonuçtur. Gözümüzün önündeki devasa gerçekleri hiç kimse IŞİD perdesiyle kapatmaya çalışmasın. ABD öncülüğündeki Haçlı ordularının Irak’ı işgali IŞİD’i doğurmuştur. Tıpkı Siyonist İsrail’in Filistin’i işgal etmesinin El Fetih ve HAMAS’ı doğurduğu gibi. Sovyetlerin Afganistan’ı işgalinin El Kaide ve Taliban’ı doğurduğu gibi.
IŞİD ve benzer örgütleri konforlu koltuklarda oturarak yorumlayanlar yanılıyorlar. Ortadoğu’da olaylar öyle çıplak gözle hemen görülebilecek ve anlaşılacak kadar kolay değildir. IŞİD’in çıktığı toplumun yıllardır hangi ruh haliyle yaşadığını kimse unutmamalıdır! Bu IŞİD vahşi bir terör örgütü olabilir; Bu IŞİD insanlıktan çıkmış da olabilir. Hatta bu IŞİD İslami gibi gözükse dahi İslam’dan da çıkmış olabilir.. Ancak IŞİD’i bu duruma kim getirmiştir? Acımasızca kan akıtmaya, kan donduran olayları yapmaya, bu kadar pervasız, bu kadar korkunç yöntemlerle savaşmaya kim sebep olmuştur.. Lütfen bir düşünün!..
 

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 23350 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 31 Ağustos 2014 Pazar 12:28

Yeni Türkiye”de bizim öncüler, Mutedil olmalı, “uç” olmamalı. Adaletten dökülmesin inciler, Hukukun niyeti “öç” olmamalı. Düşman olan elbet kuracak pusu, Nedir bizdeki bu gaflet uykusu. Herhalde birinin var bir korkusu, Böyle tek taraflı maç olmamalı. Fukara girmişken ekmek cengine, Bunlar, sefasının peşinde gene. Nalıncı keseri yontar kendine, Gözler bu kadar da aç olmamalı.

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 31 Ağustos 2014 Pazar 12:05

Bağırsa ya Eyyyy MERKEL elinde ne varsa açıklamasan.....diye...Alman istihbaratının inlerine gireceğiz diye...CD kimdeyse güç ondadır...BUGÜN M.Ş.EYGİ 28 MADDE YAZMIŞ YENİ TÜRKİYENİN İHALECİLERİNE RÜŞVETE BAĞIŞ DİYENLERİNE KARAMANİYE DE AYRI ÇAKMIŞ ALİM DEĞİL....DIR DEMİŞ....OKUYUN 50 YILLIK GAZETECİ SİZİN "YENİ" KEKİNİZİ NASIL BULMUŞ...Tabi o havuzdan bağlı nasipli değil rahat bildiğini yazar.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 29 Ağustos 2014 Cuma 23:36

İrademiz 12 CD'den hangisinde gizli acaba sayın yazar ???? Silivri neden boşaldı anlaşılıyor...PKK seven Almanlar onların isteği doğrultusunda işler istiyorlar belli.Etüt merkezlerini kapatın...Zamanla pazıl yerine oturur.Hani duymuyoruz EYYYYYY ,tısssss.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 27 Ağustos 2014 Çarşamba 06:44

kuklaların kuklalıklarını gizlemek için kuklacıdan aldıkları izinle kuklacıyı suçladıkları bir sahnedir siyaset sahnesi. 31 Temmuz 2012de Aytun Çıray'ın bir makalesine attığım yorumlarla bir yorumcuya peşpeşe dörtparça itirafname yazdırmıştım. Tıpkı bu makaledeki gibi, "kuklacıya veryansın" etmişti o sayın yorumcu, aynı zamanda da o kuklacının kuklası olduğunu da itiraf ettirmiştim kendisine. Benzerliğin bu kadarı gerçekten de çok ilginç.

Yorumu oyla      56      51  
Misafir 27 Ağustos 2014 Çarşamba 00:30

Bu yazara aklımdan geçenleri söylemeyeceğim. Eminim bir çok kişi söyleyememiştir.

Yorumu oyla      63      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
twitter
İran
yakmak
Barack Obama
Binyamin Netanyahu
özgecan aslan
Aleksandr Lukaşenko
AFC Kupası