E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

Dünya Savaşının Barut Kokusu Yayılıyor!
27 Mart 2015 Cuma

Dünyada bölgemizde ve etrafımızda tarihi gelişmeler yaşanıyor.

ABD işgali sonrası Irak, hala toparlanamadığı gibi şimdilik en az üçe bölündü. Suriye’deki iç savaşta 4 yıl geride kaldı. Suriye de en az 3 parça. Lübnan’da sesiz bir belirsizlik yaşanıyor. Suudi Arabistan’da geçen ay göreve başlayan Kral Selman yeni bir rota belirliyor. Mısır’da Sisi açısından durum tersine dönmeye başladı. Yemen’de iç savaş yeniden başladı. Körfez tedirgin. İsrail-ABD ilişkileri tarihte hiç olmadığı kadar gergin..

Bizim bazı basın-yayın organlarında İran’ın Ortadoğu’da güçlendiğine ve Ortadoğu’nun İran etkisine girmeye başladığına dair sistematik haberler çıkıyor son haftalarda..

İranlı Özel Kuvvetler Komutanı Kasım Süleymani’nin Irak’ta Saddam Hüseyin’in doğum yeri Tikrit’te bile şov yaptığı haberleri verildi. Kasım Süleymani’nin Felluce’de çekilmiş fotoğrafları, Tikrit’te çekilmiş gibi yansıtıldı. Merkez İran olmak üzere, bir ucu Körfez ve Yemen üzerinden San’a’ya, diğer ucu Irak, Suriye ve Lübnan üzerinden Akdeniz’e uzanan Şii hilalinden söz ediliyor.

Bütün bunlar yanlış ve abartılı bilgiler. Gösterilmeye çalışılanın aksine İran Ortadoğu’da gücünü hızla kaybediyor ve zayıflıyor. Esad’ın düşmesiyle Suriye’de, İran tamamen silinecek. Irak Şiileri ile Türkiye’nin ilişkileri zannedilenin aksine İran’dan daha iyi. 1980’lerde yıllarca devam eden İran-Irak savaşlarında İran’ın Iraklı Şiilere de çok zarar verdiği unutulmadı.

Yemen’de Hussiler’in yönetimi ele geçirmiş olmalarının ardında İran’ın başarısını aramaksa son derece yanıltıcı. Kırım’ı ilhak eden Rusya’nın Ukrayna konusunda korkunç bir batağa düşmesi gibi İran da Yemen konusunda içinden çıkamayacağı bir durumla karşı karşıya. Yemen’de İran başarı elde etmedi. Aslında kapana girdi..

Suudi Arabistan öncülüğünde Müslüman ülkelerden kurulan geniş bir ittifak ile Yemen’e askeri operasyon başlatıldı. Katar, Bahreyn, BAE, Kuveyt, Sudan, Fas, Pakistan, Mısır ve Ürdün, ittifakın içinde yer alan ülkeler.. Türkiye ise çeşitli şekillerde operasyona açık destek veriyor.

İran, Büyük Şeytan olarak gösterdiği ABD ile 2013 Haziranında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana açık bir işbirliği yürütüyor. ABD, İslam dünyasına karşı İran’ı kullanmak istiyor. İran ise Ortadoğu’da içine düştüğü sıkışıklığı ABD ve Batılı diğer ülkelerle işbirliği yaparak aşma sevdasında..

İran yönetimi, kendi halkına en azılı düşman olarak gösterdiği İsrail ile de alttan alta gizli bir ilişki içinde. İran, İsrail ile zahiren düşmanlık gizlice dostluk ilişkileri yürüyor. Hem Tahran hem de Tel Aviv, Beşşar Esad’ın arkasında duruyor.

Ortadoğu'da hırçınlaşan ve çok şımaran İran ve İsrail'e ders verme zamanı yaklaşıyor.. Büyük bir dünya savaşının barut kokusu şimdiden hissedilmeye başlandı. Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri, Körfez’in ve Yemen’in hakimiyetini İran'a asla bırakamaz. Türkiye, Suriye ve Irak'ın hakimiyetini asla İran'a bırakamaz. Büyük bir savaş adım adım yaklaşıyor.

Bu savaşta bazı ülkelerin ve bazı grupların gayrimeşru gizli ittifakları da muhtemelen deşifre edilecektir. ABD, İngiltere, kısaca Batı, gelişen İslam dünyasının önünü kesmek için İran'ı desteklediler. Bunlara, Rusya ve Çin'de dahil oldu. Çünkü hedef, dünyadaki İslami uyanışı ve Müslümanların siyasi gelişimini durdurmaktı.

Her yönden çok güçlü olan körfez ülkeleri ve Türkiye’nin artık bölgeyi dizayn etmek için kolları sıvadıkları ve ortak hareket ettikleri gözüküyor. O nedenle “Körfez, Yemen’i bırakmaz, Türkiye de Irak ve Suriye'yi bırakmaz, bırakamaz” diyoruz.. İşte tam da bu aşamada PKK’nın nasıl hareket edeceğine dikkat etmek gerekiyor! Bakalım PKK seçimini kimden yana yapacak? Kapitalist ve emperyalist sömürgeci güçlerin işbirlikçisi mi olacak, Ortadoğu’daki Türk-Kürt-Arap ittifakının samimi bir unsuru mu? Bunu anlamak için fazla zaman kalmadı!

Aslında Türkiye, son on yıldır İran'la samimi ilişkiler kurup, İran'ı İslam dünyasına kazandırmak için çok büyük çaba sarf etti.. Körfez ülkelerini hatta Dünyayı karşısına alarak İran'a ambargo tehditleri ve nükleer sıkıştırmalarda hep Tahran'ın yanında yer aldı.. Ama İran, Suriye, Irak ve PKK konularında Türkiye'ye sürekli ihanet etti, takiyye yaptı.. Gerçi İran devlet yönetiminde, aklı başında ve Türkiye’nin politikalarına samimi destek veren çok yönetici var.. Ama İran, temelde radikal Acemliği, Fars milliyetçiliğini ve siyasi hırslarını ne yazık ki aşamadı..
Tahran yönetimi ülke içinde sosyal patlamalara da hazır olmalı. Bu güne kadar sahte düşmanlar göstererek psikolojik olarak engellediği toplum kesimlerini daha fazla baskılaması zor görünüyor. Ayrıca İran, ekonomik olarak da çok zor durumda. İran mali olarak iflasa doğru kayarken Türkiye ve Körfez ülkelerinde hazineler dolu. 2 trilyon Doların üzerinde Körfez ve Türkiye hazinelerinde bloke olmuş kaynakla İran’ın maddi olarak da başa çıkması kolay değil. Sadece Suudi Arabistan’ın 800 milyar dolar kullanıma hazır kaynağı var. Eğer İran hırçınlığını ve şımarıklığını sürdürecek olursa 1.7 milyarlık İslam dünyasından da tamamen dışlanacak ve iyice izole olacak. Böyle bir durumda Tahran’ın ABD, Avrupa ve İsrail ile gizli-açık işbirliği ne işe yarayacak merak ediyoruz.
Çünkü sadece İran’ın değil, İsrail’in de her geçen gün suyu ısınıyor. Şu an çeşitli cephelerde savaşlar devam ediyor. Ama kısa zamanda daha da yayılacak muhtemel savaşların etkileri Çin, Rusya, ABD, Avrupa ve hatta Hindistan’da bile yankı bulup herkesin rahatını kaçıracak. Dünyanın böyle büyük bir çatışmaya doğru hızla ilerlediğini, içerde ve dışarda herkesin hesap kitabını ona göre yapmasını özellikle belirtmek isteriz.
İran’ın geleceği bakımından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlere yapacağı Tahran ziyareti son derece önemli. Dananın kuyruğu orada kopabilir veya İran’la Ortadoğu açısından yeni bir sayfa daha açılabilir.
Görünen o ki, yıkıcı, büyük savaşları takiben yeni bir düzen kurulacak. Bu savaştan sonra Batı’nın saltanatı sona erecek, İslam dünyası da asırlık esaretin ardından parantezi kapatıp, yeniden ayağa kalkacak.
Görelim Mevla neyler. Neylerse güzel eyler..
 

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 23411 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vekil Adayları Neye Göre Belirleniyor?
3/25/2015
Vefa'nın Semtinden Çıkanlar İçin...
3/16/2015
Fitneye Dikkat!
3/10/2015
Öcalan Silah Bırak Çağrısı Yaptı, Şimdi Ne Olacak?
2/28/2015
28 Şubat'ın 28 günahı!
2/28/2015
Ülkücüler MHP Yönetimine İnanıyorlar mı?
2/26/2015
Ankara Neden Şah Dedi?
2/23/2015
Ölüm Simsarlığı ve Titreme Zamanı
2/19/2015
Müslümanların Tahammülü Sonsuza Dek Sürer mi?
2/13/2015
Muhalefetin Hedefi kazanmak Değil, Kaybettirmek!
2/10/2015
Batı Güvenlik İçin Fişliyor Türkiye Diktatörlük İçin!
1/30/2015
Batının Soykırım Tarihi
1/24/2015
AB'nin Kalbi Belçika'nın Kongo'daki Soykırım Tarihi
1/24/2015
Öfke Patlaması Yaklaşıyor!
1/23/2015
İçimizdeki Fransızlara Batıdan Ders
1/15/2015
Charlie Değilim Kusura Bakmayın!
1/12/2015
Fransa ve Avrupa Niçin Şokta?
1/7/2015
Türkiye İçin Riskler ve Fırsatlar Yılı
1/7/2015
Charles'la Ramazan'ın Hikayesi ve Yılbaşı Kutlaması
12/31/2014
Rusya-Türkiye İttifakı ve Yeni Senaryolar
12/23/2014
Batıya Güvenme Ülkene Güven
12/16/2014
İşgalcinin Dili Zorunlu Osmanlıca Sakıncalı
12/12/2014
Haşim Kılıç Baraj İçin Ne Yapar?
12/4/2014
Hristiyanlar Birleşiyor Müslümanlar Ne Yapıyor?
12/3/2014
Haçlı Terörüne Kim Dur Diyecek?
11/17/2014
İsrail'in İçerideki Sözcüleri
11/12/2014
Atamızın Çiftliğini Nasıl Yağmaladılar?
11/10/2014
Kanlı Hançer
11/3/2014
Kürt Baası İktidar Olursa
10/22/2014
Berkin'i idol yapanlar Yasin, Hasan, Hüseyin için neredesiniz?
10/21/2014
Kürtleri Batı'ya ve İsrail'e Maşa Yapamazsınız!
10/10/2014
Bölgede 100 Milyon Rehinemiz Daha Var!
9/23/2014
Söz Dinleyen Türkiye'den Sözü Dinlenen Türkiye'ye!
9/1/2014
IŞİD Katilse ABD ve İsrail Nedir?
8/26/2014
Bedduamız Tuttu Demek İçin!
8/20/2014
Erdoğan Neden Müslüman Başkentleri Selamlıyor?
8/11/2014
3. Dünya Savaşı Batıyı Perişan Edebilir!
8/5/2014
İçimizdeki ve Dışımızdaki İsrail
7/31/2014
Kader Adalet Eder
7/24/2014
Batı Orada Müslümanlar Nerede?
7/18/2014
Erdoğan son Cumhurbaşkanı ilk Başkan
7/2/2014
Ekmeleddin Bey Kimin İhsanı?
6/19/2014
Dikkat! Yeni Bir Uludere Arıyorlar!
6/10/2014
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 6 Nisan 2015 Pazartesi 20:40

Savaşın en ahlaksızcası havuzda Yalancışafaklar F.Gülen mason uyduruk belgesi tutmayınca Atatürk'ü İnönü zehirledi deyip sözde belge yayınlıyor.Yaranma dönemleri.İlkesizlik... "Müslümanlık nerde bizden geçmiş insanlık bile. "EĞRİDALLARIN DOĞRU GÖLGESİ OLMAZ.Umut Oran zehirlemiş olmasın:-) İhaleci havuzdan dürüstlük ve din dersleri.Baydılar.

Yorumu oyla      54      50  
Misafir 4 Nisan 2015 Cumartesi 15:26

Eski metotlarla,cinayetlerle yeni ülke.ARINÇ: DAHA KRAL ÇIPLAK demdim.Hukukçulara koruma geri alınır.RIZA korumalarla korunur.İşte Ortadoğu ve balkanların çok yeni TIRCILIĞA mahkum böyyük ülkesi.İçerdekiler çık-arıl-ınca eski bayat FİLMLER de tazeleniyor.Daha KRAL ÇIPLAK DeMEDİM.Belgelenirseniz kutularla böyle AB yolundan eski yollara döndürülür kir havuzuyla İFTİRALARA başlatılırsınız.Paralel tutmadı ALEVİ SÜNNİ verelim kaybolan oylar geri gelsin.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 30 Mart 2015 Pazartesi 17:38

Biraz Kuran'a bakın sayın yazar.Özü ayrı sözü ayrılarla olsaydı lafla olsaydı asırlardır sürünür müydü İslam dünyası? Allah niyetlere bakar ne söze ne de amele.Hem malı götürsünler hem de İslam:-) Nerede 3 kuruşa 5 köfte.Kimi kandırıyoruz.Adam benim akçeli işlerle işim yok diyor.GERİ KALANINDAN KAÇININ YOK AKÇELİ İŞİ? GERMEYİ HAVUZLA İFTİRAYI iyi bilenler ve İSLAM:-) Sabah okudum dışarı çıkınca okudum demedim:-) Siz anlatın demokratikleşmeyi:-)

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 30 Mart 2015 Pazartesi 17:27

Biz de bu savaşın çıkması için çok gayret etmedik mi? İslam dünyasını Şii, Sünni deyip çatıştırıyorlar.Biz de yangına körük olduk TIR olduk.Yazık çok yazık.AKP'deyim ama AKÇELİ işlerim yok diyen bir kadim bakan ve sizler İslamdan bahsediyorsunuz. Allah cc ayette: "İmaN ettik deyince bırakılacağınızı mı ZannettiniZ." der Birileri malla mülkle iktidarla imtahan oldu ve kaybetti.Şiimdi ülkeyi gerip masumlara iftira atyorlar sabah ve şafaklarda akşamlarda.Kaybettiniz yazık ettiniz.Yolun sonu belli.

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 29 Mart 2015 Pazar 13:22

Şii Sünni savaşında piyonuz.Katar katar turnalara katıldık hemen.2.evimiz ESad'ı destekler biz de muhaliflerini dış politika tam sıfıraltı.Şimdi Sisiyle işleri düzeltme derdindeyiz,rüzgârın önünde kuru yaprak misali gidiyoruz.En iyi bildikleri algı ve havuzla halkı nennileme.2.ev de gelme demiş.Oyun kuruyoruz ya:-) De get gelme denen Mısırla ilişkilerini düzeltmek isteyen dindaş komşularıyla ticareti sıfırlama noktasına getirmiş değersiz yalnızlık yaşayan ülke.Havuz bölündü Selvi de kripto :-)

Yorumu oyla      55      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
Tayyip Erdoğan
sınav stresi
Eczacıbaşı
İstanbul Başakşehir
Jose Mourinho
Chloe Loughnan
burçin terzioğlu
Elif Erbakan