E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

Söz Dinleyen Türkiye'den Sözü Dinlenen Türkiye'ye!
1 Eylül 2014 Pazartesi

Son günlerde Almanya’nın, İngiltere’nin ve ABD’nin Türkiye’yi yıllardır dinlediklerine dair haberler ardı ardına yayına sokuldu. En başta bir şeyi hatırlatalım. Ak Parti iktidarları öncesinde bu dinlemeler yapılmıyor muydu? Yapılıyordu. Peki bu dinlemeler neden böyle boy boy haberler yapılarak deşifre edilmiyordu? Herkes bunu bir düşünsün.
7-8 sene öncesine kadar Türkiye zaten ABD vesayeti altında yönetilen bir ülkeydi. Türkiye’deki her şey ABD-NATO güdümlü gizli Üst Yapı’nın kontrolü altındaydı. ABD ve NATO için gizli-saklı bir şeyimiz yoktu. ABD’nin dinlemeleriyle alakalı haberlere dikkat edilecek olunursa 2006 itibariyle Türkiye’yi dinleme konusunda öncekilere nazaran daha yoğun ve daha özel bir hassasiyetin başladığı fark edilecektir. Çünkü 2006’dan itibaren Türkiye ABD’den bağımsız bir yol çizmeye başlamıştır. Bunu yıllardır anlatıyoruz.
Öncelikle şunun altını kalın çizgiyle çizelim. Tüm ülkelerin dış istihbarat servisleri hedef veya düşman ülkeleri dinlemek ve o ülkelerin gizli niyetlerini, stratejilerini öğrenmek için çalışırlar. Bu servislerin zaten en önemli misyonu budur. “Büyük skandal. Şu ülke bunu dinlemiş” türü haberleri çok fazla büyütmemek gerekir. Bu durum, “Her devletin bildiği bir sırdır.” Hiç kimse unutmasın ki Türkiye’de başka ülkeleri dinliyor. Genelkurmay’dan MİT’e, 2 sene önce devredilen Gölbaşı’ndaki GES’in nasıl işlevinin olduğunu bilmeyen var mı? Şimdi Türkiye çıkıp “Biz de sizi dinliyoruz he he he” mi demeli? Böyle bir şey olur mu?

Almanya’da yayınlanmakta olan Der Spiegel Dergisinin önce “Almanya Türkiye’yi dinledi” haberleri, sonra da “Sadece Almanya değil İngiltere ve ABD de Türkiye’yi dinledi” türünden haberler yapması ne anlama geliyor? Esas buna yoğunlaşmak gerekir.
Herkes bilir ki, Der Spiegel, bir Yahudi kuruluşudur ve yayın ilkeleri arasındaki maddelerden biri “İsrail Devleti’nin çıkarlarını gözetmek”tir. Bu haberlerin zamanlamasına dikkat ediniz! 7 Temmuz’dan itibaren İsrail’in Gazze’ye saldırıları sırasında İsrail tahmin etmediği bir hezimete uğradı. Netanyahu’nun çok övündüğü hava savunma sistemi Demir Kubbe Türk hackerler tarafından delindi. Filistin füzeleri o kubbeyi delerek İsrail tarafındaki hedefleri vurdu. Hamas, tünel kazarak İsrail’in istihbarat merkezlerinden birine girdi ve içerdeki askerleri armut gibi avladı. İsrail’in istihbaratçı generallerinden biri Hamas tarafından kaçırıldı. Türkiye’de çok çok önemli bir hedefe suikast için gelen 5 MOSSAD casusu, ava giderken avlandı. MİT operasyonu ile yakalanıp infaz edildiler.
Cesetler de MOSSAD’a teslim edildi. İsrail, kara birliklerini Gazze topraklarından çekmek ve ateşkes ilan etmek zorunda kaldı. İsrail gazeteleri “Yenildik” manşetleri ile çıktı. Hamas muazzam bir moral elde etti. Hamas’ın başarısı, doğuda da batıda da İsrail’e “One minute” diyen Türkiye’nin başarısı olarak kabul ediliyordu.

Diğer yandan Haçlı ve Yahudi koalisyonunun Türkiye’de sahneledikleri Gezi ve 17 Aralık senaryoları çöpe gitmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimi için Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkardıkları Ekmeleddin İhsanoğlu hikayesi de tutmamıştı.
Batı ve Batı’nın Ortadoğu’daki uşağı İsrail inanılmaz bir moral bozukluğu, bunalım ve yalnızlık yaşamaya başladı. Mavi Marmara saldırısı nedeniyle tarihinde ilk kez bir ülkeden üstelik Türkiye’den özür dilemek zorunda kalmış olan İsrail’in karizması ard arda çiziliyordu. Önümüzdeki dönemde İsrail’i daha korkunç günler bekliyor.
Dolayısıyla bu dinleme haberlerinin ardındaki esas niyet, Türkiye’nin itibariyle oynama, Tayyip Erdoğan ve Ak Parti iktidarlarını başarısız ve aciz gösterme, özellikle de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın başarılı bir istihbaratçı olmadığı algısını oluşturma gayretinden ibarettir.
ABD, İngiltere ve Almanya yıllardır dinlemiş de Türkiye’nin hangi projesini engelleyebilmiş, hangi projeyi durdurabilmiştir? Şimdi bu soruya cevap versinler anlayalım. Dinlediler de Türkiye’nin İsrail politikalarını değiştirebildiler mi? Dinlediler de Türkiye’nin Ortadoğu ve İslam dünyasına dönük projelerine mani olabildiler mi?

Bu dinlemelerden anlamamız gereken bir şey daha var. Ve belki de anlamamız gereken en önemli şey budur. Daha önce Batının güdümünde olan ve Batıyı rahatsız etmeyen, AB’nin ABD’nin kapı önünde beklettiği, itip-kaktığı Türkiye, şimdilerde Avrupa’yı da ABD’yi de endişelendiriyor, korkutuyor. Ankara’nın daha neler yapabileceğini herkes merak etmeye başladı. Hadiseye esas bu noktadan bakmakta yarar var.

ABD’nin, Ankara ve İstanbul’daki üslerinden dinleme yaptığı yazıldı. ABD’nin bu şehirlerde zaten üsleri yok. Olmayan üslerden dinleme yapılmaz. Ayrıca dinleme için büyük bir üs de gerekmiyor. Katolik dünyasının lideri Papa Francis “3. Dünya savaşındayız, ama parça parça diyor.” Sizce kime karşı savaştalar? Bunun cevabını 2001 saldırıları ertesinde ABD Başkanı Bush vermişti. Bush, Afganistan ve Irak’a savaş ilan ederken “Bunun bir Haçlı savaşı” olduğunu da eklemişti. İşte o savaş devam ediyor. Bu dinleme olayları da bir “skandal” veya “sürpriz” değil, o savaşın yansımalarıdır.

Ayrıca bu dinlemelerin şimdi ortaya çıktığını söylemek de en hafif ifadeyle “körlüktür.” Siz paralel yapının dinlemelerinin Pensilvanya için yapıldığını mı zannediyordunuz? Cumhurbaşkanını, başbakanı, dışişleri bakanını, MİT müsteşarını, tüm kriptolu telefonları dinleyen paralel örgüt mensupları, zaten bu kayıtları MOSSAD’a ve CIA’ye ulaştırıyorlardı. Almanya Hans’ı, İngiltere John’ı, ABD de Gerorge’u kullanarak dinlemiyordu. Uzaktan, teknolojik dinlemeler dışındaki faaliyetlerde, Türkiye içindeki işbirlikçilerini maşa olarak kullanıyorlardı.

Doğan grubu ve onların ortakları paralel medyanın bu haberleri şişirerek yaptıkları algı faaliyetleri, herkes bilsin ki onların iltisaklı oldukları yerlerin tescili anlamına gelir ve onlarla ilgili algıyı güçlendirir.

Suudi Kral Abdullah, geçtiğimiz günlerde topladığı ABD ve AB elçilerine önemli uyarılarda bulundu. Arabistan Kralı Abdullah "Dünyanın IŞİD tehdidine karşı birleşmemesi halinde, Avrupa ve ABD tehlike altında olacak. Eğer ihmal edilirse, terörizmin bir ay sonra Avrupa’ya ve iki ay sonra ABD’ye sıçrayacağından eminim” diyordu.
Brüksel’de toplanan AB ülkeleri, adım adım Ukrayna’yı istilaya hazırlanan Rusya’ya bir hafta süre verdi. Suudi kral endişeli, ABD ve Avrupa endişeli, Rusya, Ukrayna’da batağa saplanmış vaziyette; o da endişeli.. Batı’yı ve onların piyonu İsrail’i kendi içinde de, dışında da hazin günler bekliyor.
Her türlü fitne-fesat çabalarına rağmen Türkiye ise huzurlu ve rahat. Politikaları ve yeni Dünya düzeni ile ilgili stratejileri tam gaz ilerliyor. Kim kimi ne kadar dinlerse dinlesin. Atı alan Üsküdar’ı geçti. Bu tür algı operasyonları ile Ankara’ya yön verme dönemleri çok gerilerde kaldı. Artık Türkiye benzer yollarla Batı’ya yön verebilme kabiliyetine kavuştu. Bunun örnekleri zaman zaman görülüyor. İlerleyen süreçte daha da hissedilir olacak..
Gelecek yıllarda Türkiye’nin daha da şahlanışını, Batının ise adım adım zevalini izleyeceğiz. Kimse meraklanmasın!
 

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 28245 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 21 Eylül 2014 Pazar 16:56

Yeni Türkiye Ethem Sancak gibi sonradan sakal bırakan Bence BMC deyip ihale üstüne ihale alan 4 yıl önce Hoca Efendi için asrın sahibi derken şimdi İhaleler gitmesin diye AKŞAM'dan çamur attıran ihale Müslümanlarının ülkesidir. Yeni Türkiye sokakta binbaşısını elçilerin dövdüğü Hayrettin Karaman gibilerin HOCA MİLLİ HOCA olduğu, rüşvete sesi çıkmaz ve KÖRMEZlerin Diyanet başkanı olduğu hırsızlığa KÖR gerçek!!!! alimlerin ülkesidir. Yeni Türkiye'de 12 yılda 13.168 İşçi iş kazasında ölürken ve öldüğüyle kalırken Rızaların yatta polislerin zemin katta olduğu sandıkta aklanılan mahkemeden korkulan ülkedir. Yeni Türkiye dini değerlerinden beklediği hakları az çok alan saf temiz vatandaşın alternatifsiz partiye çaldılar ama deyip oy verdiği , verilenlerin de Bilal için memleketi Perinçeklere peşkeş çektiği iktidarı paylaştığı ülkedir

Yorumu oyla      61      49  
Misafir 20 Eylül 2014 Cumartesi 14:33

49 rehine için AKP'li Tayyar CIA hamlesi diyor.Doğrudur.Hava binbaşısının sokak ortasında Kuveytli elçilerden dayak yediği ülke? Kimse takmıyor.Petrolünü terör örgütlerinden alan PKK'nın arama yaptığı paralel vali atadığı bir bölgesi Paralel-özerk Türkiye.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 19 Eylül 2014 Cuma 18:47

Alper Bey, Mahmut Efendi Marifet dergisiyle E.Ala'nın garip sözlerini,Karaman Hoca!!!nın hocalığını ve İraniliğe kayan din anlayışını ayrıca yeme içmeleri yerden yere vuruyor Eylül sayısında.Şimdi biat etmeyeip rüşvete bağış demediler ya bir kulp bulalım Meridyenler cemaati diyelim onlara da:-) Böyle haramla nereye? Herkes eyvallah etmez .Etmeyen darbeci hain.Bİat et he helal de yürü...Yol yol değil...Duvar yakın.Allah akıl versin bunlara.

Yorumu oyla      57      50  
Misafir 19 Eylül 2014 Cuma 10:56

Devletleri küstürüp IŞİD'in petrolüne kalan 50 yıla fiili ve post 8 darbe 17 bin faili meçhul ve BANKA İÇ ETMELERİ SIĞDIRAN Darbecilerin dışarda banka boşaltanları yakalayan polislerin içerde olduğu yeni Türkiye.MİMARI BND dinlemeleri.AKP+BALYOZ EL ELE.CB oldu BANKA BATIRMAKLA ANANAS teşbih konularıyla işadamlarına konuşuyor:-)Böyle bir ülkeyiz vesselam...

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 18 Eylül 2014 Perşembe 23:54

Yenişafak önce Rızayı altın kaçırıyor diye yazdı.Kolunu,paçayı kaptıranları görünce DARBE de karar kıldılar.Havuz kenarında alınan karar gereği KUMPAS VE ZİLLİ İRADEYE DARBE OLDU...SİLİVRİYİ SAVCILARI BOŞALTMAK ZORUNDA KALDI.SÖZ DİNLEMEZSEN DİNLEDİKLERİNİ DİNLETİRLER...ANLAT ALPER BEY HAYIRSEVERE İRANLI veKİLLER BABEKLE BAĞLANTıLI SAHTEKAR DİYOR SEN HAYIRLARINI ANLAT.28 ŞUBAT MEDYASINI GEÇTİNİZ İLKESİZLİKTE...HER YOL MÜBAH...

Yorumu oyla      58      50  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
Kasımpaşa
Haber
Ak Parti
Ukrayna
Endonezya
Fatih Erbakan
Slaven Bilic
Sayıştay