E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

Erdoğan Neden Müslüman Başkentleri Selamlıyor?
11 Ağustos 2014 Pazartesi

Her seçim sonrası bir değerlendirme yapmak adettendir. Adet yerini bulsun diye yazılacak birçok şey bulunabilir. Ancak 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçiminin sonucu, çok daha önemli ve köklü değişimleri getirecek yeni bir sürecin kapısını açtı.

Kim kazandı kim kaybetti? Bu konu önemli. Ama, eğer merak ediyorlarsa, kendilerini teselli etmek değil de gerçeği görmek arzu ediyorlarsa bu muhasebeyi daha çok seçimi kaybedenlerin yapmasının daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Lakin çöken çatının altında kalanların, daha hezimetin oraya çıktığı ilk saatlerde kameralar karşısına çıkıp, mağlubiyetin faturasını sandığa gitmeyen seçmene çıkarmaları gösteriyor ki, muhalefet, gerçeği görmek değil seçmenin gözünü boyamaya devam etmek istiyor.

Muhalefetimizin bu sığ ve çapsız durumu ne yazık ki milletimizin de ufkunu daraltıyor. Düşünebiliyor musunuz ana muhalefet CHP, sahil şeridine bir çizgi gibi gerilemiş vaziyette. İkinci muhalefet MHP, İç Anadolu’nun bir kısmına kadar sıkışmış. Üçüncü muhalefet HDP ise, Türkiye’nin 7 bölgesinden biri olan Güneydoğu’ya çekilmiş bir görüntüde.

Peki Ak Parti ve Tayyip Erdoğan nasıl görülüyor dışardan? Gayrimüslim ülkelerin yönetimleri genel olarak Ak Parti ve Erdoğan’ın, her yeni seçimde artan başarısından ve Türkiye’nin her yerinden oy alıyor olmasından memnun değiller. Erdoğan’ın Türkiye dışında diğer Müslüman ülkeleri ciddi şekilde etkiliyor olmasından ise hiç memnun değiller. Onun dünyadaki egemen statükolara kafa tutmasını zaten kabullenemiyorlar.

Peki halkları Müslüman olan ülkeler nasıl bakıyorlar Ak Parti ve Erdoğan’a? Bazı istisnalar hariç tutulursa İslam dünyasındaki genel bakışı göstermesi bakımından tek bir örnek bile açıklayıcı olabilir.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Mısırlı alim Yusuf el-Karadavi, 10 Ağustos seçiminden hemen önce önemli kurumsal bir açıklama yapıp Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Karadavi açıklamasında, "İsrail'in Gazze'ye saldırısı noktasında, Suriye devrimi sürecinde ve Mısır'daki askeri darbeye karşı mazlum halkın yanında duran Erdoğan'ın bu duruşu, birçok Arap liderlerini zor durumda bıraktı” dedi.
“Türkiye'nin uzun bir süre İslam alemine liderlik yaptığını ve İslam dünyasını düşmana karşı koruduğunu” hatırlatan Karadavi, “Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi İslam aleminin liderliğine doğru yeniden yol aldığını” belirtti.

“Erdoğan'ın Arap ve İslam ülkelerinin yanı sıra dünya genelinde önemli bir lider haline geldiğini” aktaran Karadavi, "Kendi şahsım adına ve Dünya Müslüman Alimler Birliği kurumu adına Cumhurbaşkanlığı makamına en münasip kişinin Erdoğan olduğunu vurguluyorum” diye konuştu.

Muhalif siyasetçilerimiz bunu görmeseler veya gördükleri halde küçümseseler bile Müslüman halklar, Türkiye’nin nerden gelip nereye gittiğini Türkiye halkından daha net görüyor ve takdir ediyorlar. Hatta takdirin ötesinde gıptayla bakıyor, maddi-manevi destekliyor ve bunun devamı için dua ediyorlar. Üstelik bu her İslami mezhep ve her etnik grup için geçerli. Halklar bazında, çoğunluğu Şii olan İran ve Yemen bile böyle.

Türkiye hızla İslam dünyasının manevi liderliğine doğru ilerliyor. Bu durum Türkiye’nin arzusundan çok Müslüman halkların ısrarlı bir talebidir. Müslümanlar gayrimüslim devletler karşısında yaşanan ezikliği Müslümanların dağınıklığına bağlıyorlar. Çıkış yolu olarak da Türkiye’nin eskiden olduğu gibi 1.7 milyar Müslümana öncülük etmesini öngörüyorlar. Bu bir sır değil artık. Veya dünyanın bildiği ama bizim iliştirilmiş muhalefetin kulak ardı etiği bir sır.

Bu gerçekliği bizim toplum ve bizim muhalefetimiz, hatta hatta iktidar partisinin bile bir kanadı görmese dahi, realite böyle.. O nedenle Yeni Ankara, Osmanlı’yı dağıtan işgalci devletlerin kendi elleriyle masa başında çizdikleri sınırları esas görüp, bu sınırları kutsal ve değişmez kabul ederek büyük devlet olamaz. Türkiye’de yaşayanların öncelikle başkalarının zihinlerimizde çizdiği dar sınırlardan kurtulması gerekir. Şunu unutmayalım Gazze bizim iç meselemizdir. Halep, Musul, Kahire, Saraybosna, Karabağ bizim iç meselemizdir. Diyarbakır’dan Konya’dan Trabzon’dan, Edirne’den farklı değildir.
12. cumhurbaşkanının görev döneminde bunun nasıl bir realite olduğunu daha açık ve net olarak görüp anlayacağız. Yusuf El Kardavi’nin altını çizdiği noktaların basit bir temenniden ibaret olmadığını idrak edeceğiz. İslam ülkeleri arasındaki dayanışmanın çeşitli biçimlerde kurumsal hale gelmesinin faydalarını hissedeceğiz.

Kısacası çok önemli ve çok hareketli ancak yer yer bazı engellemelerin de öne çıkacağı fakat neticesi güzel bir döneme girdik. Hayırlı olsun.
 

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 17288 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 16 Ağustos 2014 Cumartesi 13:46

Alper Bey DİYARBAKIR LİCE'de ilK defa Türk askerini şehit eden M.KORKMAZ'IN HEYKELİ DİKİLDİ...düşmemek için bindikleri PARALEL BİSİKLETİNDEN İNSİN BAZILARI DA GERÇEK AYRI paralel DEVLETİ GÖRSÜN....ADAMLAR MAHSUN KORKMAZ'IN HEYKELİNİ DİKİYOR...SONRA DA BİR ARADA YAŞAYALIM MASALI...RTE GÜL'LE ESKİLERLE PARALEL MASALLARIYLA İKBALİYLE UĞRAŞSIN....MAHKEME KORKUSUYLA VEKİLLERİNE İZLEMEDEYİM DİYOR...NE DEMOKRAT SEVGİ DOLU BİR İNSAN...

Yorumu oyla      59      51  
Misafir 14 Ağustos 2014 Perşembe 20:46

Fehmi Koru, Güle yapılanlar karşısında böyle giderse safımı değişirim dedi.Uyan derin uykudan...Yakında uykulardan çok uyananlar olacak.Kimsin sen diyecekler eskiler yenilere yeniler eskilere Kimsin sen...Oynat kaderciğim...

Yorumu oyla      55      50  
Misafir 14 Ağustos 2014 Perşembe 17:20

Alper Bey: S.Soylu.N.Kurtulmuş, Y.Bulut bunlardan bakan olmayacak var mı? Belki olmasalar da işler güçler yolunda. Dün dündür bugün Gül'e dış kapının dış mandalını gösterme günüdür.Neme lazım kutularda ne vardı der mer:-) Dürüstlük ahlak mahlak gemilerde talim var...Burası Türkiye başkentlere selam Türk Telekoma hesap sormaya devam....Kıvrak çalımlarla hedefe...Birileri de parlatmakla görevli kader adalet eder.ROlleri biz isteriz o da giydirir.Israr çok olunca kutu görme yetisi azalınca ...

Yorumu oyla      55      49  
Misafir 14 Ağustos 2014 Perşembe 11:43

Gül'e hayır Harunken Karun olmaya karar verenlere trene kurtulmak için atlayanlara evet.İşte bu zat başkentlere selam gönderiyor.Aman da amaaaan...Bir empati yapın sayın TAN Gül'ü anlamaya çalışın...Satan herkesi satar ...Partiyi kuran Gül Arınç,cemaatler yol arkadaşları eskiler fark etmez.Önce menfaat ve zırh lazım.Bölünecekler.

Yorumu oyla      57      49  
Misafir 13 Ağustos 2014 Çarşamba 23:57

Şu soru da sorulmalı neden polisleri sürüp Rızaya hayırsever diyor? Partiyi kuran şimdi bir yabancı olan Gül'e operasyon neden? Babacan'ı neden istemiyor da hızlı U dönüşü yapan eski muhalif en hızlı AKP destanları ozanı bestecisi Bulut'u parlatıyor? Böyle sorulara ne gerek.Başkentlere m.cingizlere selam varken değil mi sayın yazarım.

Yorumu oyla      55      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
dolar
passolig
Southampton
Ankara
GİB
Hidayet Türkoğlu
chp
telefon
iletişim