E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Alper Tan

Berkin'i idol yapanlar Yasin, Hasan, Hüseyin için neredesiniz?
21 Ekim 2014 Salı

Ülkenin altını üstüne getiren Gezi kalkışması sırasında sokaklar ateşe verilmiş resmi ve özel iş yerlerine saldırılar olmuş bir iç savaş denemesi yapılmıştı. Bu ülke insanına karşı ancak düşmanın yapabileceği zararlar verilmişti. Bu provokasyonlar sırasında hayatını kaybedenler oldu. Ölenlerden biri 15 yaşındaki Berkin Elvan’dı. Onun ekmek almaya gittiği sırada öldürüldüğü iddia edilmişti. Ancak daha sonra çıkan görüntüler Berkin’i sapanla, taş atarken ve örgütlü eylemlerde gösteriyordu.
Berkin’i sokağa süren ve kullananlar, onun ölümü üzerinden de operasyon yapmak istediler. Berkin’i bir nevi bayraklaştırdılar. Gençlik için idol haline getirmeye çalıştılar. Hala da onun adını kullanıyorlar.
 
Ethem Sarısülük. O da yine Gezi provokayonları sırasında öldürülmüştü. Masum ve insancıl eylemlere katıldığı sırada öldürüldüğü iddia edildi. Ancak onunla ilgili çıkan görüntüler de farklı bir gerçeği gösteriyordu. Ethem, sokaktan geçerken veya piknikte iken değil, sokak eylemlerinde başrollerde yakıp yıkarken görünüyordu. Hatta Ankara’da bayrak yakan bir grup içinde Ethem de görüntülenmişti.
 
Ethem öldüğünde onun da ölü bedeni üzerinden istismar devam ettirildi. Onun ölümü de belli bir gençlik için idol haline getirilmeye çalışıldı. Hala da Ethem’in adı istismar ediliyor.
 
Gelelim günümüze... HDP yönetiminin çağrısı ve yönlendirmesi ile Kurban Bayramında sokaklar cehenneme çevrildi. IŞİD, Kobani’deki Kürtlere saldırırken HDP’nin fişeklediği gruplar da Türkiye’deki Müslüman Kürtlere ve Kürtlerin yaşadığı şehirlere saldırdılar. 35 civarında insanımız bu sokak terörü sırasında alçakça katledildi.
 
Kurban Bayramı’nın 4. günü 16 yaşındaki Yasin Börü, 18 yaşındaki Yusuf Er, 19 yaşındaki Hüseyin Dakak ve 26 yaşındaki Hasan Gökgöz Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki bir dernek tarafından fakirlere dağıtılmak üzere hazırlanan kurban eti paketlerini alarak kurban kesememiş fakirlere dağıtmaya başladılar.
Bu dört gençten üçü, IŞİD’ın Kobani saldırıları bahanesiyle sokağa çıkanların saldırısına uğradı. Gençler silahlı ve bıçaklı saldırı nedeniyle bir binanın 3. katına sığındılar. Sığındıkları evin sahibinin de desteği ile gençlerin önce silahla taranarak vuruldukları, ayrıca üçüncü kattan yere atıldıkları anlatılıyor.
İnsanlıktan çıkmış güruh bununla da yetinmeyip cesetlere de işkence ediyorlar, Yasin Börü’nün üzerinden arabayla geçip cesedi tanınmaz hale getiriyorlar. Hüseyin Dakak’ın ise taşlarla başı ezilerek tanınmaz hale getiriliyor. Hüseyin’in sadece sırtında yaklaşık 50 bıçak izi olduğu söyleniyor. Ayrıca onun da cesedinin üzerine benzin dökülüp yakıldığı, araba ile üzerinden geçilerek cesedin ezildiği belirtiliyor. Görgü tanıkları, çocuklara işkence yapılırken balkondan seyreden kadınların zılgıt çekerek, 'Yakın bunları' dediğini anlatıyorlar. Vahşetin derecesini tahayyül edebiliyor musunuz?
Cesetleri teşhis etmek bile iki günü alıyor. Gençlerin vücutları tanınmaz hale getirildiği için kıyafetlerinden ancak teşhis edilebiliyorlar.
Alçakça ketledilen şehit Hasan Gökgöz, geride 2 yaşında bir çocuk ve hamile bir eş bıraktı. Bir ay sonra doğacak olan bebek her şeyden habersiz ve babasız büyüyecek.
Şimdi soruyoruz. Sokak eylemlerinde rol aldığı sırada öldürülen Berkin Elvan’ı, ekmek almaya gidiyordu diyerek, Ethem Sarısülük’ü de o olaylarda öldürüldüğü için kahramanlaştıranlar; şimdi nerdesiniz? Neden hiç sesiniz çıkmıyor. Daha da beteri, neden bu son vahşeti demokratik bir hak arayışı gibi savunuyorsunuz? Berkin’i ve Ethem’i defalarca manşetlerden düşürmediniz. Yasin için Hasan için Hüseyin için neden harekete geçmiyorsunuz? Vahşice öldürülenler mütedeyyin oldukları için mi manşetlerinize veya siyasi gündeminize uymuyor. Yasin’in, Hasan’ın Hüseyin’in ellerinde sapan yoktu. Molotof yoktu. Bomba yoktu tabanca yoktu. Onlar bayrak yakmıyorlardı. Bu çocukların elinde fakirlere verilmek üzere dağıtılmakta olan kurban etleri vardı. 
Bu masumların hesabını HDP nasıl verecek! Bu vahşeti yapan insanlıktan çıkmış güruh gönül rahatlığı ile yaşayabilecek mi? O vahşete zılgıt çalarak destek veren kadınlar insanlıktan haberdar mı? Böyle bir kadın nasıl anne olabilir? Bu kişiler bu hale nasıl gelebiliyorlar?
Kobani için IŞİD’e karşı böyle bir mücadele verilebilir mi? Buna kim inanabilir?
Yazıklar olsun.. Yazıklar olsun.. Yazıklar olsun..
 

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 15726 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 22 Ekim 2014 Çarşamba 16:13

Alper BEY olaylar şunu gösteriyor.ABD ve Apo tak emrediyor biz ŞAK yapıyoruz...Polisler BÜYÜK Kürdistan projesinin KURBANLARI....3 ÜLKEDE,Suriye IRAK ve Türkiye'de her HAMLE BÜYÜK KÜRDİSTANA DOĞRU bize de KUZU KUZU sınır açmak düştü.Adamlar çok zeki...

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 22 Ekim 2014 Çarşamba 08:51

bu makalenin, diğer makalelere yazılan TROL yorumlarından farkını bulana ON PAKET MAKARNA, yanında da İKİ KANGAL ELİF SUCUK bedava hepsi.

Yorumu oyla      58      49  
Misafir 22 Ekim 2014 Çarşamba 00:26

Yazar partisinden ayrıştırmayı öğrenmiş...Bu üslup topluma ne verdi bu zamana kadar da bundan sonra ne verecek..Bırak BERKİN'i ALPER TAN!!! YAZSANA ZARRAB'I...38 ÖLÜMLÜ SÜREÇ MASALINI ..KOBANİ DİYE DİYE NASIL ABD KUKLASI olduğumuzu...NEDEN DARBE YASALARINI ÇIKARMAK VE TOPLUMDA KİMLERİ YOK ETMEK İSTEDİKLERİNİ. NELERDEN KORKULDUĞUNU...HERKES KÖR ALEM SERSEM ÖYLE Mİ.saat.17.25 UNUTULMAYACAK..İSLAM BUNLARLA MI TEMSİL EDİLECEK!!!!Çok para yok baba 1 trilyon var OHHHH NE ALA HELAL KAZANÇ.

Yorumu oyla      62      49  
Misafir 21 Ekim 2014 Salı 21:34

Fitne fesat mevzular birleştirici konular yok...Berkin de Yasin de demiyorum insan olan insana ötesinde tüm canlılara üzülür. Bu nasıl yazı bu yazının topluma ne faydası ne gibi birlik dirlik mesajı var....bu nasıl yazı gerçekten YA HAYIR SÖYLE YA....İLLA BİR TARAF OLACAKSAN İNSANDAN YANA OL...MEVLANALARIN ÜLKESİNDEKİ BAKIŞ:-)PARTİYE ANGAJE ZİHİNLERDEN BU KADAR EKMEK ÇIKAR...HERKESİ KUŞATAN BİR BAKIŞ SN.TAN RAHMANİ OL...PARTİLER MENFAATİNİ DÜŞÜNÜR YAZARSA TOPLUMU İNSANLIĞI.

Yorumu oyla      56      50  
hulya 21 Ekim 2014 Salı 16:22

Geziciler Yasin'e niye sahip çıkmıyor diyorsunuz.Gezicinin savaşı para gücü ile yasalar çıkartanlar ile.Yasin ise mutlu mesut yaşarken kurban kesip dağıtırken,memnun olduğu yönetimin çözüm süreci zarar görmesin diye uyguladığı hatalar sonucu patlak veren bir olayın kurbanı olmuştur.Olay üzücüdür,vahimdir,acıdır.

Yorumu oyla      55      49  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
şampiyonlar Ligi
yangın
Recep Tayyip Erdoğan
PETROL
ygs soru ve cevapları
Abdullah Ercan
Kırgızistan
İlker İnanoğlu
survivor