E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

YÖK 2015 Sağlık Lisans Tamamlama Başvurusu Başladı! 

Sağlık Önlisans (2 yıllık) mezunlarının Lisans (4 yıllık) tamamlama Programlarına başvuru işlemleri başladı. Mezun öğrenciler Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)’ün belirlediği tarihler arasında E-devlet üzerinden başvuru yapabilecekler. İşte tüm detaylar.

4.08.2015 - 07:12
YÖK 2015 Sağlık Lisans Tamamlama Başvurusu Başladı!

Sağlık Lisans Tamamlama başvurusu nasıl yapılır? Lisans Tamamlama kayıt tarihleri ne zaman? Sağlık Önlisans (2 yıllık ) mezunlarını kapsayan programlara başvuru işlemleri 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler e-devlet sistemi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecekler. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kapsamında Sağlık Lisans Tamamlama başvurularıhttps://yoksis.yok.gov.tr/BTS adresinden yapılacak. İşte Sağlık Lisans Tamamlama başvuru işlemleri ve detaylı bilgiler.

Sağlık Lisans Tamamlama başvurusu yapmak için tıklayınız.

2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına başvurular e-Devlet şifresiyle 3 - 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden alınacaktır.

YÖK'ten yapılan duyuru

Bilindiği üzere 19/11/2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6569 Sayılı Kanun'un Geçici Madde 69 uyarınca sağlık alanındaki önlisans mezunları için lisans tamamlama programı açılması hükmü getirilmiştir. Bu hükme göre Yükseköğretim Kurulu tarafından, açılacak lisans tamamlama programlarına başvuru yapılabilecek sağlık önlisans alanları belirlenmiş olup müracaatlar alınmaya başlanmıştır. Ancak, söz konusu önlisans programlarından mezun olanların sayısı, üniversitelerin kapasiteleri ve eğitim-öğretimin niteliğinden taviz verilmemesi gibi temel ilkeler göz önünde tutulduğunda bütün başvuruların bir defada karşılanamayacağı, dolayısıyla takip eden yıllarda da bu lisans tamamlama programlarının devam edeceği ortadadır. Bu noktadan hareketle, Kurulumuza intikal eden bu yıl belirlenen alanların dışında başka önlisans alanlarının da lisans tamamlamaya ilave edilmesine yönelik taleplerin üzerinde ciddiyetle durulacağını ve Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının da görüşü alınarak bir sonraki yılda yapılacak çalışmalarda değerlendirmeye alınacağını kamuoyuna bildiririz.

Başvuruların ardından tercihler ise 24-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında aynı internet adresinden alınacaktır. Tercih işlemleri sırasında ön lisans alanlarına göre hangi alanlarda lisans tamamlama programları açılacağı, programların yer alacağı üniversiteler ile kontenjanları ve yerleştirmeye ilişkin esaslar yayımlanacaktır. Yerleştirme işlemleri 3 Eylül 2015 tarihine kadar yapılacak ve sonuçlar https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden duyurulacak olup adaylara ayrıca posta yolu ile gönderilmeyecektir.

Lisans tamamlama programlarına yerleşen adayların kayıt işlemleri 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır. İlan edilen kayıt tarihlerinde kaydını yaptırmayan adaylar yerleştirme işleminden doğan haklarından vazgeçmiş sayılacaklar ve kayıtları yapılmayacaktır.

Söz konusu kanun uyarınca 19.11.2014 tarihine kadar aşağıda belirtilen ön lisans programlarından mezun olanların sayısı, üniversitelerin kapasiteleri ve eğitim-öğretimin niteliğinden taviz verilmemesi gibi temel ilkeler dikkate alındığında bütün başvuruların karşılanamayacağı hususu göz önünde bulundurularak, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yerleştirilemeyen adaylar için takip eden yıllarda lisans tamamlama programları açılmaya devam edilecektir.

LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMLARINA BAŞVURU YAPABİLECEK ÖN LİSANS PROGRAMLARI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR;

Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikleri, Adli Tıp, Adli Tıp Teknikerliği, Ağız Diş Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım, Ameliyathane Hizmetleri, Ameliyathane Teknikerliği, Anestezi, Anestezi Teknikerliği, Cerrahi Teknikerliği, Çevre, Çevre Sağlığı, Diş Protez, Diş Protez Teknikerliği, Diş Protez Teknolojisi, Diş Teknik Sekreterliği, Diyaliz, Ebelik, Eczane Hizmetleri, Eczane Teknikerliği, Elektronörofizyoloji, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Evde Hasta Bakımı, Fizik Tedavi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi, Hastane Yönetimi ve Organizasyon, Hemşirelik, Hidroterapi, İlk ve Acil Yardım, İş ve Uğraşı Terapisi, Laborant ve Veteriner Sağlık, Nükleer Tıp Teknikleri, Odyometri, Optisyenlik, Ortopedik Protez ve Ortez, Otopsi Yardımcılığı, Paramedik, Patoloji Laboratuvar, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Perfüzyon, Perfüzyon Teknikleri, Podoloji, Protez ve Ortez, Radyoloji, Radyoterapi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sağlık Yönetimi, Sağlık Memurluğu, Sağlık Teknikerliği, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Veteriner Sağlık Teknikerliği, Yaşlı Bakımı, Yaşlı Bakım Hizmetleri, Yaşlı Hizmetleri Bakımı.

Lisans tamamlama nedir?

Lisans tamamlama ile dikey geçiş çok karıştırılmaktadır. Bu yüzden öncelikle Lisans Tamamalamanın ne olduğunu öğrenmemiz gerekiyor. Herhangi bir üniversitenin 4 yıllık lisans bölümünde okurken, bir şekilde 2.sınıfta sonra kaydını sildirerek ön lisans diploması alan öğrencilerin, bir süre sonra eğitimlerini tamamlamak adına başvurarak aynı bölümden veya imkan sağlanan başka bölümden 3.sınıftan devam etmelerine denir. Dikey Geçiş ise, herhangi bir üniversitenin 2 yıllık önlisans bölümünden mezun olan öğrencilerin eğitimlerine devam etmek için başvurdukları bir yöntemdir. Lisans tamamlama ile dikey geçiş bu şekilde birbirlerinden farklıdır.

Sağlık Lisans Tamamlama başvuruları hakkındaki en güncel bilgiler haberimizde. Sağlık Önlisans (2 yıllık) mezunlarının Lisans (4 yıllık) tamamlama Programlarına başvuru işlemleri başladı. Peki Lisans tamamlama başvurusu nasıl yapılır? Mezun öğrenciler Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)'ün belirlediği tarihler arasında E-devlet üzerinden başvuru yapabilecekler. İşte tüm detaylar.

yenişafak

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1.5 Litreden Fazla Su Tüketmek Zararlı!
Ezber bozan araştırma... Yapılan araştırmaya göre fazla su tüketmek insan ...
Uzmanlardan Kalp Hastalarına Yaz Rehberi
Uzmanlar kalp hastaları için beslenme programını açıkladı. Kalp hastaların ...
Canan Karatay İşte Böyle İsyan Etti!
Hakkında çıkan asılsız iddialara Prof. Dr. Canan Karatay'dan zehir zemberek ...
 
Beyin felcinde genetik bağlantı var mı?
Kanadalı bilim insanlarının beyin felci olan çocuklar ile onların ebeveynleri ...
Çinliler sonunda bunu da yaptı!
Çinli bilim adamları yine yaptı yapacağını.Artık sivisinek yetiştiriciliğine ...
Beş tür prostat kanseri tespit edildi!
Bilim insanları her biri farklı genetik imzaya sahip beş farklı tür prostat kanseri tespit etti.
 
Serinleyim Derken Canınızdan Olmayın!
Yazın gelmesiyle birlikte boğulma vakalarıda artmakta. Yüzme bilmeyenlerin ...
'Sağlıkta Dönüşüm' Çapa ve Cerrahpaşa'yı Yıktı!
Çapa’daki İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ...
Güneş çarpmasına dikkat, ölümcül olabilir!
Prof. Dr. Mustafa Yenigün, güneş çarpmasıyla normalde 36,5-37 derece olan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
TCMB
İran
Chelsea
saldırı
madenci
Milwaukee Bucks
harç
deprem