E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yılın Basın Fotoğrafları Ödülleri 

Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinin (TFMD) düzenlediği "TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2017 Ödülleri" törenle sahiplerini buldu.

1.11.2017 - 17:20
Yılın Basın Fotoğrafları Ödülleri

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde (BYEGM) yapılan törene Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, CHP Milletvekili Didem Engin, Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Spor Toto Teşlikat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca ile çok sayıda foto muhabiri ve gazeteci katıldı.
     
FOTOĞRAFLAR EN GÜZEL CEVAPTIR

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2017 Ödülleri" töreninde yaptığı konuşmada, fotoğrafın gücünün ve popülaritesinin hiç değişmediğini, fotoğrafın zihinlerdeki sindirim süresinin çok daha uzun, etkisinin çok daha kalıcı, ifade gücünün ise çarpıcı olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, özetle şunları söyledi:

"Ülkemizin tam anlamıyla bir bağımsızlık mücadelesi içinde olduğunun en somut hali olan 15 Temmuz hain darbe girişimi gerçeği,  henüz çok taze ve hiçbir zaman da unutulmayacak. FETÖ'cü hainlerin harekete geçtiği o gece sizler de elinize fotoğraf makinelerinizi alarak her yerdeydiniz. Ben de milletvekili ve bakan arkadaşlarımla beraber o gece Meclisteydim. Sizler de oradaydınız. Canınız pahasına darbeye hem tanıklık ettiniz hem de tarihi karelere not ettiniz. Hemşehrim, komşum ve arkadaşım foto muhabiri Mustafa Canbaz'ı o gece kaybettik. Foto muhabirleri çektiği karelerle darbeyi kimin yaptığını, milletin canına kimin kastettiğini, kimlerin televizyonlardan darbe girişimine seyirci kaldığını tarihe kaydetti. Cumhurbaşkanımız aleyhinde hadsiz, hukuksuz bir şekilde hakaretler sıralayanlara sizlerin 15 Temmuz gecesi çektiği fotoğraflar en güzel cevaptır. Bu milletin gönlünde kim var kim yok hepsi o fotoğraflarda vardır. Kayıt altına aldığınız hakikat içeren görüntülerle insanımız ve demokrasimiz adına verdiğiniz mücadelede bizleri yalnız bırakmayacağınıza inancımız tamdır. Zor bir mesleği icra eden foto muhabirlerine sergiledikleri gayret nedeniyle millet adına şükranlarımı sunuyorum.”

YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN ÇABA GÖSTERİYORSUNUZ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise foto muhabirlerinin objektifleri ile tarih yazarken zor şartlarda görev yaptıklarını belirterek, “Bizler bir çok alanda birlikteyiz. Foto muhabiri kardeşlerimizi biz meclisteki çalışmalar esnasında, hem de spor müsabakaları esnasında görüyoruz. Duruşları, pozisyonları bir kare fotoğraf için yeri geldiği zaman bir sporcudan çok daha çevik oluyorlar. Yağmur çamur demeden o kareleri yakalayabilmek için çaba gösteriyorlar. Türk basına hizmet veriyorlar” diye konuştu.

FOTO MUHABİRLERİ HAYATLARINI ORTAYA KOYDU

TFMD Başkanı Rıza Özel ise bu yıl oldukça zor bir seçim süreci yaşandığını, jüri üyelerinin 8 kategoride, 29 fotoğraf ve 7 seriyi ödüle layık gördüğünü söyledi.  
   
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde Türkiye'de foto muhabirlerinin hayatlarını hiçe sayarak, tarihe tanıklıklarını ortaya koyduklarını vurgulayan Özel, bugün bu tanıklıklarının Suriye’de Irak’ta pek çok zorlu coğrafyada devam ettiğini belirtti. Özel, ödül alan karelerin her yıl AVM’lerden, gazeteci cemiyetlerine, metrolardan üniversitelere onlarca noktada sergilendiğini yalnızca bu yıl 12 ayrı üniversiteye basılı eserlerle, dergilerle bir çok sosyal projeye olan destekleriyle kamu yararına ifadesini hak etmeye çalıştıklarını dile getirdi. Rıza Özel, “Bugün Türk basını maalesef özellikle istihdam düzeyinde her geçtiğimiz gün geriye gidiyor. Devlet destek veriyor mu evet veriyor. Küçücük kentlerde bile 10-15 yerel gazete var, peki kaç gazeteci var buralarda. Pek çoğunun amacı yalnızca Basın İlan Kurumu’ndan para almak. Yerel de böyle genel de durum ne? Tirajları en yüksek gazetelerin bürolarına bakın Başkentteki bırakın bir foto muhabirini, bir muhabirleri yok. Dünyanın hiçbir ülkesinde başkentinde muhabiri, foto muhabiri, haber merkezi olmayan gazete yoktur. Türkiye’de maalesef bürosunda muhabir olan ulusal gazete sayısı iki değil, bir elin parmaklarını geçmez” sözleriyle gazetecilerin iş kaygılarını aktardı.

YILIN BASIN FOTOĞRAFLARI 2017 ÖDÜL SAHİPLERİ

Yarışmada, Anadolu Ajansından (AA) 10 foto muhabiri çeşitli dallarda ödül aldı.

AA foto muhabirlerinden Emin Mengüarslan Haber Fotoğrafı dalında ikinci olurken, Spor Toto Spor Fotoğrafı dalında Ali Atmaca ikinciliği, Salih Zeki Fazlıoğlu da üçüncülüğü elde etti.

Yılın Portre Fotoğrafı ödülünü Kerem Kocalar alırken, Halil Sağırkaya aynı dalda ikinci oldu. Metin Aktaş da Porte Fotoğrafı mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yılın Günlük Yaşam Fotoğrafı ödülü Cem Genco'ya, Yılın Çevre ve Doğa Fotoğrafı ödülü Mahmut Serdar Alakuş'a verildi.

Ali İhsan Öztürk, Çevre ve Doğa Fotoğrafı dalında üçüncülük ödülünü alırken, Arif Hüdaverdi Yaman da Yılın Siyaset Fotoğrafı ödülüne layık görüldü.

- Yılın basın fotoğrafı ödülü

Sekiz kategoride 29 fotoğraf ve 7 serinin ödüle layık görüldüğü gecede, Yılın Basın Fotoğrafı ve Yılın Haber Fotoğrafı birinciliğine 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan vatandaşların Genelkurmay Başkanlığı Karargahı etrafındaki mücadelesini anlatan fotoğrafıyla Depo Photos'tan Osmancan Gürdoğan layık görüldü.

Yılın Haber Fotoğrafı dalında üçüncülük EPA'dan Sedat Suna'nın olurken, Yılın Haber Fotoğrafı mansiyon ödülünü AP'den Emrah Gürel aldı.

- Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı

Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı birinciliğini Sabah gazetesinden Oğuz Yörük, Spor Toto Spor Fotoğrafı mansiyon ödüllerini ise Hürriyet gazetesinden Adem Kabayel ile AMK gazetesinden Fatih Erdoğdu kazandı.

Yılın Foto Röportajı kategorisinde birinciliğe Sabah gazetesinden Kutup Dalgakıran, ikinciliğe AFP'den Bülent Kılıç, üçüncülüğe ise Agence Le Journal'den Emin Özmen layık görüldü.

Yılın Haber Serisi kategorisinde birinciliği Agence Le Journal'den Emin Özmen, ikinciliği Hürriyet gazetesinden Mert Gökhan Koç, üçüncülüğü Milliyet gazetesinden Dağhan Kozanoğlu aldı.

Portre Fotoğrafı alanında üçüncülüğü Milliyet gazetesinden Oğuz Yeter, bu dalda mansiyon ödülünü ise Hürriyet gazetesinden Haşim Kılıç kazandı.

Günlük Yaşam Fotoğrafı ikinciliğine Doğan Haber Ajansından (DHA) Can Erok layık görülürken, bu dalda üçüncülüğe Agence Le Jurnal'den Emin Özmen, mansiyon ödülüne ise İhlas Haber Ajansından (İHA) Göktürk Fırat layık görüldü.

Çevre ve Doğa Fotoğrafı ikinciliğini serbest çalışan Burak Doğansoysal, aynı dalda mansiyon ödülünü ise EPA'dan Sedat Suna kazandı.

Siyaset Fotoğrafı dalında Milliyet'ten Yavuz Özden ikinci, Reuters'tan Hüseyin Aldemir üçüncü olurken, bu dalda mansiyon ödülünü DHA'dan Muhammed Kaçar aldı.

TFMD Onur Ödülü'ne ise Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrei Karlov'a düzenlenen suikastı fotoğraflayan AP'den Burhan Özbilici layık görüldü.

Rafet Hüner Özel Ödülü'nü İHA'dan Sadık Cangel, Mustafa Pekcan Özel Ödülü'nü Cumhuriyet gazetesinden Necati Savaş, Sebahattin Yılmaz - Cem Emir Özel Ödülü'nü ise İHA'dan İsmail Coşkun kazandı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bizi eşek yerine koymasın!'
Sabah yazarı Hıncal Uluç, RTÜK'ün yeni bir reklam yönetmeliğine ihtiyacı olduğunu vurguladı.
Doğan Haber Ajansı'nda atama
Doğan Haber Ajansı'nda bir taraftan 'küçülme' , diğer taraftan da yeniden yapılanma sürüyor.
Serdar Kuzuloğlu gözaltına mı alındı?
Sosyal medya uzmanı Serdar Kuzuloğlu twitter hesabından “FETÖ soruşturması ...
 
Salih Tuna Fatih Portakal'ı topa tuttu
Sabah yazarı Salih Tuna, isim vermeden Fox Tv Ana Haber spikeri Fatih ...
Diriliş Ertuğrul nerede çekiliyor?
Diriliş Ertuğrul dizisi 4. sezona başladı. Dizi kullandığı kostümler ve ...
Cumhuriyet Davası'nda 'kritik karar'
Cumhuriyet davası savcısı, gazeteci Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu, ...
 
Nevşin Mengü BirGün'deki ilk yazısını yazdı: Ayrılık romantik değil!
CNN Türk'te üstlendiği ana haber spikerliği görevinden geçen eylül ayında ...
Kanal A yayın hayatına son verdi
1996'dan beri yayın yapan Kanal A televizyonunun kapatıldığı açıklandı. ...
Akit yazarı'dan Hakan'a ağır itham!
Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Ahmet Hakan'ın Osman Kavala ile ilgili ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
barcelona
Christoph Daum
Brezilya
BBP
Ankara
A Milli Takım
Çaykur Rizespor
çin
bugün