E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yiğit Tokat: Adres Değişikliği 

Yazar Yiğit Miraç Tokat, Barış Harekatı sırasında ABD'nin tutumunu ve gerçeği çarpıtmaya çalışan bazı asılsız iddiaları kaleme aldı.

11.11.2019 - 16:30
Yiğit Tokat: Adres Değişikliği

Resmi olarak 9 Ekim 2019 tarihinde başlayan “Barış Pınarı Harekatı”, 17 Ekim gününde Türkiye-ABD  arasında imza edilen 13 maddelik mutabakat ile geçici süre için askıya alındı. Anlaşma uyarınca terörist YPG/PKK’nın güvenli bölgeden 120 saat içerisinde çekilmesi kararı ortaya çıktı.  Akabinde bu örgüt, karara istemeyerek de olsa uyacağını açıkladı.

Aynı günün akşamı bazı yayın organları talihsiz bir açıklama yaparak bu anlaşmayı ateşkes sağlandı diyerek servis etti. Herhalde bu ifadenin uluslararası ilişkilerde, iki devlet arasında yapılan silah bırakma eylemi olduğu manasına geldiğini bilmiyorlardı!

Çünkü ateşkes teriminin kullanılması YPG/PKK örgütünün meşru bir güç olarak tanımlanması anlamına gelir. Dışişleri Bakanımız da zannediyorum bu hatayı fark etmiş olacak ki ateşkesin iki meşru taraf arasında yapılan bir eylem olduğunu, canlı yayında vurgulama ihtiyacı hissetti. Bu anlaşmanın sadece operasyonun askıya alınması süreci olduğunu da ayrıca ifade etti.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında yaptığımız operasyon için, yabancı basında ve Trump’ın attığı birkaç tweet’deKürt halkına zulmediliyor, Kürtlerle savaşılıyor gibi ifadeler kullanılmıştır. Bu tür söylemler ile ülkemizi ve ordumuzu hedef göstermeleri boşuna değildir; bunun altında çok kurnazca dizayn edilmiş ve gelecek yılları etkileyebilecek bir çalışma olduğu kanaatindeyim.

Neden mi?

TSK yaptığı bu haklı harekatta, ABD tarafından Kürt topluluğuna-halkına-karşı bir operasyon yapıyor algısının yaratılması, devletimizin uluslararası arenada ve Birleşmiş Millet nezdinde suçlu konuma düşürülmesini sağlamak amaçlı olabilir. Yedi düvel bize karşı iken yaptırımların işletilmesine mükemmel bir zemin hazırlanmış olur!

Çünkü BM’nin Mart 1950’de kabul ettiği Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılmasına Dair Sözleşme’si bu anlamda batı tarafından referans olarak gösterilebilir. Zaten devletimiz bu tuzağı biliyor ki, bu operasyonu her fırsatta terörist YPG/PKK oluşumuna karşı yürüttüğünü açıkça ifade ediyor ve gösteriyor.

Sn. Cumhurbaşkanımızın yapılan bu gizli planların ve şeytani hesapların farkında olmaması mümkün değildir. Haliyle kırılgan ve zayıf bir ekonomik durumda bulunan Türkiye’nin, bu harekat sebebiyle ABD’den gelebilecek daha sert yaptırımlara karşı koyamayacağını en iyi bilen kişilerden birisi de kendisidir. Hepimiz doların bir tweet ile 7,40’a geldiğini biliyoruz. Buradaki olası ve daha sert yaptırımlar ise ülkemizde daha ciddi sıkıntıları doğurabileceğini, toplumda çok ciddi çatışmalara yol açabileceğini Sn. Erdoğan tabii ki de düşünmektedir. Dolayısıyla, devletimizin şu aşamada bu anlaşmayı kabul ederek başarılı bir iş yaptığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Esasen amacımız, bu terör örgütlerinin sınırımızdan temizlenmesi, en az zayiatla harekatın nihayete erdirilmesi ve sınırlarımızın güvence altına alınması olduğuna göre, anlaşma ile istediğimizi şimdilik aldığımızı söyleyebilirim.

Gelecek günler adına…

YPG/PKK’nın bu süre zarfı içerisinde Türkiye’nin güvenli bölge diye nitelendirdiği alandan çekiliyor oluşu, görüntü itibarıyla olumlu olarak düşünülse de, bu örgüt üyelerinin-60 bin olduğu tahmin edilmektedir-ve silahlarının yine Türkiye’nin güney sınırlarında olacağı gerçeğini değiştirmeyecektir. Kalıcı çözüm üretilmez ise ileriki günler ve haftalarda yine bir tehdit unsuru oluşturmaya devam edecektir.

Teröristler bu alandan tamamen çekilmiş olsalar bile, aslında yapılan şeyin tam manada geri çekilme olmadığı, terörist unsurların adres değişikliği yaptığı veya yapacağı gerçeğidir. Sadece belirli bir süre için sınırımızdan terör ötelenmiş olacaktır. Ne yazık ki, mühimmat, ağır silah ve militanlar yine varlığını koruyacaktır.

Bu örgütün güney sınırlarımızdan tamamen uzaklaştırılması ve Suriye’nin de toprak bütünlüğünün sağlanması hususunda, hâlihazırda görevde olan Suriye rejimi ile görüşülmesi ihtimalini göz ardı etmeyelim. Bu sayede, Suriye rejimi ile YPG arasında muhtemel bir yakınlaşmayı engellemiş olabiliriz.

Unutmamak gerekir ki, uluslararası ilişkilerde ebedi dostluk olmayacağı gibi, ebedi düşmanlık da olmaz. Sadece çıkarlar konuşur. 

 

YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Şerif Şimşek 13 Kasım 2019 Çarşamba 09:03

Türkiye''nin stratejik konumundan dolayı herzaman bu tarz tehditlere maruz kalmıştır. Barış Harekatının kazananı bu süreçte Türkiye olmuştur.Türkiye bir defa daha bölgede oynanan kirli oyunları bozup, planları deşifre etmiştir. Yazarın belirtmiş olduğu hususlar halkın bilinçlenmesi adına önem arz etmektedir.

Yorumu oyla      15      10  
BenSero 12 Kasım 2019 Salı 21:36

Çıkarlarımız için gerekli adımların atılması gerektiğine ben de inanıyorum, burada söz konusu olan vatan ve namluların hedefinde her zaman Ülkemiz var. Uygun bir anlaşma maddesiyle ABD nin YPGPKK ya verdiği desteği çekmesini sağlamalıyız. Bu konuya değinmeniz çok önemliydi, elinize sağlık, çok güzel yazmışsınız ?? umarım gerekli yerlere ulaşır

Yorumu oyla      14      10  
Dixit 12 Kasım 2019 Salı 20:37

Yiğit bey yazılarınızı severek takip ediyoruz. Daha fazla yazı paylaşmanızı diliyorum

Yorumu oyla      14      10  
Misafir 12 Kasım 2019 Salı 14:46

ABD kendi elindeki kozları asla bırakmak istemeyecektir. Kaleminize sağlık. Umarım bölge tamamen temizlenir ve ülkemiz rahat bir nefes alır. İsabetli yorumlarınız için teşekkürler..

Yorumu oyla      14      10  
Misafir 12 Kasım 2019 Salı 12:17

Yine güzel ve güncel bir noktaya değinmişsiniz Yiğit bey elinize sağlık, belirttiğiniz gibi yapılan anlaşmalara uymayan sözde müttefik Amerika tam karşımızda durmakta bu oyunların görülmesi ve ona karşı hamleler alınması elzemdir, sadece Amerika değil aslında müttefik gözüken, bizim terör örgütü olarak saydığımız grupları kendilerince aklamaya çalışan diğer ülkelerin de hamleleri dikkate alınmalı iyice analiz edilmeli ve üç dört adım ötesi görülerek hareket edilmelidir.

Yorumu oyla      14      10  
Misafir 12 Kasım 2019 Salı 11:25

Ne çektik be arkadaş bu ABD'den yeter ya! İnşallah iyi olur ülkemiz için. BM'nin ileri ki zamanlarda yaptırıma kapı aralaması ihtimaline değinmeniz ilginç ve farklı olmuş. Güzel bir yazı.

Yorumu oyla      14      10  
Karakalem 12 Kasım 2019 Salı 10:40

Analiz güzel. ABD'' nin bize karşı gizliden yürüttüğü hasmâne tutum net donelerle açıklanmış. Kaleminize sağlık.

Yorumu oyla      15      10  
Mustafa Karabey 11 Kasım 2019 Pazartesi 18:54

Yazım hataları ve düşük cümle dolu bir yazı kaleme almışsınız Yiğit bey. Bir sonraki yazınızı paylaşmadan önce bir kere okumanızı tavsiye ederim.

Yorumu oyla      14      11  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri'nden 'Bolivya' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye, yönetimlerin demokratik ...
Türk - Rus ortak devriyesi tamamlandı
Fırat'ın doğusundaki Derbesiye bölgesinde Türk ve Rus askerince icra edilen ...
Naim Süleymanoğlu'nun madalyası için suç duyurusu
Naim Süleymanoğlu'nun kızları, verdikleri suç duyurusu dilekçesinde, 1991'de ...
 
AYİM eski üyesine 10 yıl hapis cezası!
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, eski Askeri Yüksek İdare Mahkemesi üyesi Şerif ...
Okul bahçesinde yangın paniği
Kocaeli İzmit'te okul bahçesindeki ek bina inşaatında çalışan işçilerin ...
Harekat bölgesine son 24 saatte 19 taciz/saldırı gerçekleştirildi
Milli Savunma Bakanlığından, PKK/YPG'li teröristlerce Barış Pınarı Harekatı ...
 
Yunanistan, Türkiye'nin sınır dışı ettiği IŞİD'liyi almadı
Türkiye'nin Suriye'de sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı'nda yakaladığı ...
Ispanak fiyatları düşüşe geçti
İstanbul ve Tekirdağ’da görülen ıspanak zehirlenmelerinin ardından ıspanağa ...
İBB, proje iptalinin gerekçesini açıkladı
İBB, Erdoğan'ın da eleştirilerde bulunduğu Silahtarağa İleri Biyolojik ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ihracat
Çankaya
İstihdam
Ayşe Ersöz
pkk
ismail kartal
Çanakkale Savaşı
Rıza Çalımbay
suç