E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yemek şirketinden açıklama geldi 

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeği sonrası rahatsızlanan 500 asker, kusma ve bulantı şikayetiyle hastanelere kaldırıldı. Manisa Valisi Hakan Güvençer durumu kritik askerler olduğunu söyledi.

18.06.2017 - 21:13
Yemek şirketinden açıklama geldi

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan 500 asker, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.

300 askerin Manisa'daki hastanelerde, 200 askerin de komutanlık bünyesindeki revirde müşahede altına alındı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesi tanısıyla 731 askerin hastanelere sevk edildiğini, hayati tehlikelerinin bulunmadığını, olayla ilgili gözaltı sayısının ise 21'e yükseldiğini belirtti.

Masina Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise 731 askerin etkilendiği olayla ilgili soruşturma kapsamında 21 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, Albay Arif Seyhun Kışlası'nda akşam yemeği sonrası bir grup askerin baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle hastanelere müracaatı sonrası gıda zehirlenmesi tanısı konulduğunu, çeşitli hastanelerde ilk belirlemelere göre 731 askere tıbbi müdahalenin yapıldığını bildirdi.  Gıda zehirlenmesi konusunda 24 Mayıs'ta yaşanan olayın dün tekrar etmesi nedeniyle ikinci soruşturmanın açıldığını kaydeden Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Tedavi sonucu, şu an itibariyle hayati tehlike riski olan askerimiz yoktur. Cumhuriyet Başsavcılığımızca meydana gelen mükerrer olay üzerine ikinci bir soruşturma başlatılmış, mağduriyete uğrayan askerlerimizden kan ve idrar örnekleri, akşam yemeğinde servis edilen tavuk ve gıdalardan, kullanılan su ve diğer bütün malzemelerden numune alınmış, bilirkişi incelemesine gönderilmiştir. Yürütülen soruşturma kapsamında Manisa Emniyet Müdürlüğümüzde özel bir büro oluşturulmuştur. Çalışmalar titiz bir şekilde devam etmektedir. İlk etapta kışlaya yemek veren yüklenici firmanın denetim, gözetim ve kontrol sorumlusu olarak tesbit edilen 19 kişi şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmış, bu sayı an itibariyle 21'e ulaşmıştır." 

Konuyla ilgili detaylı bir çalışma yapıldığını, her türlü emarenin araştırıldığını bildiren Şimşek, kamuoyunun provokasyona meydan verecek yaklaşımlardan uzak durması gerektiğini de bildirdi.

Manisa’da akşam yemeğinin ardından 731 askerin zehirlenme belirtileriyle tedaviye alınması sonrasında, Rota Yemekçilik A.Ş. adına yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, şirketin günde yaklaşık 130 bin kişiye yemek verdiğine işaret edilerek şöyle denildi:

"Öncelikle bu durumu yaşayan tüm askerlere ve ailelerine geçmiş olsun diliyoruz. Babalar Günü’nde böyle hadisenin yaşanmış olması bizi derinden üzmüştür. Rota Yemekçilik 2005 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteriyor. Şirketin yaklaşık 2 bin 500 çalışanı bulunuyor. Birçok kuruma sunulan tüm yemekler, sağlık koşullarına uygun, büyük bir titizlikle hazırlanıyor. Ortada henüz, herhangi bir tarafın sorumluluğunu ortaya koyan bilimsel bir rapor yok. Laboratuvar sonuçları gelmediği halde şirketin bu kadar baskıya ve ithama maruz kalması üzüntü verici.

Sayın Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın açıklamasını önemli görüyoruz. Sayın Bakan Işık, yemediği halde etkilenenlerin olduğunu açıkladı. Yine Sayın Bakan açıklamasında ’Sadece yemekten zehirlenenler vakası olarak değerlendirmiyoruz, tüm ihtimalleri hesaba katan bir çalışmayı yürütüyoruz’ diyor. Ortaya çıkacak laboratuvar sonuçları durumu tüm açıklığı ile ortaya koyacaktır. Ayrıca, geçen mayıs ayında Kredi Yurtlar Kurumu ve Kırkağaç Kışlası’nda da zehirlenme vakaları yaşanmıştır. Ki bu kurumlara şirketimiz yemek vermiyor."

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne gelerek rahatsızlanan askerleri ziyaret etti. 

Çıkışta kısa açıklama yapan Vali Güvençer "Askerlerimizin neden etkilendiğini tam olarak belli değil. Edindiğimiz bilgilere göre 500 askerimiz rahatsızlandığını öğrendik, şu an araştırıyoruz. Üzücü olan durum, bazı askerlerimizin durumu düne nazaran daha ciddi' dedi.

Güvençer, "Akşam yemeğinden sonra kusma ve bulantı şikayetiyle yaklaşık 300 Mehmetçik hastanelerde, 200 asker de komutanlık bünyesindeki revirde müşahede altına alındı.

Hastalığın sebebi ve teşhisi konusunda şu anda resmi açıklama yapabilecek durumda değiliz, laboratuvar sonuçlarını bekliyoruz." dedi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de Twitter sayfasından konu hakkında bilgiler paylaştı. Manisa'daki hastaneleri gezen ve hastanelerin hepsinde çok sayıda asker olduğunu belirten Biçer, tedavi gören askerlerin akşam yemeğinde tavuk yediklerini söylediğini belirtti. Biçer sayının 3 bini bulduğunu iddia etti. 

Yine Biçer'in Twitter sayfasından aktardığına göre Manisa'daki sağlık personeline görev başına dönme çağrısı yapıldı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda dün akşam yemeğinden sonra çok sayıda asker, kusma ve bulantı şikayetine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, kışlaya yemek sağlayan şirkete operasyon yaptı. Operasyonda aralarında yönetici ile yemek yapan aşçıların da bulunduğu 19 şirket çalışanı gözaltına alındı.
 
Gözaltına alınan şirket çalışanları sağlık kontrolü için Manisa Devlet Hastanesine getirildi. Kontrolleri yapılan şüphelilere hastane çıkışında etrafta bekleyen vatandaşlar tepki gösterdi.
 
Şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü. Bu arada, Manisa Devlet Hastanesi'ne getirilerek serum verilen 70 asker, doktor kontrolünün ardından taburcu edildi.




Posta

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 18 Haziran 2017 Pazar 23:12

kokmuş tavukları çamasır suyuyla yıkayıp askerlere yediriyorlar, sonra da hiçbirşey olmamış gibi ahkâm kesiyorlar. yandaş firmaları kayırmaktan da geri durmuyorlar, hakiler de savcılar da emir kulu olmuşlar. adalet ölmüş...

Yorumu oyla      19      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY uçağında skandal görüntüler
Türk Hava Yolları'nın (THY) Londra- İstanbul seferini yapan uçağında ...
Jandarma aracı kaza yaptı: 3 yaralı
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, jandarma aracı ile otomobilin çarpışması ...
Hazır yemek uygulamasına geçildi
Manisa'da 741 askerin zehirlenmesiyle ilgili TBMM'da açıklama yapan Milli ...
 
LYS soru ve cevapları yayınlandı
SYM, LYS soru ve cevaplarını erişime açtı. Binlerce üniversite adayı, ...
"Üzerimizde denenmedik silah kalmadı"
Suriye'de savaşan Türkmen komutan Hamo bölgedeki son durumla ilgili çarpıcı ...
Babalar Günü'nde babasını öldürdü
Diyarbakır'da, 19 yaşındaki S.T., tartışma yaşadığı 33 yaşındaki babası ...
 
Alçısını bile söktü ama...
Beş oturumda yapılan LYS maratonu tamamlandı. 832 bin 994 adayın başvurduğu, ...
Yürüyüşten kötü haber geldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’dan Adalet Yürüyüşü’ne ...
Bayrampaşa'da yangın
Bayrampaşa'da bir sanayi sitesindeki depoda yangın çıktı. Yangına çok ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
Sağlık
Serdar Ortaç
hollanda
Belçika
Mehmet Şimşek
işte benim stilim
mehmet özkan
Mesut Bakkal