E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yavaş, Ankara'da 'yeni dönemi' anlattı 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “yeni dönemi” anlattı. Yavaş, ihalelerdeki usulsüzlükleri tamamen ortadan kaldıracağını söyledi.

18.07.2019 - 09:50
Yavaş, Ankara da  yeni dönemi  anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün yeni stratejik plan hakkında Belediye Meclisi'ne bilgi verecek.

 

Yavaş, belediyenin halkla birlikte yönetilmesinin yolunu açacak düzenlemeler için çok yönlü hazırlıkları sürdürdüğünü söyledi.

 

İhalelerdeki usulsüzlüklerin tamamen ortadan kaldırılması amacıyla bütün ihalelerin tek merkezden yapılması yoluna gidileceğini belirtti.

 

Mansur Yavaş'ın dün ziyaretçileri arasında Çubuk'tan gelen 80 muhtar vardı. Başkanın muhtarlarla toplantısına, belediyenin ilgili birimlerinde çalışanlar da katılıyor ve onlar da her istekle ilgili notlar tutuyor. Başkanın dünkü ziyaretçileri arasında, sessizce bir kenarda oturan ve görüşebilmek için sıra bekleyen birisi daha vardı. O da, Beypazarı'nda işçi olarak çalışan ama ağabeyinden tek bir ricada bile bulunmayan, sadece “Hayırlı olsun” dileğinde bulunan Sebahattin Yavaş'tı.

 

‘Belediye tasarruf edecek'

 

Kendisinden önceki dönemde belediyede ihalelerin nasıl yapıldığı konusunda Mansur Yavaş hayli bilgiye sahip. O yüzden bu konuya özel önem veriyor. Su borusu ihalesi de iptal yolunda. Çünkü, boruyu üreten şirketle, ihaleyi alan şirket arasında bağ olduğu anlaşıldı. Şimdi, boruyu belediye alıp sadece yapım işini ihaleye çıkarmayı planlıyor. Sadece bu yolla bile belediyenin önemli bir tasarrufu olacak. Belediyenin yapacağı bazı hizmetler için 760 milyon lira borçlanma konusu da gündemde. Aralarında Etimesgut, Eskişehir yolu civarında yapılacak geçitlerle trafikte kısmi bir rahatlama yaratılmak isteniyor. Başkan Mansur Yavaş, Sözcü'ye şunları söyledi:

 

‘Yazılım çalışması sürüyor'

 

Bir yandan tasarruf yapmak istiyor, bir yandan da şeffaf olmak istiyoruz. 8 Nisan'dan bu yana neler yaptığımızı, nereye ne kadar harcama yaptığımızı da vatandaşa açıklamak için hazırlık yapıyoruz. Ankaralı, gelirlerimizi de, harcamalarımızı da görecek. Belediyeden ihale alanlar, bu işleri taşeronlara yaptırıyordu. Şimdi taşeronların ihalelere katılmasının yolunu açtık. Artık, ihalelerde adam kayırma dönemi bitmiştir.

 

İhalelerin elektronik ortamda yapılması için hazırlığımız, yazılım çalışması sürüyor. İhaleye katılacak kişiler birbirini görmeyecek. Örneğin bardak mı alınacak. Bunu ilan edeceğiz. Ne kadar bardak satan varsa bize başvuracak en uygun olanı alacağız.

 

‘Bizden hesap sorulsun'

 

Seçimlerden önce belediye çalışanlarına bizi farklı gösterme gayretleri oldu. Bizim adam ayırma gibi bir derdimiz yok. Çalışmak isteyen çalışacak. Türkiye bazı konularda normalleşmeli. Örneğin bilbordlarda fotoğrafımız olmayacak. Bizden hesap sorulması için bu göreve talip olduk. Halkla toplantılar yapacağız. Onlar bizi sorgulasın. Sorgulanacağını bilen başkan her şeye hazırlıklı olur, daha dikkatli davranır. Belediyenin önceliklerinin ne olması gerektiği konusunda yurttaşlarımızın görüşü de bizim için çok önemli. Şeffaflık, katılımcılık ve hesap verebilirlik her zaman ilkemiz olacak ve bunun dışına çıkılmayacak. Her projede halkın görüşü olacak.

 

İştirakler için açtığımız davayı kazandık, istinafı bekliyoruz!
Mansur Yavaş Başkent'in çevre düzeniyle ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı. Ankara'yı güzelleştireceklerini ancak masraftan kaçacaklarını belirten Yavaş şöyle konuştu:

 

Artık 15 gün dayanan çiçekleri dikmek, her tarafa çim ekmek yok. Bunlardan vazgeçip lavanta, gül başta olmak üzere uzun süre dayanan bitkilerle Başkent'i süsleyeceğiz. Bunun için ilgili odalarla da temas halinde olacağız. İlçelerde, köylerde bunların tohumlarını ektirip, fidelerini yetiştirip bunları dikeceğiz. Böylece vatandaşlarımız da kazanacak, biz de tasarruf edeceğiz.

 

‘Onay alamadık'

 

Belediye şirketlerinin yönetimini elimize almamız gerekiyor. Bunun için açtığımız davaları kazandık. Şimdi, İstinaf Mahkemesi'nden de olumlu sonuç çıkmasını bekliyoruz. Biz şirketlerin yönetimini devralmadan önce yaklaşık bin 200 kişinin işe alındığını biliyoruz.

 

Belediyenin bütçesinin denk çıkması için belediyenin eski para birimiyle 2.5 katrilyonluk malını satması gerekiyor. Kiraya verilmeyen ya da çok düşük kiraya verilen mallarımızla ilgili de araştırmalarımız sürüyor. Aradan uzun süre geçmesine rağmen genel sekreter ataması için bakanlıktan onay alamadık.

 

Kadınlar üretecek biz satın alacağız

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kadın girişimcilerle işbirliği yapacağını söyledi. Ayaş'ta salça üreten kadınlardan ürünü alacaklarını belirten Yavaş şu açıklamayı yaptı: “Ayaş'ta kadınlarımızın bir araya gelip salça ürettiğini öğrendim. Belediyemizin ilgili birimine sorup, salça ihtiyacımızı nasıl karşıladığımızı sordum. Şimdi, salçayı kadınlarımızdan almaya başladık. Öyle bir sisteme gideceğiz ki, halkımızın ürettiklerini alıp bunları belediye şirketlerimiz aracılığıyla ihraç bile edebiliriz. Stratejik Plan hazırlıkları kapsamında 250 kuruluşu çalışma içine sokacağız ve plan da katılımcı bir anlayışla gerçekleştirilecek. STK'lar, üniversiteler de tüm çalışmalarımızın içinde yer alacak. Ankaralı bugün ulaşıma daha fazla para ödüyorsa, su fiyatı yüksekse, metrolarımız bitmemişse bunun nedeni tek başına verilen kararlar yüzündendir. Bizim anlayışımız belediyeye halkla birlikte yönetmektir. Her konuda vatandaşlarımızın taleplerini soracağız. Kararlarımızda onların görüşleri etkili olacak.”

 

Ekmeği üreten zarar, dağıtan ise kâr ediyor

 

Halk Ekmek Fabrikamız zarar ediyor ama ekmeği dağıtan şirket kâr ediyor. Kendimiz dağıtırsak, ekmeği de daha ucuza veririz. Ayrıca bu noktaların durumunu da yeniden gözden geçiriyoruz ve yeni bir yapıya kavuşturacağız. Buralarda et, süt satılması için de hazırlık içindeyiz.

ETİKETLER:
Mansur Yavaş , Ankara
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şırnak'tan acı haber: 1 şehit
Şırnak'ta 11 Temmuz'da EYP'nin infilak etmesi sonucunda yaralanan asker kurtarılamadı.
Optimar'dan S-400 anketi
Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Optimar'ın S-400'lerle ilgili yaptığı anketten ...
BM’den Macaristan'a 'göçmen' tepkisi
BM göçmenlerin insan hakları konusundaki özel raportörü Felipe Gonzalez ...
 
İmamoğlu'ndan Kaftancıoğlu paylaşımı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ...
S-400 sevkiyatı devam ediyor
S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'ne ait malzemelerin ...
10 soruda YKS tercih süreci
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları dün açıklandı. Üniversiteye ...
 
Yangında dumandan etkilenen kedi, kalp masajıyla hayata döndürüldü
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, yangın çıkan evde dumandan etkilenen ...
Muğla'da hastaneyi yağmur suyu bastı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ...
BM'den Erbil'deki saldırıya kınama
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Irak Özel ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
döviz
Euro
Kobani
Tehdit
IŞİD
kardeş
Jan Wouters
Bursaspor