E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yasemen Latife Ayvaz'ın sergisi İstanbul'da 

Ünlü ressam Yasemen Latife Ayvaz'ın eserlerinin de sergilendiği ?Galeri Binyıl 8 Kasımda Hamamartshub’da dördüncü sergisini açıyor. Sergi 9 Aralık tarihine kadar gezilebilecek. www.galeribinyil.com.tr den de izlenebilir.

1.11.2018 - 10:57
Yasemen Latife Ayvaz ın sergisi İstanbul da


Küratör İlknur Şanal serginin temasını şu şekilde açıklıyor; Günümüzde kaybolmakta olan doğanın içinde organik yaşamı korumak için ne yapabiliriz? Dünyada var olan tüm organizmalarla beraber, hayat boyu alışageldiğinden farklı olarak, yeni bir yaşam şekline doğru evriliyoruz. Doğal yaşamdan uzaklaşırken, teknolojinin soğuk kavrayışı içinde birbirimizden uzaklaşıyoruz, dokunmayı unuturken sevgiden yoksunlaşıyoruz. Bu tümüyle çevremize, doğaya ve ilişkilerimize bakışımızı da etkilemekte. Yıllardır yapageldiğimiz denemelerin sonucunda, bedenimize ve çevremize çok daha duyarlıyız. Organik yaşam biçimi bizi doğal organik evlerde yaşamaya, organik beslenmeye, doğal sağlık merkezlerine yönelerek, doğallıktan esinlenerek daha çok ağaç ekerek gelecek nesillere de temiz havada, sağlıklı meditatif yaşam olanağı sağlamayı hedefliyoruz. Yakaladığımız arınma duygusu ile farklı alanlarda sanat eserleri üretmemizi sağlıyor. Doğal olana dönüşüm, yeni bilinci, teknoloji ile, daha çok araştırıyor ve sorguluyoruz.  Aile ve yakın çevremizden başlamak üzere, dijital çağın yardımı ile enerjimizi dalga dalga yaymaya çalışıyoruz, kenetleniyor, elele ve birlikte daha güzel diyoruz. “Organik Denemeler” ile sanatçılar da farklılıklarını kendi malzeme ve dilleriyle bütün bu konulara işaret etmeye çalışıyor.

8 Kasım’da GALERİ BİNYIL / HAMAM ARTS HUB işbirliği ile, Kuruçeşme cad. No:41 Beşiktaş adresinde açılan  Sergide yer alan sanatçılar : 
Ertan Altun,  Yasemen Latife Ayvaz, Seyit Mehmet Buçukoğlu, 
Kemal Can,  Tevfik Gürkan Çanakcı, Neşe Çoğal, Suzet Fransez, 
Kürşat Fehmi Gökçe, Feza Güvenal, Dinçer Güngörür,  İbrahim Göksungur,  Şükrü Karakuş, Yasemin Keltek, Ömer Mirdemir, Şela Mistriel,  Çetin Özer, Esen Öztaş, İlkay Öztürk, Çetin Pireci, 
Deniz Pireci, Hüseyin Rüstemoğlu, Sezen Sözeri. 


 Galeri Binyıl,  Hamamartshub  oluşumu içerisinde yer alıyor. Hamamartshub binası  tarihi bir Hamam. Mimari yapısı ise özel ve organik formlarda. Serginin Küratörü İlknur Şanal, oluşturduğu dördüncü sergisinde de mekanın organik formundan etkilenerek konsepti belirlemiş. Sergi içeriği ve ismi “ ORGANİK DENEMELER 1”. Sergi 8 Kasım – 9 Aralık 2018 tarihleri arasında çağdaş ve güncel organik besin, kaynakları, doğal  oluşumlar ile ilgili çağdaş , kavramsal eserlere yer verilecek.  Sergi BİNYIL’ın 19. yılında yeni mekanı  Hamam Arts Hub, Kuruçeşmede 41’de gezilebilir. Galeri Binyıl, Hamamartshub ile beraber  ‘Organik denemeler’ sergisi süresince kültür ve sanat etkinlikleri yapacak .  Şanal bu etkinliklerin konusu için ise ,Tarihsel – etnik - dijital süreç içerisinde organik denemeler olduğunu belirtiyor.

Hamam Arts Hub sanat dünyamıza katılan yeni bir platform. Klasik bir sunum mekânı olmanın çok ötesinde, Alternatif çağdaş yeni bir topluluk olmayı da planlamışlar. Kısaca HAH çeşitli sanat etkinlikleri ve söyleşiler ile bir çok sanatsal çalışmalar yapacak.  Hamamartshub 1 Kasım 2018 ile kreatif alternatif çalışma mekanlarını  açılıyor. Başvuralar ise alınmaya başlanmış. Kreatif  HAH oluşumu içerisinde ki  Galeri Binyıl, dijital , fotoğraf, kavramsal, güncel sanat kapsamında olan galericilik hizmetlerinde bulunacak. Kreatif çalışma alanları içeriği kapsamında, genç sanatçıların katılacağı yarışmalarının da düzenleneceği, yaratıcı sanat disiplinlerinin bir arada üretebilecekleri çalışma alanları var. Sanat dükkânın da tasarımlar  ve bahçeli kafesinde sağlıklı ürünler sunulacak. Sanat ilgililerinin, koleksiyonerlerin keyifle eser seçebilecekleri mekânda,  eğitimlere yer verilecek. Sanat takipçilerinin dinlenmesine ve sohbet etmelerine olanak sağlayabilecek bir sanat merkezi oluşturuluyor. Hamam Arts Hub birleşik sanatsal oluşumu, sanat odaklı yeni bir yaratıcı alan. Sanat galerisi ve tasarım dükkanı, kreatif çalışma alanları, art kafe ile birlikte çağdaş, güncel ve dijital performans yapan sanatçıların eserlerine  yer veriliyor.  HAH , İstanbul Design Factory-Mimar Mehmet Emre Arslan tarafından  düzenlemesi yapılan 17. yüzyıl tarihli bir hamam mekânında yer alıyor. Hamamartshub  gizemli ve etkileyici yapıyı efektif kullanarak sanat eserlerine ve kreatif çalışma alanlarına yer verecek. 
Kuruçeşme’nin kömür deposu olduğu dönemde çalışanların temizlenmesi, arınması, dinlenmesi, sosyalliği ve konforu için inşa edilen Hamamın aynı zamanda Külliyesi ile eğitimin ve araştırmanın yapıldığı bir merkez olduğu biliniyor.  Alışılmışın ötesinde yenilikçi, çoklu sanatların var olabileceği bir çağdaş mekan. Siz sanat severlere çok farklı ve yenilikçi bir hizmet vermeği amaçlıyorlar. Kısaca ,Tarihi Osmanlı Hamamı uzun zamandır devam eden restorasyondan sonra bu değerli mekanda bir çok farklı işletme yer almak istemiş. Girişimci  Ersin Pamuksüzer’in sanata ,digital sanata ve çoklu çalışma disiplinlerine, iletişime ,dijital çağa duyarlı yaklaşımı ile Hamamartshub  fikri doğmuş ve geliştiriliyor. Sanat mekanında  @hamam.arts.binyilart  işbirliği ile çağdaş, güncel, dijital sanat galericiliği, kültür sanat etkinlikleri, art shop- tasarımlar , esanat -ticaret, sanatsal organizasyonlar,kreatif çalışma mekanları işletmeleri yapılacak. Hamamartshub konu ile  ilgili her yaştan genç ekip tarafından hazırlanıyor. Sanatsal platform topluluğuna dahil olmak isteyen,  yolculuklarına katılmak isteyen  herkese de kapıları açık . Hamamartshub da sanatsal yönetimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar mezunu duayen galerici İlknur Şanal üstlenmiş. HAH oluşumu  Galeri Binyıl ile @binyilart  çağdaş, güncel sanat , sergi ve etkinliklerini  yapıyor.                                                                                                                                                                                                           
 Hamamartshub’da , Galeri Binyıl, İKSV 4.İstanbul Tasarım Bienali ‘ne paralel ‘’Su Okulu ‘’ sergisi           27 eylül de açıldı ,4 kasıma kadar gezilebilir. HAH Binasındaki ilk sergimiz  ’’Su Okulu ‘’ sergisi yanında HAH üst katta ise Binyıl’ın MSGSÜ ile Sürgün adlı fotoğraf sergisi ve Cİ 2018 sanatçılarının seçkilerin’den oluşan eserler  ayrı  bir sergi olarak gezilebilmektedir. Hamamartshub’da Binyıl Galerinin stok sanatçılarının eserleri sanat severlerin ilgisine ve satışına sunulmuş. Ülkemizin gelişen şartlarında bu değerli birlikteliğin, topluluğun ve enerjinin sanat ortamımıza yeni bir bakış açısı kazandıracağını düşünüyoruz. Tüm dünyadan sanatseverler, sanatçılar ile  sergi, etkinlik, organizasyonlarda bir arada olabilmeyi hedefliyoruz. Siz değerli basın çalışanlarının çalışmamıza destek olmasını ve  sizlere ayrılan mecralarda haberimizin kamu ile paylaşılmasını arzu ediyoruz. Yeni başlayan olarak yardımlarınız ve ilginize teşekkür ederiz. Hamamartshub da sizler ile görüşmek dileği ile.. Çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz. Saygılarımızla,

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya sinemasının en iyi filmleri
BBC Kültür, dünya sinemasının gelmiş geçmiş en iyi filmlerini belirlemek ...
1700 yıllık Ayasofya'ya cam kapı
Bursa'nın İznik ilçesindeki tarihi Ayasofya Orhan Camii'ne, restorasyon ...
Suç ve Ceza, 15 yıl aradan sonra sahnede
Dünyaca ünlü yazar Dostoyevski'nin ölümsüz eseri Suç ve Ceza, 15 yıl aradan ...
 
Almanya’da Kürtçe opera
İtalya’da yaşayan Kürt asıllı opera sanatçısı Pervin Çakar, operada Kürtçe şarkı seslendirdi.
Johnny Depp, Karayip Korsanları’nın yeni projesine alınmadı
Jack Sparrow rolünde Karayip Korsanları serisinin tüm filmlerinde yer ...
6. Boğaziçi Film Festivali başladı
Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi iş birliğiyle ...
 
Aşçılardan krepli Guinness rekoru
Bosna Hersek'te düzenlenen Saraybosna Turizm Festivali kapsamında, 8 saatte ...
Haydarpaşa'da 1000 yıllık iskelet bulundu
Restorasyon çalışmalarının sürdüğü Haydarpaşa Garı çevresindeki arkeolojik ...
Moskova’da ‘Türk Sineması Günleri’ festivali başladı
Rusya’nın başkenti Moskova’da, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye’nin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ukrayna
Mersin İdmanyurdu
ölüm haberi
DEAŞ
sınav stresi
Southampton
Brezilya
Beycan ÜÇKARDEŞ
Slaven Bilic