E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Üzerimize düşeni yapıyoruz 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Biz Türkiye olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz. Birileri, '3 bin sene sonra Türkiye Avrupa Birliği'ne girer' diyorsa, bu bizim değil, bunu söyleyenlerin ayıbıdır." dedi.

28.05.2016 - 09:43
Üzerimize düşeni yapıyoruz

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 65. Hükümet Programı üzerinde TBMM Genel Kurulunda Hükümet adına yaptığı konuşmada, bugünün 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Türkiye siyasi tarihinin bu kara gününü lanetle, ibretle hatırladıklarını ifade eden Kurtulmuş, 27 Mayıs darbesinde milletin emeğini, siyasi iradesini yok sayan, milletin canından çok sevdiği siyasi liderlerini darağacında şehit eden anlayışı, darbeci, baskıcı anlayışı bir kere daha lanetlediklerini belirtti.

"Süper lige çıkmadık"
Türkiye'nin nice merhalelerden buraya kadar geldiğini, büyük mesafeler alındığını ancak yapılacak çok işler bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Futbol tabiriyle söylemek gerekirse, birinci ligten play off'a çıktık ama henüz süper lige çıkmış vaziyette değiliz. 65. Hükümetin ana görevi, Türkiye'yi, sizlerin de katkısıyla süper lige çıkarmak, yani dünyanın 10 büyük ülkesinden birisi yapmaktır." diye konuştu.

"Terörle mücadeleyi başarıyla neticelendireceğiz"
AK Parti iktidarından önce terörün sıfır olduğuna dair yapılan eleştirilere de yanıt veren Kurtulmuş, ülkede terörle 40 yıldır mücadele edildiğini anımsattı.

Terörle mücadelede emeği geçen herkese ve güvenlik kuvvetlerine teşekkür eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bu mücadelesinde zaman zaman terör örgütlerini de cesaretlendiren bir başka terör örgütüne de dikkat çekmek hükümet olarak vazifemizdir. Paralel devlet yapılanması olarak isimlendirilen ve Türkiye'nin güvenlik stratejisinin bir parçası haline gelen örgüt de mevcut. Bu örgütlenme, Türkiye'de ve yurt dışında, elindeki bütün imkanları seferber ederek sadece hükümete karşı değil aynı zamanda Türkiye'nin karşısında kim varsa ona destekle olmakla Türkiye'nin aleyhine çalışmaktadır. Bu örgütle mücadelede bütün yasal imkanlar çerçevesinde sonuna kadar gidecek ve inşallah bu mücadeleyi başarıyla neticelendireceğiz."

"Türkiye bu deli gömleğinden kurtulmak durumundadır"
Hukuki ve siyasi reformların gerçekleşmesinin, Türkiye siyasetinin ve Türk toplumunun daha ileriye gitmesi için zorunlu olduğunu belirten Kurtulmuş, "Çünkü Türkiye'nin üzerine giydirilen bu siyasal sistem, rejim demiyorum; dikkatinizi çekerim, milletin üstüne dar gelen bir deli gömleği gibidir. Türkiye, bu deli gömleğinden kurtulmak durumundadır." dedi.

"Bu millet eninde sonunda bu deli gömleğini üzerinden çıkaracak ve çöp tenekesine atmayı inşallah başaracaktır." ifadesini kullanan Kurtulmuş, "65. Hükümet olarak, 1 Kasım'da halkımıza verdiğimiz sözün ve 1 Kasım seçiminde halkın bize verdiği desteğin bir sonucu olarak, bu hukuki ve siyasi reformları gerçekleştirilmeyi hükümetin en temel sorumluluklarından birisi olarak görüyoruz." diye konuştu.

Kurtulmuş, Anayasanın tartışıldığı bir yerde "bunu asla yapamazsınız" demenin, millet iradesine saygısızlık, millet iradesini anlamamak olduğunu belirterek, "Hele hele Anayasa değişikliği gibi Türkiye'nin hukuki reformlarının bir parçası olan bu konudan söz açılmışken konuyu dönüp dolaştırıp bir türlü kana getirmek, asla kabul edilemeyecek bir husustur." ifadelerini kullandı.

"Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz"
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'nin, dünya ile ekonomik anlamda bağlarının kuvvetlendirilebilmesi için AB entegrasyonuna önem vereceklerini söyledi.

Türkiye'nin, mülteci anlaşması üzerinden, schengen vizesi alabilmesi için atılması gereken adımları 64. Hükümet döneminde attığını belirten Kurtulmuş, "Ancak AB hedefimiz var diye, AB'nin ortaya koyduğu mazeretleri, çoğu zaman mızıkçı bir şekilde ortaya koyduğu mazeretleri dinleyecek değiliz. Biz Türkiye olarak, üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz." ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Birileri, 'Türkiye 3 bin sene AB'ye girer' diyorsa bu bizim ayıbımız değil, bunu söyleyenlerin ayıbıdır. Türkiye'ye 3 bin yıl sonra AB'nin kapılarını gösterenlere şu soruyu sormak hakkımızdır. Acaba 30 sene sonra bugünkü AB ne halde olacak? Biz AB hedefine, özellikle vize serbestisi konusundaki sözlerimize bağlıyız. Ama kusura bakmayın, Türkiye sadece AB'ye muhtaç değil."

"Panzehir bu topraklardır"
Kurtulmuş, Türkiye'nin merkezinde bulunduğu Ortadoğu coğrafyasında birilerinin hem etnik kavgaları körüklemek istediğine hem de mezhep ayrışmaları üzerinden halkı birbirine düşürmek istediğine dikkati çekerek, "Bunun sonucu olarak da bir taraftan işgallerle diğer taraftan da bu tür politikaların sonucu olarak ortaya El Kaide, IŞİD gibi bir takım cani terör örgütleri çıkıyor." dedi.

DAEŞ'in teolojisini anlamadan, DAEŞ'in teolojisinin panzehirini ortaya koymadan DAEŞ ile mücadelede bir ayağın mutlaka topal olacağını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"IŞİD ile mücadelenin teolojisi, panzehiri bu topraklardır. Anadolu, Rumeli topraklarıdır. Bundan asırlar evvel Horasan'dan, Fergana Vadisi'nden, Hoca Ahmet Yesevilerle, Yusuf Hamedanilerle ondan sonra Anadolu topraklarında Hacı Bektaş-ı Velilerle, Hacı Bayram-ı Velilerle gelip Rumeliye kadar gelen insanı sevmeyi hayatın merkezine alan, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' diyen anlayıştır. Bu anlayışı bütün alanlarda hep beraber yeniden ortaya koyabilmek hepimizin boynunun borcudur."

"CHP ne istiyorsa o olmayacak"
Kendilerinin başkanlık sistemini söylediklerine işaret eden Kurtulmuş, "AK Parti Grubu böyle olmasını istiyor. Millete gideriz. Millet neye karar verirse, milletin dediğinden başka hiçbir sözü asla kabul etmeyiz." dedi. Kurtulmuş, "Bu memlekette bu millet oldukça, bu millet ne istiyorsa o olacak. CHP ne istiyorsa o olmayacak. Ama CHP'nin teklifini millet kabul ediyorsa, ona da diyecek bir şeyimiz yok." şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasını "65. Hükümet hayırlı olsun" diyerek tamamladı.

AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
Güney Kore
Suudi Arabistan
Eczacıbaşı
sınav stresi
Zlatan Ibrahimoviç
tekne
serdar ortaç twitter
Fox