E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Uysal'dan çarpıcı açıklamalar 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, bugünkü iktidarın suçüstü yakalanmış olması dolaysıyla kendilerini bu süreç içerisinden kurtarma çabalarının olduğuna dikkat çekerken, “Büyük bir planın birileri tarafından işletilmeye çalışıldığını görüyoruz” diye konuştu.

25.03.2017 - 17:11
Uysal dan çarpıcı açıklamalar

Genel BaşkanıGültekin Uysal Merkez Karar Kurulu Toplantısı’nda konuştu. Bugünkü iktidarın suçüstü yakalanmış olması dolaysıyla kendilerini bu süreç içerisinden kurtarma çabalarının olduğuna dikkat çeken Uysal, “Büyük bir planın birileri tarafından işletilmeye çalışıldığını görüyoruz” diye konuştu.
 
 
15 yıldır partimizin de pek çok operasyona maruz kaldığını ifade eden Genel Başkanımız Gültekin Uysal, Genel merkezimizde yapılan Merkez Karar Kurulu (MKK) Toplantısı’nda şunları dile getirdi:
 
“Türkiye’nin hem tarihi olarak biriktirdiği meseleleri hem de konjonktürel olarak 15 yıldır bugünkü iktidarın bu biriken meseleleri de değerlendirerek fırsata dönüştürdüğü, zaman zaman vites büyüttüğü, özellikle son 10 yılda, operasyonel yıllar olarak değerlendirebileceğimiz dönem içerisinde, özellikle bizim bulunduğumuz siyasal alanda, partimiz de ülkemiz de pek çok operasyona maruz kaldı. 2007 yılını ve sonrasını hatırlıyoruz.
 


Buradan geriye doğru değerlendirildiğinde Türkiye’nin yaşadığı hem 2010 referandumu hem 2007 yılındaki “Müslüman bir cumhurbaşkanı seçiyoruz” propagandaları, 15 Temmuz, en nihayetinde bugün önümüze bir dayatma olarak gelmiş referandum sürecine de baktığınızda büyük bir planın birileri tarafından işletilmeye çalışıldığını görüyoruz. Plan çerçevesinde de bugünkü iktidarın özellikle suçüstü yakalanmış olması dolaysıyla kendi riskleriyle memleketin risklerini eşitleyerek “acaba bu süreç içerisinden kendimiz kurtarabilir miyiz” diyerek bütün dertlerinin bu olduğuna da hepimiz kaniyiz.
 
Bugün, 19 milyona yakın öğrencisi olan bir ülkeyiz. Bir ülkenin bundan daha büyük gücü olamaz. Ama bugün işsizlik rakamlarının, devletin resmi kayıtlarında ifade edildiği üzere, yüzde 30’ların üzerine çıktığını görüyoruz.


 
Enflasyon rakamları ortadayken, Türkiye’nin bünyesinde depo ettiği iktisadi alandan sosyal alana, siyasal alana kadar pek çok çözüm bekleyen meseleleri var.
 
Nasıl ki 100 sene evvel 1.Dünya Savaşı sonrası şekillendirilmiş coğrafyayı bütün şartlarıyla beraber 1 asır yaşamış isek, bugün de yaşanan hadiselere baktığımızda; 100 yıl içerisinde Türkiye’nin hangi şartlar altında nefese alıp vereceği, hangi problemleri derinleşme riskiyle beraber yönetmek mecburiyetinde kalacağı, bölgemizde Türkiye’nin de iklimini değiştirecek pek çok hadise var.
 
Türkiye’nin yaşadığı Suriye meselesinin, 3 milyonun üzerinde mülteci başta olmak üzere ki Suriye sınırında gelişen hadiselerin Türkiye’nin uzun vadeli ve kısa vadeli milli güvenliğini tehdit edecek, sosyal birliğini, beraberliğini tehdit edecek pek çok gelişmeye gebe olduğu da ortada.

 
Bütün bunları değerlendirdiğimizde; bütün bunlara cevap üretecek mekanizma elbette ki siyasettir. Son olarak bu referandum sürecinde başta MHP’nin anlam veremediğimiz, dün söylediklerini bugün inkar edercesine içine düştükleri siyasi tercih silsilesinin ülkeyi bir girdabın içine çektiği gerçeği hepimizin canını acıtıyor.
 
Netice itibariyle insanlarımızı cesaretlendirdiğimiz takdirde, düşündüğümüz istikamette düşündürebildiğimiz takdirde, meseleleri en çıplak haliyle ortaya koyabildiğimiz takdirde başarıyı elde edebiliriz.
 
Bugün iktidar, geçmişten bugüne oynadığı klasik bir oyun ile; husumeti CHP’ye tarihsel olarak yönlendirerek, kitleleri arkasında toparlayabilme yeteneğini bu zamana kadar kullandı ve başardı.
 


Bugün gördüğümüz odur ki; oyunun başında AKP-MHP mi, CHP-HDP mi diyalektiğini ortaya koyarak bu çatışma iklimini derinleştiriyorlar. Buradan eski hesaplarla kazandan çok su aldıkları için, yine aynı zihinlerinin arkasında tuttukları anayasal çerçeveyi bir kişinin keyfine uyduralım maksadıyla ortaya koydukları çerçeveyi toz duman arasına bir punduna getirerek evet dedirtmek çabası içerisinde; kamunun bütün imkanlarını kullanarak, olağanüstü hal iklimini, 15 Temmuz sonrası oluşmuş bir potansiyel suç olarak sağcıysanız FETÖ’cü, solcuysanız terörist olma riskini de beraberinde insanların boynunda sallandırarak, insanları belirli bir istikamete sevk ve idare edebileceklerini düşünmekteler.
 
“Dün bir siyasi partinin (BBP) ahbap-çavuş ilişkileriyle, birtakım pazarlıklarla, nasıl şekillendirildiğine üzülerek şahit olduk”
 
Ben Türkiye’nin dinamiklerinin, cumhuriyetin hepimize bahşettiği imkanları kendi değerlerini üretmek noktasındaki başarısı, bütün o olumsuz şartlara rağmen başta TBMM’deki siyasi partilerin bütün savrukluklarına rağmen işte, bugün geldiğimiz noktada, son olarak dün bir siyasi partinin kendi kitlelerinin bile talebinin ötesinde ahbap-çavuş ilişkileriyle, siyasetin üst kademesinde birtakım pazarlıklarla, şahsi tercihlerle, beklentilerle nasıl şekillendirildiğine üzülerek şahit olduk.
 
“MHP ve BBP’de yaşananlar; topyekun siyaseti bir dirençsizlik noktasına getirdiği için, bu siyasi alanı zehirlediği için, o partilerin iç meselesi olmaktan çıkmıştır”
 
Bu, sadece o partilerin iç meselesi olmaktan çıkmıştır artık. Topyekun siyaseti bir dirençsizlik noktasına getirdiği için, bu siyasi alanı zehirlediği için hepimizi de ilgilendirmektedir.
 
 
Netice itibariyle yüksek gerilim hattında yaşanan tartışmalar var. Biz, Demokrat Parti olarak gösterdiğimiz istikrarlı tavırla, bir fikir manzumesi çerçevesinde çok uzun süredir partimizi de operasyona açık olmaktan çıkarak, kendi kararlarını kendisi veren bir hareket olmak noktasında hepimiz güçlü bir iradeyi ortaya koyuyoruz.
 
Türkiye’nin yeni bir çekim merkezine, yeni bir siyasi akla ihtiyaç duyduğu, yapılan kamuoyu araştırmalarında da açıkça görülüyor. Bizim bütün ümidimiz, çabamız, kilitlenmemiz gereken hedef; toplumumuzda oluşmuş bu beklentiyi yerine getirebilmektir.
 
Uzun süredir bu iktidarın; siyasetin kimyasını değiştirerek, medyanın mülkiyet yapısından başlayarak, siyasetin yerelde de genelde de pahalı bir faaliyet haline dönüştürdüğünü; kamu kaynaklarıyla, onun dışında kamu gücünü bildiğimiz havuz medyası modelleriyle finanse ederek, kirli kaynaklarla, nasıl da kitleleri manipüle etiklerini biliyoruz.
 
Bu kongremizden aldığımız heyecan, ateş ve kararlılığımızla beraber, bu referandum sürecinde, bugünden itibaren planlamalarımızı ortak güce, hedefe sevk ve idare edebilmeyi sağlayacağımızdan şüpheniz olmasın.”

DP

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Terör örgütüyle mücadele eden tek ülke, Türkiye'dir'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Yeni sistemde kanun teklifi verme konusunda ...
'PKK'nın adını kimse anmayacak'
İçişleri Bakanı Soylu, "Hiç merak etmeyin bu büyük mücadele devam edecek. ...
DBP'li isme şartlı tahliye
Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski DBP Eş Genel Başkanı ...
 
Yıldırım'dan hayırcı çıkışı
Başbakan Yıldırım, Adnan Menderes'in idamını hatırlatarak, ""İki bakanı ...
Kılıçdaroğlu'dan 'dipsiz kuyu' benzetmesi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu anayasa değişikliği sonu belli olmayan ...
'Bunlar, akla ziyan tavırlar, kararlardır'
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Daily Sabah'ın AP'de dağıtımının ...
 
Müftüoğlu'ndan Kıbrıs açıklaması
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, Kıbrıs Türklerini Ada'da eşit siyasi ...
Işık'tan terörle iş birliği çıkışı
Milli Savunma Bakanı Işık, Rus askerinin YPG arması takmasıyla ilgili, ...
Bozdağ'dan şok sözler
Bakan Bekir Bozdağ, "Tayyip Bey’in Türkiye’nin yönetiminden gitmesini ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
Türkmenistan
Ukrayna
survivor all star
poyraz karayel
mülteci
harç
deprem
muhsin yazıcıoğlu