E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ülkelerin aldıkları koronavirüs önlemleri 

Koronavirüs ya da corona virüsü (Latince: Orthocoronavirinae), kuşlarda ve memelilerde hastalıklara sebep olan ve Coronaviridae familyasının iki alt familyasından birini oluşturan virüslerdir.

19.02.2020 - 16:05
Ülkelerin aldıkları koronavirüs önlemleri

Corona (Korona) virüsü hayvanlar arasında yaygın olan büyük bir virüs grubudur. Nadir durumlarda, bilim adamlarının zoonotik olarak adlandırdığı durumdur, yani hayvanlardan insanlara bulaşabilirler.

corona-virüs-önlem

Corona / Covid-19 (Korona) Virüs Belirtileri ve Çeşitleri Nelerdir?
Bu virüs grubuna bağlı virüsler, genellikle soğuk algınlığına benzer şekilde, hafif ve orta derecede üst solunum yolu hastalığı olan insanları hasta edebilir. Corona / Covid-19 (Korona) virüsü semptomları arasında burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemel baş ağrısı ve bazen de birkaç gün süren ateş sayılabilir. Bağışıklık sistemi zayıf olan ileri yaştakiler ve çok genç olanlar için virüsün pnömoni veya bronşit gibi çok daha ciddi solunum yolu hastalığına neden olabilir. İnsanlarda ölümcül olabilecek seviyede çok az Corona / Covid-19 (Korona) virüsü vardır.

KORONAVİRÜS BULAŞIR MI?
Şu ana kadar hastalığın bulaşma yolunun damlacık yoluyla olduğu bildirilmiştir.

Mevsimsel grip gibi yakın temas, öksürük, aksırık ve tokalaşma gibi yollarla insanlar arasında yayılım gösterebilir.
Ağız burun yoluyla bulaşan virüs, alt solunum yollarına ve daha sonra tüm vücuda yayılabilmektedir. Ölümlerin büyük çoğunluğu alt solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olmaktadır.

corona-virüs-önlem

ÜLKELERİN KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

TÜRKİYE: 1000'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüsüne karşı Türkiye'nin aldığı son önlem hayata geçirildi. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerisi sonrasında Sağlık Bakanlığı Çin'den Türkiye'ye yapılacak tüm seferleri itibariyle durduruyor. Şubat sonuna kadar sürecek yasağın devam edip etmeyeceği ise ay sonu yapılacak değerlendirme sonrasında belli olacak.

Türkiye-corona

ABD: Sağlık Bakanı Alex Azar, hızla yayılan yeni tip koronavirüsünün ABD'de 6 kişide tespit edilmesinin ardından ülke genelinde ''kamu sağlığı acil durumu'' ilan edildiğini duyurdu. 

Çin'i ziyaret etmiş yabancı ülke vatandaşlarına ABD'ye seyahat yasağı getirildiğini de açıklayan Azar, yeni tip koronavirüs taşıma riski olan yabancı uyruklu vatandaşların ülkeye girişinin geçici olarak askıya alındığını söyledi.

ABD-corona-önlem

Son 14 gün içinde Çin'e seyahat etmiş ABD vatandaşlarına ise havalimanlarında virüs taraması yapılacağını belirten Azar, bu kişilerin 14 gün boyunca karantinaya alınacağını kaydetti.

RUSYA: Moskova, Corona’nın ortaya çıktığının duyurulduğu ilk haftalarda, vakaların erken tespitini hızla yapacak mekanizmalar bulmak konusunda Çin tarafıyla işbirliği yapmaya istekliydi. Ancak virüsün yayılmasının durdurulamadığı, aksine daha da arttığı haftaların gelişiyle Moskova’nın bu tutumu hızla değişti.

Özellikle de bu bölgede yedi vaka ve bir ölümün kaydedilmesinin ardından, virüsün sınır bölgelerine yayılmasıyla ilgili korkuları şiddetlenen Moskova, hızlıca harekete geçti. Bu tutum değişikliği, Çin’deki Rus vatandaşlarının Rus Savunma Bakanlığı tarafından gönderilen uçaklarla tahliye edilmesiyle başladı. Ardından, Çin’den gelenler iki hafta boyunca karantina altına alındı. Çin ile yaklaşık 4 bin 300 kilometrelik sınırı olan Rusya’nın Dışişleri Bakanlığı, ülkenin uzak doğusunda, Kaliningrad bölgesinde ve St. Petersburg’daki sınır kapılarından gelen tüm Çinli vatandaşlara sağlanan elektronik vize hizmetinin durdurulduğunu duyurdu. Bu da, Çin'in ülkeye girişine geçici bir yasak getirilmesi anlamına geliyor. Diğer yandan, bakanlık tarafından Rus vatandaşlara Çin'i ziyaret etmemeleri uyarısı verildi.

Ülkenin uzak doğusundaki sınır kapılarının kapatılmasını öngören bir kararname imzalayan Rusya Başbakanı Mihail Muşistin, “Bu adım, virüsün Rus topraklarına yayılmasını önlemek için Rus hükümeti tarafından alındı” ifadelerini kullanmıştı. Böylece Rusya, sadece Çin ile arasındaki 11 sınır kapısını değil, aynı zamanda Kuzey Kore ve Moğolistan sınırlarını da kapatmış oldu. 24 Ocak’ta kapatılan bu kapıların, Çin ay takvimine göre yeni yıl kutlamalarının başlamasıyla Çinli turist sayısında artış beklendiği göz önüne alınarak aynı ayın sonlarında yeniden açılması planlanıyordu. Ancak öyle olmadı.

Rus hükümeti bunlarla da yetinmeyip üniversitelere ve yüksek enstitülere Çinli öğrenciler için yarı yıl tatillerini uzatmalarını önerdi ve binlerce öğrencinin şuan üniversitelere dönmesini istemediğini ifade etti.

Sonrasında ise, iki ülke arasındaki daha önceden azaltılmasına karar verilen tren seferleri, Pazar günü durduruldu. Bu da, iki ülke arasındaki ulaşımın neredeyse kesildiği anlamına geliyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, konuyla ilgili açıklamasında “Alınan tedbirler, koronavirüsü nedeniyle Rusya'da acil durum verildiği anlamına gelmiyor. Bu yüzden Çin ile hava trafiğinin tamamen kesilmesi gerekli görülmüyor. Moskova ile 4 Çin şehri arasındaki düzenli uçuşlar devam ediyor. Ancak 14 Şubat’tan itibaren vatandaşlarımızı taşıyan chartes uçuşlarını durdurmayı planlıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Diğer yandan, Rus hükümeti, 1 Mart'a kadar Çin'den her türlü hayvan, bitki ve balığın temini ve transit geçişine geçici kısıtlamalar getirmesi için Federal Veteriner Ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi’ni yetkilendirdi.

İNGİLTERE: Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, açıklamasında Çin'deki Hubei eyaletinden gelen yolcular için Heathrow terminalde "ayrı bir alan" kurulacağını söyledi.

UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Avrupalı 6 havayolu firması, Çin'e yapılan tüm uçuşlarını durdurdu. Air France- KLM, Austrian Airlines, Luthansa, British Airways ve Swiss Air, bu tarihi 29 Şubat'a kadar uzattı. Finnair ise 23 Mart'a kadar Çin'e yapılan tüm uçuşları askıya aldı.

Fransa ve Almanya'dan sonra İtalya da Wuhan'daki 67 vatandaşını getirme kararı aldı. İtalya, 28 Nisan'a kadar, Çin'in yanısıra Honkong, Taipei ve Macao'ya uçuşları durdurdu. İtalya ayrıca, 13 Şubat'a kadar, acil durumlar hariç Çin'e vizeleri kaldırdı. Turizm sektörü büyük zarar gören İtalya'da Venedik karnavalı rezervasyonları önemli oranda boş kaldı.

KORONAVİRÜSTEN KORUNMANIN YOLLARI?
Maske takılması, ellerin sık sık yıkanması, öksürük ve hapşırık durumunda mendil kullanılması, yabancı yüzeylerle temas sonrası ellerin hiçbir şekilde yüze, burna, ağza ve gözlere temas ettirilmemesi gerekmektedir.
Hasta kişilerden ve kapalı mekanlardan mümkün olduğunca uzak durulması hem bu virüsün hem de diğer solunum yolu virüslerinin bulaşmaması için etkili bir yöntemdir.
Yeni tip corona virüs, bugüne kadar çoğu Asya’da olmak üzere 10’dan fazla ülke ve bölgede görüldü. Bu vakalar Çin halk cumhuriyetinde bulunmuş olan kişilerdi. Son 2 hafta içerisinde Çin Halk Cumhuriyeti seyahat öyküsü olup, ateş, nefes darlığı veya grip semptomları olan kişilerin hekim kontrolü önerilir.

Gizem-Ak   TURKTİME/EDİTÖR-GİZEM AK

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın restine Rusya'dan yanıt
Kremlin'den İdlib için harekat mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Türkiye'nin ...
Tekno müziğin babası hayata veda etti
Techno müziğin önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilen, efsanevi ...
İki uçak havada çarpıştı: 4 ölü
Son dakika dünya haberi...Avustralya'da iki uçak havada çarpıştı, 4 kişi hayatını kaybetti.
 
Trump'tan 11 mahkum için 'özel af' kararı
Trump'ın 11 kişi için 'özel af' kararı hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi cephede tepkiye neden oldu.
Libya'da ateşkes kararı askıya alındı!
BM nezdindeki meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi, ...
ABD'den İdlib açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump, İdlib konusundaki sorunların çözümü için Cumhurbaşkanı ...
 
Fransa okullarında Türkçe dahil bir çok ders kaldırılıyor!
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Türkiye ile bir anlaşmaya varılamazsa ve ...
Polis memuru cinnet geçirdi: 5 ölü!
Kosova'nın Gilan şehrinde bir polis, henüz belirlenemeyen bir sebepten ...
Moskova'da Türk-Rus heyetinin İdlib görüşmesi sona erdi
Türk ve Rus heyetlerin, Suriye’nin İdlib bölgesindeki durumu ele almak ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Afganistan
Eczacıbaşı
İstihdam
poyraz karayel
saldırı
kardemir karabükspor
GİB
GAZİANTEP
Boşanma