E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Türkiye Şehitlerine Ağlıyor  

PKK'lı teröristlerin bugünkü mayınlı saldırısında 4 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimizin hikayeleri yürekleri burktu.

23.04.2008 - 23:30
Türkiye Şehitlerine Ağlıyor

Hain pusu, Güneş harekatına katılan Şehit Bekir Atacan'ı, terhisine 3.5 ay kalan Şehit Habip Özkaya'yı, timdeki arkadaşlarından bir kişi eksilir diye izne bile gelmeyen Şehit Tuncay Özdemir'i ve terhisine 15 gün kalan Şehit Ersin Selimoğlu'nu Hakkari'de buldu.

ŞEHİT BEKİR ATACAN 'GÜNEŞ HAREKATINA' KATILMIŞTI

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Köyü yakınlarındaki mayınlı saldırıda şehit düşen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Bekir Atacan'ın Kuzey Irak'ta 21- 28 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 'Güneş Operasyonu'na da katıldığı belirtildi. Uzman Çavuş Atacan'ın şehit düştüğü haberi memleketi Osmaniye'nin merkez Nohuttepe Köyü'nde oturan ailesini yasa boğdu.


Şehit haberiyle yakınlarının akın ettiği evde baba 45 yaşındaki Osman Atacan, güçlükle ayakta durdu. Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan Atacan, "Bu acıya yürek dayanmaz. Tek erkek çocuğumu kaybettim. Ben şimdi ne yapacağım" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin annesi 44 yaşındaki Elif Atacan, kardeşleri 16 yaşındaki Nevin, 18 yaşındaki Nihayet ve ablası 27 yaşındaki Emel sinir krizi geçirdi. Şehidin anne ve kardeşlerine, eve gelen sağlık ekipleri müdahale etti.

Oğlu ile 2 gün önce görüştüğünü belirten anne Elif Atacan, "Oğlum ben sensiz ne yaparım. Hani seni evlendirecektik. Senin çocuklarını kucağıma alacaktım, ne yaptın, bizi bırakıp gittin. Ben senin bu acına nasıl dayanacağım. Senin yerini kim dolduracak" diye feryat eti.

2 yıllık Uzman Çavuş olan Atacan'ın cenazesi, Nohuttepe Köyü'nde toprağa verilecek.

ŞEHİT HABİP ÖZKAYA TERHİSİNE 3.5 AY KALA ŞEHİT OLDU

HAKKARİ'de mayın patlaması sonucu şehit düşen Dağcı Komando Çavuş Habip Özkaya'nın Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Aksalur Beldesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. “Vatan Sağolsun” diyen şehit annesi Hatice Özkaya, oğlu ile en son bir hafta önce konuştuğunu söyledi. Şehitin son mektubunda gönderdiği fotoğraflar ise, görenlerin yüreklerini dağladı.

Terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar çerçevesinde, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Köyü kırsalında mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden 3 şehitten biri olan 22 yaşındaki, bekar Habip Özkaya'nın ailesine acılı haber ulaştı. Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Aksalur beldesinde yaşayan şehidin anne ve babası, oğullarının şehit olduğunu öğrendikten sonra gözyaşlarına boğuldu. Terhisine 3.5 ay kala şehit olan Dağcı Komando Çavuş Habip Özkaya'nın annesi Hatice Özkaya, oğlu ile son olarak bir hafta önce telefonla görüştüğünü belirtti. 45 yaşındaki anne Hatice Özkaya, “Askerliği o mu yaptı yoksa ben mi? bilmiyorum. Hep korkuyordum. Son konuşmamızda 'Merak etme anne iyiyim' demişti. Vatan sağolsun” dedi. 57 yaşındaki baba Mehmet Özkaya ise, “Ne yapalım? Allah'ın takdiri ilahisiymiş bu. Kaderimiz de bu da varmış. Devletimizin, askerimizin canı sağolsun” diye konuştu. Şehidin evine Ürgüp İlçe Kaymakamı Recep Soytürk ve protokol mensupları, giderek başsağlığı dileklerini ilettiler.

'ARKADAŞLARI BİR KİŞİ EKSİLMESİN DİYE İZNE GELMİYORDU'

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu 3 arkadaşıyla birlikte şehit düşen Komando Çavuş Tuncay Özdemir'in şehit düşmeden 2 gün önce ağabeyinin “İzine gel” sözleri üzerine “Bu işi bitirmeden dönmeyeceğim. İzine gelirsem timdeki arkadaşlarım bir kişi eksilir” diyerek izin isteminde bulunmadığı belirtildi.

Karapürçek İlçesi'nde oturan 3 çocuklu Mehmet ve Firdevs Özdemir çiftinin 3 çocuğundan ortanca oğlu olan Tuncay Özdemir'in şehit olduğu haberi evine dün ulaştı. Terhisine 90 gün kala şehit olan Tuncay Özdemir'in annesi, babası ve kardeşleri ölüm haberi ardından gözyaşlarına boğuldu. Karapürçek Kaymakamı Soner Karataşoğlu, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çoruhlu ve ilçe Jandarma Komutanı üsteğmen Eray Çakır da şehit ailesine taziyede bulunurken ağabeyi Alaattin Özdemir kardeşiyle şehit düşmeden 2 gün önce telefonla görüştüğünü anlatırken şunları söyledi:

“Sürekli telefonla görüşürdük. Haftasonu komutanının telefonuyla bizi aradı. 'Biz hepimiz bomba gibiyiz' diyordu. Yanındaki arkadaşları da biz konuşurken bağırıyordu. 'Bize burada ağabeylik yapıyor' diye. Ona 'İzine gel' dedim. 'Gelemem' diyordu. 'Niye' diye sorduğumda, 'Ben izine gelirsem timim bir kişi eksilir. Arkadaşlarım yalnız kalır' diyordu. Askerliğinin sonuna kadar izin kullanmamayı düşünüyordu o yüzden izine gelmedi.”

Komando Çavuş Tuncay Özdemir'in cenazesi Çarşamba günü Karapürçek'te düzenlenecek tören sonrasında son yolculuğa uğurlanacak.

ERSİN SELİMOĞLU TERHİSİNE 15 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Çavuş 21 yaşındaki Ersin Selimoğlu, memleketi Bingöl'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Terhisine 15 gün kala şehit olan Selimoğlu'nun cenazesinde terör örgütü PKK'ya lanet yağdı.

Çukurca'da dün PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ersin Selimoğlu son yolculuğuna memleketi Bingöl'de uğurlandı. Ambulansla Bingöl Ulu Camii'ne getirilen şehit Selimoğlu içinde burada cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 49'ncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Haluk Çetinkaya, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Güray Alpar ile askeri ve sivil erkan katıldı. Cenaze namazının ardından şehit Ersin Selimloğlu'nun tabutu omuzlara alınarak 500 metre mesafedeki Şehitlik Anıtı önünde getirildi. Burada Selimoğlu'nun özgeçmişi okunurken, törene katılan yaklaşık 2 bin kişi sık sık 'Kahrolsan PKK', 'Senin de sonun gelecek', 'Şehidimizin kanı yerde kalmayacak' sloganlarını attı.

'TEZKERE ALMADAN ŞEHİT OLDUN'

Bingöl Şehitler Anıtı önünde yapılan tören sırasında şehidin annesi Saadet, babası Mehmet Selimoğlu sinir krizleri geçirdi. Gözyaşlarına boğulan anne ve babayı aralarında kadın askerlerin de bulunduğu görevliler güçlükle sakinleştirdi.

Şehit Selimoğlu'nun ağabeyi Erol Selimoğlu, kardeşinin fotoğrafını okşayıp, “Terhisine 15 gün kalmıştı, tezkere almadan şehit oldun” diyerek gözyaşları döktü. Şehit kardeşi, Tuğgeneral Haluk Çetinkaya ile birlikte ağabeyinin tabutuna asker selamı verdi. Törenin ardından şehit Ersin Selimoğlu, merkeze bağlı Göltepe Köyü'ne götürülerek, burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
DANIŞTAY'DAN ŞOK KARAR... MEHMET AĞAR ÖRGÜT KURMAK SUÇUNDAN YARGILANACAK!
Danıştay, Eski DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın "Susurluk Davası" kapsamında ...
 
Özel: Türk, Müslümansa Türktür!
İsmet Özel'in "Müslüman olmayan Türk olmaz" çıkışı tartışılmaya devam ...
İşte PKK'nın Çirkin Yüzü
Gün geçmiyorki terör örgütü PKK'nın gerçek yüzünü ortaya koyan bir skandal ...
Edirne Emniyeti'nden Yeni Operasyon
Edirne Emniyet Müdürlüğü, Kapıkule ve Belediye Başkanı'na düzenlediği ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gurbangulı Berdimuhamedov
barcelona
CEV Şampiyonlar Ligi
Adana Demirspor
ygs soru ve cevapları
Yeni Zelanda
voleybol
Manchester City
Eurolague