E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

TURGAY CİNER AK PARTİ'NİN PEŞİNE DÜŞTÜ 

Turgay Ciner, Taksim'deki otelini 42 kata çıkarabilmek için Ak Parti'nin peşinde.

14.03.2007 - 12:28
TURGAY CİNER AK PARTİ NİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Sabah'ın patronu Turgay Ciner, 8 kat inşaat izni olan Taksim'deki arsasına 42 katlı plaza yapmak için belediyeye başvurdu. İmar ve Planlama Müdürlüğü iki kez olumsuz rapor verdi ama dosya yeniden Belediyesi Meclisi’nin önüne geldi.

Sabah Gazetesi ve atv’nin yayıncısı Turgay Ciner’in sahibi olduğu Park Enerji şirketi, imar planında 8 kata kadar turizm tesisi olarak görünen Taksim Talimhane’deki inşaatını 42 kata yükseltmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden onay istedi.

Arsa, 7 bin 593 metrekare. Yürürlükteki imar planına göre Ciner’in buraya toplam 18 bin metrekarelik 8 katlı en fazla 24.5 metre yüksekliğinde bir bina yapma hakkı bulunuyor.

Ciner, izin alınmadan 12 kata çıkınca Beyoğlu Belediyesi inşaatı mühürledi. Bunun üzerine Ciner, plan tadilatı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Plan tadilatı için 2004’ten bu yana görüşü sorulan tüm kurumlar olumsuz rapor verdi. İmar değişikliği ile ilgili talebin İstanbul Büyükşehir Meclisi’nin Mart ayı gündemine gelmesi bekleniyor.

8.5 milyon dolara aldı

VATAN’ın Beyoğlu Tapu Sicil Müdürlüğü’nden edindiği bilgilere göre, Ciner’in sahibi olduğu Park Enerji, Beyoğlu Kocatepe Mahallesi 49. pafta 2519 ada 34 parsel sayılı 7 bin 593 metrekarelik araziyi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden satın aldı.

Açık ihale usulüyle satışa çıkarılan arazi, 2 trilyon 325 milyar TL’ye Park Enerji Şirketi’nin oldu. Dönemin dolar kuruyla 8.5 milyon dolara satıldı. Satış işlemi Beyoğlu Tapu Sicil Müdürlüğü kayıtlarına göre 8 Ekim 1998’de tescil edildi. Satış işlemi İstanbul Büyükşehir adına Ahmet Dursun, Şirket sahibi Turgay Ciner’e vekaleten Kamil Kurdoğlu arasında gerçekleştirildi.

İlk talep 2004’te geldi


Park Enerji, Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği 7 Nisan 2004 tarihli dilekçede, 8 katlı turizm tesisi inşaatını 42 katlı ticaret turizm merkezine dönüştürmek istediğini bildirdi. Dilekçede, “24.5 metre yüksekliğin 125 metreye, 18 bin metrekare inşaat alanının ise 100 bin metrekareye çıkartılması” talep edildi. Şirket plan tadilatının gerekli olduğunu belirterek, “Eski değerler ile sınırlandırıldığımızda, yatırımını düşündüğümüz projeyi gerçekleştirip, ülke ekonomisine kazandırma çabamız zorlanacaktır” denildi.

Ulaşıma uygun değil

Şirketin talebini görüşen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 3 Temmuz 2006 tarihli plan tadilatının uygun olup olmadığının araştırılması için dosyayı İmar ve Planlama Müdürlüğü’ne gönderdi. Planlama Müdürlüğü ilgili kurumlara plan tadilatını sordu. Ulaşım Daire Başkanlığı Plan Değişikliği İnceleme Komisyonu şu görüşü bildirdi:

“Söz konusu parselin 15 Şubat 2002 tarihli 1/5000 ölçekli Dolapdere Piyalepaşa 1. Etap Nazım İmar Planı’nda ’Ticaret Alanı’nda kalmakta iken, söz konusu planlama alanının Taks: 0.35, Hmks: 44.50 metre yapılaşma koşullarıyla, ’Ticaret+Turizm Tesis Alanına’3 emsale kadar uygun olmakla birlikte, teklif planının yapılanma şartlarının 3 emsalin üzerinde olması ve mer’i plandaki yapılanma şartlarının da çok üzerinde olması nedeniyle söz konusu teklifin çevreye emsal teşkil ederek bölgenin yapılanma şartlarını ve ulaşım taleplerini arttırması ve ulaşımı olumsuz etkilemesi nedeniyle ulaşım sistemi açısından uygun bulunmamıştır.”

Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü ise, zemin çalışmalarının imar planları hazırlanırken yapıldığını, bu aşamadan sonra yeni bir inceleme yapma yetkisinin belediyeye ait olduğunu bildirdi.

Planlama Müdürlüğü bu görüşler doğrultusunda, İstanbul’da inşaatlar için emsalin 3.0 olduğunu belirterek, plan tadilatıyla yapılmak istenen inşaatın emsali 4.90’a çıkaracağını belirtti. Bu haliyle inşaata onay verilirse yapı yoğunluğunun artacağı, bütünlüğün bozulacağı vurgulandı ve olumsuz görüş bildirdi.

İkinci inceleme istendi

Planlama Müdürlüğü ilgili kurumların görüşleriyle birlikte dosyayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’na gönderdi. İmar Komisyonu, plan tadilatına olumsuz görüş bildiren Planlama Müdürlüğü’nün raporunu, ikinci bir inceleme yapılması gerektiğini bildirerek Büyükşehir Belediye Meclisi’ne havale etti. Büyükşehir Belediyesi Meclisi 13 Ekim 2006 tarihli toplantısında, Planlama Müdürlüğü’nün ve ilgili kurumların değerlendirmelerini inceledi. Meclis, plan tadilatına olumsuz rapor veren Planlama Müdürlüğü’nün, yeniden rapor hazırlamasına karar verdi.

Aynı görüş tekrarlandı

Ancak Planlama Müdürlüğü’nün 8 Aralık 2006’da hazırladığı ikinci raporda da, plan tadilatıyla ilgili olumsuz görüşler tek kelimesi değiştirilmeden tekrarlandı. Müdürlük ikinci raporuna şu cümleyi de ekledi: “Konuyla ilgili yapılan yeniden değerlendirmede, müdürlüğümüzce ilave edilecek bir husus bulunmamakta olup, talebin kesin karara bağlanması gerekmektedir.”

Bu aşamadan sonra ikinci rapor Mart ayı gündeminde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek. Bu görüşmede kesin karar verilecek.

Beyoğlu Belediyesi 12 kata çıkıldığını tespit edip inşaatı mühürledi.

Arsa satışını gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, net bir açıklama yapmaktan kaçındı ve topu Beyoğlu Belediyesi’ne attı. Bugüne kadar arsa ve inşaat ile ilgili tüm işlemler Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İmar Planlama Müdürlüğü, İmar Komisyonu ve Büyükşehir Belediye Meclisi arasında yapıldığı halde, kendilerini ilgilendiren bir işlemin sözkonusu olmadığını bildirdi.

Beyoğlu Belediyesi ise inşaata 8 katlı turizm tesisi olarak imar izni aldığını ancak şimdiye kadar 12 kat yükseldiği tespit edildiğinden durdurulduğunu açıkladı. Bu aşamadan sonra Şirketin plan tadilatı talebiyle Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduğunu belirten Beyoğlu Belediyesi yetkilileri, dosyanın Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu vurguladılar.

YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
EFE 13 Şubat 2007 Salı 14:20

TAYYAR AKSİNİ SÖYLESE DE "301 CEMİL TAHTAYA" MANŞETİNDEN YÖNETİMİN RAHATSIZ OLDUĞU AÇIK. ALEV ER'İ BU MANŞETİN GÖTÜRDÜĞÜ DE BELLİ. ANKARA TEMSİLCİSİ "BU MANŞETİ YANLIŞ BULUYORUM DİYOR... BAŞYAZAR MEHMET ALTAN, STAR YÖNETİMİ VE VE TAYYAR'A MEYDAN OKURCASINA İNADINA AYNI BAŞLIĞI KULLANIYOR. STAR'DA KAFALAR HAYLİ KARIŞIK VE BU KARIŞIKLIK BİRİLERİNİN BAŞINI YİYECEK. BAKALIM... HAYIRLISI ALLAH'TAN...

Yorumu oyla      18      10  
13 Şubat 2007 Salı 14:10

siz kaç gün konuştunuz allah aşkına. daha bu ikinci bölümmüş. bir de üçüncü bölüm gelecek. bu kadar konuşmaya nasıl üşenmediniz. hadi konuştunuz diyelim, bir de üşenmeyip bu kadar şeyi nasıl yazdınız. valla ne diyeyim. millet çalışıyor. helal olsun valla.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanal 6'nın Patronu Ahmet Özal Turktime'a konuştu
(ÖZEL-TALAT ATİLLA) El değiştirdiği söylenilen Kanal 6 televizyonu yönetim ...
Mehmet Barlas da Turktime'a konuştu: Dündar ve Güldemir Polemiği Düşünce olarak kalsaydı
(Turktime-Ersin Tokgöz) Emin Çölaşan ve Uğur Dündar’dan sonra Sabah Gazetesi ...
Uğur Dündar da Turktime'a Konuştu
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Ufuk Güldemir eleştirdi, O hep sustu. Medya peşinden ...
 
'İDDİASINI İSPATLAMAYAN AHLAKSIZDIR'
Baykal'ın iddialarına Yeni Şafak gazetesi sert tepki verdi. Gazete sürmanşetten ...
ENGİN ARDIÇ DEĞİL ENGİN ANDIÇ
Herzaman polemiklerin başlatıcısı olan Engin Ardıç, "Genelkurmay Andıçını" ...
KANAL 7'DEN BAYKAL'A SERT CEVAP
CHP lideri Deniz Baykal'ın bugünkü grup toplantısında İstanbul Büyükşehir ...
 
CEVİZOĞLU, TUNCAY ÖZKAN'I SAVUNDU
Hulki Cevizoğlu, Tuncay Özkan hakkındaki iddiaları bir 'karartma operasyonu' ...
ANDIÇ DEDİĞİN BİR YANAK KADAR ETMEZ
Tüm medya andıçlandı ama, Mehmet Barlas'ın Başbakan'ın yanağını sıkması ...
KANALTÜRK, KANALKÜFÜR OLMUŞ!
Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar “Tuncay’ı gözümüz gibi korumalıyız” ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fransa
MHP
A Milli Takım
Mesut Bakkal
Kocan Kadar Konuş
hdp
İtalya
deprem
Lionel Messi