E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Terim'e Yüksek Liyakat Nişanı  

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e İtalya tarafından Yüksek Liyakat Nişanı verildi. Peki Liyakat Nişanı Kimlere verilir?

9.05.2008 - 23:01
Terim e Yüksek Liyakat Nişanı

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından tevdi edilen ''İtalyan Dayanışması Yüksek Liyakat Nişanı'' İtalya'nın Ankara Büyükeyçiliği'nde düzenlenen törenle takıldı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, eşi Fulya, kızı Merve Terim ile yardımcıları Oğuz Çetin ve Metin Tekin ile katıldığı törene, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, UEFA As Başkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Eski Başkanı Levent Bıçakçı, Galatasaray'ın eski başkanlarından Faruk Süren sanatçı Demet Akbağ ve çok sayıda basın mensubu ile davetli katıldı.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsilli, törende yaptığı Türkçe konuşmasında, Fatih Terim'in her zaman bir referans noktası olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Fatih Terim, Türk Futbolunun dünyadaki temsilcisidir. Kendisinin başarıları ülkesinde imparator olarak tanınmasını sağlamıştır. Başarılarını Milano'da ve Floransa'da çalıştığı dönemlerde de sergilemiştir. Terim futbol bilgisi ile İtalyan taraftarlarının gönlünde de taht kurmuştur. Sayın Terim'e Türk Milli takımına, Türk taraftarlara bir ay sonra başlayacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nda başarılar dilerim. Umarım Avrupa Futbol Şampiyonası Finalini beraber oynarız.''

Fatih Terim de İtalyanca ve Türkçe yaptığı konuşmasında, bu onur veren olay için İtalya'nın Ankara Büyükelçisinin huzurunda bütün İtalya halkına teşekkür ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Bana İtalya'da çalışma ve yaşama imkanı veren Fiyorentina ve Milan kulüplerine, yaşamım boyuncu her zaman bana destek olan eşim ve kızlarıma ve burada olan herkese teşekkür ediyorum. Kader bana Türk halkına çok önemli ananeleri ve prensipleri onurla taşıma fırsatı bahşetti. Taşımaktan büyük gurur ve onur duyduğum bu miras ile gerek ülkemde, gerek yurt dışında hayatımda ve mesleki yaşamımdaki büyük dönemeçleri aşmasını bildim. Futbol, evrensel diliğle, ülkem gerçeklerinden farklı olan İtalya gerçeklerinin üstesinden gelmemi sağladı. Ülkemin geleneksel değerlerini taşıdığım İtalya'da yaşadığım sürece karşımda daima anlayış ve açıklık buldum. İtalya'ya bir Türk elçisi gibi geldim. Ülkeme de bir İtalyan elçisi gibi döndüm. İtalya'da çok sağlam dostluklar edindim. Bu gün bana takdim edilen bu onur büyük mutluluk vermektedir ve bana bu büyük buluşma anını yaşatan Türk halkına ve İtalyan halkına teşekkür ederim. Türk ve İtalyan halklarının bu onuru paylaşmasını istiyorum.''

Konuşmaların ardından Büyükelçi Marsilli, İtalya Başbakanı Berlusconi ve Başbakan Erdoğan'ın kutlama mesajlarını okuduktan sonra, İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Donadoni'nin gönderdiği İtalya Milli Takımın Milanda oynayan Futbolcusu Pirlo'nun 21 numaralı formasını, Terim de İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsilli'ye, A Milli Takım formasını hediye etti.

Tören, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Marsilli'nin, Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim'e Liyakat Nişanını takmasıyla sona erdi.

-LİYAKAT NİŞANI KİMLERE VERİLİR?-

İtalyan Dayanışması Yüksek Liyakat Nişanı 1952 yılından beri veriliyor. İtalya Dış İşleri Bakanının teklifi ve İtalya Cumhurbaşkanının onayının ardından, kanun hükmünde kararnameyle verilen nişan, İtalya'daki 5 Devlet Nişanı'ndan birisi.

Nişan, İtalya'ya, sanat, edabiyat, ekonomi, sosyal, kamusal ve askeri alanlarda katkıda bulunan ve hizmet eden kişileri ödüllendirip, onurlandırmak amacıyla veriliyor.

YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
tekin alp 28 Nisan 2008 Pazartesi 

BAV a yapılan hukuksuzluk derhal durdurulmalıdır. Bitmiş ve zaman aşımına uğramış bir dava, Yargıyat bilmem kaçıncı dairesinin işkence altında alınmış polis ifadelerini dayanak yapmasından dolayı hukuksuzca devam ettiriliyor. BAV a ve Harun Yahya ya karşı derin komunist devletin yaptığı linç derhal durdurulmalı. Bu hukuksuzluğu yapanlara karşı gerekli işlemler yapılmalıdır.

Yorumu oyla      18      12  
rauf orbay 28 Nisan 2008 Pazartesi 

bir grup ve bir insan düşünün, hem darwinizmle, hem masonlukla, hem komunizmle, hem Allahsızlıkla, hem bölücü terörle hem fikren hem akılcı olarak arslanlar gibi mücedele ediyor. ve biz Türk Milleti olarak sessizce seyrediyoruz. ve Türkiye düşmanları bu ekibe ceza vermek için yargıya baskı yaptıkları aşikar. ama sap döner devran döner gün gelir hesap döner. bu sözü özellikle masonlar ve derin komunist devlet çetesi unutmamalıdır. Türk Milleti BAV a yapılan aleni HUKUKSUZLUĞUN farkında!!!

Yorumu oyla      19      11  
avni tace 28 Nisan 2008 Pazartesi 

BAV ve Harun Yahya Darwinizmi dünya çapında darmekeşan yaptılar. DArwinizm olmazsa materyalizm olmaz. materyalizm olmazsa komunizm olmaz. komunizm olmazsa bölücü terör olmaz. işte BAV a savaş açan derin komunist devlet çetesine dikkat edilmnelidir. ve 70 milyon önünde olan hukuksuzluk derhal durdurulmalı ve bu çete devlet kurumlarından temizlenmelidir..

Yorumu oyla      19      11  
abbas guclu 28 Nisan 2008 Pazartesi 

1980 lı yıllardan beri evrim teorisine ve darwınızmle mucadele eden BAV a karşı resmen ADALETSIZLIK yapılıyor. TEK BİR suç delili yokken ceza verilmeye çalışılıyor. BAVda bu hukuksuzluğu gazetelere verdiğkleri ilanlarla herkese duyuruyor. yani yapılan hukuksuzlıka ve zulme hepimiz şahidiz. Zulme rıza göstermekte zulümdür. peki bu zulmun kaynagı nedir.

Yorumu oyla      19      11  
berfin 28 Nisan 2008 Pazartesi 

BAV davasını bu kadar uzatıp, hakimlerin BAV üyelerinin suçsuz olmalarına rağmen aleyhlerinde karar verme çabaları bu işin arkasında gizli bir elin olduğunun göstergesi. Bu el de Adnan Oktar'in, çirkin faaliyetlerini deşifre ettigi masonlardır. Adnan Oktar, bu ülkeyi zarara uğratmak isteyen, bölmek isteyen herkesle savaşıyor, bunlar mason bile olsa...

Yorumu oyla      19      11  
erkan sağlam 28 Nisan 2008 Pazartesi 

Adnan Oktar ve arkadaşları Türkiye'ye büyük hizmetleri olmuş önemli şahıslardır.Elbette Türkiye'nin gelişmesini istemeyen, dolayısıyla faaliyetleri Avrupa'daki mason localarının çıkarlarıyla çatışan masonlar Adnan Oktar'ı hep durdurmaya, engellemeye çalıştılar. İftiralar,karalama kampanyaları ve hukuksuzluk.Yargıdaki mason kadrolaşmaları çözülürse adalet yerini bulur.

Yorumu oyla      19      11  
Cessy 28 Nisan 2008 Pazartesi 

Masonlar artık Türkiye'nin gizli gücü olamayacaklar. Çünkü Adnan Oktar beklenen İslam ahlakını tüm dünya ya yayıyor.

Yorumu oyla      18      12  
sibel 28 Nisan 2008 Pazartesi 

Yahudilik ve Masonluk kitabı çıktığından beri Adnan Oktar'a yapılmadık baskı kalmamış, meyve veren ağaç taşlanır tabi, Adnan OKtar Türkiye'nin ve tüm İslam aleminin ümididir, tek başına yıllardır mücadele veriyor, bütün kitaplarını okuyorum ve okutturuyorum.

Yorumu oyla      19      11  
hasan gülçim 28 Nisan 2008 Pazartesi 

5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 148. maddesinin 4. bendine göre: "MÜDAFİ (AVUKAT) HAZIR BULUNMAKSIZIN KOLLUKÇA ALINAN İFADE, HÂKİM VEYA MAHKEME HUZURUNDA ŞÜPHELİ VEYA SANIK TARAFINDAN DOĞRULANMADIKÇA HÜKME ESAS ALINAMAZ." Ve gördüğüm üzere bu davanın tek delilide baskı altında imzalatılan uydurma ifadelerdir. Sonuç basittir, beraattir. Hadi onu vermekten korktunuz, ozaman hukuk kanunlarına göre zamanaşımını vermek zorundasınız. Yoksa hukuksuzluk yaparsınız.

Yorumu oyla      18      12  
haberci 28 Nisan 2008 Pazartesi 

Masonların ve masonluğun ne büyük bir tehlike olduğunu bugüne kadar anlamamıştım. çoğu kimse benim gibi bundan habersiz olabilir. Ama Adnan Oktar'ın suçsuz yere yargılanmasından tahmin bile edemeyeceğiniz birçok konuya parmakları uzanıyor bunların.Adnan Oktar bu tehlikeyi afişe etmeye cesaret eden tek kişi olduğundan hukuksal deliller TAMAMEN LEHİNE olsa dahi işte böyle hala yargılanıyor.Masonlar yargıya da mı sızdı?Yoksa yargı,son günlerde birçok köşeyazarının ele aldığı gibi baskı altında mı?

Yorumu oyla      18      12  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cimbom'dan Derbi İçin Yeni Şarkı
Galatasaray Kulübü, yarın Fenerbahçe ile oynanacak derbi maç öncesinde ...
Uluç Hakan'a Tepkiye Kızdı:
Hıncal Uluç Fotomaç'taki köşesinde Galatasaray Lisesi Mezunları Derneği'nin ...
G.Saray'da Portakal Devrim Başlıyor
Şampiyonluk için gün sayan Galatasaray gelecek sezon için taraftarının ...
 
Cimbom'a Müjdeli Haber!
Türkcell Süper Lig'de şampiyonluğun favori adayı Galatasaray'ı rahatlatan ...
Süper Lig'in En'leri
Süper Ligde bu sezon pekçok ilk yaşadık. Usta spor yorumcusu Mehmet Demirkol, ...
Erdoğan Kime Değse Kaybediyor!
Turkcell Süper Lig’de sona yaklaşılırken şampiyonluk ve düşme mücadelesi ...
 
Hakan'dan 'Kutlu' Mesajına Açıklık
Hakan Şükür, F.Bahçe maçı öncesi verdiği ve günlerce tartışılan dostluk ...
33. Hafta Sonuçları ve Puan Durumu
33. hafta nefesleri kesti. Haftanın maçında G.Saray, Sivas'ı devirdi ve ...
Süper Ligde Son Durum
Galatasaray, Sivasspor'u 5-3 yenerek puanını 76'ya çıkardı ve liderliğini sürdürdü.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Acun Ilıcalı
ygs soru ve cevapları
Ayşe Ersöz
Necmettin Erbakan
Tarsus
Çaykur Rizespor
ismail kartal
deprem
AFC Kupası