E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

TEOG öncesi bir ilk... Özel Beştepe Okulları kritik sınav öncesi öğrencileri sağlık kampına aldı!

Kan bileşenleri, insan beyninin verimli çalışabilmesini sağlamaktadır. Bu bileşenlerin yokluğu insan beyninde birçok olumsuz duruma yol açar. Özel Beştepe okulları öğrencilerine kritik sınavlar öncesi özel tahliller uygulayarak gerekli tedavilere başlıyor.

22.11.2015 - 18:21
TEOG öncesi bir ilk...

Kan bileşenleri, insan beyninin verimli çalışabilmesini sağlamaktadır. Bu bileşenlerin yokluğu insan beyninde birçok olumsuz duruma yol açar. Özel Beştepe okulları öğrencilerine kritik sınavlar öncesi özel tahliller uygulayarak gerekli tedavilere başlıyor. Alışılagelmiş sistemin dışına çıkarak sınav öncesi öğrencilere farklı bir hizmet sunan Özel Beştepe okulları sistemini böyle anlattı...

Bazı kan bileşenleri, insan beyninin verimli çalışabilmesini sağlıyor. Bu bileşenlerin yokluğu ise insan beyninde birçok olumsuz durumun gelişmesine neden oluyor. Bu olumsuzluklar -dikkat dağınıklığı, yorgunluk, bitkinlik, konsantrasyon eksikliği ve öğrenme güçlüğü- YGS, LYS ve TEOG sınavlarına girecek öğrenciler için adeta kabus haline geliyor. Hayatlarının en kritik süreçlerinde olan öğrenciler bol bol ders çalışmalarına rağmen sınavlarda emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Bu yıl YGS-LYS sınavlarına 2 milyon, TEOG sınavına ise yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin gireceği düşünüldüğünde bu durum toplamda 3 milyon 300 bin öğrencinin ve onların velilerinin hayatını doğrudan etkiliyor.
Prof. Dr. Semih Keskil Uyarıyor:
semih-keskil3
Özel Beştepe Okulları Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Semih Keskil:
 “İnsan beyni hala birçok gizemi ve karmaşık yapısıyla biz bilim adamlarının ilgi odağı durumundadır. İnsan beyni ile ilgili hala birçok bilinmezlik olduğu gibi, çok kesin elde ettiğimiz bilgiler de mevcuttur. Kanımızda yer alan bazı bileşenlerin beynimizin çalışması için hayati önem taşıdığı ise kesin bilgilerimiz arasındadır. __Vitamin B12, folik asit, serum demir, ferritin ve Vit D3 gibi kan bileşenleri adeta bir arabanın benzin ve katkı ihtiyacı gibi, beynin fonksiyonlarını yerine getirmesi için temel bileşenlerdir. 
Neden yapıyoruz? Bazı kan bileşenleri, insan beyninin verimli çalışabilmesini sağlamaktadır. Bu bileşenlerin yokluğu ise insan beyninde birçok olumsuz durumun gelişmesine neden olmaktadır. Bu olumsuzluklar -dikkat dağınıklığı, yorgunluk, bitkinlik, konsantrasyon eksikliği ve öğrenme güçlüğü- YGS, LYS ve TEOG sınavlarına girecek öğrencilerimiz için adeta kabus haline gelmektedir.
Hayatlarının en kritik süreçlerinde olan öğrenciler bol bol ders çalışmalarına rağmen sınavlarda emeklerinin karşılığını alamamaktadırlar. Bu yıl YGS-LYS sınavlarına 2 milyon, TEOG sınavına ise yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin gireceği düşünüldüğünde bu durum toplamda 3 milyon 300 bin öğrencinin ve onların velilerinin hayatını doğrudan etkilemektedir.
Nasıl yapıyoruz? Öncelikle okulumuz danışma kurulu üyesi ve kendisi de üniversite sınavı Türkiye 6.’sı olan Beyin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Semih Keskil, öğrencilerimizle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yapıyor. Ardından öğrencilerimizle beraber evlere bilgilendirme mektubu gönderiyor ve velilerden bu süreç için onay istiyoruz.
Velisinin onay verdiği öğrencilerin kanları  anlaşmalı bir laboratuvar aracılığı ile alınıyor ve sonuçlar Prof. Dr. Semih Keskil hoca tarafından inceleniyor. Bu tahlillerde özellikle Vitamin B12, folik asit, serum demir, ferritin ve Vit D3 bileşenlerinin seviyeleri inceleniyor. Kan bileşenlerinde eksiklik görülen öğrencilerin velileri ve kendileri bilgilendiriliyor. Ardından Semih hocanın yazdığı reçete doğrultusunda okulumuz sağlık personelinin takibiyle gerekli tedavi ve tamamlama süreçleri hızla hayata geçiriliyor.
Danışma kurulu üyemiz Beyin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Semih Keskil kimdir?
semih-keskil21960 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi ve Ankara Fen Lisesi’nden sonra ÖSYM sınavı Türkiye 6.’sı olarak girdiği Hacettepe Tıp Fakültesi’nden 1984 yılında mezun oldu. Tunceli’de iki yıllık mecburi hizmet ardından 1991 yılında Gazi Üniversitesi’nden Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanlığını aldı.  Son yıllarda Türkiye’de en genç yaşta doçent olan beyin cerrahıdır. Çeşitli fakültelerin Nöroşirürji departmanlarını kurdu, 13 asistan yetiştirdi. On dört yıl önce profesör kadrosuna atandı. 5 yıl boyunca Ankara Bayındır Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü direktörlüğünü yaptı.
Konuyla ilgili olarak ;
Özel Beştepe Okulları Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Semih Keskil: “İnsan beyni hala birçok gizemi ve karmaşık yapısıyla biz bilim adamlarının ilgi odağı durumundadır. İnsan beyni ile ilgili hala birçok bilinmezlik olduğu gibi, çok kesin elde ettiğimiz bilgiler de mevcuttur. Kanımızda yer alan bazı bileşenlerin beynimizin çalışması için hayati önem taşıdığı ise kesin bilgilerimiz arasındadır. Vitamin B12, folik asit, serum demir, ferritin ve Vit D3 gibi kan bileşenleri adeta bir arabanın benzin ve katkı ihtiyacı gibi, beynin fonksiyonlarını yerine getirmesi için temel bileşenlerdir. Günümüz gençlerinin hızlı beslenme alışkanlıkları ve özellikle de vejetaryen beslenme, bu bileşenlerden bazılarının eksikliğinin görülmesine bağlı sorunları oldukça yukarı çekmektedir. Bunlardan bir ya da birkaçının eksikliği ise beyin fonksiyonlarının yerine tam olarak getirilememesiyle sonuçlanmaktadır. Gündelik yaşamımızda ise bu durum sinirlilik, uykusuzluk, bitkinlik, dikkat dağınıklığı, konsantrasyon eksikliği, öğrenme güçlüğü olarak kendisini hissettirmektedir. Öğrencilerin özellikle sınav yıllarında bu sorunlarla karşılaşması ise öğrenciler ve aileleri için büyük sorunları beraberinde getirmektedir. Danışmanlığını yürüttüğüm Beştepe Koleji’nde görev yapan deneyimli eğitimci arkadaşların fark ettiği bu soruna çözüm olarak, okulun akademik takvimine yerleştirdiğimiz teşhis ve tedavi sürecinin ise diğer okullarda sınavlara hazırlanan öğrencilere de beyin fonksiyonlarından tam olarak fayda elde edebilmek adına örnek teşkil edeceğini düşünüyorum.” dedi.
Özel Beştepe Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Altunbıçak: “Hepimizin malumu olduğu üzere, 2 milyonu aşkın öğrencimiz her yıl üniversitelerin çeşitli bölümlerine girebilmek için yoğun bir gayret göstermektedir. Okulumuz öğrencileri de bu süreçte disiplinli bir çalışma ortamında üniversite sınavlarına hazırlanmaktadır. Yaşanan yoğun rekabet sürecinde yıllara dayanan tecrübemiz göstermiştir ki bazı öğrencilerimiz çok fazla gayret göstermelerine rağmen istenilen sonucu alamamaktadır. Böyle bir sonuçta ise hem aileler hem de öğrenciler hedeflerine ulaşamamanın üzüntüsünü yaşamaktadırlar. Biz eğitimcilerin, Semih hocamız gibi bir bilim adamıyla birlikteliğinden ise böylesine önemli bir çözüm çıktı. Öğrencilerimizin bu kritik dönemlerinde karşılaştıkları bu ciddi verim kaybına karşı çözüm üretmenin sorumluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.
Özel Beştepe Ortaokulu Müdürü Yeliz Erdem Aluç: “6 ayrı branşta ve her dönem bir kere olmak üzere toplamda 12 ayrı sınava (TEOG) girmek durumunda olan öğrencilerimiz gerçekten de yoğun bir gayret sarf etmektedirler. Okulumuzda Semih hoca ile birlikte yürüttüğümüz bu çözüm süreci öğrencilerimizin ve  öğretmenlerimizin sistemli ve disiplinli çalışmalarının karşılığını almalarını sağlamaktadır.” dedi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Torku Konyaspor
Dilma Rousseff
Yeni Zelanda
Akhisar Belediyespor
Çaykur Rizespor
karadeniz
bugün
siber
zatürre