E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

TEOG, E-Okul Takdir Teşekkür hesaplama lise 4. 5. 6. 7. 8. Sınıf 

Okulların kapanmasına az bir süre kala öğrencileri Takdir ve Teşekkür hesaplama heyecanı sardı. Öğrencilerin bu işlemi hesaplamaları içim haberimizde size detayları verdik. Bu sene okullar 17 Haziran günü kapanacak. Okulların açılma tarihi ise 19 Eylül olarak belirtildi.

28.05.2016 - 06:45
TEOG, E-Okul Takdir Teşekkür hesaplama lise 4. 5. 6. 7. 8. Sınıf

TEOG puanları 700 puan üzerinden değerlendirilecek. Ancak puanlama bu kadar ile sınırlı kalmayacak. TEOG'dan 700 üzerinden bir puan alan öğrencinin , 6,7,8. sınıf not ortlamaları ve 8. sınıf ağırlıklı not ortalaması alınacak bu puanın üzerinde TEOG puanında eklenmesiyle beraber ortak puan hesaplanacak ve 500 puan üzerinden bir puan belirlenecek. Ve böylece 4. 5. 6. 7. 8. Sınıf öğrencileri Takdir ve Teşekkür hesaplaması yapabilecek. 

E-OKUL KARNE NOTLARI İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

1- İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA;

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin
"Ödüller ve ödüllerin verilmesi
MADDE 53 - (1) İlkokul 4. sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarının bütün sınıflarında puan ortalaması Türkçe dersinden 55.00, diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 olanlar "Teşekkür" EK-6, 85.00 puan ve yukarı olanlar "Takdir" EK-7 belgesi ile ödüllendirilir."
Maddesi gereğince;
Teşekkür ya da Takdir Belgesi almak için;
Bu belgeler 4,5,6,7,8. Sınıf öğrencilerine verilir. 1,2,3. Sınıf öğrencilerine Teşekkür ve Takdir Belgesi verilmez.
Türkçe dersiniz en az 55 olmak zorunda,
Diğer derslerinizin ortalaması en az 45 olmak zorunda,
Puanlara bakılırken dönem puanına bakılması gerekir. Yani belgeler dönemliktir. Yıl sonu puanına bakılmaz.
Bugünlerde belge hesabı yaparken 2.dönem puanlarınıza bakmanız lazım.
Yıl sonu ağırlıklı puan ortalamanız 70,00 ile 84,99 arasında ise Teşekkür Belgesi
85,00 ve daha sütünde ise Takdir Belgesi alırsınız.
Dönem Ağırlıklı puanı nasıl hesaplanır?
Örneğin Haftada 3 saat ders gördüğünüz Sosyal Bilgiler dersinizden ikinci dönem puanınız 55 ise ağırlıklı puan için;
Dersin Puanı X Haftalık Ders Saati= 55 X 3 =165 puan.
Bu şekilde tüm derslerin ağırlıklı puanını hesaplayın.
Sonra bu puanları toplayın.
Ve çıkan sonucu haftalık toplam kaç saat ders varsa o sayıya bölün.
Sadece puanını hesapladığınız derslerin haftalık saatlerini toplayın. Örneğin puan verilmeyen Rehberlik dersiniz varsa bunu hesaba katmayın.
Örnek: Haftalık ders saatiniz toplamda 35 ise ve puan verilmeyen 1 saatlik rehberlik dersiniz varsa toplam sonucu 34'e böleceksiniz.
Aynı şekilde ikinci dönem puan almadığınız, boş geçen bir dersiniz varsa onu da hesaba katmayacaksınız.
2- ORTAÖĞRETİMDE (LİSELERDE)
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine Göre;
"Öğrencilerin ödüllendirilmesi
MADDE 159- (1) Örnek davranışların ve başarıların niteliklerine göre ödüllendirilmesinde öğrencilere;
a) Teşekkür belgesi,
b) Takdir belgesi,
c) Onur belgesi,
ç) Üstün başarı belgesi
verilir.

Teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi ile ödüllendirme
MADDE 160- (1) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,
b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,
c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi
ile ödüllendirir.
(2) Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere okulun iftihar listesinde yer verilir."
Maddelerine göre Ödül verilir.
Lisede öğrencinin belge alabilmesi için;
- Davranış Puanlarının 100 olması gerekiyor. Yani o dönemde hiç Disiplin Cezası almamış olması gerekiyor.
- Tüm derslerden başarılı yanı en az 50 puan almış olması gerekiyor.
- Puanlara bakılırken dönem puanına bakılması gerekir. Yani belgeler dönemliktir. Yıl sonu puanına bakılmaz.
- Bugünlerde belge hesabı yaparken 2.dönem puanlarınıza bakmanız lazım.
- Yıl sonu ağırlıklı puan ortalamanız 70,00 ile 84,99 arasında ise Teşekkür Belgesi
- 85,00 ve daha sütünde ise Takdir Belgesi alırsınız.
Ayrıca; Okul süresince en az üç öğretim döneminin tümünde Takdir Belgesi alırsanız ayrıca Üstün Başarı Belgesi alırsınız.
Örneğin; 9.sınıfın 1 ve 2. Dönemi, 11.Sınıfın 1 ve 2. Dönemi ve 12.Sınıfın 1 ve 2.Dönemi Takdir aldıysanız Üstün Başarı Belgesi almaya hak kazanırsınız.
Dönem Ağırlıklı puanı nasıl hesaplanır?
- Örneğin Haftada 6 saat ders gördüğünüz Matematik dersinizden ikinci dönem puanınız 60 ise ağırlıklı puan hesabı:
- Dersin Puanı X Haftalık Ders Saati= 60 X 6 =360 puan.
- Bu şekilde tüm derslerin ağırlıklı puanını hesaplayın.
- Sonra bu puanları toplayın.
- Ve çıkan sonucu haftalık toplam kaç saat ders varsa o sayıya bölün.
- Sadece puanını hesapladığınız derslerin haftalık saatlerini toplayın. Örneğin puan verilmeyen Rehberlik, Sosyal Etkinlik ya da Bilgi Kuramı dersiniz varsa bunu hesaba katmayın.
- Örnek: Haftalık ders saatiniz toplamda 40 ise ve puan verilmeyen Rehberlik 1 saat, Sosyal Etkinlik 2 Saat ve Bilgi Kuramı 2 saat varsa (toplam 5 saatlik dersin puanı yok) toplam sonucu 35'e böleceksiniz.
- Aynı şekilde ikinci dönem puan almadığınız, boş geçen bir dersiniz varsa onu da hesaba katmayacaksınız.
MEB'den takdir ve teşekkür belgelesi uyarısı geldi
Milli Eğitim Bakanlığı, çocukların takdir ve teşekkür belgelerini sosyal medya üzerinden paylaşırken dikkatli olmaları uyarısında bulundu.
Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, okulların tatile girmesi ve öğrencilerin karne almasının ardından, bazı aileler takdir ve teşekkür belgelerinin fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladı.
Bu belgeler üzerinde çocukların kimlik bilgileri ile bununla bağlantılı kişisel bilgilerinin bulunduğunu dile getiren yetkililer, art niyetli kişilerin bunları, öğrenci ve velilere zarar verecek şekilde kullanabileceğini ifade etti.
Bakanlık yetkilileri, öğrenci ve velilerin, bu durumu göz önünde bulundurarak, karne ve başarı belgelerini sosyal medyada paylaşırken daha dikkatli olması gerektiğini kaydetti.
E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA TÜM DETAYLAR
E-Okul Ders Programı : E-okul ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı ,
Devamsızlık Bilgileri : 2011 - 2012 eğitim öğretim yılı dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar ,
Öğrenci Okul No : Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir .
E-Okul Giriş : e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne öğrenci, veli, yönetici ve öğretmenlerin nasıl eokul giriş yapacağınızı öğrenmek için E-Okul Giriş sayfasını ziyaret edebilirsiniz
E-Kayıt : Evraksız, bağışsız E Kayıt işlemleri, sınavsız öğrenci ortaöğretim kurumları ekayıt işlemleri için E-Kayıt linkini takip edebilirsiniz .
E-Okul veli bilgilendirme sistemi; ebeveynlerin her zaman çocuklarının eğitim durumlarını takip altında tutulabilmesini hedefler. Çünkü bu sistem ile ebeveynler sadece internet sayesinde herhangi bir okulda eğitim alan çocuklarının ders notlarına, devamsızlıklarına, yıl içinde verilen ödevlerini yapıp yapmadıklarına, haftalık ders programlarına, sağlık problemlerine gibi eğitim sürecine ilişkin tüm ayrıntılara ulaşabilirler.
TEOG SINAVI NEDİR?
TEOG, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşeceksin. 6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olacak. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşecek. Bu sınavlardan aldığın sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanın hesaplanacak. 6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girdiğin bütün sınavlar baz alınarak yıl sonu başarı puanların hesaplanacak ve bu puan senin liseye yerleşme puanını etkileyecek. Sınavlara kendi okulunda gireceksin ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlışların doğrularını etkilemeyecek. Yeni sistemin kavramlarını inceleyecek olursak: Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP): Bu tanıdık olduğun bir kavram. Sene içerisinde girdiğin sınav (yazılı – test) puanların esas alınarak hesaplanır. Her sınavdan aldığın puan o dersin ders saati ile çarpılır. Senin gözünde 85 de 95 de 5 olarak görünürken bu hesaplamaya göre 95 daha öndedir. Bilgi eksiklerini kapatmak için Dersanem´in fırsatlarından faydalanmalısın. Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanı: 6 temel dersten girdiğin merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre oluşturulur. YBP mantığıyla aldığın her fazla puanın önemi büyüktür. Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8. sınıfta aldığın yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30´u alınır ve 8. Sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70´i ile toplanır. Bu toplam senin liselere yerleşeceğin puanı verir. Sonuç olarak hem okul hem dershane öğretmenini iyi bir şekilde dinlemen gerekiyor. Sınav sistemleri değişse de altın kural değişmiyor: Sıkı ve verimli çalışmak. 

2015-2016 YILI OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan çalışma takvimine göre yaz tatili bu sene 17 Haziran 2016 tarihinde başlayacak.
2016-2017 ÖĞRETİM YILINDA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, 2016-2017 eğitim öğretim yılı, 19 Eylül'de başlayacak, 9 Haziran 2017'de sona erecek. 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin bakanlıkça hazırlanıp illere gönderilen genelgeye göre, yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2017'de yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat'ta başlayacak, 9 Haziran 2017'de sona erecek.
2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017'de başlayacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içinde derslerle eş zamanlı olarak yapılacak.
 akşam

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
MHP
Ukrayna
Sosyal Medya
Chloe Loughnan
Endonezya
Barack Obama
Kayseri Erciyesspor
anap
Güney Osetya