E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Süper Lig'i İzlemek İçin 25 Neden! 

Nihayet yeniden başladı Türkiye Süper Ligi. Üç aylık ayrılık bile futbol severlere fazla geldi. Transfer bombaları ve hazırlık maçları bile onları kesmedi.

17.08.2013 - 12:27
Süper Lig i İzlemek İçin 25 Neden!

Nihayet yeniden başladı Türkiye Süper Ligi. Üç aylık ayrılık bile futbol severlere fazla geldi. Transfer bombaları ve hazırlık maçları bile onları kesmedi. Biz de yeni sezon öncesi Süper Ligi çekici yapan, izleyenleri heyecanlandıracak, sürekli merak konusu olacak 25 nedeni sorduk, birbirinden ilginç yanıtlar aldık.

Drogba ve karizması

Türkiye’ye 10 yılda bir gelen yıldızlardan biri. Sadece onu izlemek için bile tribüne gelen, kombine bilet alanlar var. Takımını tek başına sırtlayabile, 35 yaşına karşın hem saha içinde hem saha dışında takım arkadaşlarına ilham veren bir süper yıldız.

Bırakın kaotik kalsın

Favori mi dediniz? Artık yok. 6-7 gollü farklı galibiyetler mi dediniz? Onlar da yok. Onların yerine, sonuçları önceden kestirmenin zor olduğu, teknik adamların son derece esnek davranması gereken bir yapı var. Doğru tahmin yapan baştacı edilir.

Yeni Trabzon

İki çok kariyerli yabancı Malouda-Bosingwa ikilisiyle ve Mustafa Akçay’ın yönetiminde bir Trabzonspor var. Bordo-mavililer uzun yıllar aradan sonra birinci sınıf iki yabancı transfer ettiler ve ligde çok can yakabilirler.

Emenike ve taklaları

İşte güzel bir dönüş hikâyesi: Fenerbahçe iki yıl gecikmeli de olsa Njeryalıya kavuştu. Sadece gol sevincinde attığı taklaları bile Fenerbahçe tribünleri için ayrı bir motivasyon unsuru olacak.

Yedek kulübesinde rekabet

Lig şampiyonluğu tatmış Terim, Daum, Ertuğrul Sağlam; hep iddialı Bilic, Yanal, Aybaba, Çalımbay, Çapa… Bu sezon yedek kulübesindeki teknik adam rekabeti de sahadaki kadar ilgi çekecek.

Fuat Çapa’nın takımı

Geçen yıl Gençlerbirliği’nde yaptığını ligin yenisinde tekrarlar mı? Çapa, hem gençlere yaklaşımı hem de oynattığı futbolla takdir toplamıştı. Bu sezon da sürpriz adayı bir takımı var.

Bekar ve genç futbolcular

Burak, Alper, Selçuk, Semih ve diğerleri… Bu yıldızlar 13-14 yaşındakiler dahil genç kızları ve kadınları tribüne çekiyor, onlara futbol izlettiriyor, forma sattırıyor. O zaman evlenmek yok!

Genç ve agresif Beşiktaş

Geçen sezon Aybaba’nın takımı takdir toplamıştı. Bu sezon Bilic’in genç takımından bir kademe daha iyisi bekleniyor: Biraz daha istikrar ve biraz daha iyi savunma.

Taraftar sadakati

Yeni stadyumlar ve sezonluk bilet uygulaması seyirci sadakatini artırıyor. Üstelik Türk seyircisinin sadakati öyle Chelsea gibi endüstriyel takımlarınkine de benzemez. Onları tribünde hep bir ağızdan tezahürat yaparken izlemek bir zevktir.

GS - FB rekabeti

Sezonlar geçer ama bu rekabetin ateşi sönmez. Ligde iki kez karşılaşacaklar. 11. ve 28. haftaları şimdiden bekleyin.

Daum’un Bursa’sı

Neredeyse 20 yıldır Türkiye’ye bilen, defalarca takım çalıştırmış bir isim. Bütün kombineleri sattırmasıyla bile Anadolu’ya heyecan getirecektir.

Beşiktaş’ın yenisi Pedro Franco

Genç Kolombiyalı geçen hafta attığı golle tanıttı kendini. Ama birçok kişi için be sezon en büyük çıkış yapması beklenen oyuncu.

Kariyerli kaleciler

Muslera, Tolga, Volkan, Onur, Isaakson, Frey… Süper Lig adeta kariyerli kaleciler cennetine döndü. Aralarındaki rekabet ligin zirvesini de etkileyecek.

Sürpriz takım Kasımpaşa

Ligin en merak edilen takımlarından. Geçen yılın üzerine yeni yabancılar eklediler. Bu sezon Şota ve takımı için bir sınıf daha atlamak için büyük bir fırsat olabilir.

Sempatik Akhisar

Geçen sezon herkes sempatiyle baktı onlara. Gekas’ın yokluğunda ve mütevazı hocaları, düzgün adam Hamza Hamzaoğlu ile büyükleri çelmelemeye devam edecekler.

Dünya hakemi Cüneyt Çakır

Hakem de ligi seyretme sebebi olur mu? 40 yıl sonra bir Türk hakemi Dünya Kupası’nın eşiğindeyse olur. Türk Milli Takımı büyük bir ihtimalle Brezilya’yı televizyonda izleyecek. Çakır ise sezon boyunca Brezilya için hazırlık yapıyor olacak.

Nihayet Muhammed

Küçücük boyuyla Barcelona gibi kulüpleri peşinden koşturan Muhammed Demirci nihayet büyüdü ve Beşiktaş A takımına yükseldi. Şimdi 18’inde ve Southampton maçında attığı gol hazırlık döneminin en iyileri arasına girdi bile.

Gerilim sevenler için tribünler

Seyirci tepkili mi olacak? Siyasi slogan atılacak mı? Tribünde taraftarlar arası çekişmeyi ve kolluk gücünün müdahalesini merak eden hiç kaçırmasın.

Dünya Kupası motivasyonu

Kuyt, Sneijder, Drogba, Alves, Babel ve diğerleri... Hepsi 2014 Dünya Kupası kadrosuna girmek istiyor. Bu sebeple sezon boyunca formda kalmayı ve sakatlıktan uzak durmayı amaçlayacaklar. Hepsini formlarının zirvesinde görebiliriz.

Avrupa kupası sonrası

Henüz her takımın durumu belli değil ama geçen sezonki gibi iki kulvarlı bir mücadele takımların motivasyonunu artırabilir ve Türkiye’ye Avrupai bir rekabeti getirebilir.

Antalya’nın yükselişi

Kurdukları yapıya her yıl parça ekleyerek ilerliyorlar. Bu sezon Samet Aybaba yönetimindeki takımda Milan Baros ile Anton Ferdinand da var. Ligin tehlikeli takımlarından biri.

Yeni stadyumlar

Seyir konforlu yeni stadyumlar birer birer açılıyor. Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayseri tamam, diğerleri heyecanla bekliyor. Bursaspor’un Timsah Arenası ligin ikinci yarısına yetişebilir. Konya’nın yeni stadı da yolda.

Sosyal medya meydan muharebesi

Maç biter yankısı sosyal medyada olur. Sezon boyunca sosyal medyada kim bilir ne espriler ne fırlamalıklar yapılacak, rakipler nasıl kızdırılacak.

6 hakem yetecek mi?

Sayıları 3’tü yetmedi. 4 oldu, yine yetmedi. Bakalım bu sezon başlayan 6 hakem uygulaması hataları azaltacak. Hele kale çizgisindeki pozisyonların didik didik edileceğine emin olabilirsiniz.

hürriyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CAS'tan Metalist'e Ret!
Metalist Kharkiv'in itirazı reddedildi.
Elmander İngiltere Yolcusu
İsveçli golcü, Premier Lig ekiplerinden Norwich City ile anlaşarak yabancı ...
Aslan Hangi Kanarya'ya Kancayı Taktı?
Bomba iddia
 
TBF'den "Hidayet" Müjdesi!
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, NBA'de yapılan doping ...
MEDİCAL PARK ANTALYASPOR: 0 - KAYSERİ ERCİYESSPOR: 0,MEDİCAL PARK ANTALYASPOR: 0 - KAYSERİ ERCİYESSPOR: 0 Maç Özeti
Spor Toto Süper Lig'in 2013-2014 sezonunu, MP Antalyaspor ve Kayseri Erciyesspor ...
Spor Toto Süper Lig'in İlk Maçında Gol Yok!
Spor Toto Süper Lig'in 2013-2014 sezonunu, MP Antalyaspor ve Kayseri Erciyesspor ...
 
MP Antalyaspor - Kayseri Erciyesspor maç özeti
Spor Toto Süper Lig 'in açılış maçı olan Medical Park Antalyaspor-Kayseri ...
MP Antalyaspor: 0 - Kayseri Erciyesspor: 0 maç özeti
Spor Toto Süper Lig'in açılış maçı golsüz eşitlikle sona erdi.
Fenerbahçe'nin Konyaspor Kadrosu Belli Oldu
Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında yarın deplasmanda Torku Konyaspor ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
eyfel kulesi
Mehmet Şimşek
Okan Buruk
FED
Kayseri Erciyesspor
Faruk Bal
zatürre
suç
Zengin