E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

SPK'dan 5 Kişi Hakkında Suç Duyurusu 

SPK, Denizbank hisse senedinde ilgili maddesinde tanımlanan suçun unsurlarını içeren fiilleri nedeniyle 5 isim hakkında suç duyurusunda bulundu.

19.12.2008 - 23:00
SPK dan 5 Kişi Hakkında Suç Duyurusu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Denizbank hisse senedinde 14-23 Temmuz 2008 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda, söz konusu dönemde Denizbank hisse senedinde gerçekleştirilen SPK'nın ilgili maddesinde tanımlanan suçun unsurlarını içeren fiilleri nedeniyle, Özdemir Uçar, Abidin Sinan Aslan, Ersel Düzgün, Mehmet Ruhi İnanç ve Baybora Ercan adlı şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

SPK'nın Haftalık Bültenine göre, Tukaş Gıda Sanayi ve Ticaret'in sermaye artırımında rüçhan haklarının kullanımı süresinde, ilgili Tebliğde öngörülen bir müşterinin takası henüz gerçekleşmemiş hisse senedi alımı işlemleri sonucunda, belirli bir anda oluşabilecek açık takas pozisyonunun asgari yüzde 20;si oranında uygulanan net varlık bulunması zorunluluğunun, şirket hisse senetlerinde gerçekleşecek işlemlerde açık takas pozisyonunun tamamını karşılayacak oranda özkaynak bulundurulması şeklinde uygulanmasına karar verildi.

Şirketin hakim ortağı OYAK tarafından taahhütname verildiği ve bu amaçla Şirket ve OYAK yönetim kurulunca karar alınması dikkate alınarak, yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan payların, borsanın ilgili pazarında halka arz edilmeyerek kurulca yeni pay alma için saptanan sürenin bitimini takip eden 3 gün içinde, nominal değerinden aşağı olmamak üzere, borsadaki son 3 işlem gününde Borsa Ulusal Pazarda gerçekleşen günlük ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalamasının üzerinden Borsa Toptan Satışlar Pazarında OYAK tarafından satın alınması kararlaştırıldı.

Doğan Şirketler Grubu Holding'in kar dağıtım uygulamaları ile ilgili olarak, 2007 yılı kar dağıtımında, kar dağıtım önerisine ilişkin yönetim kurulu karar tarihinden önce genel kurul toplantısını yapan ve kar dağıtımı kararı alan Petrol Ofisi A.Ş;nden gelen karın, net dağıtılabilir dönem karına ulaşılırken indirim konusu yapılması, 2005, 2006 ve 2007 yıllarına ilişkin kar dağıtımlarında, kar dağıtım önerisine ilişkin yönetim kurulu karar tarihi ile genel kurul toplantı tarihi arasında genel kurul toplantısını yapan ve kar dağıtım kararı alan iştiraklerden gelen karların dikkate alınmaması nedeniyle, söz konusu tutarların net dağıtılabilir dönem karının hesaplanması sırasında dikkate alınması gerektiği hususunda uyarılmasına karar verildi.

Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayi'nin (Tuborg) yönetim kontrolünü sağlayan payları devralan ve bu nedenle Tuborg;un diğer hissedarlarına yönelik olarak adına çağrı yükümlülüğü doğan International Beer Breweries Ltd.;nin, çağrıdan muafiyet verilmesi talebi olumlu karşılandı.

Okan Tekstil Sanayi ve Ticaret'in sermayesinin yüzde 15,45;ini temsil eden payların İhlas Madencilik tarafından satın alınması sebebiyle İhlas Madenciliğin, Okan Tekstil;in diğer ortaklarına ait payları pay başına 0,27 YTL bedelle satın almak üzere çağrıda bulunma yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için yaptığı başvurunun, olumlu karşılanmasına karar verildi.

UKİ Uluslararası Konfeksiyon İmalat ve Ticaret A.Ş'nin paylarının 1.951.100 YTL;lik kısmını devralarak Şirket;teki payını yüzde 22,97;den yüzde 46,43;e artıran ve bu nedenle Şirketin diğer hissedarlarına yönelik olarak adına çağrı yükümlülüğü doğan Turan Sarıgülle'nin, tebliğin ilgili maddesine aykırı olarak Şirketin diğer ortaklarına çağrıda bulunmak üzere Kurula başvurmaması nedeniyle, Sermaye Piyasası Kanununun 47/A maddesi uyarınca alınan savunmasının değerlendirilmesi sonucunda, Kurulca Turan Sarıgülle hakkında 59 bin 182 YTL idari para cezası uygulanmasına karar verildi

Kurul ayrıca, söz konusu şahsın çağrı yükümlülüğünden doğan borcu dolayısıyla Şirket ortaklarının, kendisine karşı Borçlar Kanununun 101. maddesi hükümleri uyarınca çağrıda bulunma yükümlülüğünden doğan borcun aynen ifasını talep hakkını haiz olacakları hususunda Şirket ortaklarının bilgilendirilmesini kararlaştırdı.

Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayinin 29 Mayıs 2007, 23 Ocak 2008 ve 26 Şubat 2008 tarihli özel durum açıklamalarının ilgili Tebliğe aykırılık teşkil etmesi nedeniyle, Şirket hakkında her üç özel durum açıklaması için ayrı ayrı olmak üzere, ihlallerin gerçekleştiği tarihler itibariyle geçerli asgari tutarlar üzerinden toplam 39 bin 524 YTL, şirketin 30 Haziran 2007, 30 Eylül 2007 ve 31 Aralık 2007 tarihli mali tablolarının, yetkili yönetim kurulu üyesinin imzası bulunmaksızın kamuya açıklanması ile ilgili olarak ise mali tabloların kamuya açıklandıkları tarihlerde geçerli olan asgari tutarlar üzerinden toplam 38 bin 672 YTL idari para cezası tesis edilmesine karar verildi.

Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetimle Yetkili Kuruluşlar Listesi;nde yer alan Analiz Bağımsız Denetim ve Mali Müşavirlik A.Ş. nezdinde, Sermaye Piyasası Kanunu'nun ve ilgili mevzuat kapsamında yapılan kalite kontrol çalışması sonucunda söz konusu kuruluşun, Sermaye piyasası mevzuatı kapsamında elektronik ortam da dahil olmak üzere yapılması zorunlu bildirimlerin zamanında tam olarak yapılmaması nedenleriyle, sermaye piyasası mevzuatına uyum konusunda azami dikkat ve özenin gösterilmesi hususunda uyarılmasına ve söz konusu aykırılıkların tekrarı halinde idari para cezası uygulanacağı hususunda bilgilendirilmesi kararlaştırıldı.

Referans Bağımsız Denetim ve Danışmanlığın Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetimle Yetkili Kuruluşlar Listesine alınmasına karar verildi.

Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. hakkında, ilgili tebliğlere aykırı faaliyetleri nedeniyle 11 bin 836 YTL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

SUÇ DUYURULARI

Denizbank A.Ş. hisse senedinde 14-23 Temmuz 2008 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda, söz konusu dönemde Denizbank hisse senedinde gerçekleştirilen SPK'nın ilgili maddesinde tanımlanan suçun unsurlarını içeren fiilleri nedeniyle, Özdemir Uçar, Abidin Sinan Aslan, Ersel Düzgün, Mehmet Ruhi İnanç ve Baybora Ercan adlı şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Denizbank hisse senedinde, 14-23 Temmuz 2008 döneminde Ersel Düzgün, Uçar Menkul, Şenol Kısa, Levent Koçak, Atalay Okan Erdoğan, Ferhan Konuş, Barış Sakcı ve Adem Toru adına açılmış hesaplar aracılığıyla gerçekleştirilen işlemler nedeniyle; Ersel Düzgün, Özdemir Uçar, Abidin Sinan Aslan ve Baybora Ercan hakkında getirilen işlem yasağının sürdürülmesine, Mehmet Ruhi İnanç hakkında ise işlem yasağı getirilmesi kararlaştırıldı.

İMKB;de işlem gören Denizbank hisse senetleri ile ilgili olarak, daha önce getirilen  sınırlamaların devam ettirilmesine, Merkez Menkul Değerler A.Ş. müşteri temsilcisi tarafından dört farklı müşteri hesabına işlem gerçekleştirilmesinin, Kurulun ilgili tebliğlere aykırılık teşkil etmesi nedeniyle, aykırılığa konu olan dört farklı hesabın bulunması dikkate alınarak, Merkez Menkul Değerler A.Ş. hakkında 2008 yılında uygulanan en düşük idari para cezası meblağı olan 15 bin YTL;nin iki katına tekabül eden 30 bin YTL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Lisans sahibi olmayan müşteri temsilcisi çalıştırması nedeniyle, Merkez Menkul Değerler A.Ş. hakkında 2008 yılında uygulanan en düşük idari para cezası meblağı olan 15 bin YTL tutarında idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

18. ÇBS Printaş Baskı Mürekkepleri ve Gereçleri Sanayi A.Ş hisse senedinde 1-18 Mayıs 2007 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda, Kurulun ilgili Tebliği;nin söz konusu maddesi hükmüne aykırı olarak Merkez Menkul Değerler A.Ş. tarafından, müşteri hesabına telefonla iletilen emirlerin ses kayıtlarının tutulmaması nedeniyle, 2007 yılında uygulanan en düşük idari para cezası meblağı olan 11 bin 836 YTL tutarında idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

19. Net Holding hisse senedinin piyasasında 6-23 Aralık 2004 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda, söz konusu dönemde Net Holding hisse senedinde gerçekleştirilen SPK ilgili maddesinde tanımlanan suçun unsurlarını içeren fiilleri nedeniyle; Aykut Daylan, İsmail Emre Şirin ve Mehmet Akdere hakkında,Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Faramir International Ltd., Smart Management Services Inc. ve Aykut Daylan hakkında işlem yapma yasağı getirilmesi, Mehmet Akdere ve İsmail Emre Şirin hakkında Kurulca daha önce getirilmiş bulunan işlem yasaklarının tekrarlanması,a suç duyurusunda bulunulacak olan Aykut Daylan ve İsmail Emre Şirin;in tüm lisanslarının süresi mahkeme süreci sonrasında kesinleşmek üzere iptal edilmesine karar verildi.

YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Tuğkan 13 Aralık 2008 Cumartesi 02:51

Hepsi peş peşe. Rumları tek devlet olarak Kıbrıs'ın sahibi olarak tanı; Vakıflar yasası ile ülkenin topraklarını istila ettir; Fener Patriğini EKÜMENİK ilan et;Ermeni soykırımını kabullen; Kürtlere yapılan asimilasyon ve şiddeti kabul et; YUNANİSTANIN 12 MİL tezine RAM ol. Belki sonradan istanbulu Konstantinapolos ilan edin derler.

Yorumu oyla      18      10  
Abuzer Abbas 12 Aralık 2008 Cuma 23:31

Böylece AB'nin açıkça Yunan tarafını tuttuğu da belli oldu... Geçenlerde AB konusunda KKTC başbakanı konuşuyor ve güya AB'nin yemin billah ederek Kıbrıs konusunu öne sürmediğini filan söylüyordu... Al işte gerçeği aracı kullanmadan adamların kendisinden duyuyoruz işte... Rum tarafının istediği çözüm olmazsa, çözüm filan yok, AB de hayal... Bu treni yakalamak için uğraşmaya gerek yok, çünkü bu trende bize yer yok, hiç de olmadı...

Yorumu oyla      18      10  
kerim 12 Aralık 2008 Cuma 19:39

inanın güzelim ülkemizi şirin ulusumuzun böylesine kukla ve piyon zihniyetli kişiler tarafından yönetilmesinden utanç duyuyorum suçlamalarım sadece şimdiki mevcut hükümet ve başbakanla sınırlı değil bundan daha önceki 25 yıla yakın ülkeyi sözde yönettiğini sanan kuklalarıda kast ediyorum şu hale bakın ya 40 yıldır avrupa birliği masalıyla uyutuluyoruz halada uyutulmaya devam ediyoruz kimler buna müsade ediyor elbette kukla ve piyon yöneticiler ne emir verirseler emrin olur diyor bu kuklalar

Yorumu oyla      18      10  
Tuğkan 12 Aralık 2008 Cuma 18:40

ŞU HABERE VE AVUSTURYA GİBİ BİR ÜLKEYE EL AÇANLARA İÇİŞLERİMİZE KARIŞTIRANLARA OY VERMEYE DEVAM EDİN... Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin Ilısu Barajı için Türkiye’ye verdiği “kredi desteğini çekme ültimatomunun” süresi dolmadan Avusturya baraj projesinden desteğini çektiğini açıkladı. Baraj karşıtı aktivistlerin önceki gün Ilısu Barajı’na kredi desteği veren Avusturyalı bankayı işgal etmesinin ardından ulusal televizyon kanalı ORF’nin ana haber bültenine katılan Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 153 şartın hiçbirini yerine getirmediğini belirterek “Bir taraf şartları belirlediyse (150’den fazla şart belirlendi) ve bu şartlar yerine getirilmediyse proje finanse edilemez. Benim için Avusturya bu ortaklığa artık son vermiştir” dedi.

Yorumu oyla      18      10  
Tuğkan 12 Aralık 2008 Cuma 17:29

Ellerinden gelse Kıbrıs Rum Kesimi Gemilerine Limanları hemen açacaklar da nazik bedenlerini sıkıyor. Sonrası RUM Kesimini adanın tek sahibi plarak tanıma ve Türk askerinin adadan çekilmesi. Verdikleri sözün altında ezilirken, buradaki DEVR-İ SAADETİ sürdürmek için ertelemeye çalışıyorlar. SON DEMLERİNİ YAŞARKEN HİZMETKARINIZIN ÜMÜĞÜNE SARILIP SIKIŞTIRMAYIN. Bırakın zaten intihar ediyorlar. SONRASI BAŞ BAŞA KALACAĞIMIZ EŞİT GÖRÜŞMELER. Ya tamam, ya devam tercihiniz.

Yorumu oyla      18      10  
kızgın vatandaş 12 Aralık 2008 Cuma 13:54

yorum yazdım yayınlamadınız gerçekleri yazman sizi neden rahatsız ediyor yalanmı ülkeyi sözde yönetenler kukla ve hokkobaz değilmi yıllardır avrupa birliği masalıyla halkımızın kanını emmedimi hala emmeye devam etmiyormu terör örgütlerine en büyük desteği veren bu ikiyüzlü sahtekar avrupalı ve kefere amerikalılar değilmi ve bu ikiyüzlülerle kolkola olan ülkeyi sözde yönettiğini sanan hokkobaz siyasilerimiz değilmi kimden cesaret alıyorda avrupalılar halkımızı rencide eden tavırlar sergiliyor

Yorumu oyla      18      10  
sabriye 12 Aralık 2008 Cuma 09:53

aslında bu talepler ab nin değil.üyesi olduğu kıbrıs rum kesiminin talepleridir bence.çünkü daha öncede bu talepler üzerinde,özellikle rusya ve fransa rum kesiminin yanında olduğunu açıklarcasına,bu konuda ab ye baskıcı tavrını sürdürdüğünü hatırlıyorum.umarım hükümet burda net tavrını koyar.ama bir yandanda hiç ümidim yok.neden derseniz,halka ekonomi yönünden iyi olacağını anlatacaktır.gerçi halka sormasınada gerek yok.herhangi bir gündemin altında bunuda onarlar diye düşünüyorum.umarım olmaz.

Yorumu oyla      18      10  
abdi44 12 Aralık 2008 Cuma 09:24

uyan ey millet AB neyimize bunca yıldır AB mi var bunlar sevr antlaşmasını değişik yollarla bıze kabul eddiriyorlar bunu herkes bılıyu bızım karagözümüze heveslı değiller bu gidişle yarınımız yok sıyasılere aferin iyi çalışıyurlar sizinle türkiye gurur duyuyur ne hale soktunuz memleketi hertaraf gülüstanlık fakır yok herkes huzurlu mutlu yüzleri gülüyo iyiki varsınız cennetten yerde ayırmışlar size hak yemediğiniz için günahhınız yokmuş

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MB'den Rekor Fazi İndirimi !
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, kısa vadeli faiz oranlarında indirim ...
Nükleer İhalesinin Sonucu Açıklanıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, nükleer santral yarışmasında ...
İndirimlere Rağmen Rekor Bizde
Petrolün uluslararası piyasalarda geçen yaz 150 dolara yaklaşmasıyla zor ...
 
Dolardan Kaçan Kaçana
Getirisi sıfırlanan dolardan kaçış hızlandı, euro yeniden kral oldu. Peki ...
IMF'nin 'Krizden Çıkış Tarihi' 2010
IMF Başkanı Dominique Strauss Kahn, ekonomik verilerde kötüleşmenin devam ...
Petrol Fiyatları Düşüyor
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) dün günlük üretim miktarını ...
 
SGK’dan Emeklilere Uyarı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), başta emekliler gelmek üzere çalışanları, ...
Bütçe Kasım Ayında da Fazla Verdi
Bütçenin Kasım ayı verileri açıklandı... Kasım ayında bütçe açığı 3 milyar ...
Memur Alımları Başlıyor
Bakan Mehmet Ali Şahin, kamuya alınacak yeni memurlar için takvimi açıkladı. ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
Vladimir Putin
Haber
Euroleague
fatih terim
ihracat
konya
Afganistan
İlker İnanoğlu