E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Serdar Turgut… Çünkü… 

KESK üyelerine yapılan polis müüdahalesini Nihal Bengisu Karaca gibi ideolojik bir kinle değil mantıklı ve kendi içinde tutarlı bir bakışla analiz ettiği için...

31.03.2012 - 16:06
Serdar Turgut… Çünkü…

Şaşıracaksınız belki. Çünkü Nihal Bengisu Karaca’nın kaybeden olmasına neden olan görüşlere yakın görüşleri dile getiren Serdar Turgut bu bakışı nedeniyle kazanan köşesinde.

Açıklayalım…

Serdar Turgut da Ankara'daki KESK eylemini yazdı ve polisin eylemcilere karşı uyguladığı sert müdahaleyi eleştirenlere çaktı.

Polisin kitleye şiddet uygulamakta haklı olduğunu savunan Serdar Turgut "dünyanın neresinde polis izinsiz bir gösteriye müsaade eder?" diye sordu.

Diyebilirsiniz ki; “Nihal Bengisu Karaca benzer bir görüş ileri sürdü diye demediğinizi bırakmadınız ve kaybeden ilan ettiniz de nasıl oluyor ki Serdar Turgut polis şiddetini savunurken kazanıyor?”

Şundan… Serdar Turgut katılsanız da katılmasanız da kendi içinde tutarlı bir mantık üzerinden hareket ediyor ve analizini oraya dayıyor. Gösterinin yasa dışı olduğunu, polisin dünyanın her yerinde yasa dışı gösterilere müdahale ettiğini belirtiyor ve medyanın geleneksel polis yaptıysa yanlıştır kolaycılığına kaçıp bu detayı es geçtiğini söylüyor.

Dediğimiz gibi, görüşü doğru ya da yanlış ama en azından kendi içinde tutarlı bir mantığa sahip.

Oysa KAYBEDEN’de okuduğunuz gibi Nihal Bengisu Karaca ne mantıki bir tutarlılık gözetiyor, ne ilkesel bir tavır sergiliyor ve çok kısır ve kindar bir ideolojik bakışla “Madem din düşmanları o zaman vurun” mantığını ete kemiğe bürüyor.

Onun için Serdar Turgut Nihal Bengisu’dan farklı olarak ilkesel bir tutarsızlık sergilemediği ve kendi iç mantığında haklı bir dayanak kurduğu için KAZANIYOR.

YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 24 Nisan 2012 Salı 17:36

Asıl soru Türkiye'de ne zamandan beri gösteri izne tabi oldu. İzin değil bildirime tabidir. İzinsiz gösteri diye birşey yoktur.

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 21 Nisan 2012 Cumartesi 11:41

Senelerce o kadar çok yazdıki onu görünce penisten başka bir şey gelmiyor aklıma...

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 15 Nisan 2012 Pazar 00:24

allah şu kürtleri yaratmasaydı ne iyiydi dimi totem kardeş.allah tüm kulları sen gibi yaratsaydı bütün problemler biterdi dimi.niye isyan ederler önemi yok.niye medenileşemezler sorgulamayalım.niye toprak ağalarına köle olurlar sorgulamayalım dimi.sövelim sen gibi hapislere atalım hepsini kurtulalım.ama kck dan ama koministlikten solculuktan.ama düşmanlık tohumları ekenleri laf cambazlığıyla aklayalım taşeronluk yapanları kollayalım.dini tüccarları kalkındıralım.cennetten yer ayartalım.

Yorumu oyla      24      11  
TOTEM 3 Nisan 2012 Salı 02:04

Ben artık eksi sahtekarlığını öğrendim beni takip eden vatandaş:)Bende istediğinize 50 tane eksi vereyim:) benim fikrime katılmayan cesareti varsa eksi üçkaadı yapmasın çıksın fikrimi çürütsün!!ama nerede onda o beyin tek bildiği ucuz çakallıklar ve çirkef.Kesk eğitim için yürüyor keskin yönetimi Pkk yandaşları tarafından ele geçirilmemiştir diyecek biri varsa çıksın savunsun.Ama çıkamaz çünkü oda biliyor doğru söylediğimi ama neye ve kime hizmet ediyor yada beynini kim afyonlamış bilinmez .

Yorumu oyla      18      27  
TOTEM 1 Nisan 2012 Pazar 14:28

Ben bazıları gibi işkembeden atmam..Lafa gelince milliyetçilikten yada ulusalcılıktan bahseden hainlerin her fırsatta Pkk nın uzantılarını ve Kck yapılanması ve destekçilerini savunuyorlar.Keskin bir önceki genel sekreteri nin cenazesinde tabutu pkk paçavrasına sarılmıştı.Dünyadan haberi olmayan işkembeci yarım akıllıların burada ahkam kesmelerinede ifrit oluyorum.Sürekli sallayacağınıza biraz araştırıp okuyun.Ayrıca o diğerr %50 içinde bdp de var yani siz o cenahtamısınız?Ne üdüğü belirsizler.

Yorumu oyla      19      31  
Misafir 31 Mart 2012 Cumartesi 23:56

Milletin % 50 sinden fazlasını temsil eden TBMM içinde ve dışındaki tüm muhalif siyasi partilerin karşı çıkmasına rağmen, Halkın % 49 unun oyu ile iktidar olan AKEPE nin kafasına göre ve dayatma ile yasa çıkarması demokratik hakkı oluyor da; KESK'in buna karşı protestoları ortalığı karıştırma hakkı anlamına mı geliyor muş? Üstelik birinin PKK yanlısı olduğu iftiraları ile! Ne de çok CİK CİK eden var! Zaten böylesi görüşler üretebilmek için, bi KUŞ BEYİNCİĞİNE sahip bulunmak gerek! CISS!

Yorumu oyla      37      25  
Misafir 31 Mart 2012 Cumartesi 22:28

Demokratik hakmis...! karistirma hakki desenize buna.

Yorumu oyla      28      29  
TOTEM 31 Mart 2012 Cumartesi 21:11

Gıkı çıkmayan bir takım pespaye topluluklar hemen her fırsatta polise kin kusuyorlar.Bırakın bu sahte demokrasi ağızlarını resmen ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışan pkk yanlısı yapıları savunuyorsunuz.

Yorumu oyla      18      29  
TOTEM 31 Mart 2012 Cumartesi 21:10

Kesk neyi protesto ediyor?Kesk kim? Amacı eğitim sistemini protesto etmekmi?Tüm bunları bilmeden ortaya çıkıp yumurtlamak sadece ebleh beyinlerin tavrı olabilir.Kesk neredeyse tamamen Pkk yanlısı yapının eline geçmiş bir sendika diyeceğim ama sendikacılıktan başka herşey yapan bir oluşum.Şimdi otu böceği bahane edip hükümete ve devlete meydan okumayı gelenek haline getirmiş bu insanlara polis ne yapsın?Polisler öldürülüyor,Butür gösterilerde binalardan ateş edilip polisler şehit ediliyor ozaman-

Yorumu oyla      18      27  
Misafir 31 Mart 2012 Cumartesi 18:42

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 3 ncü maddesi uyarınca demokratik protesto haklarını kullanan sivil toplum kuruluşu DESK üyelerine, hak hukuk yasa tanımaz iktidarın emriyle polisin coplu gazlı vahşi saldırısını - Karaca gibi kindarca ya da Turgut gibi kibarca - alkışlayan veya mazur gören hiç bi kafa günün kazananı falan olamaaaz! CISS!

Yorumu oyla      37      11  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muharrem İnce… Çünkü…
Hakan Şükür olayının peşini bırakmadığı ve bir vekil olarak nasıl kaytardığını ...
Ümit Boyner… Çünkü…
Aman işim bozulmasın diye kenarda durmak yerine ortaya çıkan siyasi kaosa ...
Metehan Demir… Çünkü…
Hükümet yetkililerinden Başsavcı’ya daha kimsenin haberi yokken tüm basını ...
 
Suat Kılıç… Çünkü…
Eğilip bükülmeden ve dik durarak siyaset yapılabileceğini gösterdiği için…
Abdullah Gül… Çünkü…
Meclis'in ikinci utanç yasasını da veto ederek milletvekillerinin keyfine ...
Tayyip Erdoğan… Çünkü…
“Ak Parti çatlıyor, dağılıyor…” söylemlerine son vererek tek bir hamlesiyle ...
 
Şamil Tayyar… Çünkü…
Tüm partilerin ortak bir şekilde çıkardıkları şikecileri kurtaran yasaya ...
Fatih Altaylı… Çünkü…
Baransu gibi yapmayıp sapla samanı birbirinden ayırdığı ve Baransu’ya gerekli ayarı verdiği için...
Gazete Habertürk… Çünkü…
Yargının akladığı N.Ç. davasındaki faillerin hiç olmazsa toplum vicdanında ...
 

Bunlar da ilginizi çekebilir...

SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
Belçika
poyraz karayel
Murat Yıldırım
Dilma Rousseff
tekne
uefa
Barack Obama
Ersun Yanal