E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Sen kimsin! Erdoğan'dan ABD'li generale sert yanıt!

15 Temmuz darbe girişiminde uçaklar tarafından bombalanan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel çok sert çıktı.

29.07.2016 - 16:00
Sen kimsin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde uçaklar tarafından bombalanan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. Erdoğan, ziyareti sırasında ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel'in “İrtibat halinde olduğumuz, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanları görüyorum, duyuyorum” sözlerine yanıt verdi. Erdoğan şöyle konuştu: "İnsan biraz sıkılır, bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp, bu darbe girişimini püskürten bu devlete demokrasi adına teşekkür edeceğine tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende. Darbeciyi senin ülkende zaten besliyorsunuz. Benim milletimi asla inandıramazsınız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını, darbe girişimi sırasında bombalanan Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkesinde bulunan Şehitler Camisi'nde kıldı.

Erdoğan, cuma namazının ardından 15 Temmuz'da darbe girişimi sırasında bombalanan Polis Özel Harekat Daire Başkanlığındaki bölüme geçti. 
Erdoğan'a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile YAŞ üyeleri de eşlik etti.

''HAİN GRUBUN SALDIRILARINI PÜSKÜRTTÜ''

Ziyareti sırasında bir konuşma da yapan Erdoğan, şunları söyledi:
Silahlı kuvvetlerimizin en üst kademedeki sorumlusu olan kardeşlerim, emniyet teşkilatımızın en üst kademesindeki sorumlu kardeşlerim, bir birlik beraberlik içerisinde bu anlamlı bir araya gelişde sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize rabbimden şifalar diliyorum. Sizlerin 15 Temmuz’daki duruşunuz sizlerin milletimle beraber müşterek duruşu bir hain grubun özellikle saldırılarını püskürtmüştür. 

''ONLAR İHANETLERİYE ANILACAKLAR''

Ramazanda söylemiştim, 'içimizde hainler olabilir, bu hainler bizi asla yıldırmayacak' demiştim. Ve nitekim bu hainler işte geldiler özel harekatımızı bombalamak suretiyle 50 kardeşimizin şehit olmasına vesile oldular. 
Ama onlar ihanetleriyle anılacaklar. Şehitlerimiz hiç unutulmayacak. Onlar bu vatanı vatan yapanlar olarak anılacaklar. Biz askeriyle, polisiyle, köy korucularıyla ve tüm milletimizle 15 Temmuz’da hamd olsun bir olduk, beraber olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Türkiye olduk diyorum niye biliyor musunuz? 
Çünkü dünya bu demokrasi nöbetini tutanları sadece izliyor. Sadece bize oralardan “geçmiş olsun” Söyledikleri bu, arkasından ‘ama gelecek için endişe duyuyoruz’
Neymiş endişeleri? Endişeleri şu beyefendilerin, acaba bu içeri alınanlar, tutuklananlar, şunlar bunlar vesaire, bunların sayısı daha da artar mı? Suçluysa artar.

ABD'Lİ KOMUTANIN SÖZLERİNE YANIT: SEN KİMSİN

İşte bir tanesi, ne yazık ki Amerika’da, aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral, kalkıyor “İrtibat halinde olduğumuz, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanları görüyorum, duyuyorum” bunu söylüyor.

İnsan biraz sıkılır ya, insan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende. Zaten senin ülkende besliyorsunuz, bu zaten ortada. Benim milletimi asla inandıramazsınız.

ABD'Lİ KOMUTAN NE DEMİŞTİ?
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, darbe girişimi sonrası Türkiye’deki bazı muhataplarının tutuklandığını söyledi. Türkiye'deki darbe girişimiyle ilgili 'tuhaf' bir açıklama da, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'den geldi. Amerikalı komutan, FETÖ'nün darbe girişiminden çok, ABD'nin bölgedeki operasyonlarını etkilenmesinden endişe duydu. The Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre Votel, darbe girişimi sonrası tutuklanan terör örgütü mensuplarını da, "ABD ordusunun yakın müttefikleri" olarak gördü.

''KESİLEN SAKAL ÇOK DAHA GÜR BİTER''

Bu tür açıklamalar bu işin arkasında kimler olduğunu, üst aklın kim olduğu bu açıklamalarla kendinizi açığa çıkarıyorsunuz, açığa veriyorsunuz. Türkiye bu oyuna gelmeyecek. Şu gördüğümüz bina ile bu yaptıkları tahribatla bunlar bizim sakalımızı kestiler. Unutmayın kesilen sakal çok daha gür biter. İnşallah bunun yerinde çok daha muhteşem, çok daha güzel bir eseri en kısa zamanda proje bitmiş vaziyette, inşa edeceğiz.

Şehitlerimiz çok önemli bir yere gittiler. Onlar sevgili peygamberimize komşu oldular. Peygamberlikten sonra en yüce makama ulaştılar. Zaten sizlerin bizlerin hedefinde de bu yok mu? Nerede bu ömrümüzü noktalayacağımıza dair bir belge var mı? Kimisi trafik kazasında gidiyor, kimisi ayağı bir taşa takılıyor gidiyor, ama kimileri de işte bu mutlu bu kutlu yolda şehit oluyor, şehadet şerbetini içiyor. Ben ne mutlu şehitlerimize diyorum.

Milletimin o tankların önüne yatmak suretiyle şehit olan milletimizi kutluyorum...

Hürriyet

ETİKETLER:
darbe , OHAL , FETÖ , Erdoğan , ABD , Joseph Votel
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
ÖSYM
hamza hamzaoğlu
Acun Ilıcalı
Christoph Daum
Tedavi
emrah yılmaz
Ferit Şahenk
Barack Obama