E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Regl Düzensizliğini Ciddiye Alın... MUTLAKA DOKTORA GİDİLMELİ

Uzmanlar adet düzensizliğinin iki üç ay devam etmesi durumunda hekime başvurulması gerektiğini belirtiyor.

25.02.2010 - 12:21
Regl Düzensizliğini Ciddiye Alın...

Normal adet döngüsü yani siklüs, bir kadında 21 ile 35 gün arasında değişiyor. Bir adet siklüsünün 35 günden uzun sürmesi durumunda adet gecikmesinden bahsediliyor. Ancak uzmanlar, adet gecikmesinin çok sık karşılaşılan bir durum olduğunu ve birkaç gün süren adet gecikmelerinin sorun olarak algılanmaması gerektiğini söylüyor.

Anadolu Sağlık Merkezi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ebru Füsun Işık, adet düzensizliğinin iki üç ay devam etmesi durumunda hekime başvurulması gerektiğine dikkat çekti.

Adet gecikmesinin bir çok nedeni olabilir. Hormonal faktörler, üreme organları ile ilgili hastalıklar, stres gibi yaşam koşulları, ağır egzersiz veya aşırı kilo alıp verme adet gecikmesine neden olabilir. Op. Dr. Işık, adet gecikmesinde en sık görülen nedenin yumurtanın geliştiği folikülün çatlamaması olduğu söyleyerek şu bilgileri verdi:

“Aslında kadınların birçoğu yılda bir siklüs yumurtanın çatlamaması gibi sorunlar yaşayabilirler. Fizyolojik olan bu durum pek çok kez birkaç günlük adet gecikmesine yol açtığı için kadınlar tarafından fark edilmez. Adet gecikmesinde ilk olarak akla gelmesi gereken şey ise gebeliktir. Adet gecikmesi fizyolojik olan bu durumlar dışında yumurtalıklarda gelişebilecek endometriozis kistleri, yumurtalıkların iyi ve kötü huylu tümörleri gibi patolojik kistik oluşumlarda da görülebilir. Bazı hormonal denge bozukluklarında da ilk belirti adet gecikmesi şeklinde olabilir. Bu grup hastalıklar çok çeşitlidir ve karmaşık bir yapı içerisinde olabilirler. Bunlar içerisinde en sık rastlananları ise polikistik over sendromu, tiroid bezi fonksiyon bozuklukları ve süt hormonu olarak bilinen prolaktin hormonunun salgı bozukluklarıdır. Bu hormon bozuklukları arasında adet düzensizliklerine en sık yol açan durumu ise polikistik over sendromu oluşturuyor.”

UZUN SÜRÜYORSA CİDDİYE ALIN
Adet düzensizlerinde tanı, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından muayene ve ultrasonografi yöntemi ile konuyor. Ayrıntılı olarak yapılacak hormon profili analizinin de tanının en önemli parçası olduğunu söyleyen Dr. Işık, "Bazı hormon metabolizması bozukluklarında hekim ilave birtakım tahlillere ve testlere başvurabiliyor. Hatta röntgen filmi ve bilgisayar tomografi de tanı için gerekebiliyor. Bütün bu tanı yöntemlerinden sonra adet gecikmesinin nedeni tespit ediliyor ve gereken tedavi yapılıyor. Üç ay süren adet gecikmelerinin önemsenmesi ve vakit geçirmeden bir uzmana başvurulması uygun tedaviye erişim açısından önem taşıyor" dedi.

YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
murat 22 Şubat 2010 Pazartesi 20:37

bu ülkede ekonomi bakanının yeşilkartlı olduğunu ispatladın yeride olsam başımı ellerimin arasına alır gözlerimi kapatır yalnız karanlıkta adaleti düşünürüm..çok özürdilerim ama gerçek sizin düşündüğünüz adalet 14 numarada.

Yorumu oyla      18      10  
BU VATAN BİZİM 22 Şubat 2010 Pazartesi 20:28

Hey gidi kılıç hey.Alıyor tozunu akp'nin bir yiğit gibi..DİBOOOOOOO.ne dibo'ydu o.Melih Gökçek ve Burhan Kuzu telefon konuşmaları niye yayından kalktı.Gökçek yalvarıyor,abi bebi kurtarın diye...Ne adeleti,ne bakanı be...güldürmeyin Milleti.Esas bunlar Brütüs,vuruyorlar bıçağı...Millete

Yorumu oyla      18      10  
yigitzoglu 22 Şubat 2010 Pazartesi 19:56

sendemi bürütüs? Ne oldu Öymen ile ugrasamiyacagini anladin, gözünü Adalet bakaninami cevirdin.Siz ilk önce parti icerisindeki adaletsizlikle mücadele yapmasini ögrenin.Bu ülkenin meseleleri sizi asmistir.Sízin ana karakteriniz cözüm üretmek degil, üretmek istiyeni engellemek.

Yorumu oyla      18      10  
.SAMİM TÜRE ********** 22 Şubat 2010 Pazartesi 17:17

Hukul eleğinden ilk elenen Bakan oldu..delik o kadar büyükkü bakan bile kalbur altı oldu..

Yorumu oyla      18      10  
Hukuka Karşı Demokrasi Mitingi istiyoruz 22 Şubat 2010 Pazartesi 16:45

Önce Bakanını seçen Başbakan bakalım ve onu oraya taht içinde çıkartan Baykal'ı unutmayalım. Hukuk bir defa delinirse böyle kalbura döner işte

Yorumu oyla      18      10  
hulya 22 Şubat 2010 Pazartesi 13:07

Çok güzel bir söz söylemiş.Bu ülkede var olduğu söylenen pek çok şey aslında YOK.Olsa bütün bu yaşanan karkaşa asla olmaz.Son günlerde YOK olduğu söylenenen, ve kendilerinin sayesinde getireceği idda edilen DEMOKRASİ aslında var.Varki doğru yada yanlış mücadele eden başa gelebiliyor...

Yorumu oyla      18      10  
CRUZ 22 Şubat 2010 Pazartesi 12:54

ehliyetsiz insanlar çıkar uğruna bakan olursa,dağıttığı adaletde böyle olur.bu adamdan olsa olsa fareli köye çoban olur.

Yorumu oyla      18      10  
ege 22 Şubat 2010 Pazartesi 11:08

sizi takdir ediyorum ve ilgi ile izliyorum başarılar dilerim.

Yorumu oyla      18      10  
SİZE GÜVENİYORUM 22 Şubat 2010 Pazartesi 10:46

olayların üstüne gitmeye devam edin partinin başına gecersenizde inan kendingibi partiye fazla deyil 20 arkadaş bul tek başına iktitar olursunuz ve inan sizden tek istegim cagdaş ilerici laik ATATÜRKCÜ cumhuriyete sahip cıkın yeter ilk işinizde başörtüsü sorununu cözün bu cok önemli cünkü bunlar onun istismarını yaparak buralara geldiler onlar cözmezler cünkü öyle bir sorun yok sadece oy olma ugruna takiye yapıyorlar siz işsizligi yoksullugu eşit egitim eşit saglık bunlarla ilgilenin herkese eşi

Yorumu oyla      18      10  
emekli 22 Şubat 2010 Pazartesi 10:42

Dokunulmazlıkları neden kaldıramadıkları belli değil mi?Dokunulmazlıklar bir kalksın AKP de kimse kalmıyacak ve bizler halen bu insanların sözüne inanacak,onların arkasından gidecek kadar gözümüz kör,AKP laflarla günlerini geçiriyor ama arka planda da yapacaklarını hız kesmeden millet iradesini umursamadan yapıyor,bu millette uyumayı,kullanılmayı seviyor,sanatçılarımızdan da gördük zaten ülkelerine nasıl sahip çıktıklarını,tatlı su sanatçıları,halkın karşısına nasıl çıkacaklarsa.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınların Korkulu Rüyası...
Kadınların kabusu vajinismus bir hastalık olmayıp, bir problem şeklinde düşünülmelidir.
Cilt Kuruluğu Nasıl Önlenir?
Cilt kuruluğuyla ilgili merak edilen 10 soru ve dermatoloji uzmanından tavsiyeler...
Uzmanlar Kanser İçin Konuştu:
Özellikle kanser hastalarının maddi destek yanında manevi ihtiyaçlarının ...
 
Bu Haber Anne ve Babalara
Anne babaların kabusu, çocuğun havale nöbetine karşı yapılması gerekenler...
Yalancı Bahar Aldatmasın
Hava sıcaklıklarının değişmesi vücut direncini bozuyor.
İlaçlar O Kadar Masum Değil
Bir ilaca başlamak onu bırakmaktan çok daha kolaydır.
 
Türk Doktordan Büyük Buluş
Ondokuz Mayıs Üniversitesi TEKMER desteği ile yeni bir biyopsi iğnesi ...
Lazer Epilasyon Uzmanlık İşi
Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, lazer epilasyon hakkında önemli soruları yanıtladı.
Bebek Nota Uyumunu Anlıyor
Bebeklerin notalar arasındaki uyumu ve ton farklarını ayırt edebildiği ortaya çıktı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Türkmenistan
sanayi
Ayşe Ersöz
işte benim stilim
BBP
A) Milli Futbol Takımı
telefon
Bayer Leverkusen
güneş tutulması