E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Özgür Özel'den iddialı mesaj: CHP'yi iktidar yapacağım! 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Habertürk'te "Seçime Doğru" programında merak edilenleri yanıtladı. Özel, "Ben önümüzde yapılacak genel seçimlerde partiyi iktidar yapacağım. Yapmazsam bir gün görevde durmam." dedi.

9.03.2024 - 09:46
Özgür Özel den iddialı mesaj: CHP yi iktidar yapacağım!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Habertürk'te "Seçime Doğru" programına konuk oldu. Gazeteciler Mehmet Akif Ersoy, Mehmet Yeşilkaya ve Fevzi Çakır'ın sorularını yanıtlayan Özel, gündemi değerlendirdi. Özel, son dönemde dikkat çeken DEM Parti tartışmaları, Lütfü Savaş'ın adaylığı ve yerel seçimin olası sonuçları hakkında konuştu.

'BURCU'YU SIKIŞTIRDIKLARI İÇİN DEM İLE İLGİLİ KESKİN BİR İFADE KULLANMIŞ'
CHP Afyon Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti açıklamasıyla ilgili konuşan Özel, şunları söyledi:

Ne konuşulduğunu fark etmedim. Fark etsem orada bir düzeltme yapardım. Burcu'nun üslubu nettir, serttir, hatta iktidar açısından tahrik edicidir. Burcu Hanımın Afyon'da siyaseten çatıştığı bir ekip de var. İki ekip birden gelip istediler. Adaylaşmasının önünde hiçbir engel yoktu. Aradım, sordum. Dedi ki, 'Başkanım burada ana propaganda şu:

Belediyeyi DEM Partililerle birlikte yönetecek, bunlar burada gizli ittifak yaptılar' diyorlar. Ben de diyorum ki sizin gibi gizlemem. Ne HÜDA-PAR derim ne DEM derim. Ben belediyeyi kendim yöneteceğim, DEM Parti'yle değil. Bunu söylüyorum' dedi. Ben kendisini aradım 'Burcu böyle bir ifade olmuş, tansiyon yükselir, bunu Uşak'ta düzeltiyorum' dedim. O da 'Aman başkanım düzeltin' dedi.

Afyon'dan bir gazeteci ile konuşmuş, mesaj atmış. Dediği şu: 'Benim DEM'le ittifakım yok.' Her gün 'Afyon'u DEM Parti'yle yönetecekler, eş başkan atanacak' diyorlarmış. Türkiye'de biraz da iktidara müzahir medyanın gayretleriyle oluyor. Sizin ne söylediğiniz değil, karşı tarafın ne anladığı önemli. Bizim birçok milletvekili, belediye başkanı il başkanımız aradı. Hatta iddiasız olduğumuz Güneydoğu'da bazı yerlerde il başkanları aradı. O yüzden bir düzeltmeye ihtiyaç vardı. Benim belediye başkanım AK Partili, MHP, İYİ Partili ya da DEM'li bir yönetici ziyaret etmek isterse 'Bu partinin kapıları sana kapalı' diyemez. Bizim Afyon'da DEM'le işbirliğimiz yok. Bizim DEM'le olan süreci, sırf Afyon'da Burcu'yu sıkıştırmak için, bin kere söyledikleri için böyle keskin bir ifade kullanmış."

'ANKARA'DA DEM PARTİ İLE KENT UZLAŞISI YAPMADIK'
Özel, DEM Parti'yle Ankara'da kent uzlaşısı yapıldığı iddialarına ilişkin de şöyle konuştu:

"Ankara'da DEM Parti ile kent uzlaşısı yapmadık. DEM Parti tek taraflı yapabilir. Kent uzlaşısı yapacak olsak. Polatlı'da eski MHP'li bir başkanımız var. Ben orada Polatlı'da kent uzlaşısı mı yaparım. Etimesgut'ta nefes nefeseyiz. Bir AK Parti yükleniyor, bir biz yükleniyoruz. Biz 3 belediyeyi burada 8'e çıkarıyoruz. Mamak ve Etimesgut'ta benim varlığım çok önemli. Etimesgut'ta dünya kadar Kürt seçmen var. Onların oyları belirleyici olacak. Mamak'ta yapmamışım, Etimesgut'ta yapmamışım. Polatlı'da MHP'den CHP'ye gelmiş bir aday var. Ben bunu anlayamadım. DEM Parti belli kriterlerle aday çıkarmak yerine bu taraftaki adayın kazanılmasının kendi stratejisi açısından doğru olduğunu düşünebilir."

'TEK HEDEFİM SEÇİM KAZANILDIĞINDA GENEL BAŞKAN OLMAK'
Amacının CHP'yi iktidar yapmak olduğunu belirten Özel, olası başarısızlık ihtimali ve yerel seçim sonuçlarına ilişkin; "Benim hedefim CHP'yi ilk genel seçimlerde iktidar yapmak. İkinci bir hedefim yok. Tarihe 25 yıllık AKP iktidarını bitiren Genel Başkan olarak geçmek benim aileme, çocuklarıma bırakacak en büyük mirasım. Tek hedefim seçimin kazanıldığı gece burada Genel Başkan olmak. Ben önümüzde yapılacak genel seçimlerde partiyi iktidar yapacağım. Yapmazsam bir gün görevde durmam. Olağanüstü kongreyi toplarım, kendim de aday olmam. Yerel seçimlerde genel olarak tabloya bakacağız. Elimizdeki 11 büyükşehirin, iyi senaryoda tamamını koruyacağını düşünüyorum. Diyelim ki bir yerlerde eksiklik var, o neden kaynaklanmış analiz edilir. Yerel seçimler CHP için bir mağlubiyetin, falaketin beklendiği yerler değil. Hiçbir ittifak olmadan çatır çatır çok önemli başarı elde etmek üzereyiz" diye konuştu.

'LÜTFÜ SAVAŞ'TAN DAHA KUVVETLİ BİRİNİ BULSAK ADAY YAPARDIK'
Özel, Hatay'daki aday belirleme sürecine ve Lütfü Savaş'ın adaylığına gelen itirazlara ilişkin de şu açıklamayı yaptı:

"Lütfü Savaş'ın memnuniyet anketinde mutlak memnuniyetsizlik, değiştirilmesi şart çıkmadı. Sorgulanması gerekiyordu. İkili sorulduğunda biraz önde çıkıyordu. Başka partiler devreye girince biraz geride çıkıyordu. Üç kez sahaya ekip yolladım. Bütün mülakatlarda Lütfü Savaş'tan daha kuvvetli desteği olan birini bulsak seçimi banko kazanacağız. Bir alternatif aradık, bunu da Lütfü Başkan'dan saklamadık. O da her seferinde bana 'Başkanım ben bu seçimi kazanıyorum' dedi. 6 Şubat'ta gittiğimizde tepkinin yüzde 99'u hükümeteydi. Sağlık Bakanı çıktığında büyük bir uğultu, yuhlama falan. Sonrasında Lütfü Savaş'a da tepki gösterildi. Bazı gençler 'Neden Lütfü Savaş oldu' dediler. Sürecin sonunda benim aklıma yüzde 1 de olsa bir soru işareti daha geldi. 'Aday değişirse başka birini bulamayız, ayrıca ilçelere zararı olur' dendi. Lütfü Bey'i bir kez daha çağırdım. Lütfü Savaş'tan daha yüksek kazanacak birisini bulsaydık aday yapardık."

ETİKETLER:
CHP , Özgür Özel , seçim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Bu benim için bir final!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Benim için bu bir final, yasanın ...
Bakan Göktaş: Kadın milletvekili oranı yüzde 4 iken yüzde 20’ye yükseldi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “2002 yılında ...
Zelenskiy: Ukrayna'ya verdiği güvenilir destekten dolayı Türkiye'ye minnettarım
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Türkiye'nin Ukrayna'ya verdiği ...
 
Blinken'la görüşen Fidan: Gazze’deki vahim durum, meseleye acilen eğilmemizi gerektiriyor
ABD'de Stratejik Mekanizma Toplantısı kapsamında Amerikalı mevkidaşı Antony ...
Bakan Özhaseki: Belediyecilikte 22 yıldır ne söz vermişsek yaptık
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Balıkesir ...
'AK Parti kral' sözlerine Akşener'den cevap: İYİ Parti de kraliçe
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Sincan ilçesinde esnaf ...
 
AK Parti'den, İmamoğlu'na metro yalanlaması
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı bir ...
Burcu Köksal'dan DEM açıklaması
CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, siyasetin gündemine ...
Muharrem İnce'den sandalye üstünde miting!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ardahan'ın Çıldır ilçesinde ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gökhan Töre
Acun Ilıcalı
1. Lig
Kobani
Ahmet Kaya
FED
Anadolu
Everton
Milli Eğitim Bakanlığı