E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Ölü ve yaralı sayısı arttı! 

Atatürk Havalimanı'nda dün akşam meydana gelen patlamada 36 kişi hayatını kaybetti.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamasına göre 31 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi de yaralandı. Ardından açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım hayatını kaybedenlerin sayısının yükseldiğini belirtti.

29.06.2016 - 10:01
Ölü ve yaralı sayısı arttı!

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde dün akşam saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlamada 36 kişi hayatını kaybetti.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamasına göre 31 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi de yaralandı. Ardından açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım saldırıda hayatını kaybedenlerin 36 kişiye yükseldiğini söyledi.

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dün akşam saat 21.22 sıralarında  dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. İddiaya göre dış hatlar geliş terminalinde canlı bombalardan ilki kendini havaya uçurdu. Bu patlamanın hemen ardından üst katında bu kez 2 terörist ellerindeki otomatik silahlarla içeri girip ateş açtı. Teröristlere polis ateşle karşılık verdi. Görevli bir polis teröristlerden birini vurdu. Yere düşen terörist kısa bir süre sonra üzerindeki düzeneği patlattı. Silahla ilerleyen üçüncü terörist de bu patlamadan kısa bir süre sonra bir alt katta kendini havaya uçurdu. Patlamanın  ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi ile çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar hastanelere sevk edildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada saldırıyı 3 canlı bombanın gerçekleştirdiğini belirtti. 


ÖLÜ VE YARALI SAYISINI BAKAN BOZDAĞ AÇIKLADI  
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ saldırıda 31 kişinin hayatını kaybettiğini, 147 kişinin ise yaralandığını açıkladı. 
 Adalet Bakanı Bozdağ yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama  göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil.  Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti." dedi.


İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN: ÜÇ CANLI BOMBA SALDIRDI  
İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralı olduğunu duyurdu. Saldırı 3 ayrı canlı bomba tarafından gerçekleştirildi. Şahin şunları söyledi: "Bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır." 


İKİ SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ
Edinilen  bilgiye saldırganlar  olay yerinde öldürüldü.Olay yerinde bir teröristin vurularak öldürüldüğü, vurulan bir teröristin de kendisini patlattığı belirtiliyor.

HAVALİMANI UÇUŞLARA AÇILDI
Bombalı saldırı sonrası Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçakların yolcuları, Genel Havacılık Terminali'nden çıkarıldı ve tüm yolcuların tahliye edilmesinin ardından havalimanı tamamen kapatıldı. Atatürk Havalimanı'da  saat 20.00'ye kadar sefer yapılmayacağı duyrulmuştu ancak 03:00 itibari ile Havalimanı uçuşlara açıldığını Başbakan duyurdu.

SON DAKİKA: EMNİYET'TEN ACİL KAN ANONSU
Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıdan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü, olay yerinden yaralı taşıyan ambulansların hızlı hareket edebilmesi için sürücülerin yolları açık tutması uyarısında bulundu. Ayrıca acil kan anonsları yapıldı.Daha sonra Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, acil kan ihtiyacının olmadığını, hastanelere gidilerek meşgul edilmemesini istediklerini belirtti.

BAŞBAKANLIK'TA KRİZ MASASI OLUŞTURULDU 
Başbakan Binali  Yıldırım'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya verdiği talimat üzerine Atatürk  Havalimanı dış hatlar terminalinde yaşanan patlamayla ilgili Başbakanlık'ta kriz  masası oluşturulduğu ifade edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SALDIRI SONRASI TOPLANTI
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı devletin zirvesiyle birlikte takip etti.  Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir toplantı yaptı. Terör saldırısına ilişkin gelişmelerin sıcağı sıcağına takip edildiği toplantıda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da hazır bulundu.Yapılan değerlendirmelerin ardından Başbakan binali  Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Ala ile birlikte İstanbul'a geldi. 

GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI
Havalimanındaki bir görgü tanığı, "Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi" dedi.
 
BAŞSAVCI SALİHOĞLU ATATÜRK HAVALİMANI'NDA İNCELEMEDE BULUNDU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın ardından olay yerinde inceleme yaptı. 
 

ATATÜRK HAVALİMANI'NDAKİ SALDIYA YAYIN YASAĞI GELDİ
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği de  Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen  terör saldırısı sonrasında yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet  ortamında faaliyet gösteren medyada, her türlü haber, röportaj ve olay  görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirilmesine karar verdi.
 
YARALI İSİMLERİNE 184'TEN ULAŞILABİLECEK
 Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dış Hatlar  Terminali'nde meydana gelen patlamada yaralananların isim ve hastane bilgisine  "184" hattından ulaşılabilecek.

CENAZELER ADLİ TIP'TA
Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında olay yeri ve hastanelerde yaşamını yitirenlerin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hastanelerde yakınlarına ulaşamayan bazı vatandaşlar da bilgi alabilmek için kurum önüne geldi. Öte yandan çevik kuvet ve bazı sivil polislerin de kurum içi ve dışında önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü.

SON DAKİKA: AA; 60 YARALI VAR
Anadolu Ajansı Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamada 6'sı  ağır 60 kişinin yaralandığına dair haber geçti.  Yaralılar patlamanın ardından olay  yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile hastanelere taşındı    Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve  Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık  Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile  bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
AB
MHP
nato
uzaktan çalışma
Dilma Rousseff
Murat Yıldırım
Zlatan Ibrahimoviç
ismail kartal