E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Oğuz Güler: Bilinenleri hatırlattık! 

Oğuz Güler, "Nihayet Tarım bakanlığına bilinenleri hatırlattık!" başlıklı yazısında Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Sayın Mehmet Hadi Tunç ile görüştüğünü ve görüşmenin detaylarını okuyucularıyla paylaştı.

26.12.2019 - 10:58
Oğuz Güler: Bilinenleri hatırlattık!

Anayurt Gazetesi yazarı Oğuz Güler, "24.12.2019 Salı günü saat 10 da bakan yardımcısı Sayın Mehmet Hadi Tunç beye gittim. Hadi beyin Tarım kökenli olması yüzünden aktardığım konuyu anlatma güçlüğü çekmediği okurlarımızın bilmesini isterim. Götürdüğüm konular benim değil mazlum insanımızın cebini dolduracağından ciddi bir ilerleme olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandığı yazısında tarımcılığın kanayan yaraları hakkında Mehmet Hadi Tunç ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdiğini aktardı.

Yazar Güler'in "Nihayet Tarım bakanlığına bilinenleri hatırlattık!"  başlıklı yazısı şu şekilde:

Geçen hafta Cuma günü yani 20.12.2019'da uluslararası büyük bir resim sergisi ile 7-8 dalda Guinness rekoru kırılacak sanat etkinliği konusunda değerli bir büyüğümüzün yanına menejer Önder Topçu ile İstanbul'a gittik. Nihayetinde 7 milyar dünya insanına günlerce haber olacak ve belki yıllarca kırılamayacak bir rekora sayın Mustafa Göral vizyonunun son hali için verimli bir görüşme yaptık. Değerli büyüğümüz milli gurur olacak bu sergi için kardeşini arayarak getirdiğimiz dosyaya bakmasını, hemen şoförü ile yollayacağını ve bir şekilde konu hakkında müspet, menfi kendisine veya Oğuz beye dönülmesini konuştuktan sonra antikacılık, tespih, pul ve objeler konusunda sohbetimiz bir saatten fazla devam etti.

Nihayetinde dosyamız gönderildiğinden bendeniz sadece antika değil Anayurt gazetesinde kısa aralıklar vererek 12 yıl ekonomi köşe yazarlığım ve bu yıl 8-10 kez yazdığım "yeşil yem ve taş ufalama" konularına girince konuyu ilginç geldi ki şu soruyu bana yöneltti "madem bu kadar önemli Tarım bakanlığı köşende yazdığın halde konuya niye duyarsızlar" mealinde sorular sorunca "konunun muhatabı olmadığımdan cevabını bakanlık vermeli" deyince, sana randevu alayım ve bunları bir görüş sonuca bakalım dedi. Ben ise Tarım Orman bakanlığı adıyla yazdığım yazıları basın müşaviri ilgililerin masalarına koyduğu halde yazılarınız bize fikir verecek konumda buyurun gelin yazdıklarınıza can verelim demediklerinden beni gönderseniz de ilerleme kaydedilmez desem de, "ben göndereyim bakalım ne olacak" deyince ayın 15'ini yani maaş gününü bekleyen bürokratik oligarşi konusunda bir kaç yazı yazarım veya Cumhurbaşkanımıza durumu aktarırım diye tamam dedim ve belkide yazdıklarımın ciddiyeti yüzünden ilerleme olur diye beni göndermenin iyi olacağı husus ile sonuçta "gitmeme gerek yok" konumumu bıraktım ve randevu verilen 24.12.2019 Salı günü saat 10 da bakan yardımcısı Sayın Mehmet Hadi Tunç beye gittim. Hadi beyin Tarım kökenli olması yüzünden aktardığım konuyu anlatma güçlüğü çekmediği okurlarımızın bilmesini isterim. Götürdüğüm konular benim değil mazlum insanımızın cebini dolduracağından ciddi bir ilerleme olacağını düşünüyorum.

Gelelim görüşmenin özetine; Yıllarca yazdığım konularda hiç sevmediğim Mehdi beyin duyarlılığını anlatınca ve görüşmemi köşemde yazacağımı söyleyince bana ilave bilgiler vermesi liyakat yönüyle de yeterli olduğu gösteriyordu. Tahıllardan yeşil yem olgusu ile devamlı taze yeşil yemle 1 kg Arpadan gübre ve toprak kullanmadan sadece sulama ile 10 kilo çok verimli taze yem elde edildiğini ve bu yeşil yemin tüm hayvanlarımız yani BB, KB, kanatlı ve balıkçılıkta kullanılarak 1 kilosunun 20 kr maliyeti yüzünden halkımızın çok ucuz taze yem ile fiyatları düşen et, süt ve yumurtayı kilosu 70 kr olan saman ve 1 lira olan yoncaya göre önemsenmesini bakanlık niye atlıyor dedim. Mehmet bey ise bu yemin verimli olduğunu ama üreticimizin "hasılmatik" makinasına yönelmediğini söyledi. Bu cevap beni çok rahatlattı ve bakanlığın bakış açısını anlayınca içinden üzülmedim ağladım diyebilirim. Köylü zor geçinirken 100 bin lira yeşil yem üretme makinasına nasıl para versin. Bunun yarısı destekle ödense bile köylü bu makinaya yönelemez çünkü çiftçimiz zorda dedim.

Ahırının kenarına 8-10 tahta ile bunu yapıp 16.5 kuruşa yemi mal ediyorum diyenleri youtube den seyrederseniz bakanlığın amacı sanayicinin malını sattırmak değil köylüyü alaylı usulü anlatarak önce sistemi yaygınlaştırmalıyız dedim. Hadi bey buna hayır demeyince bir akşam önü açık zamanlama ile detayı konuşmalıyız olgumu kabul etmelerine sevindim. Ama bu arada bu hasılmatik sanayicisi makinayı bedava vereyim ama bana aylık kira versin demiş bende kira ödeyince yeşil yem maliyeti 2-3 kat artar ucuz yem amaca ulaşmaz dedim. Bir Tarım bakanlığı düşünün tüm hayvansal olguları en az 1/4 ile 1/3 ucuzlatacak yöntemi yaygınlaştırmak dururken pahalı ve havanda su dövülecek mekanizasyona çiftçiyi güçlendirmeden planlaması başarıyı yakalamak istemediğini ortaya koyuyor. Bakanlık ucuz hayvansal gıda yedirmek istiyorsa benim önerimden kaçamaz. Bu arada bakanlığın yenilikler peşinde olduğu olguları aktardı ve bu anlattıkları çok sevindiriciydi. İleride bunları yazacağım. 4 yılda 100 milyon hayvan varlığı konusu olmaz ama benim yollarımla bunu ben başarttırabilirim tabi ki bürokratik oligarşi akıllı ise. Taş ufalama konusuna da kısmen değindiğimiz görüşmede de ilerleme olacağına eminim. Bir akşam 20'den sonra buluşacağız düşüncesi ile vakit ayıran değerli meslektaşımdan haber bekliyorum...

ETİKETLER:
Oğuz Güler , Anayurt , tarım , orman ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Telefon kazandınız'' mesajına aldandı, çay ve solüsyon geldi
İzmir'de 3 bin liralık telefonun indirime gittiği mesajının ardından internet ...
Önce bıçakladı sonra hastaneye götürdü
Kırşehir'de yabancı uyruklu şahıslar arasında çıkan kavgada yaraladığı ...
Maç sırasında kalp krizi geçirdi!
Halı sahada kalp krizi geçiren Sivas Emniyet Müdür Yardımcısı hayatını kaybetti.
 
Kanal İstanbul'a itiraz kuyruğu
Kanal İstanbul Projesi'nin iptali için TMMOB, bir itiraz dilekçesi hazırladı. ...
Çift başlı doğdu!
Çift başlı doğan buzağı görenleri hayrete düşürdü Kütahya’nın Aslanapa ...
Öğrencilerine hakaret etti!
Prof. Dr. Atilla Girgin'den öğrencilere rezil saldırı!
 
Bank Asya'ya ne kadar para yatırıldı?
OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanı Salih Tanrıkulu, FETÖ'ye destek ...
İki sürücü caddeyi ringe çevirdi
İstanbul Esenyurt'ta trafikte tartışan iki sürücü araçlarından inerek ...
Erdoğan üç kişiyi görevden aldı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan 18 atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
twitter
Torku Konyaspor
Tedavi
Mersin İdmanyurdu
premier lig
Jose Mourinho
Almazbek Atambayev
Kocan Kadar Konuş