E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

O SORU TERS DÖNDÜ! MALEZYA TÜRKİYE OLUR MU?

Malezya’da kurulması planlanan ulusal birlik hükümeti şeriatçı parti PAS’ı böldü.

17.03.2009 - 04:49
O SORU TERS DÖNDÜ!

Partinin muhafazakâr kanadı “hükümete girelim” derken, kendilerine “Erdoğancılar” diyen ılımlı kanat ise AKP’yi örnek alarak PAS’ın iktidar alternatifi olmasını istiyor

Dünya genelinde iktidarları sallayan ekonomik kriz Türkiye’de bir süre önce “Onlar gibi olur muyuz” tartışmalarına yol açan Malezya’da da hükümeti salladı. 1973’ten beri ülkeyi yöneten Barisan Nasional’ın lideri Abdullah Ahmed Bedevi’nin krize karşı önlem almakta yetersiz kalması ve mecliste gerekli yasaları çıkaramaması üzerine geniş çaplı bir ulusal birlik hükümeti kurulması fikri ortaya atıldı. Arkasında hükümetin olduğu söylenen bir soruşturma kapsamında “fiili livata” (erkeğin erkeğe tecavüzü) ile suçlanan ana muhalefetteki Enver İbrahim bir numaralı düşmanı Bedevi ile koalisyona girmeyi reddedince gözler diğer partilere çevrildi. Teklif, ülkede en büyük ikinci muhalefet partisi olan şeriat yanlısı Malezya İslam Partisi’ni (PAS) de karıştırdı. 13 eyalete ayrılan Malezya’da 5 eyaleti kontrol eden partinin kendilerine “Ulema” adını veren muhafazakâr kanadı bunun iktidara ortak olmak için iyi bir fırsat olduğunu savunarak PAS’ın ruhani lideri Nik Aziz Nik Mat’tan onay istedi.

AKP’yi örnek alalım

Ancak parti içindeki ılımlı kanat PAS’ın Türkiye’deki AKP’yi örnek alarak ılımlı İslam siyaseti izlemesi gerektiğini, bu nedenle “değişim” başlatılıp merkeze daha yakın olan Enver İbrahim ile ortaklık kurulmasını savundu. Kendilerine “Erdoğancılar” (Erdogans) adını veren ılımlı kanat, “Partide yeni bir anlayışın hakim olmasını sağlayarak muhalefette kalmaya devam edelim. Bir sonraki seçim döneminde Enver İbrahim ile birlikte iktidar oluruz” görüşünü savundu. Bu iki kanadın çatışmasında son kararı verecek isim ise siyasi bir kimliği olmamasına rağmen partinin liderliğini yürüten ve dudağından çıkan her söz parti kararı olan Nik Aziz Nik Mat’tı. 79 yaşındaki lider, dün ulusal birlik hükümetine girmeye niyetleri olmadığını belirten Erdoğancılar’a göz kırptı. Böylece PAS’ta değişim sürecinin başlayacağı belirtiliyor.

KOL KESMEK İÇİN OY İSTEDİ

Şeriatçı muhalefet partisi Malezya İslam Partisi’nin (PAS) 79 yaşındaki lideri Nik Aziz Nik Mat, ülkede yaşayan Müslümanlara el kesme, recm gibi cezaları içeren katı şeriat hukukunun uygulanabilmesi için Müslüman olmayanlardan oy istemişti.

Basın: Hepimiz Erdoğan olalım!

Muhafazakâr kesimin internetteki yayın organı Malaysian Insider, “Hepimiz Erdoğan’ız” başlıklı yazısında PAS’ın içinde muhafazakâr kanadın ılımlıları küçümsediğini fakat PAS’ın ancak AKP’nin izinden gitmesi durumunda Malezya’da iktidar olabileceğini kaydetti. Kendilerine “Erdoğanlar” diyen ılımlı İslamcıların ülkedeki diğer azınlıklarla uzlaşma yolları aradığını ve muhalefet lideri Enver İbrahim ile diyalog içine girdiklerini kaydeden Malaysian Insider, 2008 yılında partinin “Refah devleti” kampanyasının da AKP’nin ekonomik programı baz alınarak hazırlandığını yazdı. Malaysian Insider yorum yazısını, “Şimdi herkes için Erdoğan olma zamanı. İktidarın sonu artık çok yakın. Malezya halkı Erdoğan’ın Türkiye’de yaşattığına benzer bir değişimi hak ediyor. Erdoğancılar PAS içinde hakim olursa Malezya özlediği iktidara kavuşabilir” diye bitirdi.

dipNOT

1951’de kurulan Malezya İslam Partisi, son seçimlerde oy patlaması yaparak hakimiyetindeki eyalet sayısını 2’den 5’e yükseltti.(vatan)

YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
IQ ve Eğitim Meselesi 12 Mart 2009 Perşembe 00:58

Tüm dünyada olan yarsav tipi yapılanmalar utanç verici diyenler utancı kendi çıkarları ile doğru orantılı algılayanlardır. AB raporlarında olması ve korunması gereken bir örgütü redediyorsunuz niye AB diye alimenfaatleri pazarlık konusu yapanlara niye destek oluyorsunuz?``YARSAV`` olan birliğin merkezi Ankara`da olacak. Birlik, ``yargı bağımsızlığı, tarafsızlığını ve yargıç güvencesini`` amaç edinecek. ``Siyaset üstü bir kuruluş olarak insan hak ve özgürlüklerinden yararlanmayı, hukukun etkinliğinin, verimliliğinin ve saygınlığının artırılmasını, hukukun üstün ve egemen olmasını`` amaçlayan Birlik, ``mesleğin gelişmesini, meslek mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak üzere meslek kurallarını ve etiğini korumayı, yargı alanında çalışma koşullarının iyileştirilmesini`` hedefliyor.

Yorumu oyla      18      10  
İlk Misafir 11 Mart 2009 Çarşamba 23:19

Emekli Ordu Mensupları gibi Emekli Savcılar ve Yargıçlar derneği de olabilir tabii.. Serbest meslek sahipleri için de Baro, Tabipler Birliği, Diş Hekimleri Odası vb. meslek kuruluşu veya derneklerin bulunması da gereklidir.. Hadi TSK dışında kalan diğer kamu kurum ve kuruluşların fiilen çalışmakta olanları için bir derece de; görevdeki yargıç ve savcıların üye olabileceği ve yönetilebileceği; siyasi, politik ve ideolojik faaliyetlere açık bir dernek son derece sakıncalıdır.. Savcıların ve özellikle de yargıçların siyasi, ideolojik ya da politik görüş ve düşüncelerini kendi içlerinde saklı tutmaları; mesleklerindeki tarafsızlık ilkesinin bir gereği olduğu gibi; görev yaptıkları kurumlara duyulacak güven ile itibarın sarsılmaması için de son derecede önemlidir.. Hangi akla, mantığa ve ihtiyaca dayanılarak böyle bir derneğin oluşmasına olanak sağlanmış?.. Doğrusu bu öngörüsüzlüğü anlamakta zorlanıyorum..

Yorumu oyla      18      10  
dorukan 11 Mart 2009 Çarşamba 23:10

yarsav bir dernek değil mi? dernek,hükümeti eleştiremezmi. eleştirebilir.sizin yalaka basın 7 yıldır herşey güllük gülistanlık diye yayın yapıyor hiç olumsuz bir haber duydunuzmu yook.ya adam olun adam...

Yorumu oyla      18      10  
Turgut Bey 11 Mart 2009 Çarşamba 22:00

Bu YARSAV partibaskani simdi ne oldu yine böyle ona buna kafa tutuyor?

Yorumu oyla      18      10  
utanç 11 Mart 2009 Çarşamba 21:03

ben hukukçu olsam bu adamın hukukçuları temsilen laf söylemesinden utanç duyar kahrolurdum.böyle kahvehane ağzıyla basit hareketlerle bu adam nasıl hakim ve savcılar adına konuşuyor. yazık bu ülkeye, yazık hukukumuza,yazık hukukçularımıza....

Yorumu oyla      18      10  
dadaş serkan 11 Mart 2009 Çarşamba 20:44

tıpkı banka soyanlar gibi, emekli olup gidecekler ama faturasınıda biçare halkımız ödeyecek.

Yorumu oyla      18      10  
vatandaş mehmet 11 Mart 2009 Çarşamba 15:19

önce sen vatani görevini yap asker kacağı.

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 11 Mart 2009 Çarşamba 14:53

bu ayrışma hem çok tehlikeli hemde çok yıpratıcı.halk gerçekten ikiye bölünmeye çalışılıyor.bu uç fikirli ve çıkarcı cenahlar insanları bölmeyi ve kendi çarpık güç savaşlarına halkıda alet etmek istiyorlar.bence bu halk hangi kesimden olursa olsun uç fikirli insanlara itibar etmemeli.yanlışı savunma refleksi bu toplumu çürütür,insanlar arasında kin ve nefrete yol açar.zahit akmanın o koltukta durması nekadar yanlışsa bu vatandaşında o koltukta kalması yanlıştır.aksini savunan kendine bir baksın.

Yorumu oyla      18      10  
Özay Atay 11 Mart 2009 Çarşamba 13:39

Hastayım şu kılıf uydurmanıza,partizan bürokrasi CHP'li olunca laik cumhuriyet tarafında haa..Geç bunları arkadaşım,bunun adı bal gibi partizan yargıdır.AKP'yi laiklik düşmanı ilan etmek ancak partizan yargının vereceği hükümdür.Bu ülkede 16 milyon laiklik düşmanı var demektir ki bu gerçeğe aykırı kabul edilemez bir saptamadır.Paksüt gibi,Eminağaoğlu gibiler en büyük hasarı yargıya veriyorlar.Sana bir soru;Trilyonluk yolsuzluk saptanan CHP'de neden kimse hakkında ceza davası açılmadı?

Yorumu oyla      18      10  
bestekar 11 Mart 2009 Çarşamba 13:19

şimdi bu zata sorsanız, türbanlı bir bayan neden hakim,yargıç,savcı veya avukat olamaz.vereceği cevap malum.türbanlı bir hakim,başı açık bir sanığa karşı önyargılı olabilir,tarafsızlığını koruyamaz..oysa adaletin temeli,tarafsız ve önyargısız olmaktır.işte bu zat aynen bunları savunur.ama savunduklarıyla icraatlarının tamamen zıt oluşuda, beraberinde şu fikri doğurur.demekki tarafsızlığı ve önyargısızlığı sağlayan,vicdan ve karakterdir.gerisi safsata.....

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efsane Futbolcudan Şok İtiraf:
Bir dönem dünya futboluna damgasını vuran İngiliz efsane futbolcu Paul ...
Komşu yine Ege'ye Takıldı
Yunanistan'da gündem yine Ege sorunları... Kulislere göre Türkiye, "Ege ...
Latin Amerika’da Sol'a Devam
Latin Amerika’da solcu adaylar iş başına gelmeye devam ediyor.
 
CIA Hakkında ŞOK RAPOR
Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin hazırladığı rapor, eski ABD Başkanı ...
ABD AÇIKLADI:
ABD, geçen ay Irak üzerinde insansız bir İran uçağını düşürdüğünü bildirdi.
Bush'tan Son Dakika Jesti
Eski ABD Başkanı George Bush'un görev süresi dolmadan AB Komisyonu Başkanı ...
 
Chavez’in Teklifi ABD’yi Güldürdü
ABD Savunma Bakanlığı, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in Rusya’ya ...
ABD Türkiye'den Yardım İstedi
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, ABD'nin, "Irak'tan askerlerini çekerken ...
Avrupa'da Cinsiyetçilik Devrimi
Avrupa Birliği, cinsiyetçi olduğu gerekçesiyle 'Miss' ve 'Mrs' gibi hitapların ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
bist
barcelona
İstanbul Başakşehir
Abdullah Ercan
haberler
o hayat benim
İptal
iett