E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

NİHAT ERGÜN'DEN UYARI: Olumlu Hava Sabote Edilmesin

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, olumluya dönen ekonomik süreci kimsenin sabote etmemesini istedi..

20.06.2009 - 12:31
NİHAT ERGÜN DEN UYARI:

Üreticinin, tüketicinin ve yatırımcının psikolojisini olumsuz yönde etkileyecek, bozacak tartışmaların ülke gündeminden çıkmasını isteyen Bakan Ergün, ekonomik trendin olumluya dönmesinin siyasi ve ekonomik aktörlerin menfaatine olacağını kaydetti.

Borsan Grup tarafından Samsun Serbest Bölgesi'ne yapılan ve Türkiye'nin ilk organik mobilya üretim fabrikası olan Borpanel'in açılışına katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yeni teşvik sistemine yapılan eleştirilere cevap verdi. Mart ayı içerisinde ekonomide kısmi de olsa bir iyileşme yaşandığını dile getiren Ergün, sanayi endeksi kapasite kullanım oranlarındaki artışın ve tüketici güven endeksinde aydan aya yükselen tablonun, isşizlik rakamlarına olumlu bir şekilde yansımaya başladığını gösterdiğini belirtti.

Olumluya dönmüş olan bu süreci kimsenin sabote etmeye kalkışmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Ergün, Türkiye'deki bütün siyasi ve ekonomik aktörlerin bu süreçte menfaati bulunduğunun altını çizdi. Ergün, "Hepimizin çıkarı olumlu gelişmelerdedir. Olumsuza dönmesi zararlarına olacaktır. O nedenle herkesin 'Kazan Kazan' formülüne uyması ve bu formül doğrultusunda hareket etmesi gerekiyor. Ekonomiyi olumsuz etkileyecek tartışmalar ve düşünceler, yatırımcı, tüketici ve üretecinin azmini kırar. Onların psikolojisini ve motivasyonunu olumsuz yönde etkilecek tartışmalar artık Türkiye'nin gündeminden çıkıp gitmelidir." dedi.

Zaman kaybına Türkiye'nin tahammülü kalmadığını söyleyen Nihat Ergün, ekonomide yaşanan olumlu iklimi hep birlikte korumak ve güçlendirmek gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin, bir çok ülkeye göre krizden en hızlı çıkma kabiliyetini ortaya koyduğunu bildiren Ergün, şunları ifade etti:

"Hükümet olarak kriz sonrası fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeyi sağlamak amacıyla yeni teşvik sistemini hazırladık ve kamuoyuna sunduk. Bu sistemde dünyanın küresel krizle boğuştuğu bir dönemde 81 ilimizde yatırım startı vermiş oluyoruz. Burada esas olan en hakkaniyetli ve en verimli sistemi tasarlamaktır. Kaynaklarımızın mümkün olduğunca en rasyonel, stratejik ve geri dönüşü yüksek projeler tahsis edilmesidir. Verilen teşviklerin verimliliğinin ölçülebilmesidir. İllerimiz ve bölgelerimiz arasındaki kalkınmışlık farkının makul seviyeye indirilebilmesidir. Tüm hedeflerin aynı anda başarılabilmesi kolay değil. Ancak bu sistemle sanayicimize, girişimcimize yol göstermeyi, onları küresel gelişmeler çerçevesinde doğru istikamete kanalize etmeyi, kamu kaynaklarını doğru, verimli ve kalıcı projelere, geleceği olan sektörlere ve yatırımlara yöneltmeyi hedefliyoruz."

Kamu ve özel sektör aktörlerini yeni teşvik sisteminin başarıya ulaşması için güç birliği yapmaya davet eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, "Yeni teşvik sistemini eleştirmekte ekonomiye, istihdama ve yatırıma katkı yapılamayacağı ortadadır. Herkes elini taşın altına koymalıdır.

Herkes elini taşın altına koyarsa sistemin ortaya çıkaracağı katma değeri daha yakından görebiliriz. Bu sistemin kaptanı hükümet ve yatırımcılardır. Yatırımcıların rotasını Türktiye'ye çevirecek bir adım attık. Yerli ve yabancı yatırımcıyı yeniden yatırıma döndürecek iklimi muhafaza etmek hepimizin ortak görevi olmalıdır. Yeni teşvik sistemini bölgesel ve il bütünlüğü içinde değerlendirmek en doğru yaklaşım olacaktır.

Bu süreçte yapıcı nitelikteki eleştrilere yaklaşım sergiliyoruz. Tüm yatırımcılara 'yatırımları yarına ertelemeyin' çağırısında bulunuyorum. 2010 yılı sonuna kadar sürecek olan bu promosyon dönemi sona erdiğinde kimse neden yatırım yapmadık diye pişman olmasın istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez de Borsan adı altında beşinci sektörde fabrika açtıkları için mutlu olduğunu dile getirdi. Açılışa; Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. Açılışın ardından bakanlar ile börokratlar, ilk organik mobilya fabrikasını gezerek incelemelerde bulundu.

YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Ahmet Vatan 15 Haziran 2009 Pazartesi 01:27

Ne var? Demokrasi içinde olayların açığa çıkmasını istemiş.Üstünü örtmeyin diyor. Söylediklerinin hepsi mantıklı..Yada bırakın gizli kalsın mı demeliydi?..AKEPE demokrasi ile geldi demokrasi ile gidecek.Ne genelkurmay bir iki kişi yüzünden yara almalı, nede parlementer demokrasi..DP yükseliyor diye mok atacak yer aramayın boşuna..

Yorumu oyla      18      10  
sakin(PAKSÜT-AKMAN İSTİFA) 15 Haziran 2009 Pazartesi 01:10

eh artık yeniden seçim sath-ı mailine çıkılacağına göre demeçlerde ona göre usturuplu olmalı değil mi ama! daha düne kadar 28şubat sürecini köküne kadar destekleyenler artık demokrasi şampiyonluğunu kimselere bırakmazlar! elbiseler gardroptan çıktı,ayakkabıların tozu alındı,gravatı taktılar mı tamam olur mu? hayır olmaz! maskeyi unuttuk! 40 yıl milletin karşısına çıkarken taktıkları o meş'um maskeyi de taktılar mı o zaman tamam!gelsin ondan sonra benim dul'um benim işçim benim köylüm edebiyatı!

Yorumu oyla      18      10  
Mert Uygun 15 Haziran 2009 Pazartesi 01:01

Menderes'in avukatıydım dedi yalan çıktı, demokratım dedi ergenekon destekcisi çıktı, dp'ye başkan oldu oy verdiği sandıktan Dp'ye bir tek oy çıkmadı. Nesine inanacağız biz bunun?...

Yorumu oyla      18      10  
tt 15 Haziran 2009 Pazartesi 00:27

Bu adami getirenlere lanet olsun lanet olsun lanet olsun.

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin 14 Haziran 2009 Pazar 23:39

"CİN-TORİK" denilen şahsın mensup olduğu HORTUMCU ÇETESİNİ, Türk Halkı 40 yılı aşkın süredir doyuramadı. Vampirler harekete geçti,Türk Halkı DİKKAAAATTT.!

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAKAN ATALAY AÇIKLADI:
İçişleri Bakanlığı, 2009'da 10 bin üniversiteliyi daha iş sahibi yapacak..
GÖZLERİ DOYMUYOR
Akaryakıtçılara fiyat indirmeleri için tanınan süre bugün doluyor. Benzin ...
IMF BAŞKAN YARDIMCISI UMUTLU KONUŞTU: TÜRKİYE ETKİLEYİCİ ŞEKİLDE BÜYÜMEYE DÖNECEK!
IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, Türkiye ekonomisinin toparlanma ...
 
Akaryakıtta İndirim Devam Edecek
EPDK'nın uyarısı üzerine 4 kuruşluk indirim yapan akaryakıt dağıtım şirketlerinin ...
Döviz Haftayı Nasıl Kapattı?
Alınan bilgiye göre, haftanın son işlem gününde döviz ve borsa günü nasıl ...
'İzinsiz Halka Arz'a 16 Dava
Bakan Ergin’in verdiği bilgilere göre 16 hukuk davasında 1 tedbir talebi ...
 
Trafik Sigortasında Peşin Prim Zorunluluğu Kalkıyor
Hazine Müsteşarlığı, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk ...
Hazine Gelecek Hafta İç Borç Ödeyecek
Hazine, gelecek hafta Haziran ayının en büyük iç borç ödemesini gerçekleştirecek.
AMAN DİKKAT!
Titan saadet zincirlerine milyarlarca para kaptıran Türk yatırımcısı yeni ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
Club Brugge
moskova
Sosyal Medya
Netanyahu
ütopya
BBP
poyraz karayel
ismail kartal