E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Murathan Öztürk'e 7 yıl hapis cezası! 

Kadıköy'de çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya kaldırımda çarparak ölümüne neden olan ve 87 gün adaletten kaçan sürücünün yargılandığı davada karar açıklandı.

12.02.2016 - 13:38
Murathan Öztürk e 7 yıl hapis cezası!

Kadıköy'de çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya kaldırımda çarparak ölümüne neden olan ve 87 gün adaletten kaçan sürücünün yargılandığı davada karar açıklandı.

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz 2015 tarihinde, kullandığı lüks otomobil ile yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya (34) çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla aranan ve 87 gün sonra teslim olan hukuk fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk (19), “Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak” suçundan 4.5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, ehliyetine de 2 yıl 6 el konulan Öztürk için hiçbir indirim maddesi uygulamadı.

Davanın ikinci celsesi, yoğun güvenlik önlemi altında Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Murathan Öztürk ile çiçekçi Mehmet’in kardeşi müşteki Cengiz Kaya ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme Hakimi Çağan Hanımeli, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden gelen raporda, sürücü Murathan Öztürk'ün kavşağa yaklaşmadan evvel süratini azaltmadığı, kontrolsüz şekilde şerit değiştirmek isterken sevk ve idare hatası ile direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma çıkıp maktulün ölümüne neden olduğunun belirtildiğini açıkladı.

Hakim, özel hastaneden alınan alkolsüzlük raporuna da yer verilen raporda, sanık sürücü Murathan Öztürk'ün dikkatsiz ve özensiz davrandığından asli kusurlu, ölen Mehmet Emin Kaya'nın ise kaldırım üzerinde bulunduğu için kusursuz olduğunun açıklandığını söylerken, taraflar bu rapora itiraz etmedi.

Hakimin bilirkişi raporunu açıklamasının ardından, Çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ailesinin avukatı İlknur Tunç, özel hastaneden alınan alkol raporunun sahte olduğunu belirterek, savcılığın bu konuda soruşturma başlattığını belirtti. Sanığı alkolsüz olarak gösteren raporun altında imzası bulunan biyokimya uzmanı O.G.’nin, raporun verildiği gün hastanede olmadığını ve raporda kendisine ait gibi görünen imzanın sahte olduğunu söylemesiyle başlatılan soruşturmada ayrıca bu tetkiklerin bu hastanede yapılmadığı bilgilerinin olduğuna da dikkat çekildi.

SANIKTAN SAHTE RAPOR AÇIKLAMASI
Avukatlarının, “Raporun sahteliği hastaneyi bağlar” açıklamasının ardından söz verilen sanık Murathan Öztürk, “Ben hastaneye başvurdum. İdrarımı aldılar. İdrarı kurye ile tetkiklerin yapılacağı başka bir yere gönderdiler” dedi. Sanık Murathan Öztürk yaptığı son savunmasında şunları söyledi:

“Ben, basının yargı üzerindeki etkisini bilmeme rağmen ve tutuklanacağımı bilerek kendim gelip teslim oldum. Bu olay herkesin başına gelebilir. Trafik kazasıdır. Benim AK Parti Gençlik Kolları başkanlığı yapmış olmam, basının bu kadar çok üzerime gelmesinin nedenidir. Aracımın bagajındaki AK Parti resimleri ve Cumhurbaşkanına ait fotoğraflar, linç kampanyasında etkili olmuştur. Özellikle AK Parti karşıtı olan medya olayı büyütmüştür. Normal günde alkol kullanan insan değilim. Kaldı ki Ramazan ayında, oruç tutulan günde alkol kullanmam düşünülemez. Kaza benim dikkatsizliğimden oldu. Mahkemenin, basının hazırlamış olduğu iddianameyi dikkate almadan karar vereceğini düşünüyorum. Basında hüküm verilmiş olup, bir an önce cezamı almak isterim. Ben ölen kişinin ailesinden yine özür diliyorum. Ömrümün sonuna kadar maddi manevi onların yanında olacağım. Başarılı bir hukuk öğrencisiyim. Tek isteğim bir an önce tahliye olup okuluma devam etmek.”

TAHLİYE YOK, 7 YIL HAPİS
Son sözünü sorduğu sanığın, “İstemeyerek sebep olduğum olaydan üzüntü duyuyorum” demesi ardından mahkeme, karar için ara verdi. Ara sonrası kararını açıklayan hakim, taksirle bir kişinin ölümüne neden olan Murathan Öztürk’ü, suçun işleniş biçimi, işlendiği yer, asli ve tam kusurlu olması nedeniyle 5 yıl hapse mahkum etti. Hakim, sanığın bilinçli taksirle hareket ettiğini kabul ettiğini de belirterek, cezasını beşte iki oranında artırarak 7 yıla çıkardı. Sanığın olaydan sonraki davranışlarının bir bütün olarak değerlendirildiğinde, iyi hal indirimi uygulanamayacağını da belirten hakim, suçtaki kusurun ağırlığı nedeniyle cezanın başka yaptırımlara çevrilmemesine de karar verdi. Mahkeme hakimi, sanığın ehliyetinin 2 yıl 6 ay süreyle geri alınmasını da hüküm altına alarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma çıkışı açıklama yapan Mehmet Emin Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya, “Güçlünün adaleti değil, adaletin gücü gerçekleştiği için mutluyuz. Bugüne kadar bizim bu adalet mücadelemizde başta basın mensupları olmak üzere yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz en başından beri şunu söylemiştik, bizim o çocuğa karşı bir kinimiz, öfkemiz, nefretimiz yok. Ona hakkımızı da helal ettiğimizi söylüyoruz. Bizim, kızgınlığımız ve öfkemiz onu yanlış yönlendirenlereydi. Onu yanlış yönlendiren üst aklaydı. İnşallah Türkiye’ye bir ders olur. Ailesi de, avukatları da oturup düşünürler ‘acaba biz nasıl yanlışlar yaptık, nerede yanlış yaptık diye.’ Türkiye’ye emsal bir karar çıktığı için de mutluyuz. Bundan sonra da trafik kazalarının daha az gerçekleşmesi için bir örnek olur, sürücüler için bir örnek olur bu ceza. Bununla ilgili de inşallah yasal bir düzenleme de çıkartılır başka insanların canı yanmasın” dedi.  
Baba Mehmet Selim Kaya ise, “adaletin tecelli ettiğine inanıyorum. İnşallah tarihe, millete örnek olsun bu dava. Yalan ve iftirayla mahkemeye çalıştılar. Ama Allah’ın adaletini yanıltmaya kimsenin kuvveti yoktur” diye konuştu.

Hürriyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
Demba ba
sınav stresi
Kızılyıldız
premier lig
Çankaya
Ezgi Mola
A Milli Takım
Vedat İnceefe