E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İşte Microsoft Muhteşem Teknoloji Ürünleri! 

İşte Microsoft tüm teknoloji harikası olan ürünlerini bir bir tanıttı. Microsoft dün gerçekleştirdiği lansmanda yeni Lumia akıllı telefonlarını, Surface Pro 4 tabletini, Band 2 akıllı bilekliğini ve en önemlisi ilk kendi geliştirdiği dizüstü bilgisayarı olan Surface Book’u duyurdu.

7.10.2015 - 19:33
İşte Microsoft Muhteşem Teknoloji Ürünleri!

Microsoft dün yeni ürünlerini tanıttığı büyük lansmanını gerçekleştirdi. Lansmanda beklendiği üzere yeni amiral gemisi akıllı telefonları Lumia 950 ile Lumia 950 XL ve yeni nesil ikisi bir arada tableti Surface Pro 4 tanıtıldı. Ancak lansmanın finalinde izleyiciler büyük bir sürprizle karşılaştı.

Zira daha önce ne hakkında herhangi bir dedikodu duyulan, ne de görüntüsü sızdırılan bir dizüstü tanıtıldı. Microsoft’un bugüne kadar geliştirdiği ilk dizüstü bilgisayar olma özelliği de taşıyan Surface Book, piyasadaki diğer markalara sıkı rakip olacak gibi görünüyor. Şimdi en iyisi Microsoft’un dün tanıttığı tüm ürünlere sırasıyla göz atalım.

110 Milyon Windows 10

Microsoft’un yeni tanıttığı ürünlere göz atmadan ilk olarak firmanın lansmanda aktardığı önemli bir bilgiyi paylaşalım. Microsoft’un verdiği rakamlara göre Windows 10 işletim sisteminin bugün kullanıldığı cihaz sayısı tam 110 milyonu geçti. Windows 10’un yalnızca 10 haftadır kullanılabilir bir işletim sistemi olduğu göz önüne alındığında bu rakam oldukça etkileyici görünüyor. Tabii ki Windows 10’un önceki işletim sistemlerinden farklı olarak ücretsiz olarak sunulması, kullanıcı sayısının bu kadar hızlı artmasında büyük önem teşkil ediyor. Firmanın ilk 3 yıl içerisinde 1 milyar cihaza ulaşmayı hedeflediğini de ayrıca belirtelim.
Microsoft Windows 10 yüklü cihaz sayısı dışında yeni web tarayıcısı Edge ve Xbox oyun konsolu sistemleriyle ilgili ilginç bilgiler de paylaştı. Buna göre Edge tarayıcısı ile bugüne kadar 650 milyardan fazla sayfa görüntülendi ve Xbox kullanıcıları bugüne kadar toplamda 120 yıllık oyun içeriğini Windows 10 cihazlarında yayınladılar.

Microsoft Band 2

Apple, Samsung ve Google gibi markalar giyilebilir teknoloji konusunda akıllı saate öncelik verirken, Microsoft olaya farklı bir açıdan yaklaşıyor ve akıllı bileklik ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Firma geçen sene geliştirdiği akıllı bilekliği Microsoft Band’in devamını getirerek yeni nesil Microsoft Band 2’yi tanıttı.
1-20151007143846.jpg
Microsoft Band 2 selefine kıyasla daha gelişmiş özelliklere sahip bir akıllı bileklik diyebiliriz. Ancak geçen seneki modele kıyasla çok önemli bir fark yer alıyor. Band 2’nin bileğe daha rahat oturmasını sağlayan kıvrımlı bir ekranı var. Dokunmatik AMOLED ekranı 320×128 piksel çözünürlük sunuyor ve Gorilla Glass koruma camına sahip olması sayesinde darbelere ve çizilmelere karşı koruma sağlıyor. Termal plastik elastomer (TPSiV) adlı bir materyalden yapılan bileklik, bilhassa sporcuların işine yarayacak özelliklerle donatılmış.
Optik kalp hızı ölçer, GPS, barometre, 3 eksenli akselerometre, jirometre, deri sıcaklık sensörü, kızılötesi sensörü ve galvanik deri tepkime sensörüne sahip olması sayesinde sporcuların işine yarayabilecek hemen her özelliği barındırıyor. Band 2 ile birlikte gelen bir diğer önemli özellik ise Cortana desteği. Cortana sesli komut asistanı sayesinde kullanıcılar, cihazdaki özelikleri yalnızca sesli komut vererek de kullanabilecekler.
Firmanın vaat ettiğine göre tek şarjla 48 saate kadar pil ömrü sunan cihaz, 1,5 saatten kısa bir sürede yeniden tam şarj dolabiliyor. Windows Phone 8.1, iOS 8.1.2 ve Android 4.3 ile daha yüksek tüm mobil işletim sistemleri ile olan uyumlu olan cihaz 249 dolardan satışa sunulacak. Ön sipariş alımları bugün içerisinde başlayacak ve sevkiyatlar 30 Ekim’den sonra gerçekleşecek.

HoloLens

Microsoft’un kendi sanal gerçeklik cihazı olan HoloLens üzerinde çalıştığı uzun zamandır biliniyordu ancak dünkü lansmanda cihazın nasıl çalıştığıyla ilgili bir demo gösteri düzenlendi. HoloLens diğer sanal gerçeklik cihazlarından farklı olarak, tamamen yeni bir sanal ortam hazırlamak yerine kullanıcın mevcut bulunduğu ortamı (örneğin salonu) algılayarak gerçek dünya üzerinden içerik sunabiliyor. Örneğin odanın bir tarafındaki duvardan bir anda uzaylılar fırlayabiliyor ve kanepenin üzerinde gezinebiliyorlar. Kullanıcının elinde tuttuğu oyun kolu ise hologram efekti ile bir silaha dönüşebiliyor ve böylelikle uzaylılar yok edilebiliyor. HoloLens, bir yandan oldukça etkileyici ancak bir o kadar da korkutucu bir sanal gerçeklik cihazı olacak gibi görünüyor.
2-636.jpg
HoloLens’in ilk geliştirici versiyonu önümüzdeki yılın ilk çeyreğinden itibaren 3.000 dolardan satışa sunulacak. Microsoft, geliştiriciler için satışa sunulacak modelin teknik özellikleriyle ilgili bir bilgi paylaşmadı. Ancak x86 tabanlı bir işlemci, 2 GB RAM, ve 802.11ac Wi-Fi bağlantı özelliklerine sahip olması bekleniyor.

Cihazın tüketici modeliyle ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Geliştirici modeli oldukça yüksek fiyattan satışa çıkacağından, en azından birkaç yıl bekleyeceğiz gibi görünüyor.

Lumia 950 ve Lumia 950 XL

Microsoft’un yeni amiral gemisi telefonları olan Lumia 950 ve Lumia 950 XL’le ilgili bugüne kadar pek çok sızıntı duymuştuk ve cihazların nasıl olacağıyla az çok fikir edinmiştik. Ancak firma bir şekilde telefonların en önemli özelliklerini sır olarak tutabilmeyi başarmış, çünkü Lumia 950 ve Lumia 950 XL, gerçekten devrimsel nitelikte özellikler de barındırıyorlar.
3-337.jpg
Telefonların bu önemli özelliklerinden bahsetmeden önce ilk olarak teknik özelliklerinden bahsedelim. 5,2 inç OLED ekranda 1.440×2.560 piksel çözünürlük sunan Lumia 950, 564 PPI piksel yoğunluğuna sahip. Ayrıca ekranında Corning Gorilla Glass 3 koruma camı yer alıyor. Gücünü Qualcomm’un altı çekirdekli Snapdragon 808 işlemcisinden alan telefonda Adreno 418 GPU, 3 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı, 2 TB’a kadar microSD kart desteği ve 3.000 mAh batarya yer alıyor. 20 MP’lik Carl Zeiss marka PureView kamera sensörü ile düşük ışıkta çok daha iyi fotoğraf çekildiği iddia ediliyor ve 4K video çekimi yapılabiliyor. Ön tarafında 5 MP’lik ikinci bir kamera yer alıyor. Ayrıca USB-C yuvasına sahip olması sayesinde hızlı dosya aktarımı ve hızlı şarj etmek de mümkün oluyor.
Lumia 950 XL, Lumia 950 ile pek çok açıdan benzerlik gösterse de daha hızlı bir işlemci ve daha büyük bir ekranla geliyor. 5,7 inç OLED ekranda 1.440×2.560 piksel çözünürlük sunan Lumia 950 XL, 515 PPI piksel yoğunluğuna sahip. Ekran koruması için Corning Gorilla Class 4 camı kullanılıyor. Gücünü Qualcomm’un sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemcisinden alan telefonda Adreno 430 GPU, 3 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı, 2 TB’a kadar microSD kart desteği ve 3.340 mAh batarya yer alıyor. Ayrıca aynı Lumia 950’de olduğu gibi Carl Zeiss marka 20 MP arka kamera ve 5 MP ön kameranın yanı sıra USB-C desteğine de sahip.

Gelelim cihazları bugüne kadar piyasaya sürülen diğer akıllı telefonlardan farklı kılan devrimsel özelliklerine. Her iki telefon da aşırı ısınma durumunda telefonu stabilize etmek için sıvı soğutma sistemi kullanıyor. Microsoft bu sistemin detaylarından çok bahsetmediğinden şu an fazla bir şey söylemek değil. Ancak cihazı uzun süreli test edip ondan sonra yorum yapmak gerekiyor. Yeni Lumia’larda ayrıca iki anten birden kullanılıyor. Bu sayede cihazların daha iyi çekim gücüne sahip olduğu iddia ediliyor. İki anten özelliğinin telefon dünyası için yeni bir gelişme olduğu söylenemez, ancak Lumia serilerinde ilk defa karşımıza çıkıyor.
Microsoft lansmanda henüz beta aşamasında olan Windows Hello adlı bir özellik de tanıttı. Bu özellik ile telefon, kullanıcıyı ön kameradan tanıyarak tuş kilidini otomatik olarak açabiliyor. Bu özellik Android cihazlarında uzun süredir vardı ancak yine Lumia cihazlarında ilk kez karşımıza çıkıyor.
4-188.jpg
Yeni Lumia’ların belki de en önemli özelliği ise Windows 10 işletim sistemi sayesinde kendi özel Dock’u aracılığıyla bir görüntü birimine bağlandığı zaman aynen PC Windows 10 işletim sistemi gibi kullanılabilmesi. Dock üzerinde yer alan USB yuvaları sayesinde klavye veya fare bağlamak da mümkün oluyor. Böylece telefon minik bir bilgisayar kasasına dönüşüyor ve normal bir bilgisayarda yapılan her işlemi yapmak mümkün oluyor. Ayrıca görüntü birimine bağlıyken, telefon hala kullanılmaya devam edilebiliyor. Bu sırada görüntü birimindeki mevcut programlar sorunsuz olarak çalışmaya devam ediyor. Görüntü birimindeki Windows 10’un başlat çubuğu ise telefonun kendi arayüzü ile birebir aynı görünüme sahip oluyor.

Lumia 950 549 dolar, Lumia 950 XL ise 649 dolardan Kasım ayında satışa sunulacak.

Lumia 550

Üst seviye Lumia 950 ve Lumia 950 XL akıllı telefonları dışında, cebini düşünenler için giriş seviye bir Lumia modeli daha tanıtıldı. Microsoft lansmanda Lumia 550 adlı telefonun üzerinde pek durmadı ancak resmi sitesinde yer alan bilgilere göre 4,7 inç boyutunda ekranı olan cihaz, 720×1.280 piksel çözünürlük sunarak 315 PPI piksel yoğunluğu değerine sahip. Telefonun diğer teknik özellikleri arasında 1,1 GHz hızında dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 210 işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili depolama alanı, microSD kart desteği, 5 MP arka kamera, 2 MP ön kamera ve 2.100 mAh batarya yer alıyor. Ayrıca lansmanda tanıtılan diğer iki telefon gibi Windows 10 işletim sistemi kullanıyor.
5-107.jpg
Lumia 550 Aralık ayında 139 dolardan satışa sunulacak.
Surface Pro 4
Microsoft’un Surface Pro klavyeli tablet serisi dördüncü nesil yeni Surface Pro 4 ile devam ediyor. Yeni nesil Surface daha güçlü donanıma sahip olmanın yanı sıra aksesuarlarıyla da ilgi çekiyor.
6-058.jpg
12,3 inç ekrana sahip cihaz 2.160×1.440 piksel çözünürlük sunarak 267 PPI piksel yoğunluğuna ulaşıyor. 8,4 mm’lik kalınlığıyla selefine kıyasla daha ince olan tablet, işlemci seçimine bağlı olarak 766 gr ya da 786 gr ağırlığında geliyor. Intel’in Core M3, i5 ya da i7 işlemci seçenekleriyle gelen Surface Pro 4, kullanacağı işlemciye göre Intel HD 515, Intel HD 520 ya da Intel Iris grafik ünitesini kullanıyor. 4 GB, 8 GB ya da 16 GB RAM seçeneklerine sahip cihazın dahili depolama alanı da 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB SSD seçenekleriyle sunuluyor. MicroSD kart, USB 3.0 ve Mini DisplayPort bağlantı yuvalarına sahip cihazın ön tarafına 5 MP ve arka tarafında 8 MP’lik iki kamerası yer alıyor.

Yalnızca ABD’de kullanılabilen bir özellik olsa da parmak izi sensörü sayesinde kullanıcılara alternatif bir güvenlik kilidi sunuluyor. Lumia telefonlarında anlattığımız Windows Hello özelliği de bir başka güvenlik kilidi seçeneği olarak tercih edilebiliyor. Windows 10 Pro işletim sistemiyle gelmesi sayesinde Cortana sesli komut asistanına da detek sağlıyor.
Surface Pro 4, Microsoft’un sunduğu aksesuarlar ile farklı özellikler de kazanabiliyor. Surface Pro serinin vazgeçilmez aksesuarı olan harici klavye, yeni cihazda da yer alıyor. Bu klavye cihaz kullanılmadığı zamanlarda ekranına koruma sağlayacak bir kapak olarak da konumlandırılabiliyor. Bir diğer aksesuar ise Stylus kalemi. Apple ve Samsung’un da daha önce kendi ürünlerinde kullandığına benzer Stylus kalem ile tablet üzerinde yazı yazmak ya da çizim yapmak mümkün oluyor. Kalem mıknatıslı yapısı sayesinde kullanılmadığı zamanlarda tabletin kenarına yapıştırılabiliyor. Son olarak Surface Pro’nun da aynı Lumia telefonlardaki gibi kendine özel bir Dock istasyonu var. Dock aracılığıyla tableti bir görüntü birimine bağlamak ya da klavye ve fare gibi aksesuarlar yerleştirmek mümkün oluyor.

Surface Pro 4, 26 Ekim’den itibaren 899 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Surface Book

Microsoft lansmandaki bombayı ise en sonda patlattı. Firma bugüne kadar geliştirdiği ilk dizüstü bilgisayarı olan Surface Book’u tanıttı. Bu cihazla ilgili bugüne kadar hiçbir dedikodu çıkmadığından epey sürpriz yarattı. Microsoft, Surface Book’u bugüne kadar geliştirdiği ilk dizüstü bilgisayar olarak lanse etti, ancak cihazın kendisi bundan çok daha fazlasını yapabiliyor. Surface Book, aynı Surface Pro serisi cihazları gibi klavyeden bağımsız olarak bir tablet gibi de kullanılabiliyor. Bir diğer alternatif kullanım şekli ise; 360 derece dönebilen menteşeleri sayesinde ekran tamamen arkaya yaslanabiliyor ve klavyeden çıkarılmadan da tablet pozisyonunu alabiliyor.
7-037.jpg
Surface Book’un teknik özellikleri de oldukça ilgi çekici. 13,5 inç ekrana sahip cihaz, 3.000×2.000 piksel çözünürlük ile 267 PPI piksel yoğunluğu sunuyor. Intel’in yeni nesil Core i5 a da i7 Skylake işlemcilerinden gücünü alan cihaz, opsiyonlu olarak Nvidia’nın GeForce GPU’suna sahip olabiliyor. Nvidia ekran kartı dahil olmayan modelde ise Intel’in dahili 520 grafik birimi kullanılıyor. Cihaz her ne kadar bir oyun bilgisayarı olmasa da Microsoft’un vaat ettiğine göre Nvidia’lı model, pek çok üst düzey oyun çalıştırılabiliyor. Hangi Nvidia ekran kartının kullanıldığı lansmanda açıklanmadı. Microsoft’un vaat ettiğine göre 12 saat gibi oldukça uzun süreli pil ömrü sunan cihaz, aynı Surface Pro 4 gibi Stylus kalem aksesuarıyla beraber geliyor. Arka aydınlatmalı klavyeye de sahip cihaz, tabii ki Windows 10 Pro işletim sistemi kullanıyor.

Surface Book 26 Ekim’de 1.499 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

kanala

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Google'da En Çok Ne Aradı!
Google'da en çok arananlar listesi açıklandı... Mars'ta suyun bulunması, ...
Whatsapp'a Yıldızlı Dönem Geliyor!
Yıldızlı dönem herkesin hoşuna gidecek. Sosyal medyanın yoğun ilgi gören ...
A9 işlemciler, TSMC'nin ürettiği A9'lar ile aynı deği!
Asıl gerçek ortaya çıktı. Samsung tarafından sağlanan A9 yonga setinin ...
 
Japonya ile '5G' için işbirliği yapılacak!
BTK ile Japonya Haberleşme Bakanlığı arasında, iletişim teknolojileri ...
iPhone 7'nin Çıkış Tarihi ve Özellikleri
Muhteşem özellikleriyle donatılmış telefonun çıkış tarihi merak konusu... ...
İşte HTC One E9s’in Özellikleri...
Uzun zamandır merak edilen telefonun tüm özellikleri ortaya çıktı. HTC, ...
 
Nobel Fizik Ödülü Japon ve Kanadalı bilim adamlarına verildi
İşte Nobel ödüller Japon ve Kanadalı bilim adamlarına verildi. 2015 Nobel ...
Facebook, Afrika'ya Bedava İnternet Götürecek!
İnternetsiz hiç bir ülke kalmayacak...Facebook'tan büyük hamlez geldi. ...
iOS 9.1 Beta 4 Sürümü Çıktı, Nasıl Yüklenir?
İşte dört gözle beklenen iOS 9.1 Beta 4 resmen çıktı. Apple, geliştiriciler ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
fransa
Euroleague
Torku Konyaspor
fatih terim
Çankaya
ygs 2015
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
haberler