E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

MHP'den CHP'nin teklifine yanıt 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP'nin Siyasi Etik Kanunu Teklifi'ni "Siyasi ahlak, yasayla düzenlenmez. CHP de siyasi şov yapıyor" diyerek eleştirdi.

3.08.2019 - 09:47
MHP den CHP nin teklifine yanıt

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk imzacısı olduğu Siyasi Etik Kanun Teklifi'nin "siyasi şov" olduğunu savundu. Yıldız, Meclis Başkanlığına sunulan teklifi eleştirerek "Ahlak yasayla düzenlenmez" dedi.

Belediyelerde akraba atamaları tartışılırken CHP'den bunu engellemek için bir yasa teklifi ve hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk imzacısı olduğu, 'Siyasi Ahlaksızlıkla Mücadele' ve 'Siyasi Etik' kanunu' teklifi geldi. Her iki kanun teklifi de Meclis Başkanlığına sunuldu.

 

"BU KANUNLA ÇÖZÜLECEK BİR ŞEY DEĞİL"
Gazete Duvar'da yer alan habere göre; MHP'nin Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, siyasi ahlak sorununun bir yasa meselesi olmadığı görüşünü savundu. CHP'li belediyelerde son dönem yaşanan akraba atamalarıyla ilgili tartışmaları hatırlatan Yıldız, bunun yanı sıra ittifakla kazanılan belediyelerde bir paylaşım sorunu yaşandığı görüşünde. Yıldız, "CHP çok sayıda belediye kazandı ama bu birçok sorunu da beraberinde getirdi. Çünkü ittifakla kazandıkları için bir paylaşım kavgası yaşıyorlar. İYİ Parti, HDP hatta ufak tefek partilerin talepleri var. Bu paylaşım kavgaları zaten tek başına etik kurallara aykırı. Kılıçdaroğlu da farkında. Ama bu kanunla çözülecek bir şey değil" dedi.

 

CHP'YE "İŞÇİ" ELEŞTİRİSİ
Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun faaliyette olduğuna dikkat çeken Yıldız çok ihtiyaç varsa bu Kurul Kanunu'na Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu üyeleri ve Meclis üyelerinin eklenebileceğini söyledi. CHP'nin Adana başta olmak üzere birçok belediyede kendisi ve ittifak partisine yer açmak için işçi kıyımı yaptığını savunan Yıldız, bunun da etik bir sorun olduğunu söyledi.

 


BAHÇELİ'NİN "NAPOLYON" ÇIKIŞINI HATIRLATTI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçim sonrası yaptığı teşekkür gezileri sırasında Napolyon'un İspanya Kralı ile arasında geçtiği iddia edilen, "Sen para için savaşıyorsun. Biz ise şerefimiz için" sözlerine Napolyon'un "Herkes kendisinde olmayan şey için savaşır" yanıtı verdiğini anlattığını paylaşan Yıldız şöyle devam etti:

"MHP'nin siyasi etik yasasına ihtiyacı yok. Bizim iş takibimiz, ihale takibimiz yok. Cumhur İtitfakı'nda iktidardan ne Bakanlık ne başka bir şey istedik. Bu MHP için geçerli değil. Siyasi ahlak meselesi, ahlakla ilgili konular yasayla olmaz. Olsa da sonuç vermez. Aslında siyasetçilerin temelde uyması gereken ahlak ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğü konusunda ne kadar titizlik gösterdiğidir. Bana göre Anayasa Mahkemesi'nde akademisyenlerle ilgili ifade özgürlüğü kararı da Etik Kurulu'na aykırıdır. Birlik bütünlük noktasında siyaseten ahlaklı duramazsak verilen hediyenin miktarı, bunun bir kısmının iadesinin çok anlamı yok. MHP olarak bizim ihtiyacımız yok. CHP de siyasi şov yapıyor. 5176 sayılı Siyasi Etik Kurulu da var. Hırsızlık, yolsuzluk varsa bunun cezalandıran yasalarımız da var. Sonuç olarak ahlak yasayla düzenlenmez ahlak yaşanır. MHP'liler zaten ahlaklı yaşıyor."

 

 

CHP'NİN SİYASİ ETİK KANUNU TEKLİFİ
İlk imza sahibinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olduğu Siyasi Ahlaksızlıkla Mücadele ve Siyasi Etik Kanunu Teklifi'nde, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzası da bulunuyor.

Teklif, cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar ve milletvekillerinin uymaları gereken siyasi etik ilkelerini belirliyor, TBMM'de Siyasi Etik Kurulu oluşturulmasını öngörüyor.

Teklif, milletvekilleri, bakanlar, cumhurbaşkanı yardımcıları ve cumhurbaşkanının görevleri devam ettiği sürece, devlet ve diğer kamu tüzel kişilerinin katıldığı teşebbüs ve ortaklıklarda, devletten yardım sağlayan vakıfların, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikaların yönetim kurullarında görev alamayacaklarını, ücret karşılığı iş takipçiliği yapamayacaklarını, serbest mesleklerini icra edemeyeceklerini düzenliyor.

Teklife göre, milletvekilleri, cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar görevleri devam ettiği sürece bir çıkar karşılığı olmasa dahi özel sektörde herhangi bir görev alamayacaklar, tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamayacaklar, serbest mesleklerini yapamayacaklar. Ancak, süreklilik arz etmemek kaydıyla, fikir ve sanat eseri meydana getirebilecek, icra edebilecek.

Milletvekilleri, ayrıca, yürütme organının teklif, inha, atama veya onamasına bağlı resmi veya özel herhangi bir işle görevlendirilemeyecekler.

Milletvekilleri, cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, görevlerinden kaynaklanan konum, yetki ve unvanlarını, kendilerine veya üçüncü kişilere menfaat sağlamak amacıyla kullanamayacaklar, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep, yaş, bedensel, zihinsel ve ruhsal engeller ve benzeri sebeplerle ayırım yapamayacaklar, tüm toplumun ortak mirası olan milli ve manevi değerleri siyasi amaçlarla kullanmaktan kaçınacaklar, kamu imkanlarını ve kaynaklarını tahsis amacı dışında kullanamayacaklar.

Milletvekilleri, cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu hükümlerine göre mal bildiriminde bulunacaklar; yabancı devletlerden, milletlerarası kuruluşlardan, herhangi bir gerçek veya tüzel kişi veya kuruluştan aldıkları, değeri net asgari ücretin beşte birinden fazla olan hediyeleri, TBMM Başkanlığına teslim edecek.

Siyasi Etik Kurulu oluşturulacak, her yasama dönemi başında TBMM Başkanı tarafından en az 5, en fazla 9 üyeden oluşacak. Kurul, TBMM Başkanı tarafından önerilecek bir üyeden ve her siyasi parti grubu tarafından önerilecek eşit sayıda üyeden oluşacak. Kurul üyelerinin seçimi, siyasi parti grupları ve TBMM Başkanı tarafından önerilen adayların Genel Kurulca işaret oyu ile onaylanması ile tamamlanacak. Kurul Başkanı, TBMM Başkanı tarafından kurul üyeleri arasından seçilecek.

Siyasi Etik Kurulu, siyasi etik ilkelerine uyum açısından resen veya başvurular üzerine inceleme, araştırma yapacak. Kurul, gerek gördüğü durumlarda milletvekilleri, cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanların mal ve gelir bildirimlerini inceleyecek.

Siyasi Etik Kurulu, resen veya başvurular üzerine yapacağı inceleme ve araştırmaları etik ilkeler çerçevesinde yürütecek, inceleme ve araştırmaları bir rapor haline getirerek TBMM Başkanlığına sunacak.

Siyasi etik kurullarına uyulmadığı tespit edilmesi halinde kurul gerekçeli olarak bu durumun kamuoyuna açıklamasına karar verecek. Kurul, siyasi etik kurallarına uymadığı tespit edilen milletvekilleri hakkında, uyarı, kınama, TBMM'yi temsil edecek heyetlerde süreli olarak görev alamama kararlarını verebilecek.

TBMM üyeliğiyle bağdaşmayan herhangi bir hizmeti veya görevi sürdürmekte ısrar eden üyelerin, üyeliğinin düşmesine TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğuyla karar verilecek.

ETİKETLER:
MHP , Feti Yıldız , CHP , Siyasi Etik ,
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 3 Ağustos 2019 Cumartesi 15:31

kaçan seçmenlerini geri kazanmaya yönelik GÖZBOYAMAK için bir konuşma. Sorarlar adama, destek verdiğiniz mafyanın yaptığı her türlü ahlâksızlıktan haberin yok mu ki desteğini sürdürüyorsun? Nasıl bir milliyetçiliktir bu? Milletimizin 80 yıllık alın teriyle kurulmuş ne kadar sanayi-ticaret-bankacılık-haberleşme-hizmet-tarım kuruluşumuz varsa alayını önce yabancılara sattılar,sonra da o paraları yabancı bankalarda kendi hesaplarına yığdılar VE SİZLER DE PARTİ OLARAK BU İHANETE DESTEK VERİYORSUNUZ.

Yorumu oyla      14      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül eski makamına geri dönmeye hazırlanıyor
Ali Babacan’ın kuracağı partide hangi isimlerin yer alacağı tartışılırken, ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a galoş yorumu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'de yaptığı açıklamada "Göstermek ...
Paçacı'dan Bahçeli'ye: Kafası karışmış
İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, "Bir partinin genel başkanının, ...
 
"Ahmet Davutoğlu vazgeçebilir"
Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Emin Şirin, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ...
Bahçeli'nin çağrısına Akşener'den yanıt
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sosyal medya hesabından yaptığı İYİ ...
Bahçeli'den ''geri dönün'' çağrısı
MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Partili eski MHP'lilere seslenerek, "Fiziken ...
 
Özgür Özel: Damadını yardımcı atayanlarla işimiz yok
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Burhaniye Kitap Fuarı'nın açılışında konuştu.
Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na destek
Yeni parti kuracağı konuşulan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, akrabaların ...
Eski AK Parti'li vekil Babacan'ın partisinin bilinmeyenlerini aktardı
Eski AK Parti Milletvekili Emin Şirin, Abdullah Gül, Beşir Atalay ve Fehmi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
japonya
ihracat
Tayyip Erdoğan
Tehdit
Afganistan
A Milli Takım
kardemir karabükspor
Emre Belözoğlu