E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Maalesef Gazze'de salgın başladı 

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. Gazze'de temel yaşam ve hijyen ihtiyaçlarının karşılanamaması nedeniyle salgın hastalıklar baş gösterdi.

27.10.2023 - 17:46
Maalesef Gazze de salgın başladı

23 binden fazla cilt hastalığı ve su çiçeği gittikçe yayılıyor. Sağlık bakanlığına göre salgınları önlemek mevcut şartlarda imkansız. Savaş sonrası üçüncü Cuma'da Kudüs'te tansiyon yine yüksek. İsrail Polisi Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere yine gaz fişekleri ile müdahale etti.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü kanlı bombardıman binlerce Filistinliyi hayattan koparırken binlercesinin de yaralanmasına yol açtı. Bunun yanında yerleşim yerleri ve sağlık kurumlarının yerle bir olması yeni ve çok ciddi bir sorunu beraberinde getirdi: Salgın hastalıklar!

Filistin Sağlık Bakanlığı birinci basamak sağlık kuruluşlarında çoğu çocuk çok sayıda kişide salgın hastalık tespit edildiğini aktardı. Gazze'yi sarsabilecek salgın hastalık dalgası konusunda uyarıda bulunan Bakanlık, saldırılar nedeniyle yaşanan sağlıksız ortam nedeniyle salgın için "kontrol altına alınamaz" notunu düştü.

3 BİN FARKLI CİLT HASTALIĞI YAYILIYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 50 binden fazla yerinden edilmiş Filistinlinin, Şifa Hastanesi'nde, on binlercesinin bölgedeki farklı hastanelerde, binlercesinin de okullarda barınmaya çalıştğını söyledi. Bu durumun, bölge sakinleri için ortamı güvensiz hale getirdiğini belirterek, "Bu da salgın hastalıkların ve cilt hastalıklarının yayılmasına yol açıyor" ifadesini kullandı.

Kudra, Gazze'de 3 binden fazla cilt hastalığı ve bulaşıcı hastalığın yanı sıra yerinden edilmişler arasında hızla yayılan onlarca suçiçeği vakasını tespit ettiklerini aktardı. Su ve kişisel hijyen olanağının bulunmayışı nedeniyle hastanelerdeki yaralıların daha fazla enfeksiyon kaptığını ifade eden el-Kudra "Gazze'de ilerleyen zamanda ciddi sonuçlar doğuracak büyük bir insani, sıhhi ve çevre felaketiyle karşı karşıya olunduğu" uyarısında bulundu.

SAĞLIK SİSTEMİ TAMAMEN ÇÖKTÜ

Kudra, ayrıca Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye gelen yardım malzemelerinin sağlık veya insani gereksinimleri asgari düzeyde bile karşılamadığını belirtti. Filistinli yetkili, "Tıbbi malzeme ve ilaç da dahil olmak üzere tıbbi imkanların ve yakıt yetersizliğinin bir sonucu olarak sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü duyurduk. Hastanenin çeşitli bölümlerinde yığılmış durumdaki çok sayıda yaralı ve hastaya sağlık hizmeti verilemiyor" dedi.

İSRAİL "SAVAŞ SUÇU" İŞLİYOR

İsrail, abluka altındaki bölgeye saldırıların yanı sıra Gazze sakinlerine su, yiyecek, ilaç ve yakıt tedarikini de kesiyor. Uluslararası Af Örgütü dahil olmak üzere uluslararası kuruluşlar bu durumu "savaş suçu anlamına gelebilecek bir uygulama" şeklinde yorumluyor.

GAZZE'DEN SON GELİŞMELER...

17.15 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 7 bin 28 kişinin hayatını kaybettiğini, bunların yüzde 40'ından fazlasının çocuk olduğunu söyledi.

TEL AVİV'DEKİ BİR BİNAYA ROKET DÜŞTÜ

16.00 Tel Aviv'de bir binaya roket düştü, en az üç kişi yaralandı.İsrail'in Kanal 12 kanalı, Tel Aviv'e doğru fırlatılan en az sekiz roketin daha durdurulduğunu açıklarken Hamas saldırıların sorumluluğunu üstlendi.

15.01: Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığını belirtti.

13.48 İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 298 artarak 7 bin 326'ya yükseldi.

İSRAİL POLİSİ YİNE GAZLA MÜDAHALE ETTİ

12.35 İsrail Polisi Mescid-i Aksa'da yine gazlı müdahaleye başladı. CNN Türk Dış Haberler Editörü Enver Kaptanoğlu Aslanlıkapı'dan yaptığı canlı yayında İsrail polisinin Filistinlilere gaz fişekleri ile saldırdığını aktardı.

12.25 Hamas bu hafta yine Cuma protestosu çağrısı yaptı. Cuma namazı kılmak isten Filistinliler seccadelerini alıp Mescid-i Aksa'ya giderken, İsrail polisinin yine yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve girişlere şartlı izin verdiği görüldü.

İSRAİL ORDUSU GAZZE'YE GİRDİ

12.20 İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında 21. güne girildi. İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin bir kez daha Gazze Şeridi'ne karadan girdiği belirtildi.

12.08 Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB liderlerinin İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümü ve yakın zamanda bir barış konferansı düzenlenmesi fikrini desteklediklerini belirtti.

11.30 İsrail’in Maariv gazetesinin 522 yetişkinle yaptığı ankete göre, ordunun hemen geniş çaplı bir kara harekâtı düzenlemesine gerek olup olmadığı sorusuna İsrailli katılımcıların yüzde 29’u evet, yüzde 49’u ise “beklemek daha iyi olur” cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 22’si ise kararsız kaldı.

11.00 Gazze sağlık yetkilileri İsrail'in hava saldırıları sonucu son 24 saat içinde en az 481 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı

10.43 Rusya'nın Kommersant gazetesine göre, Moskova'yı ziyaret eden Hamas heyetinden bir üye, rehinelerin ateşkes anlaşması sağlanana kadar serbest bırakılmayacağını söyledi.

09.41 İsrail polisi Cuma namazı öncesi Mescid'i Aksa'da güvenlik önlemlerini artırdı.Son birkaç haftadır insanlar caminin yakınında toplanıp sokakta namaz kılıyordu.

09.00 ABD ordusu Suriye'nin doğusunda, İran Devrim Muhafızları ve İran destekli gruplar tarafından kullanılan tesisleri vurdu.

HAN YUNUS'TA 15 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

08.30: İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne kara güçlerince yeni bir "nokta operasyonu" düzenlendiğini bildirdi. Gazze’nin orta bölgesine düzenlediği nokta operasyonuna savaş uçakları ve insansız hava araçlarının (İHA) da destek verdiği ifade edildi.

06.30: İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentinde, sivillerin evlerini hedef aldığı saldırıda en az 15 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

05.30: Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Gazze Şeridi'nin batısındaki Şatı Mülteci Kampı'ndaki el-Ebyad Camisi'ne düzenlenen hava saldırısı sonucu ölen ve yaralananlar oldu.

HAMAS: KARA HAREKATI HAKLAŞIYOR

04.00: Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatının yaklaştığını ve bunun da tehlikeli bir aşamaya sürüklendiğini söyledi.

03.10: Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze saldırılarına yanıt olarak Tel Aviv ve Yafa'ya füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

02.10: Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırıların devam etmesinin sonuçları konusunda uyarıda bulunarak, bunun "tüm bölgeyi kontrolden çıkaracağını" söyledi.

29 BİN KONUT TAMAMEN YIKILDI

00.00: İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında, 190 bin konut kısmi zarar görürken, 29 bin konut tamamen yıkıldı, en az 2 bin kişinin enkaz altında olduğu bilgisi alındı.

Bombalanan yapılar arasında 79 hükümet binası, 38 cami, 3 kilise ve 189 okul var; okullardan 25'i hizmet dışı kaldı.
1 milyon 500 bin kişi evini terk ederek barınma merkezlerine ve hastanelere sığındı

23.10:  Avrupa Birliği (AB), İsrail'in günlerdir bombaladığı Gazze'de insani durumun endişe verici olduğunu belirterek, insani koridorlar ve çatışmalara aralar verilmesi suretiyle bölgeye insani yardım ulaştırılması çağrısında bulundu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilgisayar oyununda Filistin bayraklı protesto
Çevrimiçi bilgisayar oyunu Roblox, Gazze'yi desteklemek amacıyla protesto ...
Hamas roketlerle İsrail’i vurdu!
20 günü geride bırakan Filistin-İsrail savaşında bugün Filistinli gruplardan ...
ABD'den İran mesajı: "Biden uyarmıştı"
Beyaz Saray, Joe Biden'ın İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e ...
 
İsrail'den Gazze'ye kara birlikleriyle ikinci baskın
İsrail Savunma Kuvvetleri, son 24 saat içerisinde Gazze'de, Hamas'a ait ...
ABD, Suriye'yi havadan vurdu
ABD ordusu, hem Irak hem de Suriye‘de ABD güçlerine karşı düzenlenen saldırılara ...
İran'da korkutan deprem!
İran'ın Güney Horasan eyaletine bağlı Şusif ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Hamas'tan Tel Aviv'e roket saldırısı!
Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in başkenti ...
Hamas için özel olarak geliştirdiler... İşte İsrail'in gizli silahı!
Gazze'ye yönelik kara saldırısı beklenirken, İsrail ordusunun, Hamas'ın ...
İran: ABD ve İsrail bu ateşten kurtulamayacak
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "Buradan Gazze'deki soykırımı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
tff
DEAŞ
IŞİD
Jose Mourinho
yakmak
ösym ygs sonuç sorgula
Mahkeme
Resmi