E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

LYS ek yerleştirme açıkladı mı? LYS Ek Yerleştirme Ücretleri, Ek Yerleştirme Ücretleri (Kimler-yapabilir) 

LYS Ek Yerleştirme Ücretleri (Ek Yerleştirme Tarihleri Ne Zaman) ÖSYM-LYS Ek Kontenjan Tarihleri. ÖSYM Ek Yerleştirme. Ek Yerleştirme Ücretleri.

1.08.2014 - 00:56
LYS ek yerleştirme açıkladı mı? LYS Ek Yerleştirme Ücretleri, Ek Yerleştirme Ücretleri (Kimler-yapabilir)

LYS Ek Yerleştirme Ücretleri (Ek Yerleştirme Tarihleri Ne Zaman) ÖSYM-LYS Ek Kontenjan Tarihleri. ÖSYM Ek Yerleştirme. Ek Yerleştirme Ücretleri. LYS sınavında başarılı olan öğrencilerin Üniversiteler için yaptıkları Tercihler 23 Temmuz Çarşamba günü açıklanmıştı. ÖSYM yaptığı yerleştirmelerden sonra Ek Kontejyan duyurularında Bulundu. Kimler Ek Kontenjan Tercihi Yapacak. Ek Kontenjan Nedir? Ek Yerleştirme Başvuruları Ne zaman Yapılacak. Açıkta Kalan öğrenciler için Üniversitelerde boş kontenjan sayısı bir hayli fazla olması öğrencileri sevindirdi. Buna Göre Üniversitelerde Toplam 59 bin Boş Yer olduğu belirtildi.

EK YERLEŞTİRME NEDİR?

Üniversitelerin kontenjanı dolmayan, kontenjanı olduğu halde kesin kayıt yapılmadığı için boş kalan ya da yeni kurulan bölümlere alınacak öğrenci sayısına ek kontenjan denir. Yapılacak olan ikinci tercih döneminine ise ek kontenjan dönemi denir.

KİMLER EK YERLEŞTİRME YAPABİLİR?

Ek yerleştirme yapılabilmesi için 2013 LYS tercih sonuçlarına göre herhangi bir yüksek öğretim programına yerleştirilmemiş ya da açık öğretim kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olması gerekmektedir. Özel Yetenek sınavı ile bir bölüme yerleşen öğrenciler de ek yerleştirme tercihi yapabilir.

KİMLER EK YERLEŞTİRME YAPAMAZ?

2013 LYS Tercih Sonuçlarına göre herhangi bir yüksek öğretim programına yerleşmiş olan kişiler ek yerleştirme yapamazlar.

EK YERLEŞTİRME YAPABİLMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKLİ?

2013 LYS Tercih sonuçlarına göre boş kalan bölümlerde taban puanı oluşmaz. Bu bölümler için barajı geçen herkes ek yerleştirme yapma hakkına sahiptir.

Örneğin 50 kişilik kontenjanı olan bir bölümde 45 kişi kayıt yaptırdıysa ek yerleştirme için 5 kişilik kontenjan oluşmuş olur. İlk yerleştirmelerde kontenjanı dolmadığı için taban puanı oluşmaz. Baraj geçen herkes ek yerleştirmede bu bölümü yazabilir.

Başka bir örnek verecek olursak 80 kişilik kontenjanı olan bir bölümde tamamen dolarsa son kişinin puanı taban puanı olarak alınır. Ancak 5 kişi kayıt yaptırmazsa ek yerleştirme için 5 kişilik ek kontenjan açılmış olur. Bu bölüm için taban puanı dikkate alınır. Eğer taban puanı geçildi ise bu bölüm ek tercih olarak yapılabilir.

59 BİN KONTENJAN BOŞ KALDI

ÖSYM, tercihlerin bitmesinin üzerinden 6 gün geçtikten sonra dün akşam saatlerinde üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Üniversitelerde 30 bin 684’ü lisans olmak üzere 59 bin 12 kontenjan boş kaldı. Tercih yapan 1 milyon 239 bin 761 öğrenciden 922 bin 275’i bir programa yerleşti

ÖSYM adaylara bayram öncesi “yerleştirme sürprizi” yaptı. 17 Temmuz’da son bulan tercih işlemlerinin üzerinden 6 gün geçtikten sonra ÖSYM üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Tercih yapan 1 milyon 239 bin 761 adaydan 118 bini açık öğretime olmak üzere 922 bin 275’i bir yüksek öğretim programına yerleşti. 317 bin aday ise açıkta kaldı. Üniversitelerde 30 bin 684’ü lisans, 28 bin 328’i de ön lisans olmak üzere toplam 59 bin 12 kontenjan boş kaldı. Devlette 639 bin 219 kontenjandan 27 bin 440’ı, vakıf üniversitelerinde 134 bin 73 kontenjandan 21 bin 30’u, KKTC üniversitelerinde de 17 bin 348 kontenjandan 9 bin 423’ü boş kaldı. Üniversitelere yerleşen öğrenci sayısı 118 bin 652’si açık öğretim programları olmak üzere toplam 922 bin 275 oldu.

663 BİN TERCİH YAPMADI

YGS ve LYS’lerde barajı aşarak tercih yapma hakkı kazanan öğrenci sayısı 1 milyon 903 bin 242 iken 663 bin 481 aday bu hakkını kullanmadı. Tercih yapan adayların sayısı 1 milyon 239 bin 761 oldu. Bu adaylardan yarım milyonunu meslek lisesi öğrencileri oluşturuyor. 317 BİN YERLEŞEMEDİ Bu arada tercih yapan adayların 922 bin 275’i yerleşirken 317 bin 486’sı ise herhangi bir programa yerleşemedi. Bir programa yerleşen adayların kayıt işlemleri 1-5 Eylül tarihlerinde yapılacak.

ADAYLAR YERLEŞTİRMEDE EN YÜKSEK PUANDAN BAŞLAMAK ÜZERE SIRAYA KONACAK

2013-ÖSYS'de, YGS/LYS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile örgün yüksek öğretim programına yerleştirilmiş adayların ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecek. Bu kural açık öğretimin kontenjan sınırlaması olan programları için de uygulanacak. Sınavsız geçiş ile meslek yüksek okulları veya açık öğretimin kontenjan sınırlaması olmayan programlarına 2013-ÖSYS'de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacak. Adaylar Yerleştirme puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere sıraya konacak ve kontenjan sayısı kadar aday sınavı kazanmış olacak.

EK YERLEŞTİRME TERCİH ÜCRETİ 10 TL OLACAK

Yüksek öğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yüksek öğretim programlarının 2014-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dahil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ve varsa yeni açılan yüksek öğretim programlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak Ek Yerleştirme yapılacak. Sınavsız geçiş dahil merkezi yerleştirmede açık öğretimin kontenjansız programları dışında bir yüksek öğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak. (Merkezi Yerleştirmede bir örgün yüksek öğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan açık öğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar, kontenjan sınırlaması olmayan açık öğretim ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabileceklerdir.) Ek yerleştirme tercih ücreti 10 TL olacak.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
hollanda
Ferit Şahenk
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Ezgi Mola
Alba Berlin
Şota Arveladze
GAZİANTEP
Yeşim Ceren Bozoğlu
benzin