E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar 

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş; Kıbrıs meselesi, Kudüs davası, İlker Başbuğ açıklamaları ve yeni kurulan partilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

9.02.2020 - 11:55
Kurtulmuş tan önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş  önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Kıbrıs meselesinden, Kudüs davasına, İlker Başbuğ'un açıklamalarından, yeni kurulan partilere kadar kamuoyunun merak ettiği birçok konuya açıklık getirdi. 

İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları: 

MUSTAFA AKINCI'NIN AÇIKLAMALARI

Numan Kurtulmuş: Son derece talihsiz açıklamalar. Bırakın Cumhurbaşkanını oradaki herhangi bir Türk'ün söyleyeceği sözler değil. Kıbrıs Türkiye'nin bölünmez bir parçasıdır. Tecrübesiz birinin söylemesini şerefsizlik dersin. Ama böyle tecrübeli birinin bunları söylemesi açıklanacak bir durum değil. 1974'te şehit düşen vatandaşlarımızı bilmeden söylemek cehalet değil ihanettir. Karşı tarafın tezini güçlendirmektir bu sözler. Buradan Avrupalı siyasetçilerin hoşuna giden bu sözler dengesiz ve ihanettir. Makamının gerektirdiğine dair derhal özür dilemelidir. Türkiye olmazsa bugün Kıbrıs olmazdı. Tarihe kara bir leke olarak geçecektir. 

Türkiye olmasa Kıbrıs halkı da olmayacaktır. Erenköy katliamını unutmasınlar. Yakın geçmişini unutanlar geleceklerini kuramazlar. 

İLKER BAŞBUĞ'UN AÇIKLAMALARI

Türkiye'de asker - sivil alanı Türkiye'nin en problemli yeridir. 5 tane darbeyle karşılaşan bir siyasi alandan bahsediyoruz. Bu kadar darbe yaşamış bir ülkenin asker-sivil ilişkisini normalleştirmesi lazımdı. Asker bürokrasisini savunanlar ne diyordu: Sivil bilmez. O devirler bitti. AK Parti iktidarında vesayet dönemi bitti. Asker suçları neden askeri mahkemeye gider? O zaman 2009'da bu kaldırıldı. 15 Temmuz'dan sonra YAŞ'ın yapısı değişti. MGK'nın yapısı değişti. TSK, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlandı. Bunlar önemli demokratik olgunlaşmadır. Askerle bir didişme, askeri öteleme durumu asla yoktur. Bu TSK'nın güçlendirilmesidir. Gazeteler manşet atardı 'Yüksek rütbeli bir askerden alınan bilgiye göre" Kararı milletin seçtiği hükümet mi verecek. Asker mi? Şimdi TSK kendi işine odaklanmış durumda. 

Birilerinin zihninde hala böyle bir şey olabilir. Meclis o zaman bir karar almış. Burada artık bunun üstüne söylemek işi sulandırmak olur. 2012'deki MİT krizinden sonra FETÖ'yle büyük bit mücadele edildi. Devletin her yerine sızmış hezoterik bir örgütten bahsediyoruz. FETÖ'nün her şeyi kullandığını biliyoruz. FETÖ şunu istiyor diye doğru adımları atmaktan çekinmemeliyiz. AK Parti vesayetle mücadeleyi geldiği günden beri sürdürmüştür. Can pahasına mücadele verilmiştir. Burada Meclis'in iradesi ortada. Meclis'in iradesi varsa bunu söylemek FETÖ'yle mücadeleyi sulandırmaktır. 

FETÖ bir istihbarat örgütüydü. Cumhurbaşkanımızın kararlılığıyla bu mücadele devam ediyor. 

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI

FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması lazım. Bunu da Cumhuriyet Savcıları yapacak. Dört yıl geçmiş hala TSK'nın içinden birileri çıkıyor. 

Eğer darbe gerçekleşseydi kim Başbakan, kim Cumhurbaşkanı kim Meclis Başkanı olacak? Bunları bilmiyoruz. Bunlar bilinse siyasi ayağı ortaya çıkacak. FETÖ tüm partilerle iyi ilişkiler içinde olduğunu biliyoruz. 7 Şubat krizi sonrası FETÖ hain olduklarını ilk kez açıktan açığa söylediler. Tayyip Erdoğan karşıtı cepheye FETÖ'nün verdiği desteğe bakmalı. FETÖ'nün iki önemli ismi video çekip Erdoğan'ın kim karşısındaysa ona oy verin demediler mi? FETÖ, Bütün partilerin, 83 milyonun düşmanıdır. 

DARBELER DÖNEMİ KAPANDI MI?

Türkiye'de büyük oranda darbe yapılamayacağına inanıyorum. Biz halk bize sandıkta alamıyoruz diyenler siviller darbeye zemin hazırladı. Tüm darbeler yurtdışından destek alarak yapılmıştır. Tüm darbeler sonrası milletimiz darbecileri sandığa gömmüştür. AK Parti'nin bu ülkeye yaptığı en büyük katkılardan biri sivil siyasetin güçlenmesidir. 

ORDU ZAYIFLATILDI MI?

15 Temmuz'dan sonra hainlerin temizlenmesine bakın. Darbedeb altı ay sonra Barış Pınarı Harekatı beklenenden çok önce bitirmiştir. Bu nasıl zayıflamadır? Dünyanın bütün orduları Ortadoğu'dayken ordumuz Türkiye'nin göz bebeğidir. TSK'nın asli görevi vatanı ve milleti korumaktır. Bu bölge bize şunu öğretiyor: Güçlü olarak ayakta durmanız lazım. Güçlü bir ordunuz, güçlü bir savunma sanayinizin olması lazım. TSK çok daha güçlü yolunda ilerliyor. 

Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar

KUDÜS VE ABD PLANI

ABD, İsrail'i bir maşa olarak kullanmak istiyor. Bunun adı işgal planıdır. 1947'den beri yapılmak istenen budur. 1917'de İngilizler buradan çekildikten sonra önce Osmanlı'dan koparıldı. Tarih yeniden tekerrür ediyor. O zaman İslam dünyasının ülkeleri bir ihanet içerisine giriyor. Tıpkı şimdiki gibi. 1967 Savaşlarında Ürdün ve Mısır'ın sen ben kavgası yüzünden İsrail çok kısa bir sürede büyük topraklar kazandı. İsrail'in sınırları neresidir? Cumhurbaşkanımız Erdoğan bunu BM toplantısında söyledi. Trump da bunu söyledi. Netanyahu'ya dönüp İsrail'in sınırlarını sordu. Nil'den Fırat'a kadar toprakların savunan siyonistler. Alanlarını genişletti. 

Bu plan ile Kudüs'ü bütünüyle İsrail'e vermişler. Yüzyılın işgal planıdır bu. İslam ülkelerinin bazı ülkeleri istedikleri kadar buna destek versinler. 1.7 milyar Müslüman bunun karşısında. Arap Birliği bunun karşısında. BM bunun karşısında. İsrail'in bir taktiği var. Önce bir hamle yapar sonra geriye çekilir ve bakar. Şimdi bizim bunu unutmamız lazım. Soğuk savaş döneminde hangi devlet olursa olsun İsrail'in işgalciliğine karşıydı. İslam ülkeleri Kudüs konusunda ihtilafa düşmüştür. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a şükran borçluyum. Kudüs'ün kırmızı çizgimiz olduğunu söyledi. Bütün milletler için de ilham kaynağıdır. 

Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar

İSRAİL TÜRKİYE'DE YAŞANAN OLAYLARDA BAŞ ROLDE Mİ?

Her şeyi siyonistlere bağlamak abartı olur. Osmanlının paylaşıldığı anlaşmalardan biri olan sykes pıcot'a bakın. Siyonist bir yönetimin burada bir çıbanbaşı olması planlanmıştır. Eminim ki emperyalistlerin ellerinde bu tür planlar vardır. 

Geçmişte taşnakları kim silahlandırysa şimdi PKK-YPG'yi silahlandıranlar da aynı zihniyettir. Bereketli hilalde kim hakimse o dünyada etkindir. Bereketli hilalin kilit yeri neresi Türkiye. FETÖ işte budur. DAEŞ'i Türkiye'nin başına bu yüzden bela ettiler. PKK - YPG'yi silahlandıranlar onlardır. Oyunu görüyoruz. 

TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ OLMASI 

Türkiye'nin güçlü olması için mücadele edeceğiz. İçeride devlet-millet kaynaşmasını sağlayacağız. Sayısız reformlar yaptık 18 yılda. Son zamanlarda askerlik sisteminin değişmesi büyük bir reformdur. Yüksek teknolojileri kullanan mükemmel bir sisteme geçildi. 

CEZA İNFAZ YASASI

Diğer partilerin de görüşleri alınarak yakın zamanda Meclis'e gelecek. AK Parti reformcu kimliğini her zaman ortaya koymuştur. 18 yılda sessiz devrim yapıldı. Adalet Bakanlığı ceza infaz yasasını tamamladı. 

YENİ KURULAN PARTİLER VE YENİ İTTİFAKLAR

AK Parti son seçimlerinde açık ara birinci partidir. İstanbul ve Ankara'da istediğimiz sonuçlar çıkmadı. Bunları en ince ayrıntısına kadar masaya yatırdık. Başka partilerin ne yapacağı değil de siyaseti belirleyen AK Parti'nin ne yapacağıdır. AK Parti kuşatıcı bir partidir. Çok daha güçlü bir söylemle önünde böyle bir ödev olduğunu biliyoruz. Bunu taşıyacak kadrolarla yola devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir dünya lideri. AK Parti'nin bütün kadrolarının da vitesi yükseltmesi lazım. Sadece Tayyip Erdoğan'ın karizmasının arkasına saklanmamalı. Onun omuzlarındaki yükü almalı. AK Parti'yi eylem ve söylemde güçlü bir parti olarak yolumuza devam edeceğiz. Diğer partilerin ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor. 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaplıca şelalesi buz tuttu
Afyonkarahisar'daki Hüdai kaplıcalarında bulunan termal şelale su sıcaklığı ...
Leo'nun doktorlarına dava açılacak
İzmir'de kalp damarları ters olarak dünyaya gelen Leo bebeğin ailesi 2 ...
Öğrenciyi döven öğretmene hapis
Ortaokulda görev yapan öğretmen, ödevini evde unuttuğu gerekçesiyle öğrencisini ...
 
Eğitime bir gün ara verildi
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yurtta hava durumu ...
Afganistan'da ABD askerleri öldürüldü
Askeri bir operasyon sırasında çıkan çatışmalarda bazı Amerikalı ve Afgan ...
Lassa salgını can almaya devam ediyor
Lassa salgını Nijerya'da bir ayda 41 can aldı.
 
Deprem fırsatçılarına Jandarma çözümü
Elazığ'da meydana gelen depremin ardından hasarlı binalardan tahliyeler ...
Korucular bekçi hakları istiyor
Korucular, TBMM'de kabul edilen bekçiler hakkındaki teklifin ardından ...
Koronavirüs 812 can aldı!
Koronavirüs nedeniyle yaşanan can kaybı 812 olurken; virüsten etkilenenler ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
barcelona
Eczacıbaşı
eyfel kulesi
Volero
İlker İnanoğlu
TV8
kardemir karabükspor
Elif Erbakan