E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kılıçdaroğlu'dan işsizlik açıklaması! 

İşsizliği bütün kötülüklerin anası olarak tanımlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İşsizliğin olduğu bir ülkede toplumsal barışı sağlayamazsınız. işsizlik varsa herkesin kafası başka yerdedir" dedi.CHP lideri, dokunulmazlık konusunda Başbakan'a çağrıda bulundu'' dedi.

4.05.2016 - 00:54
Kılıçdaroğlu dan işsizlik açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında Başbakan Davutoğlu'na dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısında bulundu. ''Eski bakanların dokunulmazlığı kalkmıyor'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Davutoğlu’na sesleniyorum namuslu bir adamsan, yolsuzluktan şikayet ediyorsan, gel bunların dokunulmazlığını kaldıralım'' dedi. Kılıçdaroğlu, Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutlayarak, "İşsiz gazetecilerin sayısı 7 bini buldu" diyen Kılıçdaroğlu, "Haber yapan, halkın gözü ve kulağı olmaya çalışan gazeteciler görev yapamıyor. İster destek verin, ister vermeyin. CHP iktidarında özgürce yazacaksınız. Tek isteğim var, kaleminizi satmayın, kiraya vermeyin" ifadesini kullandı.

Miraç kandilini ne kutlayan CHP liderinin konuşmasının satır başları:

Bugün Miraç Kandili.. Hepinizin Miraç Kandili kutlu olsun. bugün yine dünya Basın Özgürlüğü Günü.Sınıfta kalan bir ülke olduğumuz için üzgünüm. Kimler bizden önde? Afganistan. Çad,Uganda, Kenya..Bu ayıbı Türkiye'den CHP kurtarabiliriz. Vatandaşlarımız burada. Hepsini yürekten kutluyorum. TV kanalları kapatılıyor, gazetciler tutuklanıyor. 33 gazeteci cezaevinde.Kalemini satmayan gazeteciler başımızın üstünde. Onları hep savunacağız.Kalemini satanalara gazeteci olarak bakmıyoruz. İşsiz gazeteci sayısı 7 bine ulaştı.Ama benim bütün gazeteci arkadaşlara sözmü var. CHP iktidarında özgürce yazacaksınız. Sadece kaleminizi satmayın. İşsiz gazeteci sayısı 7 bine ulaştı.

'BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASI İŞSİZLİKTİR'

1 Mayıs Emek Bayramı'nı kutladık. Milyonlarca insanımız işsiz..Ama bu insanlara değer verilmiyor. Peki işsizlik nedir? Bütün kötülüklerin anasıdır. 2001 krizin yoğun olduğu dönem işsizlik oranı 8,4. 2016.. İşsizlik oranı yüzde 18. Açıklanan yüzde 11 ama...Umudunu kesenleri dahil ettiğnizde 6 milyon işsizimiz var.4 üniversiteliden biri işsiz. Ama sanmayın ki bütün çocukları işsiz. Ankara'daki beylerin çocuklarını bir eli yağda diğeri balda.Turizm sektörü tam açılmadı. Turizm açılmazsa 500 bin işsizimiz daha var. 

İŞSİZLİK VARSA BARIŞ DA YOK
İşsizliğin olduğu bir ülkede toplumsal barışı sağlayamazsınız. şsizliğin olduğu bir ülkede huzuru bulamazsınız. Dayanışma gücünü hayata geçiremezsiniz. İşsizlik varsa herkesin kafası başka yerdedir. 17 milyon yoksulumuz var. 3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar. Günlük gelirleri 4 liranın altında. Çocukları yatağa aç giriyorlar. Anmara'daki çocukların beyleri yatağa aç giriyor. Ben sizi düşünüyorum sizi. Doğu ve Güneydoğuda bütün fabrikaları kapattılar. Birilerine peşkeş çektiler.

BEN FABRİKA O HAPİSANE DİYOR
Dönemin başbakanı Diyarbakır'daki mitinginde fabrika yapmayacağız diyor.Ama modern bir hapishane yapacağım diyor.
Ben Diyarbakırlılara sitem etmeyeyim de kim etsin?Ben fabrika o hapishane diyor.Bu iktidar terör örgütlerine yardım ve yataklık yapıyor. Bu nedenle diyorum.Biz ne yapacağız. Doğu güneydoğu... Özel sektöre güzel teşvikler getireceğiz. Yeter ki o çocuklarımız dağa değil fabrikaya gidip çalışsınlar. İşsizlik varsa ahlak da bir yerden kaçar gider. Ahlak erezyona uğramışsa toplumun tamamı bu sistemin içine hapsedilmiş olur.
 

33 MİLYAR LİRANIN HESABINI SORACAĞIM'
Bugünlerde TBMM'yi büyük bir ahlaksızlığa ortak etmek istiyorlar. Hehimizin evinde elektrik var. Faturalarda kayıp ve kaçak bedeli yazılıydı. Faturayı kime kesiyorlar, faturayı düzgün ödeyene. Kaçıranı bul, bir daha kaçırmasın. Önemli değil diyorlar. Faturayı kime keseceğiz, gariban vatandaşa.Kayıp kaçak bedeli geldiği zaman tüketici dernekleri mahkemeye gitti. Ben niye bunu ödeyeceğim diye. Mahkeme vatandaşı haklı buldu. Kim kaçırıyorsa onu bulun alın. Yargıtay da vatandaşı haklı buldu. Kaç lira sizden haksız yere alınan para 33 milyar lira. Yargıtay kararı çıktı. Bu paranın geri ödenmesi kararı çıktı. Meclise kanun getiriyorlar. 'O parayı almayalım. Yine hırsızlara iade edelim o parayı' diyorlar. Hesabını sonuna kadar soracağım.
 

2002 YILINDA TÜRKEYE'DE TERÖR YOKTU 

Şehit haberlerinden hepimiz ortak acı duyuyoruz. Keşke bu ülkede barış olsa, anneler ellerine kına yakıp gönderse. Çocuğu askere gönderen anne eğer çocuğu güneydoğudaysa kalbi sürekli pıtpıt ediyor. şunu sakın unutmayın sakın anneler. 2002 kasımında Ecevitten hükümeti devraldıklarında Türkiye'de terör yoktu. Aradan 14 yıl geçti. Doğu ve güneydoğuda şehirlerimiz silah deposuna dönüştü. Her gün şehit var. Kilis yaşanamaz hale geldi. Suriye'den bombalar geliyor. Peki soru şu. Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Türkiye'yi bu hale, ülkeyi 14 yıldır yönetenler getirdi. Emevi Camii'ne gidip namaz kılacaklardı. Şimdi kaçacak delik arıyorlar.Beceriksizliklerinizi itiraf edin artık millet de öğrensin. Terör örgütü yuvalanırken valilere talimat verdiler sakın bunlara dokunmayın diye.200 ton bomba şehirlere yerleştirilirken siz neredeydiniz? Bu hükümetin adı neydi?

NAMUSLU BİR SAVCI ARIYORUM
Şehrin ortasında kamyonlarla Kalaşnikof dağıtıyorlar. Polis, jandarma 'Müdahale edeceğim' diyor, Vali diyor ki Ankara'dan haber geldi müdahale etmeyin.Namuslu bir savcı arıyorum, şehitlerin hesabını soracak bir savcı arıyorum.

GÖNDERDİKLERİ SİLAHLAR KİLİS'İ VURUYOR
Gaziantep'e bakın, terörün olmadığı yerdi. Bütün ortadoğuyu besliyordu. Şimdi Gaziantep'in ortasında bomba patlatıyorlar. O güzelim kenti terör batağının ortasına sürüklediler. Kim yapıyor? Bu işler akılla çözülür. Allah bize niye akıl vermiş?
TIR'larla Suriye'ye silah göndermişler. Açıkça savaş suçu işlemişler. El Kaide'ye, IŞİD'e, El Nusra'ya gönderdiler. Şimdi Kilis'e atılan silahlar bunlar.

DAVUTOĞLU'NUN DOKUNULMAZLIĞI KALKMAYACAK AMA BENİMKİ KALDIRILACAK

Bu iktidar partisi asla samimi bir parti değil. İlkeli davranmak lazım ilkeli davranıyoruz. Meclis'e diyorlar ki bütün dokunulmazlık dosyalarını getiriyoruz. Kimsenin olmayacak. Ama Davutoğlu’nun dokunulmazlığı kalkmayacak. Ama benimki kaldırılacak. Kaldırmazsanız namertsin. Be etkisiz eleman… Dokunulmazlıkları kaldıracak olan sendin. Desene benim ki de kaldırılacak. Diyemiyor. Neden çünkü abisi izin vermiyor.

BAKANLARIN DOKUNULMAZLIĞI KALKMIYOR

İki, peki bakanların dokunulmazlığı kalkıyor mu? Kalkmıyor neden çünkü onlar malı götürüyor. Üç; peki eski bakanlar? Bugün de herhalde bir tweet atmıştır herhalde bakara makara ayağına. Kuran’la Allah’ın kitabıyla dalga geçen onların yanında saf tutmuş durumda. Diğer üç bakanın dokunulmazlığı kalkıyor mu? Kalkmıyor. Bunların dokunulmazlığı aynen devam ediyor. Hırsız hırsızı korur düzgün adamı korumaz.

NAMUSLU BİR ADAMSAN GEL BUNLARIN DOKUNULMAZLIĞINI KALDIRALIM

Davutoğlu’na sesleniyorum namuslu bir adamsan, yolsuzluktan şikayet ediyorsan, gel bunların dokunulmazlığını kaldıralım. Bunların bir abisi var hani. 'Anayasadan laiklik kalkmalı, Şeriat gelmeli' diyen. Şeriat gelmediği için bunlar mutlu olmalı çünkü şeriat gelse kolu kesin bir AKP ordusuyla karşılaşacağız.

KAHRAMAN'A TEPKİ 

Bunların bir abisi var. “Anayasadan laiklik kaldırılsın, şeriat gelsin” diyor. Vallahi şeriat gelmediği için şanslılar, gelse kolu kesik bir AKP ordusuyla karşılaşacağız. Bir aldatma daha. Birilerinin dokunulmazlığını kaldıracaksan, getir dosyasını 276 oyla kaldırılıyor. Onlar da bunun çıkmasını istemiyorlar. Sen getirsene Efkan Ala’yı... Getir dosyasını kaldır, gönder mahkemeye yüreğin varsa... Şimdi getirmişler 367 oy olursa anayasa değişikliği kabul edilecek.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN DURUMU

Buradan bütün siyasi parti liderlerine sesleniyorum siz bir çalışma yapmadınız. Biz CHP olarak şehit ailelerini, gazilerimizi korumak istiyoruz. Dediler ki bedelliden elde edilecek gelir şehit aileleri ve gazilere verilecek. Hiç yapılmadı. Şehit ailelerine iş verildi, gaziler unutuldu. Gazilik sektör oldu dediler. Gazilerden şikayet ettiler. Gazilik sektör olduysa sen de göndersene askere. Böyle bir düşünceye biz evet demeyiz. Şehit yakınları ve gazilere sonuna kadar sahip çıkacağız. Bir kanun teklifi verdik, sağlık yardımlarından yararlanma… Bütün sağlık harcamaları devlet tarafından karşılansın diyoruz. Biz hazırız vatandaş olarak ödemeye hazırız. Milletvekilleri sağlık yardımından hangi koşullarda yararlanıyorsa, ek ücret ödemeksizin, bütün sağlık yardımlarından yararlanacaksınız. CHP iktidarında size ev de verilecek. Mülkiyeti size ait olacak.

AÇIK ÇEK VERİYORUM BU KANUNU MECLİS'TEN GEÇİRELİM

Şehitlerin ve gazilerin çocuklarından sadece bir tanesine iş veriyorlar. Hani en az üç çocuk diyordun. Çocuklar arasında sen nasıl ayrım yaparsın… Gazilerimizin şehitlerimizin çocuklarının tamamına iş vereceğiz.
Gazilerimizin tamamına 'Gazi' yazan özel bir plaka verilmesi lazım. Yolda giderken o arabayı kullananın fark edilmesi lazım. İngiltere’de bir gazi mağazaya gittiğinde anons yapılır “mağazamızı onurlandırdı” diye biz ise açlığa mahkum ediyoruz.
Şehit eşine milletvekili eşi kaç para alıyorsa verilmelidir.Başbakan'a çağrı yapıyorum siz de şehit aileleri ve gazileri düşünüyorsanız gel beraber açık çek veriyorum bu kanunu Meclis'ten geçirelim.Gazilerimiz ve şehitlerimiz bizim için onur kaynağıdır ve her saman onur kaynağı olmaya devam edecekleridir.
Milliyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
Avrupa Ligi
Vladimir Putin
Güney Kore
fransa
Euroleague
japonya
TÜİK
ölüm haberi