E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kenan Tatlıcı Turktime'ın sorularını yanıtladı 

Türk müzik insanı ve Piyanist Kenan Tatlıcı, Turktime'dan Sofia Hicran ÇAPA'nın sorularını içtenlikle yanıtladı. Sohbet tadında gerçekleşen röportajda, Kenan Tatlıcı eğitiminden kariyerine, ödüllerinden hedeflerine kadar birçok soruya samimi yanıtlar verdi.

17.02.2020 - 15:44
Kenan Tatlıcı Turktime ın sorularını yanıtladı

PİYANO İLE NASIL TANIŞTINIZ?
"Babam Polis Bandosu'nda Tuba sanatçısıydı aynı zamanda evde bağlama çalıyor ve o dönemin Halk Müziği sanaçılarından birinden de eğitim alıyordu. Babamın da bir uğraşının müzik olması piyanoya başlamama zemin hazırlamış oldu. Bir gün piyanonun başına geçtim ve babam güzel sesler çıkardığımı düşünerek beni piyano dersine yazdırdı. Yani, 7-8 yaşımda piyano ile tanıştım. Derslerden 1-2 yıllık bir süre geçtikten sonra da, 10 yaşımda Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'na girdim." 


Tatlıcı 2010 yılında İtalya‘da düzenlenen “Euterpe” ve “Pietro Argento” Piyano Yarışmaları’nda “İkincilik Ödülü” sahibi oldu. 2000-2007 yılları arasında, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda, Prof. Binnur Ekber ile çalıştı. Daha sonrasında eğitimine Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı’nda, Prof. Yury Martynov ile devam ederek, 2015 yılında aynı kurumdan başarı ile mezun oldu. 

Başarılı Piyanistin günümüze kadar başarı kazandığı diğer yarışmalar;
-2. Ahmet Adnan Saygun Piyano Yarışması “İkincilik Ödülü” 
- 2. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Yarışması “ Jüri Özel Ödülü”dür. 
Tatlıcı, Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı Rachmaninov - Küçük Salon - Beyaz Salon, -Moskova Yamaha Center, Moskova IFTAN Konser Salonu, Saint-Petersburg Teknik Üniversitesi Beyaz Salonu, Gioia del Colle Rossini Tiyatrosu (Bari/İtalya), Amman Hussein Kültür Merkezi (Ürdün), Amman Kraliyet Konser Salonu (Ürdün), Süreyya Operası (İstanbul), Zorlu PSM (İstanbul), İşsanat Konser Salonu (İstanbul), Bellapais (KKTC), AKM Perge Salonu (Antalya), Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (İzmir), İKSEV Konser Salonu (İzmir),Hacettepe Üniversitesi M Salonu (Ankara) gibi merkezlerde konserler verdi.

BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI MÜZİSYENLER 
Şimdiye kadar beraber sahne aldığı müzisyenler ve topluluklar arasında, Cihat Aşkın, İbrahim Yazıcı, Burak Tüzün, Can Okan, Onur Özkaya, İrina Nikotina, Angela Ahıskal, Nikolay Pronin, Ayako Tanabe, Avrasya Filarmoni Orkestrası, İzmir Festival Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Hacettepe Üniversitesi Akademik Senfoni Orkestrası gösterilebilir.


Bunların yanısıra, pek çok ustalık sınıfına aktif olarak katılan Kenan Tatlıcı’nın çalıştığı isimler arasında, Lilya Zilberstein, Sergey Schepkin, İdil Biret, Gülsin Onay, Mauricio Vallina, Marina Mdivani, Muza Rubazkyte, Sergey Kudryakov gibi piyanistler bulunmaktadır.
Çev Sanat genç yetenekler projesi mezunları arasında bulunan Kenan Tatlıcı, İzmir İKSEV Müzik Festivali, Antalya Piyano Festivali, Kıbrıs Bellapais Bahar Festivali gibi sahne aldığı festivallerde büyük beğeni kazanmıştır. 2019 yılında, İtalya’nın Grossetto Şehrinde düzenlenen Ricordante Armonie Uluslararası Piyano Yarışmasına jüri olarak davet edilmiştir. Halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı “Sanatta Yeterlik” programında eğitimini sürdürmekte, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin akademik kadrosu içerisinde yer almaktadır. 

ÖRNEK ALDIĞINIZ İSİMLER VAR MI? 
"Model almak demek; beni kendi çizdiğim yoldan çıkartıp etkisinde bırakırmak demektir bence. Severek dinlediğim, etkilendiğim sanatçılar, eserler var elbette ama, bu birini rol-model alıyorum demek değildir."

 

SİZCE KLASİK MÜZİĞİN ÜLKEMİZDEKİ YERİ NEREDE? 
"Sadece Türkiye'de değil tabii, dünyada da Klasik Müziğe olan ilgi, popüler müziğin gelişmesiyle müthiş bir azalma yaşadı. Bu yüzden insanlar Klasik Müziğe olan merakını yavaş yavaş kaybediyor. Ve genellikle Türkiye'de de yurt dışında da  Klasik Müzik konserlerinde hep yaşı büyük bir kesime hitap etmekte. Yalnızca meraklı ve bu işi yapmak isteyen gençler oluyor nadiren dolayısıyla da sadece Türkiye'de değil dünyada bir düşüşe uğradığını düşünüyorum." 

KENDİ TARZINIZ DIŞINDA DİNLEDİĞİNİZ MÜZİK TÜRLERİ NELERDİR?
"Genellikle Jazz müzik dinliyorum. Ama elbette Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği dinlediğim de oluyor. Jazz müziği daha çok dinleme sebebim ise; enstrümantal müziğin bana daha çok hitap etmesi. Yani, sözsüz müzikte daha çok armoni söz konusudur genellikle de müzisyenler zaten sözden çok nota duyuyor, bu da haliyle kulak kesilmemi sağlıyor Jazz müzikte."

 

GÜNÜMÜZ MÜZİSYENLERİ HAKKINDAKİ FİKİRLERİNİZ NELERDİR? 
"Tabii iyi işler çıkaranlar vardır ama, özellikle açıp dinlediğim bir tarz olduğu söylenemez. Kulağıma iliştiği, şahit olduğum kadarıyla konuşabilirim. Çok fazla bir fikrim veya eleştirim olduğu söylenemez." ifadeleriyle yorumladı.

SİZCE MÜZİK DURMADAN ÇEŞİTLENDİRİLEBİLİR Mİ?
"Evet. Ama çeşitlendirilmesinden çok ne kadar kaliteli yapıldığı önemli. Çünkü sanatta her zaman  kalite aranmalı  sanatın varacağı nokta, ulaşılacağı yer önemlidir. Ve sanatın kendi içinde sürekli gelişmesi de yeni türlerin çıkacağının göstergesidir." 

 

İLERİYE DÖNÜK HEDEFLERİNİZ NELERDİR? 
"Belli bir hedefim yok, tamamen mutlu olmak. Şu an mutluyum, büyük bir başarı beklentim falan yok. Ben piyano çalarak mutlu oluyorum, sahneye çıktığımda ve alkışlandığımda mutlu oluyorum. İnsan ancak haz alarak yaşayabilir dünyada,ne kadar çok haz alabiliyorsa insan o kadar mutlu olur. Dolayısıyla da ben haz alma peşindeyim. Bunun dışında somut bir hedefim ve beklentim yok. Mutlu olmamak için bir sebebim yok." 

Dünya çapında tanınan isimlerin Tatlıcı hakkındaki yorumları ise şöyle; 

“ Kenan Tatlıcı, yeni müzik sahnelerimizde uzun soluklu bir kariyer yapacak bütün gerekli unsurlara sahip çok yetenekli bir piyanist.”

Mauricio Vallina

“Kenan Tatlıcı, büyük virtüöziteye ve piyano repertuvarına ciddi bir bakış açısına sahip çok yetenekli bir piyanist.”

Lilya Zilberstein

 

 

  TURKTIME/Editör- Sofia Hicran ÇAPA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tunca Yönder yaşama veda etti
Geçtiğimiz aylarda felç geçiren ünlü yönetmen, Tunca Yönder 82 yaşında yaşama veda etti.
Balıkesir'de tarihi mezar taşlarını satmaya çalıştılar
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde milattan sonra 100-200 yıllarına ait ...
Cate Blanchett Film Festivalinde jüri başkanlığını yürütecek
İtalya'da 77'ncisi düzenlenecek Venedik Film Festivali'nde, büyük ödül ...
 
Yüzüklerin Efendisi dizi kadrosu belli oldu
Amazon, Yüzüklerin Efendisi dizisinin oyuncu kadrosunu açıkladı.
Netflix yeni Türk dizisini duyurdu: 50m2
Netflix yeni Türk dizisi ‘50m2’yi paylaştığı video ile duyurdu. Yapımcılığı ...
2019'da en çok hasılat yapan film belli oldu
2019 yılında küresel gişe gelirlerine dair rakamlar açıklandı. 2019 yılında ...
 
2020 Oscar adayları belli oldu
Sinemanın en prestijli ödülü olarak bilinen Oscar Ödülleri adayları açıklandı.
Türkiye en çok yerli film seyretti
Türk sinemasında yerli filmlerin izleyici sayısı yabancı filmleri geride ...
İstanbul'un ilk Afrikalısı
İstanbul'da, Küçükçekmece Gölü kenarında başlayan antik Bathonea kazılarında, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
japonya
Afganistan
Ahmet Kural
Volero
işte benim stilim
zonguldak maden
tekne
Faruk Bal
hukuk