E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'fikri iktidar' yanıtı 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik" sözlerine, "Sayın Erdoğan, senin fikrin ortaçağ fikri bile değil. Sen ondan bile geridesin" diye yanıt verdi.

20.10.2020 - 13:46
Kemal Kılıçdaroğlu ndan  fikri iktidar  yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bekir Coşkun, kalemini satmayan yiğit bir gazeteciydi. Düşündüğünü bir şiir tadında yazan bir gazeteciydi. Belli çevreleri ürküten bir gazeteciydi. Sadece insan haklarını değil canlı olan herkesin hakkını hukukunu savunan bir gazeteciydi. Bütün yazdıkları bir miras olarak kaldı.

DÜNYA MUHTARLAR GÜNÜ
Muhtarların hakkını hukukunu savunmak bizim görevimiz. 82 değişik kanunda 354 madde muhtarlarla ilgili, hiçbir muhtar, hiçbir siyasetçi bunları bilmez. Neden muhtarlar için tek özgün bir kanun çıkarılmaz? Söyleyen ilk genel başkanım. Muhtarlar gerçek anlamda demokrasiyi temsil eden kesim. Muhtarın neden bütçesi yok? Muhtar bir yere gittiğinde muhtarlığı kapatmak zorundadır. Bir kişinin bürokratik işlerinin yapılması için görevlendirilmesi lazım.

HATAY'DAKİ ORMAN YANGINI
Hatay'da büyük bir orman yangını çıktı. Hepimizin kaygıyla, kuşkuyla izlediği bir yangındı. Hatay Büyükşehir Belediyemize hepimizin büyük bir borcu var. Yangın çıktığı andan itibaren toplam 79 araç 395 personelle yangını söndürmeye çalıştılar. 24 saat çalıştılar. Ayrıca Mersin, Adana, Gaziantep, Osmaniye ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanlarına teşekkür etmeliyiz. Ayrım yapmıyoruz, biz CHP'yiz.

ERDOĞAN'A FİKRİ İKTİDAR YANITI
Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür kuşaklar... Mustafa Kemal'in istediği gençlik budur. Bu çerçevede genç kuşaklar yetiştirilmiştir. Erdoğan geçen gün şöyle bir ifade kullandı: "Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik" Sayın Erdoğan, senin fikrin ortaçağ fikri bile değil. Sen ondan bile geridesin. Fikri iktidarda ahlak, erdem, bilgi, istişare lazım. Fikri iktidar budur. Sen kendi iktidarını korumak için nasıl olur da 83 milyon benim söylediğimi tekrar ederse ve onların çocukları 18 yaşına geldiğinde bana oy verirse fikri iktidar gerçekleşmiş olur... Böyle bir dünya yok. Düşünceye bakın siz. 4+4+4 ü getirdin. Eğitimde reforma ihtiyaç var diyorsun. Her bakan yeni bir reform yaptı, ne oldu sonuç? Düşlediği eğitim sisteminin, fikri iktidarın gerçekleşme şansı kocaman bir 0'dır.

"ERDOĞAN'IN FİKRİ İKTİDARINDA TEFECİLERE HİZMET VAR"
Neden bu ülkede 3 milyon 37 bin öğrenci internete giremiyor? Türk Telekom'u götürdün Hariri ailesine peşkeş çektin. İnsanda biraz sıkılma olur. Tonlarca para var ama öğretmene yok, ihtiyaç sahibi aileye yok. Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: O gençler 2023'te sandığa gelecekler, kimden hesap soracaklarını hep beraber göreceğiz. Onların haklarını ve hukukunu nasıl yediğini o çocuklar bilmiyorlar mı? Senden de benden de iyi biliyorlar. Beylerin fikri iktidarında tefeciye hizmet etmek vardır. Tefecilere para ödemek yerine 83 milyona 48 bin 732 lira para ödenebilirdi.

BAHÇELİ'YE 'ASKIDA EKMEK' YANITI
Geldiğimiz nokta askıda ekmek. Projeye bakın Allah aşkına, ne proje ama... Çağ açan bir proje. 18 yılın sonundaki rezilliği bundan daha iyi dünyaya anlatamazsınız. Sayın Bahçeli'ye yürekten teşekkür ediyorum.

SUUDİ ARABİSTAN'IN TÜRKİYE BOYKUTU

Suudi Arabistan, dosttuk, bayrakları bile yarı yarıya indirdik... Çıkıp Suudi Arabistan'a bir şey diyebildiler mi? Bunlar İstanbul'un ortasında adamı doğradılar konsoloslukta. Uçaklarına binip gittiler. Ne oldu? Cezayı Erdoğan çekse tamam, bu ülkenin sanayicisinin, üreticisinin ne günahı var? Bütün bunlara rağmen 23 Eylül'de Suudi Arabistan milli günü kutlu olsun diye havaalanlarına afiş asıyorlar. Şu kişiliksizliğe bakın Allah aşkına.

ERDOĞAN'A KABİLE DEVLETİ YANITI

Kabile devletinin ne olduğunu bilmiyor. Kabilede bir gelenek, örf vardır. Biz kabile devletinden daha da gerideyiz adam bunun farkında değil. Gelenek, görenek, Anayasa, adalet kaldı mı? Hayır. Keşke kabile devleti konumunda olsaydık. Hiç değilse oturur tartışırdık. Sen Anayasa'yı ihlal eden adamı yakında Yargıtay'a, AYM'ye üye yapacaksın. Yalandan fikri iktidar olunmaz.

İSTİHDAM PAKETİ ELEŞTİRİSİ

Parlamentoya istihdam paketi getiriyorlar. 22 paket çıktı şu ana kadar bunlardan 16’sı istihdam paketi. İşsizliği bunlarla azaltacaklarmış. Sen gerçekten işsizliği azaltmak istiyorsan dediklerimiz yap. Sayıştay 138 bin öğretmen açığı var diyor. Bu 138 bin öğretmeni ata o zaman. Zonguldak’ta maden işçilerinin yarısını madenlerden kaynak çıkmasın diye yok ettiler. Engelli kadroları boş. 657 sayılı yasanın 53. maddesi her kamu kuruluşunun en az yüzde 3’ü engellilerden oluşur diyor. Engelli kadrolarını doldurmuyorsun Meclis’e istihdam paketi getiriyorsun. Sen onu benim külahıma anlat. Okullarda pandemi nedeniyle sağlık çalışanına temizlik görevlisi lazım bunları ata. Muhtarlara büro elemanı lazım. Bunları yaparsan boş olan kadroları doldurduk, gerekeni yaptık dersin. Bunları yaparsan boş olan kadroları doldurduk, gerekeni yaptık dersin. Bunu yaptığın zaman senin oyun artacak, ben sana iyilik yapıyorum. Ben istiyorum ki yatağa hiçbir çocuk aç yatmayacak. Sonra özel sektöre şimdi sıra sende diyebilirsin.

Hiçbirimizin can ve mal güvenliği yok. Biz böyle bir toplantıyı diyelim ki dışarıda bir otelde yaptık, medyaya kapalı yaptık. Dışardan biri gizli bir tanık gelip diyecek ki bunlar terör toplantısı yapıyorlar diyecekler. Sonra savcılık dosya gizli diyecek neden tutuklandığımızı aylarca anlayamayacağız. Sonra delil toplayıp dava açacaklar. Böyle bir ortamda yabancı sermaye güvenip gelir mi?

AKIN GÜRLEK TEPKİSİ

Adalet duygun yok. Kin ve öfkeyi besliyorsun. Kini ve öfkeyi küçücük çocuklara aşılayandan devlet adamı olmaz. Eğer adalet duygusu olursa herkes kendi ülkesinde özgürce yaşar. Adalet öyle bir noktaya geldi ki adaleti dağıtması gerekenler adaletsizlik yapmaya başladılar. Yargıtay'ın bir kararı var; "Yasalar ve yargı kararları yanlış olabilir ve bilimsel alanda yanlış olabilir. Ancak bunları uygulamak görevinde bulunan yargıçlar, kişisel yorum ve gerekçelerle uygulamamazlık yapamazlar. Onlar yasaları ve yargı kararlarını uygulamakla görevlidirler. Yasalar doğru oldukları için değil, yasa oldukları için uygulanmaları zorunludur. Bunun dışındaki davranışlar keyfidir."

Akın Gürlek, yeni Zekeriya Öz'ümüz. Ne hakkı hukuku, nereden çıkardınız bunları diyor. Sadece bana bir göz kırp, ben gereğini yaparım diyor. Adalati katleden adam kimdir diyorsanız, Akın Gürlek'tir. Yeni Zekeriya Öz'dür.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den FETÖ iddiasına yanıt
Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ ...
Devlet Bahçeli: Vay ekmeksizler vay!
Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı ...
Şentop: AGİT'in beyin ölümü gerçekleşmiştir
Azerbaycan Meclisi'nde açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Şentop, "Dağlık ...
 
Meral Akşener: İktidarda vizyon yok
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ...
GP Lideri Davutoğlu'ndan 'Uygur Türkleri' çıkışı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul Başkanlığı’nda ...
TBMM'den Azerbaycan'a destek ziyareti
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le bir araya ...
 
AK Parti'den KKTC seçimleri açıklaması
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Ersin Tatar'ın ...
Kılıçdaroğlu'ndan HDP'ye kutlama
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP'ye kutlama mesajı gönderdi.
BBP kongresinde yumruklar konuştu!
Büyük Birlik Partisi kongresinde arbede çıktı. Polisin salona girerek ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
İstanbul
Netanyahu
DEAŞ
Çankaya
Kocan Kadar Konuş
survivor
Kayseri Erciyesspor
Samsung Galaxy note 2