E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kabine toplantısı sona erdi: Erdoğan'dan açıklamalar 

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 3 saat 20 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

24.07.2023 - 20:20
Kabine toplantısı sona erdi: Erdoğan dan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 3 saat 20 dakika sürdü. Erdoğan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Aziz milletim, değerli basın mensupları, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Son  Kabine toplantımızdan bu yana yine yoğun bir mesai içerisinde çalışmalarımıza devam ettik. Bu çerçevede 7 Temmuz'da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'yi ülkemizde misafir ederek gündemimizdeki konuları ele aldık. Kendisiyle 500 günden fazladır devam eden savaşın sona ermesiyle ilgili önerilerimizi paylaşarak bu doğrultuda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu tekrar vurguladık. Aynı gün milli savunma üniversitemizin eğitimlerini başarıyla tamamlayan 249 subayımızın mezuniyet sevincine ortak olduk.

15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında yeniden yapılandırdığımız üniversitemizin asli vazifesini layıkıyla ifa ettiğini gördük. Seçim kampanyamızda şahsımıza en çok teveccüh gösteren illerimizi ziyaret etme sözü vermiştik. Bayburt birinci, komşusu Gümüşhane ikinci oldu. Bunun için 8 Temmuz Cuma günü her iki ilimizi ziyaret ederek vatandaşlarımıza teşekkür ettik.

"İSVEÇ'E İKAZLARIMIZI YAPTIK"

Bu ziyaretlerinin ardından NATO Zirvesi'ne katılmak için Vilnius'a gittik. NATO tarihinde ilk defa genel sekreter tarafından terörizmle mücadele özel koordinatörü atanacağı duyuruldu. Ülkemizin de güvenliğine katkı sağlayacak pek çok hususta mutabakata verildi. Türkiye'nin beklentilerini açık ve net ortaya koyduk. Sadece terörizme karşı değil, İslam düşmanlığıyla mücadele noktasında da ikazlarımızı yaptık. İsveç'in ittifaka üyelik süreciyle ilgili atılacak karşılıklı adımlar ortak açıklamalıyla belirlendi. Meclisimizin açılmasıyla beraber üzerimize düşeni yapacağız. Milletvekillerimizin vicdanları doğrultusunda ülkemizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağından şüphe duymuyoruz.

''ÇÖZÜLEMEYECEK SORUNUMUZ YOK"

Biden, Macron ve Miçotakis'in de aralarında olduğu 13 liderle ikili görüşme gerçekleştirdik. Gördük ki, hiçbir ülkeyle çözülemeyecek sorunumuz yoktur. Son 21 yılda aşılmaz diyen nice engeli aştık. Bugün de bunun önünde hiçbir mâni görülmüyor. Özellikle Avrupalı dostlarımızla yaptığımız görüşmelerde umut vardı. Vize serbestisi ve Gümrük Birliği Anlaşması gibi temel başlıklarda ilerleme sağlamak istiyoruz. Hem ülkemizin hem de AB'nin çıkarına olacak müspet neticelerini yakında göreceğiz.

BAE İLE 50,7 MİLYAR DOLARLIK 13 ANLAŞMA

Körfez turu da çok önemli bir adım oldu. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler son derece verimli geçti. Suudi Arabistan'la yaptığımız 5 anlaşmayla iş birliğimizi daha da ileriye taşıdık. Savunma Sanayi alanında tarihimizin en büyük sözleşmesine imza attık. Katar'la mükemmel seviyede ilerleyen ilişkilerimizi yeni ortaklıklarla taçlandırma kararı aldık. BAE 'ye ziyaretimiz esnasında toplam değeri 50,7 milyar dolara ulaşan 13 anlaşma imzalanmıştır. Ülkemizin gurur kaynağı olan Togg'u muhataplarımıza hediye ettik. Togg'un liderlerden tam not aldığını memnuiyetle belirtmek isterim. Togg'u yakın zamanda diğer ülkelerin yollarında da göreceğiz.

''KIBRIS'TA ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ÇEKİNMEYİZ''

Abu Dabi'den sonra Lefkoşa'ya geçtik. Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümü Ercan Havalimanı'nın terminal binasının ve pistinin açılışıyla idrak ettik. Ercan Havalimanı Kıbrıs Türk halkına hayırlı olsun. Biz hiçbir zaman çözümden kaçmadık. Elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz. Bu konuda samimiyetimizi Annan Planı dahil tüm süreçlerde gösterdik. Gerekirse yine gösteririz. Ancak muhataplar, dayatmalar yerine sahadaki gerçekleri kabul etmelidir.

Küresel bir sorun olan İklim değişikliğinin olumsuz yansımalarını ülkemiz de tecrübe etmektedir. Karadeniz'de yaşanan selin ardından meydana gelen yangınlar bunun son örnekleridir. İlgili bakanlarımız süratle olay yerine intikal ederek çalışmaları koordinasyonunu bizzat sağladı. Orman yangınıyla mücadelemizi de başarı şekilde yürütüyoruz. Önceki yaşanan yangınların bir kısmı doğal sebeplerden bir kısmı da terör ve ihmal gibi faktörlerden dolayı meydana gelmişti.

Biz de en kötü senaryoyu düşünerek güçlü bir altyapı kurduk. Filomuzu Rusya'dan gelen 2 büyük uçakla tahkim ettik. Rezerv güçlerle birlikte toplam 24 uçak 100 helikopter ve 10 İHA'mızla orman yangılarıyla mücadele ediyoruz. Büyük bir yangınla boğuşan Yunanistan'a iki amfibi uçak ve 1 yangın söndürme helikopteri gönderdik. Yunan komşularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hedefimiz tek bir yangının bile çıkmamasıdır.

Dün Hatay'ın anavatana katılışının 84. hem de milli mücadelenin dönüm noktalarından Erzurum kongresinin 104. yıldönümüydü. Gazi Mustafa Kemal'in başkanlık Erzurum Kongresi'nde milli sınırlar içinde vatanın bölünmez bütünlüğü, her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı milletin direneceği, manda ve himayenin kabul edilmeyeceğini 104 yıl sonra devlet ve millet olarak aynı ilkeler doğrultusunda Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmek için mücadeleye devam ediyoruz. Selçuklu'dan Osmanlı'ya, oradan Cumhuriyet'e kadar kurduğumuz varoluş mücadelesinin ağır bedelli ve kesintisiz yürümesi boşuna değildir.

Sosyal fay hatlarımızda kırılmalara yol açmak için girişilen sayısız denemeleri hamdolsun milli birlik ve beraberliğimize sıkı sıkıya sarılarak hep akamete uğrattık. Küresel finans, üretim, tedarik, emtia krizlerinin ülkemize etkilerini de sırtlandık. Vakitlice tedbirler ve geliştirdiğimiz politikalarla bu süreçleri en haz hasarla atlatmayı başardık. Bugün 3. yıldönümüne ulaştığımız Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılmasını Anadolu topraklarını vatan yapma mücadelesinde önemlidir. 

6 Şubat'ın meydana getirdiği felaket, fatura unutulabilir mi? Şehitlerimiz, gazilerimiz unutulabilir mi? Gerçekleştiği alan ve etkilediği nüfus bakımından tarihimizin en büyük afeti olan depremlerin üzerinden henüz 5,5 ay geçti. Afetin etkilediği şehirlerimizde acil yıkılması gereken ve ağır hasarlı binaların enkazlarını tamamen kaldırdık. Orta hasarlı binalarla ilgili çalışmalar sürüyor. Bölgede 872 bin bağımsız bölüme sahip 311 bini aşkın binanın yeniden inşa edilmesi gerekiyor. 180 bin civarında konut ve köy evinin inşa süresi başlamıştır. Hızla inşa çalışmalarına geçilmektedir. Şu an itibariyle köy evlerinden hak sahiplerine teslim edilenler var. İnşallah sonbaharla birlikte konutları vatandaşlarımıza peyderpey teslim etmeye başlayacağız.

Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yerinde dönüşüm çalışmalarımızı başlattık. Projeye 83 binden fazla başvuru oldu. Depremden hemen sonra ilan ettiğimiz mücbir sebep uygulamasıyla afetzedelerimizin yükünü hafifletmiştik. Kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıyoruz. Ödenekten 115 bin insanımızın istifade etmesini sağlayacağız. 

Altını çizerek tekrar ifade etmek istiyorum. Türkiye'yi büyütme hedefimizden geriye gidiş söz konusu olmayacaktır. Zamana ve şartlara göre kullanılan araçlar farklılaşsa da sonuçta varmak istediğimiz menzil değişmemiştir. Son haftalarda atılan adımların hem daha önceki gelişmelerin depremin artık ertelenemez hale gelen mali yükünü karşılayabilmek için düzeltmeler olarak görüşmesi şarttır. Bu adımların faiz kur ve enflasyon üzerindeki etkilerini orta vadede ülkemizin asıl hedeflerine yaklaşmasına katkı sağlayacak gelişmelere dönüştürebileceğimize inanıyoruz. Ülkemizin her meselesini 21 yılda çözmüşsek bugünkü sıkıntıların üzerinden geleceğimize kimsenin şüphesi olmasın."

ETİKETLER:
Recep Tayyip Erdoğan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Skandal görüntülerin ardından soruşturma başlatıldı
İstanbul Büyükçekmece’de bulunan bir bakımevinde çalışanların hastalara ...
Sulama kanalına giren 2 kuzen yaşamını yitirdi
Şanlıurfa'da serinlemek için sulama kanalına giren 2 kuzen yaşamını yitirdi.
Eskişehir'de zincirleme kaza: Çok sayıda yaralı
Eskişehir'de işçi minibüsü ve otomobillerinin de bulunduğu zincirleme ...
 
İstanbul için 'tersine göç' projesi haberlerine AK Parti’den yalanlama
AK Parti’nin İstanbul’un nüfus yoğunluğunun azaltılması için tersine göçün ...
Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü ...
MHP, yerel seçim startını verdi
Son dakika haberi... MHP lideri Devlet Bahçeli, Lozan Antlaşması'nın 100. ...
 
Marmara için 'yüksek sıcaklık' uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için çarşamba ve perşembe ...
Bin 419 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Kocaeli'de bu yıl içerisinde yapılan operasyonlarda bin 419 düzensiz göçmenin ...
Manisa Saruhanlı'da orman yangını!
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında bir çok ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
ihracat
Sosyal Medya
Afganistan
uzaktan çalışma
BBP
Kayseri Erciyesspor
ismail kartal
suç